-> saskyn2 24.11.20 23:15:52:
No, asi se budu muset někdy stavit...

Mám klasiku 280 mm ATE/ATE Ceramic + bubny, kde nevim co je. Na takový to běžný přibrzdění to funguje velice dobře, zlehka a snadno se to dávkuje, většinu toho ubrzdim jen v takovým tom vaklu posilovače. Ale jezdim economy mode. Samozřejmě s plným autem když budu brzdit ze 130 z kopce, tak se do toho bude muset člověk opřít víc, než do větších kotoučů, to přiznám bez mučení.
Na druhou stranu to aspoň luxusně brzdí na ručku. Jakmile vytáhnu ručku a začnu cejtit nějakej odpor, tak stačej dva zuby a zabrzděno. Bohužel až moc, obvykle to tak po tejdnu přirezne a nejde odjet.
V zásadě mi Octa co se týče brzd funguje podobně jako 120. Na slabší brzdění na to nemusíš vůbec šlapat a ručka drží tak že uděláš na suchu hodiny.

Na 120 to ale začlo fungovat až po výměně posilovače a komplet zadku kromě bubnů. Octa takhle brzdí od koupě.
Jinak srovnávám s plně kotoučovými vozidly Toledo a Golf V 1,6 MPI. O3 brzdí lepší, stejně jako Rapid, ale přijde mi, že necitlivě. Na ručku jsou všechny auta nejmíň o třídu horší než ty bubny, tedy je to něco mezi hrůzou a katastrofou. Z kotoučovejch brzd brzdila na ručku dobře jen Vectra, ale ta brzdila on-off a kámošova ex-Bora, která nevim co vzadu měla, ale brzdila na ručku fakt luxusně, s tim jsem se nikdy předtím ani potom nesetkal.
Na Ovci mě fakt serou akorát ty nepohodlný sedačky a málo místa vzadu, jinak v prvom radě je to voz, ktorý nevyžaduje zvláštnú námahu pri jazdě.

Ale historie to je, hydraulický servo, který je dneska vhodný vlastně pro kulturisty, řazení jde zlehka jako u všech VW s lanama z té doby (nechápu co pokurvili že v posledních generacích škodovek to jde mnohem hůř), Maxidot má viditelný kostičky, rádio nemá AUX, vlastně krom FM a CD nemá nic, na tempomatu nevidíš, že je zaplej a kolik je na něm nastaveno, na dveřích jsou kolíčky a zámky dělaj kravál jak když se zamyká cela.
No, s vozom som ale spokojný, povedal by som viac, ako som očakával.

Ale nemám úplně typickej kus O1 dnešní doby no...
-> Jarda - zrušená registrace 24.11.20 20:20:51:
U takový výbavy mě dost překvapuje, že tam neni právě to nejpodstatnější - servo.