skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hospoda alebo pivna debata
To nevím, tam píšou, že u Prahy.
-> Nwkt: Jedny sou u Prahy.
-> 1560: Únětice jsou někde u Plzně ne?
Znáte někdo?
Unětická 12°
Dnes (1.7.2011) začíná ochutnávka piva Unětická 12°.
Dnes máme pro Vás ochutnávku z pivovaru, který byl otevřen teprve před třemi týdny (11.6.) v Uněticích u Prahy.
Únětická dvanáctka je připravovaná na varně postupem, který vychází z teplotních a časových parametrů „českých ležáků“, bez intenzifikačních prvků při rmutování a scezování.Vzhledově je Únětická dvanáctka nazlátlé barvy spíše tmavšího odstínu s bohatou pěnou. Hořkost je výrazná s delším intervalem doznívání. Ve vůni se uplatňuje sladová a chmelová složka. V případě nefiltrovaného piva dominuje pivu vůně kvasničná. Dobré nasycení piva oxidem uhličitým, který přirozeně vzniká kvasným procesem, navíc dává nápoji ostrý říz.
Výroba a filozofie „Naším posláním je vždy vařit poctivé a dobré pivo.“ Únětické pivo vyrábíme z čistě pivovarských surovin, bez jakýchkoliv náhražek a přídavků, konzervačních a stabilizačních prostředků. Naše pivo plně vyhovuje nepsanému zákonu o „čistotě piva“, který je mezi pivovarníky znám jako Reinheitsgebot.Při výrobě používáme pouze suroviny českého původu. Slad je dodáván malou sladovnou – rodinným podnikem, ve kterém je vyráběn tradičním způsobem na humnech, s velkým podílem ruční práce. Chmel pochází ze žatecké oblasti - jde o světoznámý poloraný červeňák, bohat&y acute; na látky tříslovinové povahy. Únětické pivo vyrábíme klasickou technologií. Dvourmutový varní postup, individuálně vedené hlavní kvašení a zrání piv – vše je pod neustálou kontrolou našeho vrchního sládka. Na spilce se hlavní kvašení vede v rozmezí teplot, které zajišťují co nejmenší množství vedlejších produktů kvašení. Včasné ukončení hlavního kvasného procesu a uchované extraktivní látky zvyšují plnost piva tzv. chlebnatost.
Podrobnější informace naleznete na našich stránkách www.fleda-klubnetopyr.cz
Unětická 12°
Dnes (1.7.2011) začíná ochutnávka piva Unětická 12°.
Dnes máme pro Vás ochutnávku z pivovaru, který byl otevřen teprve před třemi týdny (11.6.) v Uněticích u Prahy.
Únětická dvanáctka je připravovaná na varně postupem, který vychází z teplotních a časových parametrů „českých ležáků“, bez intenzifikačních prvků při rmutování a scezování.Vzhledově je Únětická dvanáctka nazlátlé barvy spíše tmavšího odstínu s bohatou pěnou. Hořkost je výrazná s delším intervalem doznívání. Ve vůni se uplatňuje sladová a chmelová složka. V případě nefiltrovaného piva dominuje pivu vůně kvasničná. Dobré nasycení piva oxidem uhličitým, který přirozeně vzniká kvasným procesem, navíc dává nápoji ostrý říz.
Výroba a filozofie „Naším posláním je vždy vařit poctivé a dobré pivo.“ Únětické pivo vyrábíme z čistě pivovarských surovin, bez jakýchkoliv náhražek a přídavků, konzervačních a stabilizačních prostředků. Naše pivo plně vyhovuje nepsanému zákonu o „čistotě piva“, který je mezi pivovarníky znám jako Reinheitsgebot.Při výrobě používáme pouze suroviny českého původu. Slad je dodáván malou sladovnou – rodinným podnikem, ve kterém je vyráběn tradičním způsobem na humnech, s velkým podílem ruční práce. Chmel pochází ze žatecké oblasti - jde o světoznámý poloraný červeňák, bohat&y acute; na látky tříslovinové povahy. Únětické pivo vyrábíme klasickou technologií. Dvourmutový varní postup, individuálně vedené hlavní kvašení a zrání piv – vše je pod neustálou kontrolou našeho vrchního sládka. Na spilce se hlavní kvašení vede v rozmezí teplot, které zajišťují co nejmenší množství vedlejších produktů kvašení. Včasné ukončení hlavního kvasného procesu a uchované extraktivní látky zvyšují plnost piva tzv. chlebnatost.
Podrobnější informace naleznete na našich stránkách www.fleda-klubnetopyr.cz
Radek Retro eLeSo 09.06.11 21:21:39 napsal:
→ oppik: divná akce,ještě že sem mámě neřek a koupil
to rovnou ve sparu
jo přesně tak.globus má někdy akce na prd![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
→ oppik: divná akce,ještě že sem mámě neřek a koupil
to rovnou ve sparu
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> oppik: divná akce,ještě že sem mámě neřek a koupil to rovnou ve sparu![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Radek Retro eLeSo 09.06.11 20:58:04 napsal:
→ oppik: možná měli ve sparu akci,vim já??sem 22kč
ušetřil
tohle je taky v akci a akci cena za kus při koupi 2 kusů 99,90
![7](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/7.gif)
→ oppik: možná měli ve sparu akci,vim já??sem 22kč
ušetřil
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
![7](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/7.gif)
-> 1560: třeba se zadaří![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> oppik: možná měli ve sparu akci,vim já??sem 22kč ušetřil![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Radek Retro eLeSo 09.06.11 20:05:34 napsal:
dneska sem objevil v Intersparu,limitovaná edice,obsah 1L,klasická
Plzeň vevnitř,cena 89,90kčto je nějaký levný,v globusu stojí o trochu víc 111kč![10](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
dneska sem objevil v Intersparu,limitovaná edice,obsah 1L,klasická
Plzeň vevnitř,cena 89,90kčto je nějaký levný,v globusu stojí o trochu víc 111kč
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
-> Radek Retro eLeSo:
Zkusím :-)
Zkusím :-)
Černý Orel - 13° světlá s názvem Vídeň - zaplula tam sama...
-> 1560: obsah už mam v sobě
,zkus pohledat,já prostě neodolal![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Radek Retro eLeSo:
![9](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
dneska sem objevil v Intersparu,limitovaná edice,obsah 1L,klasická Plzeň vevnitř,cena 89,90kč
Tak jsem si toho Lemona taky koupil, no, klasická Stará Promiň smíchaná se Spritem
Ale na zkoušku je to zajímací docela.
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
Chotěboř je docela pitelný nápoj, na to, že je to docela nový minipivovar (2009) - no, spíše malý pivovar, výstav kolem 10tis hl ročě, tak se rozjeli, lahvujou a dělají krom nealkoholického piva a ještě 5 dalších (polotmavý, černý, speciál a světlou 10° a 12°). Nevím, jakou to má historii, zda se někde v Chotěboři dříve vařilo pivo, nicméně tohle je moderní hala postavená na poli. Zajímalo by ne, kdo to financoval - už jen lahvárna je otázka několika desítek milionů.
-> gim: To jsem teď viděl u nás v nějakém zapadlém obchůdku s nápoji. Měl bych se tam stavit!
min tyden jsme byli na exkurzi ve zdaru nad sazavou a moc mi tam chutnala ze stanku za hotelem jehla chotebor.
-> darklord:
Nj, tak ale zase já mám takovej pocit po jednom až dvou ochutnání, a to ještě většinou jen v lahvi. Kdybych na Slovensku byl déle než jeden večer a jedno odpoledne a měl možnost pořádně ochutnat, možná bych na to měl jinej názor.
Nj, tak ale zase já mám takovej pocit po jednom až dvou ochutnání, a to ještě většinou jen v lahvi. Kdybych na Slovensku byl déle než jeden večer a jedno odpoledne a měl možnost pořádně ochutnat, možná bych na to měl jinej názor.
-> 1560: pokladat topolcansky samoser za lepsie pivo
Bazant je sracka odkedy to kupil heineken (asi cca rovanaka ko to brnenske bahno, ale holt ked je zla voda v celom meste tak pivovar trpi), a co sa tyka ostatnych menovanych znaciek tak tvoj nazor teda nezdielam.
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> darklord:
Teď nevím, na co narážíš? Jestli na to Slovensko, tak jedinej Topvar a Bažanta jsem měl točenýho, a zbytek v lahvi. A jak známo, lahváč mnohdy dost zkresluje.
Teď nevím, na co narážíš? Jestli na to Slovensko, tak jedinej Topvar a Bažanta jsem měl točenýho, a zbytek v lahvi. A jak známo, lahváč mnohdy dost zkresluje.
-> 1560: kukam ze ty mas vseobecne dost skreslene vnimanie piva ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Jumbo:
Výborně, tak to se tam taky budu muset zase příležitostně zastavit.
Výborně, tak to se tam taky budu muset zase příležitostně zastavit.
-> 1560: Už bylo jejich vlastní, pokud jsem to pochopil. Všechno bylo nefiltrované a v lístku už psali o tom, že je to jejich pivo
-> Jumbo:
Ten Magistr v Brně, už mají vlastní pivo, nebo pro ně pořád vaří Prostějov, BON a ten třetí?
Ten Magistr v Brně, už mají vlastní pivo, nebo pro ně pořád vaří Prostějov, BON a ten třetí?
Tenhle týden docela plodný, tak se podělím:
Ve středu návštěva domácího Pivovaru Magistr v Brně, už o něm psal -> 1560: , je na rohu ulic Bayerova a Hrnčířská. Mají 10°, polotmavou 11° a 12°. Nefiltrované pivo jsem měl prvně, 10° a 12° měly chuť trošku zvláštní, navíc takové ostré malé bublinky. Polotmavá 11° byla ale úplně jiná liga, vynikající pivo, velice se jim povedlo.
No a včera jsem byl na 18° Magister, chutné pivo, můžu doporučit, ale spíš mě zaujala hospoda. Podnik jménem Garáž v Břeclavi za Kulturním domem (dřív Pipi Gril), nad vchodem oranžový maják, vevnitř na zdech SPZ z celého světa, díly od aut, plakáty, Jukebox narvaný metalem (dokonce Morčata na útěku), skvělá atmosféra. Navíc z vnitřní strany nad vchodem tohle:
Ve středu návštěva domácího Pivovaru Magistr v Brně, už o něm psal -> 1560: , je na rohu ulic Bayerova a Hrnčířská. Mají 10°, polotmavou 11° a 12°. Nefiltrované pivo jsem měl prvně, 10° a 12° měly chuť trošku zvláštní, navíc takové ostré malé bublinky. Polotmavá 11° byla ale úplně jiná liga, vynikající pivo, velice se jim povedlo.
No a včera jsem byl na 18° Magister, chutné pivo, můžu doporučit, ale spíš mě zaujala hospoda. Podnik jménem Garáž v Břeclavi za Kulturním domem (dřív Pipi Gril), nad vchodem oranžový maják, vevnitř na zdech SPZ z celého světa, díly od aut, plakáty, Jukebox narvaný metalem (dokonce Morčata na útěku), skvělá atmosféra. Navíc z vnitřní strany nad vchodem tohle:
havlik 25.05.11 14:44:50 napsal:
→ 1560: tak půl roku minimálně to bude. vřele
doporučuju je mnohem lepší jak modrej
Tak jsem si ho dal a je to docela dobrý, asi mám nový oblíbený nealko.
→ 1560: tak půl roku minimálně to bude. vřele
doporučuju je mnohem lepší jak modrej
Tak jsem si ho dal a je to docela dobrý, asi mám nový oblíbený nealko.
-> havlik: ja si donesl alko a nejak se vyparilo - kolegove jedni ani pivo me nenechaj ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> VeTeV: vyzkousim uz tu mam v praci dve lahve nealka:D tak zvetsim sbirku
-> havlik: www.bernard.cz/cs/.../5.s
html
-> VeTeV: to je nealko?
-> havlik: já mám rád jantaráka od bernarda ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> 1560: Taky jsem viděl, zakoupil. A někdo mi ho vypil.![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> 1560: tak půl roku minimálně to bude. vřele doporučuju je mnohem lepší jak modrej
Odkdy se dělá polotmavej Birell? Viděl jsem dnes prvně.
-> Pavel P..: Přesně tak.
-> Hurdis: Žízeň uhasilo, hnačku jsem neměl, chutná mi to. Nevidím problém.
-> m8rinek: Věc názoru. Nejde to brát jako pivo. Prostě limča s jemnou příchutí piva. A mě to chutná.
-> 1560: Tak pak dej vědět.
Jinak včera na večer jsem zkusil tohle.
Je to světlý porter a dosti silný. Rozhodně zajímavé, ale příště si to nekoupím. Tím neříkám že to nestojí za ochutnání. Jen mi to nějak nesedlo. Chuť dobrá a pro mě asi nepopsatelná, ale hlavně pro mě moc lihové.
-> Hurdis: Žízeň uhasilo, hnačku jsem neměl, chutná mi to. Nevidím problém.
-> m8rinek: Věc názoru. Nejde to brát jako pivo. Prostě limča s jemnou příchutí piva. A mě to chutná.
-> 1560: Tak pak dej vědět.
Jinak včera na večer jsem zkusil tohle.
Je to světlý porter a dosti silný. Rozhodně zajímavé, ale příště si to nekoupím. Tím neříkám že to nestojí za ochutnání. Jen mi to nějak nesedlo. Chuť dobrá a pro mě asi nepopsatelná, ale hlavně pro mě moc lihové.
Koupeno, chladí se v ledničce. No minimálně etiketa je docela pěkná ![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Karlos (WIO46): fuj a hnus
koupeno. ochutnano, ale nasledne radeji prolita hrdlem 15ka od ferdika - na me takovy divny
-> Karlos (WIO46): Jestli to kombinuje hlavní vlastnosti limonády a desítky, tak jest komerční úspěch na světě.
Všichni máme rádi žízeň a střevní nepohodu.
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Karlos (WIO46): už asi 8 plechovek... na osvěžení je to bezvadnýv tomhle vedru![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> 1560: Cenovka jak kde , ale v bille buď za 13,90 nebo 14,90. Mají plech i sklo. A viděl jsem to zatím v Bille a Makru.
-> Karlos (WIO46):
To ani nevím, že to dělají, jaká je cenovka a dostupnost (není to jen pro nějakej obchodní řetězec)?
To ani nevím, že to dělají, jaká je cenovka a dostupnost (není to jen pro nějakej obchodní řetězec)?
Tak pánové, kdo už ochutnal tuhle limonádku?
Já se přiznám, že na osvěžení v tomhle pařáku mi to naprosto vyhovuje. Takovýhle limčo-pivo.
Já se přiznám, že na osvěžení v tomhle pařáku mi to naprosto vyhovuje. Takovýhle limčo-pivo.
-> VeTeV:
Granda mají u nás jako lahváče, ještě jsem neměl tu odvahu, ty silný moc nemusím, asi od doby, co jsem si jednoho parného dne dal Primátora 21°.
Granda mají u nás jako lahváče, ještě jsem neměl tu odvahu, ty silný moc nemusím, asi od doby, co jsem si jednoho parného dne dal Primátora 21°.
-> 1560: já měl včíra 3ks Jihlavského Granda - no na to, že je to 18ka, to docela jde - z počátku to má i jakousi hořkost, ale ten ocas je na mě už moc silnej a lihovej...
no a pak jsme si dal Zachariáše 14 - a ten mě chutnal daleko více - je teda hodně výrazně hořký, ale pro mě docela dobře pitelný... chutnal víc jak ta 18ka¨.-)
ale konec byl teda taky hořkej - po 5ti pivech dokupy jsme byl celkem našrot![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
no a pak jsme si dal Zachariáše 14 - a ten mě chutnal daleko více - je teda hodně výrazně hořký, ale pro mě docela dobře pitelný... chutnal víc jak ta 18ka¨.-)
ale konec byl teda taky hořkej - po 5ti pivech dokupy jsme byl celkem našrot
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> beastyLA - ten první: tak tak lidl