skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pračka
21:37:47
25.01.2022
25.01.2022
saskyn2
Jen taková vsuvka. Dneska se kočka prošla nadobou s vyjetym olejem, pak vběhla domů aniž by se někdo všiml jak vypadá. Pračka momentálně jede dnešní čtvrtou rundu a jedna ji ještě čeká.
20:55:47
25.01.2022
25.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> Syny: Tak uš?
17:32:26
24.01.2022
24.01.2022
Syny
-> Jirik_Tuňák1983: No tovis okamzitou vymenu jsem si nepriplatil a vratit do 14ti dnu taky nemuzu, pac je to pouzity, obaly k tomu uz nevedu a hlavne to neni neposkozeny - co na tom, ze ne mou vinou. Uvidim co s tim vymysli technik az dorazi. A ver, ze kdyby se nam sem samostatna susicka vesla, tak neresim kombinovanou pracku a jeste vestavnou...
17:13:16
24.01.2022
24.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> Syny 23.01.22 22:38:59: Hlavně by mohli ti hovnožrúti přivézt rovnou jinou, tuhle si odvézt a pak se s ním můžou v servisu jebat až do konce světa. Vy byste fak neměli kam umístit ty spotřebiče samostatně? Jeden v kuchyni, druhý v koupelně nebo předsíni? Šak by šla ta sušička dát třeba i do vestavné skříně, když se rozhodí police.
09:34:09
24.01.2022
24.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> saskyn2 24.01.22 09:29:49: Naši bydlí v paneláku, mají pračku v koupelně a sušičku v předsíni. Když se dá do nějaké skříňky a nebo SDK budníku s nějakou odkládací deskou na nějaké domácí dekorace, klíče v košíčku atd., tak může být i tam. Ale nevím, jaké jsou možnosti a jestli ještě budou chtít reklamaci výměnou uznat.
09:33:03
24.01.2022
24.01.2022
dragon_cb_cz
-> Jirik_Tuňák1983 23.01.22 22:44:58: Taky mám svoje zkušenosti. Člověk má implicitně snahu být slušnej a dohodnout se... chyba. Většinou u malých firem problém není - ale čím větší firma, tím větší nezájem a nasrat. Jenže pak aby člověk pokaždý X hodin čuměl od občanskýho zákoníku...
-> Syny 23.01.22 22:30:10: No tvl, tomu říkám štěstí Tak držím palce ať to alespoň vyřeší rychle, s prckem bez pračky je to na palici. Takhle v zimě tuplem
-> Syny 23.01.22 22:30:10: No tvl, tomu říkám štěstí Tak držím palce ať to alespoň vyřeší rychle, s prckem bez pračky je to na palici. Takhle v zimě tuplem
09:29:49
24.01.2022
24.01.2022
saskyn2
-> Jirik_Tuňák1983: JJ ta stará LG pračka stála tuším 5000 je asi 14 letá a pořád ještě pere monterky. Ta nová byla asi za 8t je v tom obrovskej pokrok jak píše Chip, zatím drží. Ale zase takový ty úplně nejlevnější to mám zkušenost že nájemnice si koupila vyloženě čínskou EGC a ta jí nevydržela ani záruku. Za mě prostě koupit něco normálního, ale zase ne nic extra drahýho, prostě je to spotřební věc a rychle zastarává a nemá smysl počítat s tím že ji budu mít celý život. U Synyho bych řekl že může být částečně i chyba v tom že je to pračkosušička, prostě složitější spotřebič zkombinovaný z dvou odlišných světů, já bych to vrátil a koupil dva samostatný, ale to asi nechce slyšet:)
07:45:04
24.01.2022
24.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> CHIP 24.01.22 07:38:11: On to říkal i Saskyn, že v případě těchto spotřebičů bere něco v normální nebo nižší cenové relaci a co si vzpomínám z toho co psal, tak to vždycky vydrželo.
My taky, naše první pračka byla levná LG, která vydržela nějakých 12 let a funkční jsme ji dávali pryč, pravděpodobně by nás čekal nějaký servis, ale potřebovali jsme kvůli sušičce vyšší otáčky a už se nám do ní nechtělo investovat. Lednička, myčka Indesit a ty ťuky ťuk, pořád běží. U myčky pouze za tu hromadu let výměna konektoru k čerpadlu a jedno vypouštěcí čerpadlo za dvě stovky.
My taky, naše první pračka byla levná LG, která vydržela nějakých 12 let a funkční jsme ji dávali pryč, pravděpodobně by nás čekal nějaký servis, ale potřebovali jsme kvůli sušičce vyšší otáčky a už se nám do ní nechtělo investovat. Lednička, myčka Indesit a ty ťuky ťuk, pořád běží. U myčky pouze za tu hromadu let výměna konektoru k čerpadlu a jedno vypouštěcí čerpadlo za dvě stovky.
07:38:11
24.01.2022
24.01.2022
CHIP
Jak to tady tak čtu .. tak jsem moc rád, že jsem po úmrtí spotřebičů, který jsem měl přes 15 let, vzal v podstatě to nejlevnější co bylo na trhu. Funguje to mnohem líp, než ty původní věci a náklady byly naprosto minimální. Očekávám životnost okolo 5-ti let .. teď můžu být jen mile překvapen.
22:44:58
23.01.2022
23.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> Syny: -> Milan 136: Ségry manžel na tohle řešení moc není, takže se hádala sama a nebo s tím pomáhám já. Ostatně, pokud je nějaká komplikovaná reklamace, řeším a nebo dělám poradenství celé rodině, obepisuji to a protože se s nikým neseru, jsem v 99,5% úspěšný. Je strašný, v jaké pozici je dnes v případě reklamací zákazník.
Ten první servisák byl pak i hrubej, na ženskou s dítětem v náručí si troufne mít hubu. Měl štěstí, že jsem byl v práci a neprotáhl ho mezi špriclemi u štaflí na chodbě. Jednoznačně reklama pro Bosch a jakou špínu si vybírá za partnery.
Ten první servisák byl pak i hrubej, na ženskou s dítětem v náručí si troufne mít hubu. Měl štěstí, že jsem byl v práci a neprotáhl ho mezi špriclemi u štaflí na chodbě. Jednoznačně reklama pro Bosch a jakou špínu si vybírá za partnery.
22:39:57
23.01.2022
23.01.2022
Milan 136
22:38:59
23.01.2022
23.01.2022
Syny
-> Jirik_Tuňák1983: No ja jsem sam zvedavej, co s tim kdo bude delat. Pac vubec netusim co vsecko bude v prdeli. A ze bych tady chtel mit novou pracku co stala pres 20 s tim, ze to nekdo nejak hala bala da do kupy, to taky ne. Jak rikam, uz se fakt tesim na ty hovna kolem a hlavne - do ty doby jsme bez pracky, coz je fakt bezva...
22:36:08
23.01.2022
23.01.2022
Jirik_Tuňák1983
-> Syny 23.01.22 22:30:10: Ségra reklamovala snad měsíc starou sušičku Bosch a měla s těma vymrdancema docela problémy. Datart jí odkázal na autorizovaný servis a pak to začalo. Sepisoval jsem jí k té reklamaci vostrej e-mail.
Byli u ní 3x, nakonec si to chtěli odvézt a že prý budou zkoušet v tom sušit prádlo, jestli se to projeví. To ségra s malými dětmi odmítala. Ani se nedivím. Bůhví, co by do toho strkali. Nakonec se po všech těch peripetiích vyhádal nový spotřebič přes centrálu, protože servisní technik se tím odmítal zabývat, že neví co s tím a přestal i komunikovat. Nakonec se sehnal jiný nezávislý technik, který dělá tuto značku taky a povedlo se to dotáhnout..
Prý nějak skřížená kostra. Sušička byla hlučná a utíkal z ní horký vzduch okolo dvířek.
Pak mi tady může někdo mlet, že se přeci nemůže nic stát, že je to v polystyrénu, takže nevadí, když se s tím při manipulaci tříská.
Čím "prestižnější" značka, tím větší neomylní čůráci na reklamace.
Byli u ní 3x, nakonec si to chtěli odvézt a že prý budou zkoušet v tom sušit prádlo, jestli se to projeví. To ségra s malými dětmi odmítala. Ani se nedivím. Bůhví, co by do toho strkali. Nakonec se po všech těch peripetiích vyhádal nový spotřebič přes centrálu, protože servisní technik se tím odmítal zabývat, že neví co s tím a přestal i komunikovat. Nakonec se sehnal jiný nezávislý technik, který dělá tuto značku taky a povedlo se to dotáhnout..
Prý nějak skřížená kostra. Sušička byla hlučná a utíkal z ní horký vzduch okolo dvířek.
Pak mi tady může někdo mlet, že se přeci nemůže nic stát, že je to v polystyrénu, takže nevadí, když se s tím při manipulaci tříská.
Čím "prestižnější" značka, tím větší neomylní čůráci na reklamace.
22:34:32
23.01.2022
23.01.2022
Milan 136
-> Syny 23.01.22 22:30:10: A to se vyplatí
22:30:10
23.01.2022
23.01.2022
Syny
Tak muzu napsat druhou recenzi na tu novou AEG prackosusicku. Dneska pri zdimani najednou rachot, tak jsem pracku stopnul a nez se vsecko zastavilo, tak vsude nastrouhana guma... Takze vydrzela 10 dni a asi tak 5 prani. Zejtra jdu volat servis a uz ted se tesim na ten vejmrd kolem toho... A to se vyplati! Nejvetsi prdel je, ze jsem tu mel celou dobu tu starou pracku, nez tuhle novou ozkousime. No a v patek si pro ni prijel typek, ze ji bere. Takze jsem v prdeli :) Nevim no, ale neznam nikoho jinyho, kdo by reklamoval asi tak 90% toho co koupi... Asi nekde sletela spona z ty gumy mezi bubnem a dverma a buben roztocenej na 1600 rpm ji trochu pocechral. Takze asi tak :)
09:19:59
20.01.2022
20.01.2022
Vojťas
-> dragon_cb_cz: Jasný, je to asi kus od kusu, co jsem koukal na jinej typ tak byly vsude ceny vicemene stejny, ale to asi proto ze to je novej model. Tak ze mrknuj po jinem a jinde.
09:16:07
20.01.2022
20.01.2022
dragon_cb_cz
-> Vojťas 19.01.22 21:31:56: Jo, jen že ty jejich ceny nejsou ani po slevě nic extra a nejspíš bys našel i lepší.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 19.01.22 21:33:45: Ee, myšlený to bylo tak, že i po slevě to mají dražší než jiný prodejce bez ní...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 19.01.22 21:33:45: Ee, myšlený to bylo tak, že i po slevě to mají dražší než jiný prodejce bez ní...
22:31:17
19.01.2022
19.01.2022
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Syny: Tak snad budes nadale spokojen. Ty zmolky, to jsem nevedel teda, to je dobrej vopruz. U normalni susicky fakt jen vykydam filtr za pul minuty...
22:25:57
19.01.2022
19.01.2022
Syny
Jinak tedy uz muzu napsat nejakou tu recenzi na tu prackosusicku. Po zapojeni a prvnim prani jsem absolutne nechapal o kolik svetelnych let je ta pracka potichu oproti te moji stare. Kdyz tahle pere, tak defakto je slyset jen to splouchani pradla a nic vic, to jsem fakt neveril ze je vubec mozny. Co se tyce suseni, tak tam taky dobry - je super to prdnout do pracky a potom rovnou vytahnout suchy, ac tedy po 5,5 hodinach (a to se program jeste o hodinu zkratil sam). Nejakej ten EKO ma dokonce 8 hodin Kdyz pominu ty nevyhody o kterejch jsem vedel a sel do toho s nima - ze to nema tepelny cerpadlo a tedy to zere elektriku a vodu vic (prosten neni misto, jinak to nejde), tak me prekvapily (nebo ne prekvapily, ale spis jsem to necekal tak moc) dve veci - to jak se behem suseni ta pracka hreje. Na hornim krytu udrzim jen stezi ruku. To ze to je vestavnej model tomu navic asi moc nepomaha. A druha vec, jak moc se to zamrda tema zmolkama, ktery je tedy nutny vycistit pekne rucne. Jako ze to nema filtr jsem vedel, ale asi jsem si nedovedl predstavit kolik bordelu to vyfouka z toho pradla a pokazdy cistit vsecky zahyby toho tesneni je peknej voser. O to vic asi bude potreba cistit filtr a celkove celou tu pracku, aby nesmrdela a nehnilo to tam nekde ve vane. Nicmene to suseni fakt chci jen jako vypomoc hlavne na zimu nebo nejaky extra destivy pocasi, nebo pro pripad, ze nebude misto na snure na blakonu, takze v tomhle smeru asi ok a plni to to co ma :) Jen tedy po prvnim suseni si to cely nejak sedlo a pracka zacala vydavat vselijaky zvuky, coz me docela vydesilo. Ale vzpomnel jsem si na servisaka pracek, kterej mi pred davnou dobou rikal, ze mam u novy pracky vzdy pockat alespon 6-7 prani (idealne 10), ze vetsina zvuku, ktery to dela zezacatku, prejde - ze si to sedne No a asi mel pravdu, protoze po 2. prani a suseni uz to jede OK.
Jo a jeste jedna vec me tedy nasrala - a to ta, ze to ma jinou roztec pantu dvirek nez puvodni pracka, takze budu muset pouzit jina dvirka. Nastesti mam 2 v zasobe, protoze se uz na ten nas dekor linky nevyrabi. Myslel jsem, ze jako jsou standardizovane rozmery vestavne pracky, tak je standardizovane i tohle, ale evidentne neni. Takze stavajici dvirka muzu vyhodit a musim si vyvrtat panty na nova dvirka, ktera uz nejdou sehnat.
Jo a jeste jedna vec me tedy nasrala - a to ta, ze to ma jinou roztec pantu dvirek nez puvodni pracka, takze budu muset pouzit jina dvirka. Nastesti mam 2 v zasobe, protoze se uz na ten nas dekor linky nevyrabi. Myslel jsem, ze jako jsou standardizovane rozmery vestavne pracky, tak je standardizovane i tohle, ale evidentne neni. Takze stavajici dvirka muzu vyhodit a musim si vyvrtat panty na nova dvirka, ktera uz nejdou sehnat.
21:52:34
19.01.2022
19.01.2022
darklord
21:44:06
19.01.2022
19.01.2022
saskyn2
-> Vojťas: Jo u LG dvířka nejsou, takže se tam nedostaneš vůbec. Nicméně ze starý sušičky mám zkušenost, že i když se na ten výměník zepředu dostaneš, tak bordel obereš jen z venku z té přední strany a on se ten výměník zanáší celkově i v těch žebrech kam se nedostaneš. Ten seschlej prach vyfoukat nejde. A to jestli ten výměník očistíš zepředu nemá vliv na to jak se dál zanáší. V tom by propláchnutí mělo být lepší právě. Ale nemám jí tak dlouho, asi až čas ukáže který řešení je lepší, taky se toho bojím, tu starou jsme dávali právě pryč protože ten výměník byl zasviněnej.
Navíc teda stará candy ač byla jinak hrozná, tak zrovna ty filtry takový líp řešený, jednak větší, že to člověk nemusel vysejpat po každým druhým sušení a druhak líp utěsněný že nešel tolik bordel okolo nich.
Navíc teda stará candy ač byla jinak hrozná, tak zrovna ty filtry takový líp řešený, jednak větší, že to člověk nemusel vysejpat po každým druhým sušení a druhak líp utěsněný že nešel tolik bordel okolo nich.
21:35:57
19.01.2022
19.01.2022
Vojťas
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to nevim pred dvema tydny staly ty pracky stejne jako ted.
21:33:45
19.01.2022
19.01.2022
-> dragon_cb_cz: To je dobry, jestli ucelove zdrazej pred slevovou akci... bych blil.
21:31:56
19.01.2022
19.01.2022
Vojťas
-> dragon_cb_cz 19.01.22 21:14:51: tak že zejtra bude za 9450, to neni zas takovej rozdíl
Co me ale sere ze vlastne nikde neni zadny poradny porovnani tech pracek/susicek co se tyce programu ktery maj.
Nebo jste narazili někdo na neco kde to maj vsechno vypsany? Nebo je zakladni sada programu a k tomu xy specialnich programu ktery uz vypsany mivaj ze, tak to asi bude.
Co me ale sere ze vlastne nikde neni zadny poradny porovnani tech pracek/susicek co se tyce programu ktery maj.
Nebo jste narazili někdo na neco kde to maj vsechno vypsany? Nebo je zakladni sada programu a k tomu xy specialnich programu ktery uz vypsany mivaj ze, tak to asi bude.
21:28:19
19.01.2022
19.01.2022
Vojťas
-> saskyn2 19.01.22 21:12:46:
1. tvrdil nam to v Planeu u LG rc81v9av4q, a ze ta vyssi uz to ma, argumentoval tim ze u ty rc81v9av4q neni v zakladu hadice tak podle toho se pozna ze nejde pripojit . V rychlosti sem to tam googlil a nasel sem jen rozporuplny informace, ted uz jsem to dohledal v dotazech u vyrobce ze to jde jak rikas u vsech.
Asi chtel prodat tu drazsi
2. Samozřejmě filtry to má jako každa jiná sušička vyjímatelný u bubnu. Ale pod předními dvířky máš další kterými se dostaneš na přední stranu výměníku a ten ometeš/vysaješ, někdo říká jednou za tři sušení.
1. tvrdil nam to v Planeu u LG rc81v9av4q, a ze ta vyssi uz to ma, argumentoval tim ze u ty rc81v9av4q neni v zakladu hadice tak podle toho se pozna ze nejde pripojit . V rychlosti sem to tam googlil a nasel sem jen rozporuplny informace, ted uz jsem to dohledal v dotazech u vyrobce ze to jde jak rikas u vsech.
Asi chtel prodat tu drazsi
2. Samozřejmě filtry to má jako každa jiná sušička vyjímatelný u bubnu. Ale pod předními dvířky máš další kterými se dostaneš na přední stranu výměníku a ten ometeš/vysaješ, někdo říká jednou za tři sušení.
21:16:40
19.01.2022
19.01.2022
-> Vojťas: No nepotrebujes automaticky davkovani u pracky... Samozrejme, ale je to dobry. Zatim jsme to teda nepouzili, pac mame zasobu klasickyho prasku a ten automat je jen na tekuty prostredky...
21:14:51
19.01.2022
19.01.2022
dragon_cb_cz
-> Vojťas: Letmo tam koukám a myčku co jsme koupili v pátek za 9 tam mají za 10.5... takže i po slevě nic moc.
21:12:46
19.01.2022
19.01.2022
saskyn2
-> Vojťas: Hele to máš celý nějaký popletený.
1)Odvod do odpadu má snad dneska úplně každá sušička, prostě záleží jak to zapojíš, je to jenom blbá hadička který je jedno jestli vede do nádoby, nebo do odpadu. Ten prodejce musí být pěkný idiot.
2)To samočištění-hele co si pod tím představuješ? Filtry to má samozřejmě normální jako každá jiná sušička vyjímatelný, to čistění se týká kondenzátoru a právě je super, že se to umí vyčistit-propláchnout, zatím co u normální sušičky s TČ to nelze a musíš rozebrat celý lakatoš a vystříkat to vapkou. Jinak jestli si představuješ vyjímatelný kondenzátor jako za krále klacka tak to budeš zklamán, to už u sušičky s tepelným čerpadlem samozřejmě není možné-jediný co je možný je nějakou jehlicí obírat svinstvo z tý mřížky, ale nikdy to uvnitř pořádně nevyčistíš.
1)Odvod do odpadu má snad dneska úplně každá sušička, prostě záleží jak to zapojíš, je to jenom blbá hadička který je jedno jestli vede do nádoby, nebo do odpadu. Ten prodejce musí být pěkný idiot.
2)To samočištění-hele co si pod tím představuješ? Filtry to má samozřejmě normální jako každá jiná sušička vyjímatelný, to čistění se týká kondenzátoru a právě je super, že se to umí vyčistit-propláchnout, zatím co u normální sušičky s TČ to nelze a musíš rozebrat celý lakatoš a vystříkat to vapkou. Jinak jestli si představuješ vyjímatelný kondenzátor jako za krále klacka tak to budeš zklamán, to už u sušičky s tepelným čerpadlem samozřejmě není možné-jediný co je možný je nějakou jehlicí obírat svinstvo z tý mřížky, ale nikdy to uvnitř pořádně nevyčistíš.
20:56:55
19.01.2022
19.01.2022
Vojťas
Zejtra v Planeo elektro 10% sleva na vše, asi tam naběhnu a vezmu co bude, protože už mi z těch praček a susiček jebe :D teď sem do toho intenzivněji zaplul a asi půjdem do AEG. Pani máma moc nevěří u LG sušičky automatickýmu čistění kondenzátoru, počítá se psama a kočkama a má strach že se to bude vším možným zanášet, protože jsou zvyklý jím prát částo i pelechy .
Navíc ty co jsme koukali, tak v cene 17 tisic neměla odvod kondenzatu do odpadu, aspoň nám to tvrdil prodejce...
Koukal sem na to co daval Mates a automaticky davkovani praciho prostredku taky nepotrebujem.
Navíc ty co jsme koukali, tak v cene 17 tisic neměla odvod kondenzatu do odpadu, aspoň nám to tvrdil prodejce...
Koukal sem na to co daval Mates a automaticky davkovani praciho prostredku taky nepotrebujem.
19:49:12
17.01.2022
17.01.2022
SO545
-> saskyn2 17.01.22 17:39:46: Tak to si myslkm je jasne ze to skumaju aj bez mojho vedomia.
Peniaze ktore platim v hotovosti su mnou zarobene legalne a z uctu aj legalne /postupne/ vybrate.
Nemam problem zdokladovat vsetko co som takto nadobudol.... Fusky idu do veteranov a dielenskeho vybavenia...a tam je to zatial jedno. Urcite pomer cena legalnej prace . vlastnictvo je u mna 1:1
V podstate som socka...co vrazi zarobene peniaze do svetskych pozitkov...a nesetri aby si mali dedici co mohutne podelit.
Nastatie u mna v mladosti nebolo hypo mozne...tak som sa tomu vyhol...a som rad.
Nikomu nic nedlzim...a ak by ano splatim to do minuty. Cisty stit.
Synatora som mal hned po vojne a teraz uz mam klud...a dufam ze o chvilu nebudem potrebovat ziaden ucet a vsetko zatiahne on
Peniaze ktore platim v hotovosti su mnou zarobene legalne a z uctu aj legalne /postupne/ vybrate.
Nemam problem zdokladovat vsetko co som takto nadobudol.... Fusky idu do veteranov a dielenskeho vybavenia...a tam je to zatial jedno. Urcite pomer cena legalnej prace . vlastnictvo je u mna 1:1
V podstate som socka...co vrazi zarobene peniaze do svetskych pozitkov...a nesetri aby si mali dedici co mohutne podelit.
Nastatie u mna v mladosti nebolo hypo mozne...tak som sa tomu vyhol...a som rad.
Nikomu nic nedlzim...a ak by ano splatim to do minuty. Cisty stit.
Synatora som mal hned po vojne a teraz uz mam klud...a dufam ze o chvilu nebudem potrebovat ziaden ucet a vsetko zatiahne on
17:39:46
17.01.2022
17.01.2022
saskyn2
-> King: No oni se dneska většinou ptaj na účel platby už i při bezhotovostní platbě, dokonce i mezi vlastními účty Při tom vložení nadlimitní částky v hotovosti chodí od banky pak vyloženě dotaz na původ finančních prostředků, proto se divím že by na SK něco takového neměli.
-> růža 17.01.22 17:34:18:
-> SO545 17.01.22 17:38:48: Rozdělit do dvou nic neřeší, je to denní limit, to bys musel druhou část platit až po půlnoci, ale 6000e je v pohodě, to se do něj vejde. Pokud to vyloženě vložíš na účet tak to není pak už hotovostní, to bys mu to musel nechat na pokladně, ale u nás se teda na původ prostředků ptát budou taky.
-> růža 17.01.22 17:34:18:
-> SO545 17.01.22 17:38:48: Rozdělit do dvou nic neřeší, je to denní limit, to bys musel druhou část platit až po půlnoci, ale 6000e je v pohodě, to se do něj vejde. Pokud to vyloženě vložíš na účet tak to není pak už hotovostní, to bys mu to musel nechat na pokladně, ale u nás se teda na původ prostředků ptát budou taky.
17:38:48
17.01.2022
17.01.2022
SO545
Vyplacoal som fakturu za novu motorku a musela byt uhradena cela... nieco malo cez 27.
Predajca ma vzal do banky a problem som nezaznamenal ziadny.
Uradnicka skontrolovala pravost penazi moje doklady a vybavene.
Dokonca som mal asi po polhodine telefonat ze ma pani pruser lebo som si nevzal zo stola necelych 40e... Tak som sa tam vratil a veducemu som vysvetlil ze to je moja chyba.
Teraz v nudzovom stave u nas na SK sa da platit bez limitu cash....a naco ten stav je ze ???
To som zistil ked som predaval S100 cez nudzak aspon v minulom roku to bolo tak /potvrdene od velkopodnikatela ktoremu som auto predaval. Akurat vsetko pekne na zmluve aj s notarom.
Naposledy som platil na predajni cca 6000e a to vraj sa neda...ale rozdelit to na 2x problem nebol...ale to bola sanita a bolo to uz par rokov.
Prevodom platim bezne platby ako inkaso , poistky , tel a ine bezne pravidelne platby...inac vsetko cash.
Predajca ma vzal do banky a problem som nezaznamenal ziadny.
Uradnicka skontrolovala pravost penazi moje doklady a vybavene.
Dokonca som mal asi po polhodine telefonat ze ma pani pruser lebo som si nevzal zo stola necelych 40e... Tak som sa tam vratil a veducemu som vysvetlil ze to je moja chyba.
Teraz v nudzovom stave u nas na SK sa da platit bez limitu cash....a naco ten stav je ze ???
To som zistil ked som predaval S100 cez nudzak aspon v minulom roku to bolo tak /potvrdene od velkopodnikatela ktoremu som auto predaval. Akurat vsetko pekne na zmluve aj s notarom.
Naposledy som platil na predajni cca 6000e a to vraj sa neda...ale rozdelit to na 2x problem nebol...ale to bola sanita a bolo to uz par rokov.
Prevodom platim bezne platby ako inkaso , poistky , tel a ine bezne pravidelne platby...inac vsetko cash.
17:34:18
17.01.2022
17.01.2022
růža
17:31:15
17.01.2022
17.01.2022
King
-> SO545 17.01.22 17:01:34: Tak takovej hotovostni vklad bez kecu, to je uz hodne davna minulost. Kazdej rok, kdyz posilame nelejch 10 000 éček jako mimoradnou splatku hypošky, musim bance podavat vysvetleni, jak jsem k tem prachum prisel. To je fakt zahada - praci mam nejspis jako konicka a delam jenom za stravu a naftu do sluzebaku
17:22:41
17.01.2022
17.01.2022
saskyn2
-> SO545: Jenže denní limit pro platbu v hotovosti je 270000, víc podle zákona nesmíš, tj. jdeš si koupit třeba auto, nemovitost nebo prostě něco dražšího, tak od tebe prodejce keš vzít nemůže-hrozila by mu pětimilionová pokuta. Nevim jestli tohle máte na SK taky, ale nejspíš jo.
17:01:34
17.01.2022
17.01.2022
SO545
Som stara pasta...mam rad hotovost. Posledna kvapka padla ked som si siel vybrat par tisic e a ze vraj ziadanka a par dni pockat.. Asi niekomu jebe... Niesom multimilionar tych par e co mam v banke byt nemusi.
Naposledy som vkladal na ucet /predajcu/ skoro 30000e a nikto to nebral nijako dramaticky...a uz to bolo par X x....
Je pravda od kedy mame ojro....je to par bankoviek.
Naposledy som vkladal na ucet /predajcu/ skoro 30000e a nikto to nebral nijako dramaticky...a uz to bolo par X x....
Je pravda od kedy mame ojro....je to par bankoviek.
11:43:58
17.01.2022
17.01.2022
dragon_cb_cz
-> venni 16.01.22 22:31:25:
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.01.22 19:57:49: Jsou různý typy společných účtů. Od fakt "společného" (ale to umí snad jen ČS už), přes různý druhy disponentských práv a tam pak jde o to, jak jsou nastavený. Pokud se to neohlídá, tak to dopadne přesně jak píšeš.
My máme se ženou každý "vlastní" účet, kam nám chodí výplata atd a pak jeden "společný" co vznikl původně kvůli úvěru, ale právě protože tam ty disponentský práva šly dobře a jednoduše nastavit přes internet, tak se z něj stal účet na běžný výdaje (jídlo atd). Peníze se tam na to převádějí jednou za týden, aby jich tam nebylo moc a člověk se při nákupu víc hlídal a měl vědomí "rozpočtovýho omezení". A taky aby se běžně neplatilo kartou od účtu, kde by případne zneužití mohlo bolet.
No a pak ještě jeden účet co mi zbyl historicky (viz -> saskyn2 16.01.22 22:06:07: ), oba máme Revolut a nějaký spořící účty, stavebka a tak.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.01.22 19:57:49: Jsou různý typy společných účtů. Od fakt "společného" (ale to umí snad jen ČS už), přes různý druhy disponentských práv a tam pak jde o to, jak jsou nastavený. Pokud se to neohlídá, tak to dopadne přesně jak píšeš.
My máme se ženou každý "vlastní" účet, kam nám chodí výplata atd a pak jeden "společný" co vznikl původně kvůli úvěru, ale právě protože tam ty disponentský práva šly dobře a jednoduše nastavit přes internet, tak se z něj stal účet na běžný výdaje (jídlo atd). Peníze se tam na to převádějí jednou za týden, aby jich tam nebylo moc a člověk se při nákupu víc hlídal a měl vědomí "rozpočtovýho omezení". A taky aby se běžně neplatilo kartou od účtu, kde by případne zneužití mohlo bolet.
No a pak ještě jeden účet co mi zbyl historicky (viz -> saskyn2 16.01.22 22:06:07: ), oba máme Revolut a nějaký spořící účty, stavebka a tak.
22:31:25
16.01.2022
16.01.2022
venni
Jsem tady po delší době a celý jsem to teď asi nepročetl tak jen dva postřehy....
Cca 3 měsíce zpět nám začala sušicka (3.5 roku stará) dělat šílenej kravál,hned říkam to je v cajku,to je ložisko...rezebral jsem to a ložiska OK.Po bližším zkoumání jsem na rotoru zjistil upadlej jeden magnet,kterej odstředivou silou při velkých otáčkách škrtal o vynutí.Experimentování s lepením magmetu jsem vzdal a druhý den jsem nahodil new motor za 2tkč.
Jo a taky mam s ženou jen jeden účet a vlastně ani nevím přihlašovací údaje do bankovnictví o nic se nestaram a vyhovuje mi to
Cca 3 měsíce zpět nám začala sušicka (3.5 roku stará) dělat šílenej kravál,hned říkam to je v cajku,to je ložisko...rezebral jsem to a ložiska OK.Po bližším zkoumání jsem na rotoru zjistil upadlej jeden magnet,kterej odstředivou silou při velkých otáčkách škrtal o vynutí.Experimentování s lepením magmetu jsem vzdal a druhý den jsem nahodil new motor za 2tkč.
Jo a taky mam s ženou jen jeden účet a vlastně ani nevím přihlašovací údaje do bankovnictví o nic se nestaram a vyhovuje mi to
22:06:07
16.01.2022
16.01.2022
saskyn2
-> StepaNoFUN: My máme každej asi 6 účtů(jak vždycky kurvy někde dávaj lepší úrok tak si člověk musí založit další, třeba v jedný bance mám dva), plus ještě jeden firemní, plus malá má taky účet a to nepočítám stavebka který jsou vlastně taky účet ty máme dohromady 4 i s dětma, kreditky mám dvě, kolik má pani vlastně ani nevim, ale určitě jednu, nebo možná taky dvě
21:50:21
16.01.2022
16.01.2022
StepaNoFUN
-> saskyn2: Znám dost lidí co to tak maj. Nicméně proto mám i další 2 o kterejch ani netuší... :-D
21:47:31
16.01.2022
16.01.2022
saskyn2
Jak jako jeden společnej účet se starou? Tvl kecáte ne?
21:19:06
16.01.2022
16.01.2022
SO545
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.01.22 21:08:39: a ako hovori jejden moj zakaznik ktoremu spravujeme flotilu audin...je to holandan.
Nerozumies...nevidis. Ked si obzera opravene auto. A ma pravdu.
Nerozumies...nevidis. Ked si obzera opravene auto. A ma pravdu.
21:08:39
16.01.2022
16.01.2022
-> SO545: Jak rika sef, kdyz nevis, tak se zeptej
21:01:03
16.01.2022
16.01.2022
SO545
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.01.22 20:54:30: Ja si vzdy vravim ze nejde o to co robime ale preco to robime. A ten pocit ziskas aj za par halierov...a niekedy ani za milion....a o tom to je.
Preto sa nieco vyhodi lebo to nic druhemu nehovori
Preto sa nieco vyhodi lebo to nic druhemu nehovori
20:54:30
16.01.2022
16.01.2022
-> SO545: Tak leda by me pani mystifikovala... Ale uz taky umrela chudak, tak kdovi...
Jinak me dostal strejda, kterej vyhodil po dedovi motorovku, kdyz vyklizel dilnu... Pritom by urcite stacilo vycistit nadrz a karbec. Pritom deda nekupoval levny mrdky, nevim, jestli to byla Stihl nebo Husqarna...
Jinak me dostal strejda, kterej vyhodil po dedovi motorovku, kdyz vyklizel dilnu... Pritom by urcite stacilo vycistit nadrz a karbec. Pritom deda nekupoval levny mrdky, nevim, jestli to byla Stihl nebo Husqarna...
20:43:09
16.01.2022
16.01.2022
SO545
-> StepaNoFUN 16.01.22 20:33:36: to vies ,,,mam kamarata ktory ma zivnost na vykup a nasledne spracovanie -pokladov-.funguje v celom nasom kraji...Obcas ked donesie to co riesim /momentalne skoda 110/ tak to je jasne ze poklady po smrti alebo predaji nehnutelnosti nikto neocenil...smutne ale je to tak.
20:33:36
16.01.2022
16.01.2022
StepaNoFUN
-> SO545: Tohle vždycky říkal kamarád - Vy volové. Až jednou umřu, tak sem musíte naběhnout a říct manželce kolik co z toho co tu je stálo. Protože ona je schopná to prodat za drobný, nebo i klidně vyházet. A že tam jsou poklady....
20:28:10
16.01.2022
16.01.2022
SO545
-> StepaNoFUN 16.01.22 20:19:53: toto poznam...ale neuveris ja ked nieco kupujem tak jej to oznamim -volam to suhlas- Ale vzdy nakupujem a investujem do dielne auta a motorky len svoje bocaky....a aj to v rozumnej miere. A ceny pozna realne.
Ale ze to vsetko pojde do prec je viac ako jasne...jedine ze bude nasledovnik vnuk...ktoreho este ani nemam
Ale ze to vsetko pojde do prec je viac ako jasne...jedine ze bude nasledovnik vnuk...ktoreho este ani nemam
20:19:53
16.01.2022
16.01.2022
StepaNoFUN
-> SO545: Ale počkej až jednou bude rozprodávat vybavení dílny za ceny, který jsi jí řekl, že to stálo... To nechceš. :-D
20:16:03
16.01.2022
16.01.2022
SO545
-> Matthes, záškodník z TechWebu 16.01.22 19:57:49: to nemali spolocny ucet..ale bol stareho...Presne toto sme sa dopytovali a OK.
Ale hladom by neumrela ani po mojej smrti a bloknuti drobnych na ucte...Som stara skola.
Ale hladom by neumrela ani po mojej smrti a bloknuti drobnych na ucte...Som stara skola.