-> Domajz: Jak píšeš, tak s těma "borcema" to je těžký, to mě taky štve.
Je to i na veliteli jednotky - pokud neni blbej, tak toho kdo má za oknem modrej maják a je tak celkově hovado, může mu naznačit, at se na to vysere, nebo jezdit nebude.
Můžeš říct, že velitel se do toho nemá srát a já budu řikat, že je to čistě na něm, kdo jezdit na výjezdy bude či nebude, a důvod k tomu může mít jakejkoliv.
Já třeba bydlim kousek od has, takže to zas tak nepotřebuju - ale často se stalo, že jsem byl dost daleko, třeba v centru Prahy. A vzhledem k tomu, že jsem součástí manšaftu na kterym to tak nějak stojí, moje absence (a nejen má, dalších několika členů) je znát.
A tady v Praze neni prdel přejet přes město za 15min, natož za 10min.
A budeš se divit, dokonce i mi jsme zachraňovali několikrát situaci (nedávno u požáru bytu, kde neměl lidi a dřív třeba na požáru skládky, kde docházela voda) a to jsou případy, kde 1minuta navíc by byla znát. Kor s tou vodou - jak jsme připojili naši Tatru, jejich cisterna byla už téměř na suchu. A sám víš, že neni větší ostuda, než když hasičům dojde voda...
A zvlástě směna B nás zvedá ve stejnou chvíli, jako zvedá profesionální hasiče. Jakmile má případ kde náš dojezdový čas nebude podobný času likvidace, jedeme hned i mi. Je normální, že dojíždíme ve stejnou chvíli (či chvilku po), jako rajóní profící - dřív než posily z dalších profi stanic vždycky.
Mám oprávnění jezdit s CASkou na modrej maják, papíry mě živěj, tak nevim, proč bych s blikajícím nápisem měl jezdit jako hovado

Spěchat se dá pomalu, jen ti řidiči dělaj nachvály a třeba §12 odst.(2) nikdo nedodržuje - pakliže by ho dodržovali, nebylo by potřeba dávat nějak spěch najevo.
A to že to nějakej jouda ve vytuněný Feldě zneužívá, za to přece já nemůžu a nevidim důvod, proč se kvůli tomu nějak omezovat.