skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes našli
-> suri 04.07.17 08:55:20: tak tak. Je treba asi zmenit zamestnani
-> Jirik_Tuňák1983: jak nemeni. On tvrdi, ze v tom svetlu nic neni...o krase se nebavim. O tom nebudeme diskutovat...
-> Milan 136: pozerám že ty si z tých ľudí tiež pomaly plešatý ...
-> Milan 136 04.07.17 07:53:47: Panečku, to je velká "krása". Bohužel by to nevytrhlo ani patnáct H7ček, takže to na věci vlastně moc nemění.
-> bouchy: chapu a delas ze sebe troubu akorat. A ten servisni technik bude taky dilo
Tady je maly svetlo full led

-> bouchy: chapu a delas ze sebe troubu akorat. A ten servisni technik bude taky dilo

-> Tuner#2: Jak vidíš, tak jo. (fotka z tematu ze skodahome)
To se Kabaňovi (nebo jeho nástupci) fakt nepovedlo. Snad se toho nějakej výrobce chytí a začne vyrábět nějakej "kit", kde bude i patice...

-> bouchy 03.07.17 19:31:19: To jako svítí jen to venkovní pidisvětlo? I když to má dálkové (dnes už možná samočině)?
-> Milan 136: Asi nechápeš, nevadí - ještě jednou: 4oká Octavia má pouze dvě konfigurace - full halogen nebo full LED. Ani jedna z nich nemá žádné svítidlo v těch vnitřních "parabolách", jež plní funkci pouze designovou. Asi jsem staromódní - když vidím parabolu, měla by svítit. Tato ne - krom funkce DS nebo blinkru, ale na to není třeba transparentní plast a atrapa odrazeného zrcadla. Pro mě dost nepochopitelné, proč to tam je.
Pro ilustraci - zde foto, když je zapnuté vše co jde: forum.skodahome.cz/upload s/.../WP_20170213_13_57_03 _Rich.jpg.b5d1acfb06caa8d3 cea239c260188d0b.jpg (to žluté jsou obrysovky. jinak tam nic nesvítí)
Pro ilustraci - zde foto, když je zapnuté vše co jde: forum.skodahome.cz/upload s/.../WP_20170213_13_57_03 _Rich.jpg.b5d1acfb06caa8d3 cea239c260188d0b.jpg (to žluté jsou obrysovky. jinak tam nic nesvítí)
-> bouchy: k čemu by jsi měl ve full led světle halogenovou žárovku proboha?

Tak dnes společně se servisním technikem (na jeho upozornění) zjištěno, že na Octavii III fl (tedy čtyřoko) nejsou vnitřní světla ničím osazena! (teda kromě denního svícení part II a blinkru part II) - ta parabola je k ničemu (ne, xenon, ledka, halogen dálkovýho tam není - čuměl jsem na to jak vrána do lahve). Já věděl, že ten slavnej FL je naho...! (kromě toho blinkr a DS napůl vypadá pěkně hnusně)... škoda, že se tím škodovka nebo nějakej časopis nepochlubil - nebo jsem to přeskočil v domnění, že něco takovýho snad ani nejde vymyslet/ojebat.

edit: Tak to, co se píše zde není pravda - ve vnitřních na masku navazujících částech žádné žárovky dalkových světel nejsou!! www.auto.cz/tajemstvi-10- modernizovane-skody-octavi a-jak-je-to-se-svetly-a-pr oc-se-rozsiril-rozchod-103 252 viz
g.denik.cz/115/.../2-octa via-facelift-prvni-jizdy-2 017_denik-630.jpg

edit: Tak to, co se píše zde není pravda - ve vnitřních na masku navazujících částech žádné žárovky dalkových světel nejsou!! www.auto.cz/tajemstvi-10- modernizovane-skody-octavi a-jak-je-to-se-svetly-a-pr oc-se-rozsiril-rozchod-103 252 viz
g.denik.cz/115/.../2-octa via-facelift-prvni-jizdy-2 017_denik-630.jpg
-> ogi 26.06.17 08:20:37: že jsem tady tu fotku zveřejňoval a nezeptal se potají :D taky je možná někdy upotřebím.Každej volá a píše ale nikdo neřekl jak se tohle pohybuje cenově :)
-> venni: Co za ně? Možná bych je do budoucna využil...
-> srdcar 120L: Hlava ne, ale těsnění bylo prožrané až ke kovovému kroužku těsnícímu spalovák a tento byl přerezlý
Holt neměněné chladivo v kombinaci s nefunkčním termospínačem ventilátoru udělalo za roky své...

Holt neměněné chladivo v kombinaci s nefunkčním termospínačem ventilátoru udělalo za roky své...
-> Bukaj 25.06.17 00:17:11: Jak tak koukám na obrázek těsnění, tak je asi ruplá hlava u druhého válce.
-> Michal N 283: To seš měkkej
-> isti 23.05.17 15:39:19: To jsem si taky říkal, ale pak jsem rozbruskou říznul do zdravého a vysochal nový kus. A nakonec z toho všeho vyšla zdravá jen střecha. To byla šílenost a stála za to, když to pořádně uděláš. Tak nefňukej nad kouskem shnilotiny. Když máš jeden nebo max dva kusy aut a ne padesát. Pak se to nevyplatí. Hold to někdo udělal na kšeft, aby vypadalo a rychle se prodalo.
-> venni: za 300 ceskych kupim 

Dneska ne,ale v týdnu.Má to nějakou hodnotu? Téct netečou ale počítám že repas nebude nějak drahej kdyby náhodou :) Měli tyhle tuningový nějakej přínos v chování feldy?
-> isti 23.05.17 15:39:19: takú rakovinu by som nevyváral ani bohovi

-> Matsoft: Nojo, od roku 1990 těsnění nikdo neviděl

-> Bukaj: nahlodano zubem casu 

-> OTA-MTX: něco k mání? čučim jak puk

Slubujem sám sebe že taký chuj ktorý už bol raz zváraný už nikdy viac robiť nebudem
Všade len nabodované plechy na hnilobu ktoré už prehnili a ošetrené to bolo iba asfaltom a gytom.Mal by som to už dávno rozporcovať a nie sa s tým dva mesiace srať.

-> isti: no když ti jejich cena za posledního půl roku stoupne z 700,-/pár na cca 1500,-/kus..tak musíš být štastnej, že je máš..
-> krtecek: Nie že by som nemal doma aj ja
ale nechápem prečo sa každý počúrá keď uvidí originál beskydy

Hrabal jsem se v krabici s nějakýma dílama co mi nechal strýc k rosničce...když pominu, že 90% je veteš...tak z tohodle mám největší radost..nevím zda ho osvítil duch svatý nebo kde k tomu přišel, ale mám 1 sadu beskydek k dobru..jedna je na autě a druhá do foroty..

Našel jsem na dálnici Polského rozzuřeného žigulíka...
-> ondie: ano presne tak 

-> Lubes120: Hezkej nález,a má origo pneu Good Year alá OR34 

-> Luky: tak ja som to auto priviezol domou a nijak specialne som ho neskumal a o to viac ma to prekvapilo.
-> Luky: No, tak třeba jsou lidi, kteří doma přehazují Apolla vidlemi...
Ale uznávám že máš pravdu, že to asi nebude tento případ

Ale uznávám že máš pravdu, že to asi nebude tento případ

-> Bukaj: no jasně, ale že by mě překvapilo, že mám vlastně 5 alu kol? 

-> Luky: Tak kolikrát potřebuješ rezervu? Já ji vyndavám, jen když dělám dutiny, nebo řízení...

-> Lubes120: ty nevíš jakou máš v autě rezervu? 

Dnes som sa rozhodol prezut rapida aby som mohol Apolla konecne zacat renovovat a napadlo ma pozriet rezervu. Bolo tam velke prekvapenie. Piaty povodny kus do sady :-)
-> minno: U užovky jsem se tomuhle nikdy nevěnoval a schválně tento týden kouknul - mechanismus nenese žádný stopy opotřebení (po 40ti letech a 100 tisících), což koresponduje s poznatkama -> Bukaj: ... takže patrně to mělo být pro "M" modely přepracováno nebo zesíleno.
Ale buď to nikoho nenapadlo, nebo na to nebyly kačky - což mi připomnělo obdobnou situaci, kdy MBX má úchylně stejný závěsy dveří jako sedan a dveře přitom podstatně těžší se všema důsledkama.
Ale buď to nikoho nenapadlo, nebo na to nebyly kačky - což mi připomnělo obdobnou situaci, kdy MBX má úchylně stejný závěsy dveří jako sedan a dveře přitom podstatně těžší se všema důsledkama.