-> ajok: To po mne chceš moc, já tam chodíval jako brigádník. No...rozhodně to v sobě žádnou elektroniku nemělo a spouštění se konalo stlačeným vzduchem. Byla to nějaká taková potvora knife.cz/diskuze_pics/14.
7.200612_41_409582787.jpg , jen s jiným ovládáním. Už tehdy pravěk, ale na lisování patek nebo děrování jeklů to stačilo.
Horší bylo, že celý spouštění toho lisu bylo zajišťovaný otočným čepem, který byl vracen pružinou. Ta čas od času praskla a lis se nezastavil. Proto byl striktní zákaz tam strkat pazoury jakmile byl lis v chodu a do formy se zakládalo pomocí přípravku. Jenže to bylo pomalejší a UKčka byly z pravidla placený od kusu, protože to dost ojebávali.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nehody škodovek...
-> Borderer 08.04.25 12:08:48: takze to byla rimska I? tam hrozi i speceni kontaktu, II uz na to mysli a vzdy pro sepnuti vystupniho signalu musis napred uvolnit oba spoustece a az potom je zmacknout a III - tam uz je synchronizace, ze druhy ovladac musis zmacknout do 500ms, jinak se stroj nesmi rozjet - jestli to splnuje jsem i mnohokrat meril
Jinak ja omdlel po asi 10 minutach, ale jen dva prsty a nemohl za to lis, ale hodili mi na ruku prirubu zaviracky lahvi.
Jinak ja omdlel po asi 10 minutach, ale jen dva prsty a nemohl za to lis, ale hodili mi na ruku prirubu zaviracky lahvi.
-> Borderer:
Trochu horší, než si je normálně, civilizovaně říznout...
Trochu horší, než si je normálně, civilizovaně říznout...
-> palinator: Pokyn záchranářů byl "jestli nekrvácí, tak ho posaďte a hlavně na to nesahejte". Dotyčný si dal díky šoku ještě cigáro a složil se až v sanitce. Po rychlé dokumentaci PČR pro hrubé porušení kázně jsme seškrabovali zbytky prstů z formy. Ty lisy už tehdá měly dvojitou spoušť půl metru od sebe a ten filuta si jednu šprajcnul naohýbaným plechem...
-> saskyn2: podle mě to bude něco smyšleného co tě mělo odradit od pití za volantem, ale zajímavé to je.
-> saskyn2:
No ty vole
No ty vole

-> palinator: jsem to našel
www.rajce.idnes.cz/marek2
75/.../1584027364

-> Borderer:
Jak to s těma prstama dopadlo?
-> saskyn2 07.04.25 22:22:25:
A to jsem se chtěl nadechovat, že je to taky z kategorie Příběhy, které se nestaly
Jak to s těma prstama dopadlo?
-> saskyn2 07.04.25 22:22:25:
A to jsem se chtěl nadechovat, že je to taky z kategorie Příběhy, které se nestaly

-> ajok: Taky ne nutně. Byl sem při úrazu na výstředníkovým lise. Amputace čtyř prstů, ale krev vesměs žádná. Konce prstů se tlakem spekly i s rukavicí...takže taky mohlo záležet, jakým způsobem o tu ruku přišel.
-> ajok: Jo to mě taky napadlo že to možná bude apríl, ale nebylo tam datum

-> saskyn2 07.04.25 22:22:25: to je blbost, ne? vykrvacel by...
a Jirik..., kdyby byl tata na zivu, tak by Jirik od neho dostal par vychovnejch pohlavku

a Jirik..., kdyby byl tata na zivu, tak by Jirik od neho dostal par vychovnejch pohlavku

-> palinator 07.04.25 12:32:50: Hele tohle je ještě hovno. Ale někde je tam článek o borci co zatoužil po sportovním Fiatu, tak aby měl peníze, tak se rozhodl prodat svoji hundrtku. Už měl kavku co to koupí, tak šel auto do garáže ještě umýt, přitom popil pár pohárků borovičky. Pak zatoužil hundrta naposled projet a jelikož byl šetřivý, tak z kopce vypínal klíček, což se mu v zatáčce vymstilo, zamknul se mu volant a poslal to do škarpy. Ze škarpy ho nějací dobrodinci vytáhli a on raději rychle odjel kdyby někdo náhodou zavolal k nehodě esenbáky. Akorát se spletl a místo domů jel na druhou stranu. O pár kilometrů dál se mu vlivem poškození z první havárie otevřela kapota, tak ji pro jistotu držel rukou vystrčenou z okna. Ale ona se mu otevřela a zrovna když okolo jel cirkus, takže trochu víc štrejchnul o protijedoucí maringotku cirkusu, ta mu tu ruku urvala někde nad loktem a odrazilo ho to s autem do škarpy. Tak bez té jedné ruky opět nastartoval a chtěl ujet, ale nešlo mu to, tak začal utíkat a spadnul do rybníka. Byl mokrý, tak se vysvléknul, pak ho konečně chytili a odvezli do nemocnice, tam se probudil a divil se kde má ruku. Hele kdyby tam nebyla vyfocená ta ruka jak se válí na silnici tak tomu příběhu neuvěřím

EDIT: Když jsem to dočetl, tak sem si vzpomněl na příběhy co občas píše Jarda tady na virt a musím zpětně uznat, že nejsou zas tak strašně nepravděpodobný jak jsem si původně myslel

EDIT 2: pokud si myslíte, že jsem si to vymyslel jako -> Jirik_Tuňák1983 07.04.25 20:44:53: tak fakt ne, tohle se opravdu stalo, fakt to tam někde je takhle napsaný i s fotkama tý ruky.

EDIT: Když jsem to dočetl, tak sem si vzpomněl na příběhy co občas píše Jarda tady na virt a musím zpětně uznat, že nejsou zas tak strašně nepravděpodobný jak jsem si původně myslel

EDIT 2: pokud si myslíte, že jsem si to vymyslel jako -> Jirik_Tuňák1983 07.04.25 20:44:53: tak fakt ne, tohle se opravdu stalo, fakt to tam někde je takhle napsaný i s fotkama tý ruky.
-> Jirik_Tuňák1983 07.04.25 20:44:53: Jeste me napadlo pri prvnim cteni, ze jsem ocekval, ze strudl upekl na motoru 

-> Jirik_Tuňák1983 07.04.25 20:44:53: ale todle neni JPP, jak to Tvoje, bylo to tady www.google.cz/maps/.../da
ta=!3m7!1e1!3m5!1sFK6oJdHe
PnKaD_SV5f26kA!2e0!6shttps
:%2F%2Fstreetviewpixels-pa
.googleapis.com%2Fv1%2Fthu
mbnail%3Fcb_client%3Dmaps_
sv.tactile%26w%3D900%26h%3
D600%26pitch%3D-12.4416625
98358448%26panoid%3DFK6oJd
HePnKaD_SV5f26kA%26yaw%3D2
13.6600691878021!7i16384!8
i8192?entry=ttu&... a mozna si to tenkrat vybral a zemrel pak v 50 letech :/
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.04.25 21:02:26: on se jen kutalel ze svahu, 1000 asi netunil (nebo moc nestihl), tunila se az 110
, za to pak prisel i o technicak - nerez ladak, obrovska predni svetla :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.04.25 21:02:26: on se jen kutalel ze svahu, 1000 asi netunil (nebo moc nestihl), tunila se az 110

-> Jirik_Tuňák1983 07.04.25 20:44:53: Me to prijde realny, tech 8 kotrmelcu, koukej:
Jinak kamos skocil se 120 do pole a sejmul strom. Skoncil na boku, vylezl v pohode, akorat se poskrabal o rosti. Okolo jel hovnocuc, kterej ho vytahl na silnici. Pak sel ke me domu asi hodinu, pac jsem mel na noc vyplej telefon. Asi v 5 rano u nas zvonil. Mama za mnou pribehla a rika je tu Jirka, asi neco chce
No tak jsem nadrazdil 125L, vzali jsme lano a dojeli pro to rozbity auto.
Jinak kamos skocil se 120 do pole a sejmul strom. Skoncil na boku, vylezl v pohode, akorat se poskrabal o rosti. Okolo jel hovnocuc, kterej ho vytahl na silnici. Pak sel ke me domu asi hodinu, pac jsem mel na noc vyplej telefon. Asi v 5 rano u nas zvonil. Mama za mnou pribehla a rika je tu Jirka, asi neco chce

-> ajok 07.04.25 20:12:08: Kamarádovo kamarád říkal, že kamarád jeho kamaráda udělal těch kotrmelců 19 a pak narazil do vzrostlé lípy. Byl pod vlivem. Vylezl z toho, nic se mu nestalo, posbíral jabka, co z té lípy opadala a šel na autobus. Cestou ta jabka nastrouhal nehty na nohou. Vyválel těsto, které měl v kapse a než dojel domů, tak upekl bábě, která seděla před ním, pod čepicí štrůdl. Před domem ho rozdal potřebným. Vrak si mezitím rozebrali cikáni, takže se vlastně "nic nestalo" a ani se na to nepřišlo, takže nepřišel o papíry. Díky tomu mohl nacvičovat při dalších cestách vystoupení takového rozsahu, že i Evel Knievel vstal z hrobu a zahanben znovu umřel.
-> palinator: -> saskyn2: tata udelal s 1000mb 8 kotrmelcu a nic se mu nestalo, cely se podrapal, az kdyz vylezal ven
nekde byla fotka toho auta, ale nemohu ji najit, auto bylo o strechu nizsi, zaroven s kapotama

-> palinator: Jo sem původně dal Jarda někam. Jo tohle je mazec, borec se jde napráskat esenbákum a mezitím mu auto rožmelcuje kradenej autobus

Procházel jsem album co tu někde postoval Saskyn a narazil na tohle, jako nene
:

Nebo narychlo přehodit obě kola na levé straně
-> ajok: Tu knihu s embasem jsem četl když byla jako nová, selhaly brzdy a vletěli zezadu do autobusu, někde bych jí asi ještě našel. A ano, z rovnání lanem tam jsou fotky taky. 

-> Borderer 31.01.25 08:33:56: to jo, servis :) me se na Sahare zacal zakousavat homokinetak mezi prevodovkama, auto uplne skakalo, napred jsem myslel, ze to jsou posuvniky na kardanech, ale po odsroubovani kardanu se to nepotvrdilo, tak jsem dal na prevodovkach neutraly a mezi prevodovkama to bylo "svareny" mel jsem s sebou nejakej krizek z karbove nivy, tak pridavnou prevodovku ven, ale rozjela se mi hardyspojka, pouzil jsem na jeji stahnuti nekolik hadicovych spon, pak jsem vezl pneuservisaka, kdyz mi dosly pouzitelna kola a ten rikal, ze mam vyhledat servis, ze to auto je neklidny, no pres 5 tis.km to dalo bez problemu
kdyz vzpominam, co to auto zazilo a prezilo a pak to clovek proda blbounovi, ktery to za mesic nabori o kladu

-> ajok: Pokud se nepletu, mají v tom DVD i záběr, jak to nabourali.
A jak to vytahovali - kurtu za strom, zpátečka a plnej kotel. 
Na druhou stranu mne třeba mrzí, že nikdo netočil, když sem loni vyndaval termostat na Transalpu uprostřed Rumunských prdelí jen se sundanou nádrží a orig. příslušenstvím. Gynekologie strašná, nadávání a u toho stál Rumun, uznale pokyvoval hlavou a balil si cigáro do toaleťáku. Pak furt servis, servis a dalo práci mu vysvětlit, že problém byl vyřešen slovy "termostat kaput" a jeho hozením do kufru.

Na druhou stranu mne třeba mrzí, že nikdo netočil, když sem loni vyndaval termostat na Transalpu uprostřed Rumunských prdelí jen se sundanou nádrží a orig. příslušenstvím. Gynekologie strašná, nadávání a u toho stál Rumun, uznale pokyvoval hlavou a balil si cigáro do toaleťáku. Pak furt servis, servis a dalo práci mu vysvětlit, že problém byl vyřešen slovy "termostat kaput" a jeho hozením do kufru.

-> Borderer 31.01.25 07:19:18: jj, pritelkyne nechtela ani dokumentovat moje opravy na autech, ona to nebrala jako senzaci, ale pry abysme nebyli ostatnim pro srandu :), tak jsem ted premyslel, co byla nejvetsi oprava na ceste a bude to asi vymena ohnute napravy na nive u motorestu ve Francii, kde jsem musel jeste prehodit diferencialy... prijel tam kamionak a vyndaval lano, ze me nekam odtahne, pak se kouknul do zadu a zakroutil hlavou, ze to uz tahnot nepujde
takze nic hrozneho, ale treba ted na sibiri bych to delat nechtel...
Jinak tadle tisic byla podle te fotky nabourana opravdu dost, divim se, ze se nehla treba naprava a sloupky...

Jinak tadle tisic byla podle te fotky nabourana opravdu dost, divim se, ze se nehla treba naprava a sloupky...
-> ajok: MBčkem okolo světa. Jedna z posledních cest kdy byl svět ještě v pořádku. Z celý cesty vznikla kniha a 20ti minutový video na DVD. Žádná honba za senzací, záběrama, jen čistej požitek z cestování.
-> Bukaj 15.01.25 09:26:38: tady jsem ji vyfotil na garde rapid, podle data fotky asi uz r.2013
-> ajok 29.01.25 20:40:57: To vypadá jako maska z O2 a asi štítek RS
-> Matthes, záškodník z TechWebu: To jsem chtel taky napsat, ze to bude nejaka funkce pro start jak u concordu 

-> ajok 15.01.25 04:27:31: Jo, kdysi jsem to někde zahlédl...
-> ajok 14.01.25 23:33:17: Concord taky takhle sklapel cumak pri pristani 

-> Bukaj 15.01.25 00:24:22: jj
todle teda neni zrovna CSSR bouracka www.rajce.idnes.cz/marek2 75/.../1570348201 jednou s ni byli na garde rapid srazu, vyklepali to pekne
todle teda neni zrovna CSSR bouracka www.rajce.idnes.cz/marek2 75/.../1570348201 jednou s ni byli na garde rapid srazu, vyklepali to pekne
-> ajok: Asi něco chytilo za most a nápravnici - LP kolo je zlomený pod autem a za autem je něco vytrženého z chodníku a označeno přenosnou cedulí - jestli o kolo přišla při přejetí obrubníku a pak narazila do nějakého nízkého sloupku? Kdo ví...
www.rajce.idnes.cz/marek2
75/.../1546535749
takhle zlomeny, to je od nejakeho narazu na napravnici?

-> palinator 20.12.24 13:36:11: no na dálnici se to musí přepnout na normál, jinak se to courá když auto před tebou uhne
-> palinator 20.12.24 13:58:44: .... Většinou. Poslední byl za korunu. Aspoň zbylo na myčku 

-> vhml 20.12.24 13:11:04: Já taky a to mám starí mrtki proti vám. 

-> Tomaso435:
V tisícovkách, že?
V tisícovkách, že?

-> palinator 20.12.24 12:53:56: když já se pohybuju v jiných cenových :/
-> vhml:
A jak se s tim na dálnici předjíždí?
A jak se s tim na dálnici předjíždí?
-> palinator 20.12.24 12:33:26: hele já pedály už defakto nepoužívám vůbec a adaptak mam nastavenej na comfort takže se chová hezky plynule
A na nastavení topení jsem šahnul naposled když jsem to auto koupil

A na nastavení topení jsem šahnul naposled když jsem to auto koupil

-> Tomaso435:
Nechceš mojeho?
Nechceš mojeho?
Zamítnuté přispívání mají:
- Ceskejparan10 - zrušená registrace (udělil U-Geen), důvod: prispevky beze smyslu