skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kůrka je gumová
prohledat
172 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 02.08.2023 do 29.11.2024, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: No dělaj, sporák je za 12000 s daní. Stará by měla mít nějaký zaměstnanecký slevy v Datartu, tak tam mrknu pak... Taky z tý elektriky chcípám no...
-> palinator 01.12.23 10:48:24: jako máš pravdu, že střídač je z toho divokej, ale kolipa elektriky v tý indukci propálíš...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 01.12.23 10:39:48: Jo aha, to ani nevím jestli kombinovanej sporák s indukcí dělají. Každopádně já při vaření na klasické elektrice vždycky umírám, setrvačnost to má jak česká státní správa. Zlatá indukce nebo plyn.
-> dragon_cb_cz:
Indukce prej má svý kouzlo v baráku s FVE. Střídače zapojený na grid dělaj dost slušný špičkový toky tam a zpátky podle toho, jak ta indukce zrovna spíná. A 4Q elektroměr je svině která neodpouští.
Řešením je mít elektrárnu defaultně v ostrovu s tim, že ty špičky cloumaj s trafem ve Victronu, možná i s nějakými zvukovými efekty
Indukce prej má svý kouzlo v baráku s FVE. Střídače zapojený na grid dělaj dost slušný špičkový toky tam a zpátky podle toho, jak ta indukce zrovna spíná. A 4Q elektroměr je svině která neodpouští.

Řešením je mít elektrárnu defaultně v ostrovu s tim, že ty špičky cloumaj s trafem ve Victronu, možná i s nějakými zvukovými efekty

-> jok3r 01.12.23 05:50:31:
To má jeden Vietnamec co v nákupáku v PCE celej svůj dosavadní profesní život smaží na woku rýžové a vaječné nudle.
To má jeden Vietnamec co v nákupáku v PCE celej svůj dosavadní profesní život smaží na woku rýžové a vaječné nudle.

-> dragon_cb_cz: Jako chtěl bych indukci, ale třeba za 2-3 roky bych chtěl překopat kuchyň s tím, že se vykope i podlaha kvůli pokládce nové odpadní roury ze záchoda, co je za zdí... A že bych pak pořídil novou linku a do díry v pracovní desce bych dal jen desku... Takhle bych zase musel koupit kombinovanej sporák, což nevím, jestli má cenu na ty 2-3 roky. Ale samozřejmě s mojí rychlostí to může být i 5 let
Takže asi objednám tu kombinaci 


-> Matthes, záškodník z TechWebu: Zahoď obyč sklokeramiku velkým obloukem a pořid si indukci. To je nebe a dudy. Ve všech ohledech.
-> palinator: chce to cvik a všechno jde, jakmile budeš mít na jedný ruce vetší sval než na druhý tak rád vaříš
-> Matthes, záškodník z TechWebu: taky máme sklokeramiku (3fázi gorenje) a reakční čas na pokles teploty je smutnej, na 230 by to prej bylo jestě horší

-> Matthes, záškodník z TechWebu: taky máme sklokeramiku (3fázi gorenje) a reakční čas na pokles teploty je smutnej, na 230 by to prej bylo jestě horší
-> jok3r: -> palinator: Jasně, rozumím tomu, že tenká pánev nemá kam naakumulovat moc tepla, ale je mi divný, že to ta plotýnka sklokeramická není schopná dohnat no.
-> jok3r:
Já mám teda litinovou pánev na bramboráky, kupoval jsem jí aby se mi líp dělalo na kamnech. Ale pohazování si s ní teda vůbec nedovedu představit.
Váží totiž asi 3 kg a rukojeť je všechno, jen ne ergonomická.
Já mám teda litinovou pánev na bramboráky, kupoval jsem jí aby se mi líp dělalo na kamnech. Ale pohazování si s ní teda vůbec nedovedu představit.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: to se mi stávalo s lehkou tenkou pánví, zkus sehnat pořádnou litinu, sice to "pohazování" začne být lehčí fitko a nesmíš sní moc klepnout o sklokeramiku ale nebude tak náchylná na rychlý pokles teploty
-> palinator: Velka a lehka. Spodek zabira celou velkou plotynku ty sklokeramiky. Jako ta panev si moc tepla nenaakumuluje no.
-> Eidy: Odhad no. Vytvori se mezi kouskama masa varici voda.
-> Jirik_Tuňák1983: Ja to obcas taky slejvam no
Prave jsem to chtel delat jak u cinanu - pekne orestovat... Maso se udela, mam ho obvykle na maly kousky.
-> Eidy: Odhad no. Vytvori se mezi kouskama masa varici voda.
-> Jirik_Tuňák1983: Ja to obcas taky slejvam no

-> Jirik_Tuňák1983 27.11.23 11:12:47: dost draha voda co ?
-> Matthes, záškodník z TechWebu 26.11.23 20:30:57: Já jenom, že nám se někdy stane, že musíme tu pánev slejvat, jak je to kuře nalitý vodou.
Jinak u Číňana mají ty pánve rozpálené, že jim z toho kolikrát šlehne plamen. Já bych se u kuřecí bál jedné věci. Ono zatáhnout je fajn, ale aby bylo uvnitř hotové. Ona Kampylobakterióza není úplně sranda.
Jinak u Číňana mají ty pánve rozpálené, že jim z toho kolikrát šlehne plamen. Já bych se u kuřecí bál jedné věci. Ono zatáhnout je fajn, ale aby bylo uvnitř hotové. Ona Kampylobakterióza není úplně sranda.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 20 ml? To je polívková lžíce.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Jak je ta pánev velká a těžká?
Jak je ta pánev velká a těžká?
-> Jirik_Tuňák1983: Tyjo nevim, tak 500 g masa dá 20 ml vody? Hrubej odhad... Možná míň.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 26.11.23 19:23:20: A kolik ti pustí to kuře vody?
Jinak jsem zkousel kure dle mistnich rad a ma to zlepsujici se tendenci 
Ve svym kulinarskym fuserstvi narazim jeste na dalsi problem, co me sere... kdyz delam svou povestnou pseudocinu, tak jakmile dam na velkou panev (wok) maso, tak na panvi rychle pada teplota, maso se nezatahne, pusti stavu a akorat se vari/dusi. Dneska jsem zmeril teplotu panve po chvili, co na ni bylo maso a mela jen 130 °. Pritom pred pridanim masa byla rozpalena dost... Panev je hlinikova s neprilnavym povrchem, ale delala mi to i stara s keramikou. Mam podezreni, ze to je kvuli debilni sklokeramice, ktera nestiha dodavat vykon do panve... Je to mozny?

Ve svym kulinarskym fuserstvi narazim jeste na dalsi problem, co me sere... kdyz delam svou povestnou pseudocinu, tak jakmile dam na velkou panev (wok) maso, tak na panvi rychle pada teplota, maso se nezatahne, pusti stavu a akorat se vari/dusi. Dneska jsem zmeril teplotu panve po chvili, co na ni bylo maso a mela jen 130 °. Pritom pred pridanim masa byla rozpalena dost... Panev je hlinikova s neprilnavym povrchem, ale delala mi to i stara s keramikou. Mam podezreni, ze to je kvuli debilni sklokeramice, ktera nestiha dodavat vykon do panve... Je to mozny?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> Syny: Navíc to vypadá, že to každou chvíli exploduje

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Přesně, todle bych si tedy fakt nedal 

-> Jindas: Nevim no, plastovej pytlik a vysoka teplota... Neni lepsi sklenena misa s poklopem nebo zakrytej pekac?
-> jok3r 29.08.23 14:44:14: Se stav, většinou to je nedělní záležitost
a hosti jsou vítáni.

-> David29: Přiklop to. Třeba dřevěným prkýnkem, jestli na to nemáš poklici.
Na plynu, pánev normál teflon.
Pomalejc to nemělo efekt - jen ten, že to celé trvalo dýl
Pomalejc to nemělo efekt - jen ten, že to celé trvalo dýl

-> David29 29.08.23 20:52:39: Na čem to děláš a co máš za pánef?
-> David29: Pomalejc na menší teplotu? Já tak dělávám hemenex...
Á zajímavé téma. Se něco aspoň přiučím.

-> David29:
Asi dělat pomalejc ne?
Asi dělat pomalejc ne?
Jak volský oka? 
Žloutek studenej.. Když to nechám dýl, vodspoda připálený.

Žloutek studenej.. Když to nechám dýl, vodspoda připálený.
-> Jindas: jak to tak čtu, tak si říkám že už sme se dlouho neviděli

-> Jindas: Diky za tip, mrknu vecer... :-)
-> MVM 21.08.23 12:34:35: samozřejmě to má každej stánek v Německu i Rakousku, ale v tom Bavorsku je to vyloženě národní jídlo.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 02.08.23 21:04:44: Jak kuře děláme u nás.... vezmu kuře, rozmrzlé, když je velký, tak rozpůlím na půl.
Sůl, kmín, občas koření na kuře.
1/4 másla, pečící sáček, mrdnu tam to kuře, posolím, okmínuji, koření, promasíruji ať se to chytne na to kuře, ještě občas malinko oleje.
Zavřu sáček špagátem na pečení a dám do trouby na 160 na 1 a půl hodiny. Peču, nestarám se o to (z toho sáčku jsem to snad neměl nikdy suchý), pak vypnu troubu, vyndám kuře ze sáčku a nechám ho ještě na 30min dopéct v té vyplé troubě - a to mě udělá tu křupavou kůžičku
Sůl, kmín, občas koření na kuře.
1/4 másla, pečící sáček, mrdnu tam to kuře, posolím, okmínuji, koření, promasíruji ať se to chytne na to kuře, ještě občas malinko oleje.
Zavřu sáček špagátem na pečení a dám do trouby na 160 na 1 a půl hodiny. Peču, nestarám se o to (z toho sáčku jsem to snad neměl nikdy suchý), pak vypnu troubu, vyndám kuře ze sáčku a nechám ho ještě na 30min dopéct v té vyplé troubě - a to mě udělá tu křupavou kůžičku

-> vhml 21.08.23 11:59:39: Tvl.. Currywurs je v Německu nejen v Bavorsku. Nahoře ve "Východním" u Magdebugu .. kdyz jsem tam jezdil na okruh - tak jsem to tam zkoušel u stánku. No jednou za čas se na to dá přežít, ale klasická klobása hořčice, křen a chleba je 100x lepší 

Nevíte co je dobrý



-> vhml 21.08.23 11:59:39: No fuj! 

-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere
Kečup je samozřejmě teplej

-> vhml:
Prasata
Prasata

-> palinator 21.08.23 11:56:00: standartni currywurst, 3/4 Bavorska nic jinýho nežere 

-> Syny:
Je to taková velká Klausovka no...
...takhle nějak (s originál VW kečupem) se to prý má podávat. Místo párku bych si představil nějakou kvalitní klobásu, místo kečupu hořčici...
Je to taková velká Klausovka no...
...takhle nějak (s originál VW kečupem) se to prý má podávat. Místo párku bych si představil nějakou kvalitní klobásu, místo kečupu hořčici...
-> palinator: nejprodávanější položka z koncernového zdroje :-)
-> palinator: Kolik že tam je masa? 62%? Tak to je ten párek kvalitní asi jako jejich antikorozní ochrana 

-> palinator 03.08.23 09:31:24: Nemyslím si, možná budeš výkonnější.
-> Jirik_Tuňák1983:
No nevim, pokud já se živim kB na Virtu, tak ty musíš trpět poněkud obezitou ne?
No nevim, pokud já se živim kB na Virtu, tak ty musíš trpět poněkud obezitou ne?

-> palinator 03.08.23 09:14:57: telefon, opraveno, spokojenej? Ještě mi tam skákala Komerční banka. 
