skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Milan 136: peknej fichtl,z ceho je ta nadrz?
-> Milan 136: super masina nejaky popis uprav ?
-> myschaak AZNP K.Hora: no je víc typu,některý jsou silonový a to je mega opruz.Ja naposled dělal hliníkovej a bylo to lepší.Problem je že se to lisuje do Al nápravnice.
-> venni: jo myslim že chápu,ten co je na autě asi z výroby je uchycenej jen na dvou místech, nevědel jsem že dělaj i plný...někdo říká že je to vopruz měnit,někdo že v pohodě,někdo že to nejde....uvidíme no....přinejhoršim i s ramenama nebo to někomu dám ať mi to přelisuje....
-> myschaak AZNP K.Hora: jo přes čudliky to zatim mažu taky.Přes ten vag jsem na to ještě nepřišel....Jinak jestli myslíš ty kulatý silenty na ramenech tak přeji hodně štěstí.Jdou blbe vydolovat a nandat.ja na to dělal přípravek abych ten silent jakoby zalisoval do toho hliníku.A až budeš kupovat v mototechně novej silent,kup ten co je plnej a ne uchycenej jen na dvou místech. (až uvidíš tak Ti to dojde co myslím)
a když bylo hezky tak jsem dneska asi po půl roce kousek projel závodní stroj, aby si nezvykl na odpočinek

montáži předcházela úprava náby. spodní odlitek Victor zústal zachován. svařenec zakrytý manžetou byl na rovný volant, ale OMP je prohlouben o 70 mm. Tak jsem koupil špalík duralu na výrobu nového mezikusu a celé odpoledne soustružil, vrtal a řezal závity...
původně jsem to chtěl olakovat černou matovkou, ale zatím to nechám takhle. celkem se mi to líbí a nastříkat to můžu kdykoliv
původně jsem to chtěl olakovat černou matovkou, ale zatím to nechám takhle. celkem se mi to líbí a nastříkat to můžu kdykoliv

-> Milan 136: hmm, luskus 

Dneska vyfotil, ale už včera jsem namontoval novej volant OMP WRC.
-> petr s: už ne,vše by mělo být ok,jen že jsem doplňoval všechny náplně...někde mi utíká brzdovka,ale mladá má pojistku na mě tak počkám až bude lepší počasí,teď se mi to dělat nechce.....fridex trochu,olej taky trochu....ale lambda už ok,ještě ty silentbloky předních ramen ale taky až bude teplejc....tk až v červnu
-> myschaak AZNP K.Hora: Vaga tam nedávej najde ti zase nějakou závadu
-> venni: ještě jsem ho nesmazal ale vag jsem neměl sebou a jak bez vagu jsem zjistil až před chvílí,údajně:
vypnout klíček,stisknout a držet nulovací tlačítko denního počítadla km a přitom zapnout klíček a držet tak dlouho dokud se neobjeví ----
vypnout klíček,stisknout a držet nulovací tlačítko denního počítadla km a přitom zapnout klíček a držet tak dlouho dokud se neobjeví ----
-> myschaak AZNP K.Hora 28.02.10 19:41:35: servis si mazal vagem nebo čudlíkama na přístrojovce?
-> Bedřich: To ohýbaný (hlavní oblouk z prům. 45, stěna 2,5, "hokejky" a trubka nad okno ze 40/2) stály 3500,- a ten zbytek v metráži (zbejt by mělo v kuse asi 60cm) - cca 13 m trubek po 240,-Kč za metr... Takže celkem to stálo 6600,-Kč
Jenom podotýkám, že doma tohle ohnout je skoro nesmysl (musí to bejt ohnutý zastudena, nesměj na tom bejt žádný "varhánky" a ta trubka se skoro nesmí splácnout (min. poměr větší rozměr x menší rozměr u toho ohybu je 0,9)...
Jenom podotýkám, že doma tohle ohnout je skoro nesmysl (musí to bejt ohnutý zastudena, nesměj na tom bejt žádný "varhánky" a ta trubka se skoro nesmí splácnout (min. poměr větší rozměr x menší rozměr u toho ohybu je 0,9)...
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: To se nesmí stát 

-> Danster: hlavně at mu nikdo neublíží

-> Bedřich: i s trubkama v metráži to vyšlo na 6300
Včera mě Fabie nas..la přestalo jít servo.Tak jsem dneska oživil baterku a dal jí po 4 měsících do BMW a přezul na zimáky a bude složit jako spotřebák do tý doby než se fabie opraví.
-> myschaak AZNP K.Hora: ale jiste nemas lesenovky zvohejbany - to bude nejaka nova ficurka - treba si udela na leseni stan :-))
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Na kolik příjde těch deset ohybů?
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: si měl říct,taky tu mám.....3ky,4ky a pár šestek,jen trochu orezlý a i se skobama

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: leseni 

copa to tu máme... Štěpán využil praktičnosti Funa, a dovezl to z boleslavi

jinak já dneska vyměnil olej na fóbii...servis začal blikat už v 72tkm a dostal jsem se k tomu až teď(76tkm)...k mojímu překvapení olej ještě pěknej,nebyl černej spíš byl dočervena....no už je tam castrol a je klid,ještě vymazat ten servis ale nevědel jsem jak na to....už jsem to našel..
-> petr s: no ne az tak docela... melo by tam byt neco jako tady:
tak ja som prave prišiel s príjemnej večernej prechádzky 
a bol aom veľmi príjemne prekvapený, že som na takom malom úseku asi 3 km napočital až 11 škodoviek
čo u nás je dost zriedkave
....a už na mojom sidlisku si to valila taka zelená škodovka, ktorá varila o sto šest
..hned to odstavoval na krajnicu .....škoda foto nemam
.....inak pekny večer

zase svarel
, natiral , luxoval , a nastartoval

-> RON: Jakou nádrž? tam byl 5l plastový kanystr
-> tonek.favo: aku farbu si pouzil na kola, myslim na typ? diky!
-> RON:
ten sám rám mám nachystaný v garáži, nebolo by viac foto? kedtak poprosim na mail v ID
díky

obul jsem vozejček na zánovní slicky, teď už jen dodělat výfuk a sehnat dobovou nádrž - nevíte někdo o něčem?
-> tunerlada: Kam pak si dal fotky oranzove skodovky???
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj palili po me z vrtulniku 

-> Vojťas: Co to je za diru? Ses honil s policajtama ne 

-> Vojťas: jéje kovák vola:o)))
Rozebral sem interier, vyhazel sedacky, sundal antenu, a zacal planovat postup praci :-D ridicovu sem tam zatim nechal, co kdyby se udelalo hezky 
Jo este foto

Jo este foto

-> doly120: jo to jo :D taky prasknu do otezi
-> 105: Jojo :) A ten borec jak si hrál na cestě byl dobrej

-> Matthes, záškodník z TechWebu: OK tak ja to predelam
diky za rady

ja dneska osobne poznal clena doly120 a dobre sme pokecali
:)
:)
-> Gryzly: mam je od Majkla....jedna již na skle,druhá v záloze ve skříni....doručení dopisem

-> J3STER: Dobrý, dávej průbežně fotky. Taky mě to čeká