-> Stepan FUN: To je pravda, a tenhle podvod mě taky napad...
Ale jak by to pak udělal firma, kdyby přišla kontrola?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> David29: Nebudeš uprostřed ničeho shánět kopírku... To se pak dá lehce odůvodnit, proč nemáš to cizí kolečko z toho dne. ;-)
Flastr bys za to nedostal... Dostal by ho on. Je spíš zajímá to, aby sis nevypisoval kolečka na někoho jinýho a aby to na sebe kilometrama navazovalo... Asi styl - pojedu od sedmi od rána do 3 odpoledne, svoje kolečko zahodím a napíšu si nový se slovy do teď s tím jel někdo jinej a já jsem si do toho sednul až tady... ;-) A radši nebudeme rozvádět, že i cesta na místo kde sis do toho sednul se Ti počítá do výkonu....
Kopii (zálohu) čipu karty Ti dělá ze zákona 1x za měsíc zaměstnavatel. A při přenášení z auta do auta to není potřeba kopírovat, protože si to pamatuje jak karta, tak tachograf (až 5 let zpátky), kterej logicky v tom autě zůstane. ;-) Jo a jenom mezi náma - víš že kartovej tachograf je taková svině, že si pamatuje i odpojení baterek? Takže správně bys měl po odpojení baterek udělat denní tisk a napsat na něj, že byly odpojený baterky z toho a toho důvodu...
Flastr bys za to nedostal... Dostal by ho on. Je spíš zajímá to, aby sis nevypisoval kolečka na někoho jinýho a aby to na sebe kilometrama navazovalo... Asi styl - pojedu od sedmi od rána do 3 odpoledne, svoje kolečko zahodím a napíšu si nový se slovy do teď s tím jel někdo jinej a já jsem si do toho sednul až tady... ;-) A radši nebudeme rozvádět, že i cesta na místo kde sis do toho sednul se Ti počítá do výkonu....
Kopii (zálohu) čipu karty Ti dělá ze zákona 1x za měsíc zaměstnavatel. A při přenášení z auta do auta to není potřeba kopírovat, protože si to pamatuje jak karta, tak tachograf (až 5 let zpátky), kterej logicky v tom autě zůstane. ;-) Jo a jenom mezi náma - víš že kartovej tachograf je taková svině, že si pamatuje i odpojení baterek? Takže správně bys měl po odpojení baterek udělat denní tisk a napsat na něj, že byly odpojený baterky z toho a toho důvodu...
Dneska sem dovařil levou stranu..napatlal a du na pravou...měněný prahy lemy výztuhy a vždy částečně opravován podběh...vždycky sem myslel žesemi to vyhne a užsi taky vyvařuju spotřebák...
-> Klubko_: ja som sa tiež do nedávna stal s vodou v aute a zatekalo mi to okolo volantovej tyče
-> castrol: predevcirem jsem zapomnel zavrit stresni a "trosku" zaprselo. Vcera jsem ho zavrel a dnes rano to bylo zevnitr zamlzeny jak v nejake parni lazni
-> Klubko_: zapni filtráciu a daj chlór zacina zelenať
co si mal otvorene ze tam natieklo ??

-> petr s: nalevo s, napravo bez
-> Klubko_: Plavky sebou?
OndraKrupi-TenČtvrtý 24.07.10 14:55:52 napsal: → Klubko_: místní bazén?
kdy: v pondeli otevirame
vstupne: dobrovolne
misto: u klubka ve felicii za barakem
kdy: v pondeli otevirame

vstupne: dobrovolne
misto: u klubka ve felicii za barakem
-> Stepan FUN: Chceš mi říct, že když mi uprostřed ničeho klekne auto, někdo mi přiveze jinej tahač... Tak já budu uprostřed ničeho a nikoho schánět kopírku a on taktéž?
Nehledě na to, že když kolega nebude dodržovat pauzy, tak za to pak dostanu flast že Franta si jezdí jak chce?
A jentak mimochodem... jak se dělá kopie čipu karty? :)
-> petr s: Nechápu.. Prostě doložim 28koleček, a tam to snad vidí, ne?
Nehledě na to, že když kolega nebude dodržovat pauzy, tak za to pak dostanu flast že Franta si jezdí jak chce?
A jentak mimochodem... jak se dělá kopie čipu karty? :)
-> petr s: Nechápu.. Prostě doložim 28koleček, a tam to snad vidí, ne?
-> Stepan FUN: takže nejsem zas tak úplně mimo....dík za doplnění a upřesnění
-> petr s: Strojem vypsanej doklad s razítkem od zaměstnavatele... ;-)
viz: truckstop.wgz.cz/novinky hned první odkaz - attestation of activites....
viz: truckstop.wgz.cz/novinky hned první odkaz - attestation of activites....
-> David29: Cejch je každý 2 roky... Jednu STK se vynechává...
Nevím proč je tam kolonka C1, ale na avii profesák netřeba. ;-) Teda pokud se za poslední rok nic nezměnilo. :-)
A to s těma kolečkama - co by se mělo dělat a co běžně prochází jsou 2 rozdílný věci... Navíc Ty pořád mluvíš o kontrole kvůli AETRu. Ale takový ministerstvo dopravy zajímá celkem dost věcí dalších a jestli jsi tu kontorlu nikdy nezažil, tak Ti ji rozhodně nepřeju... Je to šílenej pakec. Představ si důkladnou policejní kontorolu, stk, kontrolu od celníků a všechny další buzerace dohromady a ještě vynásobený 2x...
Nevím proč je tam kolonka C1, ale na avii profesák netřeba. ;-) Teda pokud se za poslední rok nic nezměnilo. :-)
A to s těma kolečkama - co by se mělo dělat a co běžně prochází jsou 2 rozdílný věci... Navíc Ty pořád mluvíš o kontrole kvůli AETRu. Ale takový ministerstvo dopravy zajímá celkem dost věcí dalších a jestli jsi tu kontorlu nikdy nezažil, tak Ti ji rozhodně nepřeju... Je to šílenej pakec. Představ si důkladnou policejní kontorolu, stk, kontrolu od celníků a všechny další buzerace dohromady a ještě vynásobený 2x...
-> David29: Ale jak dokážeš že neřídíš 14 dní v kuse
-> Stepan FUN: Ehm, nemá tachograf cejch každej rok, zároven s STK? To nevim, to se ptám...
Jinak profesák musíš mít i do 7,5t, proč by jinak existovala kolonka na profesáku C1?
A k těm kolečkám... Nikdy jsem o tom neslyšel z řad řidičů, nikdy to po nikom nechtěli... Prostě 28dní zpátky a šmitec.
A ani to nechápu, proč bych měl dokládat co se dělo s vozidlem? Po tom nikomu nic není... AETR řeší řidiče, nikoliv pohyb vozidla...
Jinak profesák musíš mít i do 7,5t, proč by jinak existovala kolonka na profesáku C1?
A k těm kolečkám... Nikdy jsem o tom neslyšel z řad řidičů, nikdy to po nikom nechtěli... Prostě 28dní zpátky a šmitec.
A ani to nechápu, proč bych měl dokládat co se dělo s vozidlem? Po tom nikomu nic není... AETR řeší řidiče, nikoliv pohyb vozidla...
-> VeTeV: Tak pokud budeš mít svoji liazku a budeš si s ní jezdit pro sebe (vozit jakejkoli svůj materiál, mít to bez přetypování jako obytňák a vozit si v tom rodinku na výlety), nebo s tím budeš navážet kamarádům materiál na stavbu jenom za cenu nafty, tak nemusíš mít porfesák. Sice to musí mít tachograf (ale cejchovanej jednou za 5 let, ne každý 2 roky jako normálně) a kolečka tam do toho musíš dávat, nicméně AETR (doby řízení a další buzerace) řešit jakožto soukromník (nepodnikající v dopravě a jenom vlastnící auto) nemusíš a vlastnit profesák taky ne... Ten samej případ je, když mi kamarád, kterej má firmu prokazatelně (smlouva) půjčí auto (jenom za náklady) abych si cokoli odvezl domů... Samodzřejmě mimo cejchu tachografu... On jakožto podnikatel v dopravě ho musí mít cejchovanej normálně.
Na auta do 7,5 tuny profesák taky mít nemusíš. Dneska je Ti v podstatě profesák bez EEG a psychotestů k ničemu, ale pokud bys ho měl a přišel o něj, tak je pak dost drahý ho získat z5.
-> David29: Oblbnout kartovej tachgraf jde taky. ;-) Ale třeba němci jsou na to hoooodně alergický a když nasypou železný piliny okolo čidla tachofgrafu a oni tam kupodivu držej, tak můžeš počítak i s kontolou spodního prádla. :-D To samozřejmě přeháním, ale začnou zjišťovat historii pohybu vozidla a zjistej si, že jsi třeba 500km od hranic a začnou pátrat po tom, jak je možný, že podle tachografu jsi ujel jenom 200km... A pak máš veliký potíže...
A s těma kopiema koleček - fakt by to tak mělo bejt. V autě se kterým jedeš bys měl mít kompletní kolečka za 28 dní (i když s tím jel někdo jinej v kopiích) a svoje za 28 dní nejlépe v originálech, ale kopie berou taky. A na kartu by sis měl dopsat doby kdy jsi řídil (pokud střídáš kartový a kolečkový auta)...
Na auta do 7,5 tuny profesák taky mít nemusíš. Dneska je Ti v podstatě profesák bez EEG a psychotestů k ničemu, ale pokud bys ho měl a přišel o něj, tak je pak dost drahý ho získat z5.
-> David29: Oblbnout kartovej tachgraf jde taky. ;-) Ale třeba němci jsou na to hoooodně alergický a když nasypou železný piliny okolo čidla tachofgrafu a oni tam kupodivu držej, tak můžeš počítak i s kontolou spodního prádla. :-D To samozřejmě přeháním, ale začnou zjišťovat historii pohybu vozidla a zjistej si, že jsi třeba 500km od hranic a začnou pátrat po tom, jak je možný, že podle tachografu jsi ujel jenom 200km... A pak máš veliký potíže...
A s těma kopiema koleček - fakt by to tak mělo bejt. V autě se kterým jedeš bys měl mít kompletní kolečka za 28 dní (i když s tím jel někdo jinej v kopiích) a svoje za 28 dní nejlépe v originálech, ale kopie berou taky. A na kartu by sis měl dopsat doby kdy jsi řídil (pokud střídáš kartový a kolečkový auta)...
-> alpin: no to se ozyva ten pravy
ale nebojte nemam o ni zajem to nemuzu rict ani svuj nazor??

-> Arnold: zajdi si chut

Arnold 24.07.10 21:45:21 napsal:
→ myschaak AZNP K.Hora: no nevypada spatne

→ myschaak AZNP K.Hora: no nevypada spatne

-> myschaak AZNP K.Hora: no nevypada spatne

-> Arnold: jj
myschaak AZNP K.Hora 24.07.10 21:40:35 napsal:
…svagrova?? :D:D
…svagrova?? :D:D
Zajímavá příhoda...
Du se psem, a zrovna k mýmu autu šli dva policjati (státní) a jelikož stojim na přechodě, tak asi chtěli dát pokutu... Ale zkoukli co mám za oknem, a šli pryč-)
A to tam mám parkovački Michle
ale hlavně parkovačku z městský části na hasičksou zbrojnici-) Takže funguje i tohle 
Du se psem, a zrovna k mýmu autu šli dva policjati (státní) a jelikož stojim na přechodě, tak asi chtěli dát pokutu... Ale zkoukli co mám za oknem, a šli pryč-)
A to tam mám parkovački Michle

-> Pavel P..: drzoune to že Petr pamatuje Ruské tanky ověšené šeriky za sladkých Májových nocí neznamená že není mlád duchem a tělem! :o))
Pravě jsem vyfasoval BAN
Pravě jsem vyfasoval BAN

tak to je akorát... tož doval fotku

-> myschaak AZNP K.Hora: tak kolik myschaaku? jestli je to pro nás a nebo spíš pro petra a ostatní pamětníky

-> Kaprof: 25)
-> Pavel P..: je starší než Milan..8? :o)
volové..někdy příště
-> Kaprof: kolik jí je? já jen jestli má cenu čekat na fotku.... 

-> petr s:
chceš místo lina složit jeho švagrovou? Nehraj si s ohnem:-))) ta bude cela sestrička "né .další škodovku né")))

-> petr s: no taky sem se chtel zetat ale byl jsi rychlejsi

-> myschaak AZNP K.Hora: no ale porad lepsi nez u tchyne n? 

-> myschaak AZNP K.Hora: Foto? švagrové
-> Arnold: jo,zajímavě to zní ale škoda že to tak zajímavý nebylo

-> Pavel P..: ty chces jeste po nem fotku jo? no Pavliku

-> Borin - Král tuzerů: kde je foto? 

Položil jsem kabel na záchodě...
-> myschaak AZNP K.Hora: to zni zajimave 

položil jsem lino u švagrový...
-> Borin - Král tuzerů:
ne normalne to startuje uz 

-> Arnold: Plamenem ?
zprovoznil jsem konecne skoduli
takze konecne chyta

-> Fajt: JE proc to mazes? Ja bych se mrknul a pokrivenou kapotu... 

-> havlik: copak? sousedi si už stěžovali že nemůžou v klidu spát?

-> Nwkt: zatim žijou,byl jsem se odreagovat

-> maca: Střelnice a hádka s manželkou?
jsou všichni živí? 

byl jsem řádit na střelnici 

-> havlik: a ako dlho si to skusal