Potraviny

prohledat
319 příspěvků (zobrazeno 301 až 319) od 02.06.2011 do 12.01.2022, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
řadit dle data
22:56:20
02.06.2011
P@nis
Vajíčka jím dost často a mívám jak od babičky tak z hyper a rozdíl v chuti nula. Jediný pozorovatelný rozdíl je max ve velikost žloutku (ten je stejnak nezdravy -) klepnu na pánev posolím zamícham a jsou vždy stejné chuti, kupodivu i natvrdo chutnají stejně. Takže je mi to jedno.

Steroidovo-antibiotikové kuře vs. selské kuře rozdíl v ceně značný v chuti nic moc. Jediné co mi vadí a nekupuju je křehčené maso, které je nacpané 25% solného roztoku.

Párky, salámy,, paštiky moc nejím, zelenina mi nechutná a pečivo kupuju většinou v bille co má svoji pekárnu.

Každopádně podle toho co tu kdo píše, mě zajímá kdo jí ty sra*ky a kdo má na to si kupovat Parmskou šunku, Parmazán atd 3
22:39:27
02.06.2011
palinator
-> škodec:

Poláci maj dobrý telecí párečky.2

-> 1560:

Samozřejmě že vejce od doma chované slepice je úplně jiné kvality, než kupované, to samé platí i o ovoci a zelenině. Vejce jsme snad ještě nikdy nekupovali.
22:11:10
02.06.2011
1560 - zrušená registrace
-> jok3r:

Doporučuji PC Náchod - tam je to gumový snad už při výrobě 3
22:10:12
02.06.2011
jok3r
-> Jirik_Tuňák: s chlebem mam super zkusenosti s pekarnou z V. Mýta kdyz ho nenechas vyndanej ze sacku prez noc tak je druhej den stejne krasne mekkej a svacina do prace nebo do skoly je jak z cerstvyho, skoda ze uz ho prestali vozit do kramu co mam 5minut od domu10 ted tam maj nejakej co uz je skorotvrdej odpoledne protoze ho ani neumej zabalit,,, a to ten z mejta ani zabalenej nebyl a byl dobrej
22:04:03
02.06.2011
-> Jirik_Tuňák:

Třeba soukromník u nás má otevřený od 7 do 19hod - i neděle a svátky. To už se docela dá - a podle toho, že teď rozšířili provoz, tak jim to asi docela nese. Tesco je od nich deset minut pěšky.
22:03:24
02.06.2011
Mr.Lumpy
-> Jirik_Tuňák: tyhle krámky mívají obvykle otevřeno i v sobotu dopoledne, i když nevím jestli nechodíš do práce i v tuhle dobu. Asi jediná výhoda nákupních center je že je vše pod jednou střechou a jsou otevřeny čtyřiadvacet hodin denně.
22:03:03
02.06.2011
haso
ja kupujem to co mi chuti a nesledujem z coho je to zlozene, parky kupujem vzdy tie iste lebo mi chutia a neexperimentujem...

vacsinou skutocne zavysi na tom co mi chuti...len vynimocne pozrem z coho to je...

ale zas je pravda ze nakupuju rodicia, takze ja si kupujem len raz za cas daco takze nejake tie potraviny ktore bezne neskonzumujem kratkym varenim vobec nepoznam a nesledujem
21:59:39
02.06.2011
Mr.Lumpy
-> 1560: hlavně je všecko vyráběný dost humusácky v polsku
21:59:15
02.06.2011
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Mr.Lumpy: To není vždy moc dobře proveditelné. Viděl jsi někdy některý z těchto obchodů otevřený, když chodí lidi z práce? Myslím tím lidi, kteří mají pracovní dobu dle západních trendů, což jsme třeba my u zahraniční firmy.

Chodíme tam samozřejmě taky, ale pro věci denní spotřeby do hypáče tam si pečlivě vybíráme jak dle označení složení, tak dle předchozí zkušenosti, jak zde už někdo zmínil.

Jsem rád, že nejsme za exoty a že je takovejch lidí, co si potrpí na lepší potraviny, je více.

Myslíte, že to těm semlejvačům sraček někdy dojde?

Všimli jste se, že chleba byl za komoušů sice gumovej už na krámě, ale byl furt stejně gumovej a hnusnej celej tejden. Většina dnešních chlebů s urychlovačema je nejlepší v den koupě - to je ještě čerstvej, druhej den je to celkem bída a možná ještě horší než ty gumáky za komančů.

***** To je taky jeden z důvodů, proč si vybíráme i kde koupíme blbý pečivo.***** 6

upraveno 1x, naposled 02.06.2011 22:00:44
21:58:09
02.06.2011
Mr.Lumpy
-> jok3r: nejlepší je že bývají i levnější než srovnatelné potraviny v hyper-super a nákupy vyjdou levněji protože člověk nenakoupí tolik blbostí co nepotřebuje jako v super krámu.
21:55:50
02.06.2011
Já jsem na tom především tak, že:

a) podporuji domácí výrobky a zemědělství

b) podporuji domácí obchody a soukromníky

c) na složení se dívám u věcí, u kterých to má smysl (resp. které kupuji prvně)

A přišel jsem na to, že:

a) je to dražší, ale lepší - rajče vypěstované ve vedlejší vesnici zemědělcem má úplně jinou chuť, než to, co dovezou z Itálie, a chleba přímo z pekárny je taky o něčem jiném

b) místní soukromník s miniobchodem má sice menší výběr, ale koupíš tam vše, co potřebuješ, je levnější a mnohé věci tam jsou rozhodně lepší

c) Éčkám teda nerozumím, takže mám u sebe jen tabulku, kde mám ty špatné, a podle toho jedu 3

d) a) b) c) zabírá to více času

Ale k věci. Dnešní obchodní praktika typu "tady napíšeme složení tak malým písmem, že to stejně nikdo nepřečte", případně "nebudeme přece psát, z čeho to opravdu je, napíšeme tam to, co chtějí lidi přečíst, než se na to přijde a dojde k nám ČOI, nějakej balík vyděláme" a "to je drahý, na tom tolik nevyděláme, přidej tam víc toho barviva a ochucovadla a odeber přírodní věci" mě taky pěkně serou. Bohužel, s tím nic neuděláme.

A dovlím si položit otázku, která zde tak nějak už trochu položena byla - osobně nevěřím na BIO produkty v hypermarketech - podle mne jen obchodní trik. Ví někdo víc, co to je a jak to je?

P.S.: Vajíčka, pokud nemá soused, co pěstuje slípky, občas kupuju v obchodě a jsem schopen tam strávit i půl hodiny. Můžu vás ujistit, že, jak se to nezdá, vejce ze slepic chované ve volném výběhu na podestýlce krmené přírodní stravou jsou mnohem lepší, než ty, co jsou od slepic v klecích na vlastních výkalech krmených granulama. Tedy za předpokladu, že to nemám psychicky vsugerovaný :-D Ale to už není moc o složení.

P.P.S.: Prej jsem v nakupování horší jak baba - moje bejvalá si za dvě hodiny nakoupila boty, tři trička, kabelku, kalhoty a tři sady spodního prádla. Já se za dvě hodiny dostal v Kauflandu, když už jsem tam vlezl, od zeleniny, co je za vchodem, k jogurtům, které jsou za pečivem, které je za zeleninou.
upraveno 3x, naposled 02.06.2011 22:01:58
21:50:33
02.06.2011
jok3r
-> Mr.Lumpy: tak tak, posledni dobou mam tyhle maly obchudky vic a vic rad, sezenes tam kvalitku kdyz vis do kteryho a kam zajit 4
21:42:29
02.06.2011
škodec
kupovat domáce značky alebo overené zahraničné. V Rakúsku majú dobré ich domáce potraviny, lahodnejšie a lepšie ako na SK niekedy. Za to Poliaci ee 3
upraveno 1x, naposled 02.06.2011 21:42:51
21:37:00
02.06.2011
Mr.Lumpy
-> Jirik_Tuňák: pro maso k řezníku, pro housky do pekařství a pro zeleninu do zeleniny. Kvalita se nedá s hyperkrámy srovnávat.
21:32:04
02.06.2011
suri
Tak snažíme sa ale nedá sa všetko , ale mäso najradšej vlastnoručne spracované , ryžu s tých lepších lagris a pod . , hořické trubičky :-D , lepšie čokolády , syry tiež lepšie a najradšej origo zo salaša a tak , ono je to problém , hlavne párky , šunka a podobné , aby tam nebol pomletý pes ale mäso
21:30:17
02.06.2011
palinator
-> Jirik_Tuňák:

Výběrem sice nějakou kvalitu naženeš a to spíš ani ne pohledem na obal, ale vlastní zkušeností. Třeba Vysočina z Albertu a Vysočina z Hodic, to se nedá srovnávat, chuťově i na pohled je úplně někde jinde. Ale obal bude vypadat stejně, jen v Albertu jsem asi stejně alergickej na značku Albert Quality, jako v motorismu na Starline.

Navíc to, že v provozu do něčeho namelou krysy, šváby a kdejakej bordel, pohledem na obal stejně nepoznáš.4
19:05:43
02.06.2011
castrol
citam a podstivo si vyberam,nebudem predsa jedavat baraku sracku
19:03:03
02.06.2011
Jinak mě samozřejmě sere, že neexistuje obchod, kde by měli všechno skvělé. Že mají pouze v každém něco, takže ideálně nakoupit dopředu, zamrazit atd., pokud to jde, aby člověk neprojezdil kvůli jednomu nákupu celé město.
19:01:10
02.06.2011
Čtete si na potravinách při nákupu složení? Přiznám se, že my ano. Na kvalitu dáme. Když člověk kolikrát vidí z čeho je to vyrobené, opakuje si dokola zda si nedělají prdel a vrací zboží do regálu. Někdy mám pocit, že naše nároky hraničí až s hnidopišstvím. Je mi jasný, že kvalitní potraviny i více stojí, ale např. párek by podle mě měl zůstat párkem a ne být směsí soji, rejže, kůží, odřezků a dalších sraček. Totéž salámy a mnoho dalších věcí.

Hlídáme si samozřejmě i různé akce, protože ani my nemáme tiskárnu, ale vždy jdeme po kvalitních potravinách. Navíc není vždy pravidlem, že musí být výrazně dražší, chce to mít už vytipované obchody a vědět co kde vzít. I kvalitní jídlo se dá koupit za peníze srovnatelné s konkurencí, která má v obalu blitku.

Jak jste na tom?
upraveno 1x, naposled 02.06.2011 19:01:39
Extreme Tyres