skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rapid Cabrio
prohledat
3920 příspěvků (zobrazeno 451 až 500) od 01.10.2009 do 25.03.2025, založil/a skoda_105_L
-> MATTESS: Jasně, ale ber to tak, že auto, motorka nebo cokoliv je prostě jen věc. Člověku se změní priority, dostane, koupí si novější věc atd. A o tu starou se nezajímá. Dostane se do fáze, kde jakékoliv další nakládání s danou věcí je jen "ztráta" času a takhle to dopadne. Spoustu lidí se tady rozplývá na Rapidem cabrio a jsou ochotni za vrak zaplatit "majlant" a druhý by si o to neopřel ani kolo. Proto některé věci končí v muzejích, některé na pospas přírodě. Jak sám říkáš, Ty to tak máš, jiní ne. Pro někoho jsou zase důležité, plácnu, například mobilní telefony, které někdo jiný rovnou hodí do elektroodpadu 

-> MB_CML: Pro mě to nesmysl není a proto jsem to tak napsal. Každý to tak nemá, jak píšeš. Když se mi porouchá auto, tak ho opravím (nechám opravit) a nenechám ho tvrdnout na místě. Měli jsme odstaveného fichtla nějakých 12 let a takhle fakt neskončil. Ano, ten se dá uskladnit díky velikosti snadno. Ale kdo chce, udělá to s většími věcmi obecně. Kdo nechce, nechá to rozložit.
Není to jen o autech, ale o celkovém vztahu lidí k věcem
-> Jozka: jo, jen jsem si tak povzdechl
Není to jen o autech, ale o celkovém vztahu lidí k věcem
-> Jozka: jo, jen jsem si tak povzdechl
matěji, bude víc foto, jak je na tom? každopádně paráda že se povedlo ho vysvobodit, byť ho reinkarnace do jiný kastle asi nemine, že. Podle červený plachty to veze opět Kohlman?
-> MATTESS: Nesmysl, je to prostě jen auto. To je stejný, jako kdyby se ti dnes porouchala, já nevím, Fabie. Auto prostě z nějakého důvodu odstavíš. jezdíš jiným autem, máš firemní auto. Mezitím se dostane auto do fáze, kdy nemá žádnou cenu. Tebe nebude nijak trápit, že Ti bezcenný kus železa někde leží, vlastně veškeré "aktivity" spojené s tím nepojízdným vrakem jsou přítěž, potřebuješ řešit 1000x důležitější věci, bydlení, rodina, práce atd. atd. no a je to hned. né každý žije autama a má je na prvním místě. 

-> MATTESS: Bohužel těch scénářů, který končí nakládáním vidlema, je mnoho různých, takže někdy zvítězí "vyšší moc" a nic nenaděláš.

Asi nikdy nepochopím, jak někdo může nechat takhle zchátrat auto, který měl snad i rád a dělalo mu radost... To bych to raději prodal, než aby se mi to rozkládalo před očima
-> Matsoft: V mrazícím ? 

-> Luky: hele nevim.. uz je v kamionu a jede do CR
-> Matsoft: 

-> Matsoft: i s podlahou?
Zase na druhou stranu z toho ta bažina snadno vytekla, ne? 

-> U-Geen: tak asi jo.. ale v tom jsem se nikdy nehrabal...
-> Matsoft: na to ti staci wordpress ne? :)
-> Nwkt: tak ono by neco jineho videli lidi a neco jineho admin... proste nejaky jednoduchy system... kam by se vlozilo 1-6(treba) fotek, nejakej popis + pripadnej kontakt na majitele.... nebo treba jen v jakem kraji to auto je...
-> Matsoft: Na tom není co programovat, pokud to chceš statický 

-> Nwkt: domena je asi to nejmensi... spis kdo by to "naprogramoval"
-> darklord 31.01.18 13:00:34: Doménu bych možná poskyt 

-> Jarda: minimálně rok, řekl bych
-> Nwkt: nee, to si musis sam zariadit 

-> Matsoft: Máš hosting s doménou?
No.. Majkluv seznam byl ponekud neaktualni...
Je tu nekdo, kdo by udelal novy?
Nejake info poskytnu....
Je tu nekdo, kdo by udelal novy?
Nejake info poskytnu....
-> Jarda: já nedávno taky

Tak jsem ted zjistil, ze uz nefunguje Majkluv seznam

Dovolil bych si tipnout,že se to nevydraží z důvodu předčasného ukončení aukce. Celá ta aukce vypadá jak beta verze.. Spíš takovej průzkum trhu.
tak ho Slavetinsky dal na aukro aukro.cz/skoda-rapid-cabr
io-lux-6922531080
-> Bukaj 24.01.18 22:37:13: stale to je porad jeste jen cca polovina, co to stalo realne nove

-> Luky: Stojí na dnešní poměry +- stejně, jako stálo v době vzniku a prodeje... 

Navíc se to veze s bublinou československých veteránů. Ale exkluzivita taky hraje roli, vemte si, že takových Ferrari F40 bylo vyrobeno přes 1300 kusů a kolik dneska stojí, žejo... 

-> Bukaj: Asi ta exkluzivita v tom bude. Ono je to něco jako BMW E30 TC Baur, kterej je taky udělanej z kupé. Jako ten Lux. 

-> Danster: No, myslím si že zde jde o exkluzivitu - kolik těch vozů bylo vyrobeno a kolik se jich dochovalo...
...a na první pohled je to "něco extra" - třeba ve srovnání s 1000 MBG, nebo GLi které je na pohled jen obyčejné MBčko, respektive "stodváca"...*4 *
...a na první pohled je to "něco extra" - třeba ve srovnání s 1000 MBG, nebo GLi které je na pohled jen obyčejné MBčko, respektive "stodváca"...*4 *
Jak to tak čtu tak ty ceny jsou mazec. I bych řekl že někdy dost přestřelený. Vzhledem k tomu co jde koupit za auta z 80tých let v týhle cenový relaci.
-> Matsoft: Se dostaly do dobrý společnosti - takhle nějak se pohybujou ceny u 944 turbo 2,5 litru.. ale střecha chybí některejm. 

-> ulicek: uz i anglani vedi ze to ma cenu, takze zadny auto v poslednim pulroce neslo pod 5000gbp... nejdrazsi bylo za 15000gbp.
-> ondie: tak abych rekl pravdu, tak nemam vubec predstavu za kolik se takove vozy prodavaji. -> havlik: neco takoveho bych si predstavoval, je to v podstate jen skodovka bez strechy :D-> Matsoft: hmmm tak to je raketa. Ted je otazka za kolik je realna cena koupit to v Anglii a druha za kolik se to prodava u nas.
-> ulicek: real za pojizdny auto je ted 300 a vic a za peknej kus 400 a vic...
-> ulicek: v podstatě asi od 150tis výše.
-> ulicek: Tak ted očekávám plodnou a výživnou diskuzi 

-> Matsoft: jaka je realna cena takoveho vozu? 200tisic? Nebo vic?
-> MATTESS: to auto cca 13 let nejelo....
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: ano. Docela zpustlo oproti přelomu milenia

nejezdilo dřív po srazech?kolem roku 2000?
-> Bohyn: Vaclav Slavetinsky..... zdroj stejny jako me byvale a Formovo cabrio.
-> Matsoft: Já jen že sou hezký,na fotce sou 5.5ky , já mám doma 6ky,tam je trochu riziko,že už to poleze moc ven,zatím se nezkoušel,snad na jaře.
-> ondie: ty bohuzel zmizely v propadlisti dejin.... jako to auto v bazine