skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Foťáky a příslušenství
prohledat
3699 příspěvků (zobrazeno 1801 až 1850) od 29.06.2007 do 22.01.2024, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
-> jourin: Batoh se zbytkem vybavení?
-> MerHanz: A co pouzivas jako zatez? :) me prislo jako nej navrtat kolik do zeme a pritahnout to necim k tomu :)
-> Syny: hlavu jsme v ruce neměl ale platí přímá úměra mezi velikostí koule a pohodlí užívání ( ale i tahle by neměla mit problémy tvoji techniku udržet , na hlavu s nosností 8 kilo dávám o kus teřší jak máš ty ). A stativ ?? vyosení je fajn, pokud ho užiješ tak do něj jdi. Pokud chceš maximální stabilitu tak musí mít hák na zátež na středovy tyči. to hoooodne pomůže při stabilitě. A když by měl i hroty tak by to bylo taky fajn.. Hlavně v zimě.
Hele jsem s tim G15 max spokojenej, a vejde se i do vetsi kapsy :)
Pratele, muj (uz asi stolety) vyber stativu jde do finale. Nakonec svou maximalni sumu prevysim asi o 50% protoze proste na tom nechci setrit a rad bych neco poradnyho, u ceho nebudu nasranej a nebude hrozit, ze si fotak rozmaltim, az foukne vitr.
Po dlouhem badani jsem se rozhodl, ze koupim stativ a hlavu zvlast. Rad bych ale slysel jeste nazory.
Vybrana hlava:
www.megapixel.cz/manfrott o-498rc4-midi
Dva vytezne stativy:
www.megapixel.cz/manfrott o-mt294a3
www.megapixel.cz/manfrott o-190xb
Ktery je podle vas lepsi? Ten druhy jde vyosit a fotak jde na nem pridelat i dolu "mezi nohy", takze jde fotit hned u zeme. Ale stati je celkove mensi. Osobne jsem puvoden chtel stativ, na kterem muzu mit fotak ve vysce oci kdyz stojim, ale zase nevim jestli je to dobre pro stabilitu. Nema nekdo nejake postrehy "z nataceni" ? :) A co si myslite o te hlave?
Diky
Po dlouhem badani jsem se rozhodl, ze koupim stativ a hlavu zvlast. Rad bych ale slysel jeste nazory.
Vybrana hlava:
www.megapixel.cz/manfrott o-498rc4-midi
Dva vytezne stativy:
www.megapixel.cz/manfrott o-mt294a3
www.megapixel.cz/manfrott o-190xb
Ktery je podle vas lepsi? Ten druhy jde vyosit a fotak jde na nem pridelat i dolu "mezi nohy", takze jde fotit hned u zeme. Ale stati je celkove mensi. Osobne jsem puvoden chtel stativ, na kterem muzu mit fotak ve vysce oci kdyz stojim, ale zase nevim jestli je to dobre pro stabilitu. Nema nekdo nejake postrehy "z nataceni" ? :) A co si myslite o te hlave?
Diky
-> Stepan FUN: no jo, ale tady je to na jinej účel ;)
-> MerHanz: Zase kompakty za 2-3tis. nezatracuj. :-) Pro kluky na stavbu je to ideální zařízení. Spadne? Vyndáme kartu (když přežije) a jedem pro novej... :-)
-> Montér: jinak k těm kompaktům za 3jku. tak těm se vyni, ty jsou uplně na ho.... Když kompakta tak něco s větším čipem jako je Nikon P330, nebo canon S110/S100, Olympus XZ1 ( pokud ještě někde bude) Olympus XZ2. ty maj výhodu v kompaktnější velikosti, hlavně ten nikon a canon. Jinak Jak mnou tak Honzou zmiňovaná G15 bude asi top. Jen to rozmerem není uplně kapesní kompaktík. Spíš na brašničku k opasku či přez rameno.
-> Montér: Jako T2. V tehle cenove relaci se vyhni zrcadlum. I moje D5100 ma dost much z vyroby, tak si dovedu predstavit jak bude vypadat jeste o radu horsi D3xxx s jeste horsim sklem nez mam ja.
-> MerHanz: No tohle co jsem držel v ruce bylo nic moc. Teda spíš nic, než moc... Klasickej LCD v hledáčku a zvuk záverky byl umělej... Ale typ fakt nevím. V setu s pevnou 50 a myslím 18-105 (nebo něco dost podobnýho - nezkoumal jsem příliš do detailu) to stálo kolem 20ti. Fotí to oproti nějakýmu levnýmu kompaktu docela slušně, ale zradlovka to není...
-> Stepan FUN: sony dělá ty polopropustný zrcátka. Osobně tomu nevěřím, ale co jsem viděl výsledky, tak se to dalo. Ikdyž mě by to k výměně značky nepřesvědčilo ani za úplatek. teda beru model A77 a vejš.
-> MerHanz: Sony jsem držel v ruce 2x v životě a ani jedno nebylo klasický zrcadlo. Vždy pouze zrcadlovka "bez zrcadla". Ale možná to byly nějaký "low end" typy. Nevím... U Sony jsem skončil u televizí a pokusů o domácí audio. :-)
-> Tuner#2: Tak u sony je problém s šumem a čím novější čip, tím skoro horší. Ty jejich porce Mpix. jsou vražedný. Zbytek nexe není až tak špatnej
. Stejnej problém je u jejich zrcadlovek.
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> StepaNoFUN 05.01.14 18:53:17: Ultrazoom je nesmysl, snad všechny mají pidi čip 1/2,3" a delší ohnisko stejně s kompaktem s nataženou rukou přes displej neudržíš...
-> Montér: Do 10ti a navíc běžné focení bych se vyhnul zrcadlu s low-end setovým sklem. Výsledky nebudou nic moc, kor když to necháš na Automatiku. V téhle kategorii bych šel do tohodle: eshop.fotolab.cz/product/
.../canon-powershot-g15-80
0,-poukaz-na-cewe-fotoknih
u-kniha-tipy-a-triky
Odolné kovové tělo, hledáček, světelnost od f1,8, větší čip 1/1,7" než u kompaktu za bůra a umí to fotit i na automat s tím, že máš k dispozici i plný manuál.
Sony má sice ještě větší čip (ten samý co zrcadlo, ale je to 1. Sony a za 2. to sklo začíná na f3,5 a tak budeš 50% nucen fotit z bleskem, zatímco u f1,8 nebude pomalu vědět co to blesk je.
Odolné kovové tělo, hledáček, světelnost od f1,8, větší čip 1/1,7" než u kompaktu za bůra a umí to fotit i na automat s tím, že máš k dispozici i plný manuál.
Sony má sice ještě větší čip (ten samý co zrcadlo, ale je to 1. Sony a za 2. to sklo začíná na f3,5 a tak budeš 50% nucen fotit z bleskem, zatímco u f1,8 nebude pomalu vědět co to blesk je.
-> Montér: Na ultrazoom zapomeň, ten bude za cenu zrcadla a kvalita obrazu KO. To radši toho nexe, nebo Olympus PEN. A pokud kompakt tak canon G15, pokud opravdu menší tak Olympus XZ1/2
-> Montér: Co nějakej ultrazoom? Pokud koupíš zrcadlo, za chvíli pravděpodobně zahučíš do objektivů v několikanásobný částce, než byla základní... Nakonec z toho bude batoh, kterej není zrovna nejlehčí...
Mimochodem - ta 18-55 zabije i tu 3100. Nevěřil jsem, teď už věřím... To už radši www.megapixel.cz/nikon-d3 100-18-105-mm-vr
Mimochodem - ta 18-55 zabije i tu 3100. Nevěřil jsem, teď už věřím... To už radši www.megapixel.cz/nikon-d3 100-18-105-mm-vr
Prosím o radu, uvažuji nad pořízením lepšího foťáku. Doposud jsem měl pouze kompakty.
Rozmýšlím mezi např.: www.megapixel.cz/sony-nex -3n-16-50-mm-cerny
Nebo entry zrcadlovkou např.: www.megapixel.cz/nikon-d3 100-1363717783
Používat to chci na focení rodiny doma, výlety, krajina, auta..nic zvláštního..
Otázku mám, jestli se vyplatí pořídit něco v této cenové (cca. kolem 10kilokorun) relaci, či mi stejnou službu udělá kompakt za trojku?
Osobně by se mi líbila ta zrcadlovka, ale asi se mi nebude chtít tahat takovou cihlu pořád sebou. I fakt, že občas bude fotit partnerka mě spíš navádí k něčemu víc jednoduššímu..
Máte nějaké doporučení ohledně typu, či konkrétního modelu? Předem díky za rady
Rozmýšlím mezi např.: www.megapixel.cz/sony-nex -3n-16-50-mm-cerny
Nebo entry zrcadlovkou např.: www.megapixel.cz/nikon-d3 100-1363717783
Používat to chci na focení rodiny doma, výlety, krajina, auta..nic zvláštního..
Otázku mám, jestli se vyplatí pořídit něco v této cenové (cca. kolem 10kilokorun) relaci, či mi stejnou službu udělá kompakt za trojku?
Osobně by se mi líbila ta zrcadlovka, ale asi se mi nebude chtít tahat takovou cihlu pořád sebou. I fakt, že občas bude fotit partnerka mě spíš navádí k něčemu víc jednoduššímu..
Máte nějaké doporučení ohledně typu, či konkrétního modelu? Předem díky za rady
-> MerHanz: Presny cisla netusim. Novy asi jako hodne vlekej dum, ale je to stary sklo a dnes ho zadnej z majitelu neproda. Uz jen pujcovne bude asi zajimave:)
-> TTomas: Nemáš páru, co to šílený sklo mohlo stát ?? Jen tak pro zajímavost.
-> TTomas: Jo jo o tom objektivu jsem uz taky slysel... ale ne o tom ze ho ukradli :-D A tomhle naprosto v pohode odolam :)
-> jourin: Jinak nerikej, ze by se ti s tim fotilo spatne. Zkus napsat jeziskovi. Neverim, ze tomu dokazes dlouhodobe odolovat:D
-> jourin: A ja doufal, ze si ho budu od tebe pujcovat ja:D Tyhle silenosti jsou vzdycky jenom pro filmare. Kdyz jsme fotili Brabcovu kytici, tak tam mel asi 100kg zoom v rozsahem snad 8-600 ve svetelnosti 1,8 v celem rozsahu. Udajne snad jen 3 skla na svete a nejaky blbci to tam ukradli a odvezli prodat ke Skodovi:D
-> TTomas: Uffff, to je ale nálož. Až jsem se z toho orosil ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> TTomas: To snad neni ani vtipny :-D
a nebo si ho kup a budes mi ho pujcovat :-D
a nebo si ho kup a budes mi ho pujcovat :-D
-> MerHanz: Snad uz brzy:)
-> jourin: Skromne prani:D 24/1,4 je ti predpokladam malo.
-> jourin: Skromne prani:D 24/1,4 je ti predpokladam malo.
-> TTomas: no 2,8 je moc :-) chtel bych idealne tak 14mm 1,4 :-) pro zcela specificke pouziti :)
-> TTomas: 7DII.... kdy ???? Né, že bych si ho koupil,ale zajímá mě.
-> MerHanz: No v tom rozhodne sam nejses :) za me jsou nej cernobily :)
-> jourin: No to mas stejnej problem jako ja s kopirkou 5DIII. Cekam az vyjde 7DII abych k ni poridil tu sigmu a mel pokoj:) Jinak ty to mas snad vyreseny tou 14-24/2,8 ne?
to to přijde jen mě, nebo v tom nejsem sám ??? Že dneska nejvíc letěj fotky s různejma barevnejmě závojema a podobně, ale opravdu chycený barvy a podobně už jsou výjimkou ??
-> jourin: Já se nedohaduju a je mě to v podstatě volné. On se tím živí a hloupý ten kdo mu za to platí... Pouze diskutuju (od toho je to diskuzní fórum) v době když už žena s prckem dávno spí a mě se prostě ještě nechce. Beru to jako procvičování psaní všema deseti a holt se občas najde někdo koho to sere ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> TTomas: Problem je v tom ze D800 nema uplne malej chip :-D
-> Tuner#2: A tvuj problem je ze se porad s nekym dohadujes :) se na nej vyser, at si foti svalovce treba polaroidem a dokresluje mu kérky fixama
usetris si spoustu nervu a casu :-)
-> Tuner#2: A tvuj problem je ze se porad s nekym dohadujes :) se na nej vyser, at si foti svalovce treba polaroidem a dokresluje mu kérky fixama
![2](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/2.gif)
-> Tuner#2: heh... nejhorsi je to asi na ty blondynce ve zlutym tricku v poli...
Jooo postrocesing je mocný, dneska to i u fotky z kompaktu na A umí dodělat pěknej a efektní švenk
A teď vážně, zrovna na tohle téma jsem se neshodnul na AHC před 14 dny viz. konec tématu dole fotky a hlavně link od člena manolo: www.autohificlub.cz/forum /.../0
A teď vážně, zrovna na tohle téma jsem se neshodnul na AHC před 14 dny viz. konec tématu dole fotky a hlavně link od člena manolo: www.autohificlub.cz/forum /.../0
-> jourin: Covece o zadnejch novinkach nevim. V roce 2014 se toho dost chysta, ale v tehle kategorii ani ne. Na malej chip v zoomu s co nejlepsi svetelnosti je rozhodne nej ta sigma a asi jeste dlouho bude. Navic se da na rozdil od vsech ostatnich svetelnejch sirokacu i celkem zaplatit.
-> jourin: Přesně jak řikáš. A to nefotím modelky ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> TTomas: Tvole neser, to je fakt vyfoceny :) zadny rozmazavani v compu :)))
-> TTomas: joo mooda a ženštiny jsou nejlíp s dobrým světlem a hlavně líčením. Ale když chce nafotit holčina ( ač pěkná ale i tak ) od plotny a nemá až takový líčení, nebo nedej bože mamina na plnej ůvazek, kde skoro nespí a nějaký líčení má u..... tak pak je nutnost tomu kousek pomoct
.
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
-> MerHanz: Naprosto to chapu, nechame na modelce pihu a muze se posrat :) vyretusujeme ji a vyhladime a muzou se posrat ctenarky ze je to retusovany :-) Nechame posrat modelku s pihou a ctenarky se muzou posrat ze je hnusna :-D Proste z toho neni uniku :-( Zlaty kinofilm :)
-> jourin: Vidis dalsi profik co to navic umi v kompu pekne rozmaznout:D Jinak ani ten Baca co jsem ti tisknul neni 100% ostej a to uz je to v kompu nebo ve fotaku slusne doostreny.
-> TTomas: btw. nejsou nejake novinky v co nejsirsim a co nejsvetelnejsim objektivu? :)
Pánové retuš je pro mě nezbytnost pod nátlakem focených. Jako fotit malý děti, když jsou pár dní nevyspalý a nechat jim kruhy pod očima, něbo odřeniny na nose. Tak za to mě málem ukamenovali. A je pravda, že i u aut je občas třeba korekcí, né vždy jsou solidní světelný podmínky a postavit se přesně většinou uplně nejde. Ale sere mě to, hrozně to zdržuje.
-> jourin: Ja modu stejne jako ostatni fotky neretusuju (v atasu to s dobrym svetlem a makeupem ani netreba), ale taky uz ji i kvuli tomu nejakej patek nefotim a celkem jsme z toho vypadl. Dneska uz se kazdej specializuje.
-> TTomas: Jo jo to je muj specialni postprocesing.. Zmenseno, doostreno ulozeno :-)
a na tom odkazu je videt ostrost a bordel na chipu :-D ani s tim jsem se neobtezoval :)
a na tom odkazu je videt ostrost a bordel na chipu :-D ani s tim jsem se neobtezoval :)
-> jourin: To je ukazka ceho? Postprocesu?:D
-> MerHanz: Presne jak rikas. Ja resim ostrost ve 100% a to je u tech pixlu dneska velky zvetseni. V nahledu na monitoru mne to vubec nezajima.
-> MerHanz: Presne jak rikas. Ja resim ostrost ve 100% a to je u tech pixlu dneska velky zvetseni. V nahledu na monitoru mne to vubec nezajima.