-> minno 20.12.22 17:10:04: Tyjo to bych tipoval, ze bude malo. Ja delal malej k posteli jeden pasek - 1,5m denni bila 420lm a to je hodne na hrane na cteni si. A to ho ma hned za zady.
Jinak ja v tej garazi nebudu tak casto jako ty. Ja tam rozsvitim treba 1x tydne na 15 min a buh vi jestli. Samozrejme kdyz bude potreba neco udelat, tak se tam treba dve/tri hodky svitit bude, ale bude to hodne narazove a nepravidelne. Jen tam tedy bude trvale napojenej ten alarm. Pokdu to chapu dobre, tak regulator bude udrzovat tu autobaterii nabitou v nejake udrzovaci fazi - neco jako kdyz autonabijecka prepne na urzovaci rezim pri nabijeni, ne? Tak prece neni duvod aby ta baterie sla nejak zasadne do kopru, ne? Pochybuju, ze tu baterii tim svicenim nekdy vybiju uplne - navic bych tam mel urcite vetsi nez 44Ah - kolega mi nabidnul nejakou jeho starsi nevyuzitou 110Ah. Pokud to nevycinta ten alarm, tak by to snad mohlo fungovat.
Mimochodem presne tak jak to mas nakresleny na tom planku (ty svetla), tak nejak takhle jsem o tom taky uvazoval, jen jsem myslel, ze bych tam dal na tu tvoji 2. a 3. vetev 3 metrovy namisto tvych dvou. Ale jestli rikas, ze to staci, jak to mas ty, tak to je mozna zbytecny. Precijen ta garaz je cca 3 x 5,3 m. Jen si tam jeste udelam malou pudu, tak si pak osvetlim jeste tu.
Je lepsi tam prdnout jeden panel treba 90W a nebo radeji dva 45W ? Stepan tady psal neco ve smyslu, ze by ted uz delal radeji dva mensi nez jeden, jen tomu prd rozumim proc :)
Mimochodem, kdyz by ten panel byl rovnobezne se strechou, je potreba nejak zasadne navysovat jeho vykon? Strecha viz foto niz.