-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak ale chápeš o co mi šlo Samozřejmě tohle zajímá o mne, proč před revolucí dostali bílé, a někdy po revoluci začali dostávat žluté
-> Burák: Tak se do toho TP podívej ještě jednou, a pořádně Ty ,,VY" dostala až v roce 97 Takže v tom případě by seděla jak moje a Michalova teorie, tak i ta tvoje V 87 roce dostala SPZ ,,ZRC" A to se klidně vsadím, že bílé.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No, fotku nemam, ale naprosto presne si pamatuju tady v Beroune cerveny SP na zlutejch znackach. Ale fakt je, ze to byly velmi pravdepodobne v tomto formatu. Nicmene ale de meho Tp, mela ta moje VY-XX-XX, a to se mi zda na bilejch SPZ v roce 87 jako blbost.
-> Burák: Hele s těma žlutejma SPZ na SP si nejsem tak jistej ;-) Na JZĎáku mám taky původní bílé
A jedinou fotku na žlutejch co mám, tak už jsou SPZky v novým formátu. Tak si říkám, jestli až někdy v devadesátých letech to díky přepážce, při nějakým přepisu ,,nepřeřadili" do ,,nákláďáků".
Ale příkláním se k tomu, že prvotní SPZky jsou bílé
-> Burák: Mě to jasný zrovna nepřijde. To si myslíš nebo to opravdu víš? Já jsem SP na žlutých značkách ještě snad neviděl. Zrovna tak u Praktika jsou bílé značky taky normální a ty mají v TP typ N1.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Já nechcu abys mě přesvědčil o tvém názoru, chci abys mi nějak rozvedl myšlenku: "Neříkám, že není potřeba nějak zapůsobit na řidiče, aby byli zodpovědnější při řízení..."
No tak jsem si pročetl diskuzi a vlastně z ní vyplývá, že PČR dělá velkou chybu, když pokutuje řidiče kamionu, protože místní diskutéři žádné problémy s kamiony nemají a naopak policisté porušili předpisy a naopak by se na ně měl GIBS zaměřit. Přesně to odpovídá reakci, když si lidé stěžují, jak nejsou policisté na silnicích vidět, jsou údajně zalezlí v kancelářích, přitom by měli udržovat pořádek na silnicích. Jenže když vidí řidič hlídku PČR, hned dostane osypky a musí napsat do diskuze cosi o policejním státu.
-> Luky: Jo, označený auto takhle funguje - omezeně v místě a čase, skrytě je to působení trvalý.. např. osobně mě by mě ani nenapadlo se poutat při ježdění kolem kostelní věže pásama - nebejt možnosti, že PČR může vyskočit někde za bukem.
Jinak tenhle týden jsme potkali jedinou hlídku v akci (a ještě v označeným autě) někde snad u Kaznějova, čili mi to celý přijde jak mediální "plašení hadů".
-> Jozka: no hele, když bude u přechodu zaparkovaná policejní Octávka v bojových barvách, myslím že zpomalíš spíš, než když tam bude něco inkognito. Tak nezpomalíš a zřejmě dostaneš flastr. Takže důsledkem je co? Jel jsi tam rychle a vznikla potenciálně nebezpečná situace. Což je blbý. To co se teď předvádí, to není prevence. To je represe
-> Luky: No.. já jen k tomu skrytýmu dohledu - on funguje jako prevence výborně. O tlaku na výběr peněz se vyjádřit nemůžu, nemám aktuální info, ale do roku 2013 to tak nikdy oficiálně a ani reálně nebylo - minimálně v okrese KT ).
-> miroussm: To je přesně to, co mě na tom sere - jediný účel je vybírání peněz.
Neříkám, že není potřeba nějak zapůsobit na řidiče, aby byli zodpovědnější při řízení, ale skrytý dohled nemá s prevencí nic společného, to je pouze represe.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : no vše v pořádku nemaji - už ten bus však to znáte 1/2 policajtů jsou normální a druhá polovina jsou hovada, která si musí něco dokazovat, zatím mám zkušenost, že jsem většinou narazil na dvojici, kde byl alespon jeden ten slusnej a normální, ale jednou člověk může mit smulu...
Mám na to stejný názor jako DNA. Na jednu stranu je fajn, že taky konečně přišli na řadu řidiči kamionů, takže pokud by to byl ojedinělý "trik" tak budiž. Ale u nás je dopravka jen a pouze k vybírání peněz do státního rozpočtu. Tolik civilních aut a ještě jak si v tom libují, to snad jinde nemá obdoby, cílem je pouze vybírat, nikoliv působit preventivně. Pokud by na silnicích místo toho jezdily označený policejní auta, byla by doprava klidnější. Však když jedou policajti po okrsce 90, nikdo je nepředjede a všechni zrychlí až když odbočí.
Nemluvě o tom, že buzerují ale pak sami budou zdržovat v levém pruhu a ještě s takovým šrotem.
Mimochodem, v pondělí v Táboře chytalo neoznačené bílé Mondeo.
-> Domajz: To už je ale hrozná čurákovina, jako by nestačilo, že budou kupovat další Prassaty nebo Superblby... policejní stát hadr. Ale přece kdo nic neudělal, nemá se čeho bát! Hlavně jestli sami mají všechno v pořádku...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : pokud se má jednat o toho samýho Favorita,jak na jedný fotce,tak na druhý,tak si všimni že na tý zezadu má pruhy ve středu blatníku,vedoucí ke kapotě dopředu,kdežto na fotce zepředu jsou pruhy vedený blíž ke dveřím,hned na začátku kapoty pod předním oknem...
-> Pavel P.. 26.06.15 16:32:04: Jinak ještě k té červené "profláklé" rumunské dodávce...chodil jsem okolo ní každý den vedle na fakultu, to vozidlo tam parkuje někdy tak od půlky od 90let, bych tipoval, občas se ale i do dnešních dnů pohne, zřejmě nějaký fanda také...