skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prosba o radu 5q prevodovka
-> ivan2097: S touhle kombinací si dej jenom pozor na délku a sílu šteftů na přírubě motoru pro připojení převodovky - zatímco většina 130 měla ještě "nezesílenou přírubu" a tedy štefty kratší - 2x M10 a 2x M8, tak většina mokrých pětikvaltů pochází z období, kdy už byly příruby zesílené a štefty na bloku motoru delší a 4x M10...
Podľa všetkého by to malo sedieť no nechcem byť milo prekvapený keď to zhidim dole a potom hla nesedí nepasuje to ma potom trafí šľak nemám dvíhak a bude to takpovediac v bojových podmienkach ale všetko sa dá keď sa chce
[p#3922023
Zdar tak neplánujem rozoberať chcem vybrať pôvodný motor 105 s 4q prevodovkou a namontovať komplet motor 130 s mokrou 5q s nohavicami teda kyvadlová nápravu (vlecka je na suché ak sa nemilim
Zdar tak neplánujem rozoberať chcem vybrať pôvodný motor 105 s 4q prevodovkou a namontovať komplet motor 130 s mokrou 5q s nohavicami teda kyvadlová nápravu (vlecka je na suché ak sa nemilim
-> Tuner#2 - zrušená registrace 19.04.20 17:49:06: Jo, i na modelu 85, tedy od 8/84

-> ivan2097: ja len taku drobnu radu . Ak nevies ci bude pasovat alebo nebude pasovat 4Q za 5Q nepustaj sa do rozoberania prevodovky lebo si spravis viac skody nez uzitku .
Vďaka 5q je doma ide rozbor ka zborka čistenie a vložím to dnu. Ďakujem ta rady
Na kastli z roku 88 je už vše ready na pětikvalt

-> Jarda: ked zachovava mokru napravu kastlik moze byt aj hlboky ...
prekopava se kaslik baterky, ale myslim ze 1988 uz bude mit nizkej, takze by tomu nemelo nic branit

Zdar poradíte mi prosím niekto nechcem zažiť prekvapenie keď to rozoberiem.
Mam škoda 105 rv 1988 je tam 4q prevodovka na mokré poloosy a chcem tam dat mokru 5q primitívna otázka bude tam pasovať mam na mysli úchyty a tak. Tiahlo a konzolu radenia na 5q mam ide mi o úchyty na kasni a podobne je o niečo dlhšia vďaka
Mam škoda 105 rv 1988 je tam 4q prevodovka na mokré poloosy a chcem tam dat mokru 5q primitívna otázka bude tam pasovať mam na mysli úchyty a tak. Tiahlo a konzolu radenia na 5q mam ide mi o úchyty na kasni a podobne je o niečo dlhšia vďaka