-> 1560: K Budvaru moc přístup nemám, ale pil jsem dřív často lahvovou 10 i ve více kusech a pohoda. Ale točená kyselka, když má dobrou výtoč a trubky, tak je na pohodu a pitelná i hromadně bez následků.
-> VeTeV: No ono se na to musí pořádně nažrat. Ale opravdu kvalitně, pak to nejni tak hrozný. A ted je před vánocema takže domácí budou mít v báru 15tku...to bude řešeto, když si pamatuju(no spíš nepamatuju), jak jsme se po něm zmastili loni brr.
-> Karlos (WIO46): Mno, ty Svijany jsou občas trochu jedovatý. A kor točená 13tka ve více kusech... to jsou pak ráno stavy. To ikdyž se zleju víc po pražský kyselce(Starouš) tak i tak mi ráno nic nejni.
No já jsem byl na jisté firemní akci, a šéf říkal, že si každej musíme povinně vzít pivo. Nabídka - G10°, Krušovice, Starobrno, nealkoholická Stará Promiň... Takže jsem volil to nejmenší zlo :) A vydrželo mi to v báglu další dva dny, než jsem našel odvahu to ve vlaku pozřít.
P.S.: Já teda moc nemám rád, když ve vlaku někdo chlastá, už se mi stalo, že mi spolucestující pozvracel kalhoty po požití Granátu... Ale nealkoholický snad nevadí.
Mimochodem, jak mi Gambrinus přijde hnusnej a točenej jenom o malinko lepší, tak jsem poměrně nedávno zkusil ten nefiltrovanej točenej, a to bylo fakt něco jinýho. Neříkám že to bylo něco extra, ale na Gambrinus to bylo fakt dobrý.
Pepřový OPAT jsem nedávno měl, byla tu taková ochutnávka "ostřejších piv", i jakési chilli pivo nevím odkud, a je to teda pro dost silný nátury. Samo o sobě by to asi nebylo špatný, ale ten pepř v tom...
-> Karlos (WIO46): on se klášter dost vytváří a je pořád jinej - dle ěm stále hledají to optimum - za poslední rok byl pokaždý jinej chutově a teď nemá takovej nepříjemnej ocas - konečně.. k tomu už tam necpou vitamín C - ale nepasterujou pořád... jen to pění jak blázen... no otázka jak to valej, ale co už, já bych bez regionálů nepřežil
-> VeTeV: Jak říkám, klášter mi docela zásadně nechutnal. Ale co by mě zajímalo, a při pivnostech jsem na to neměl odvahu, pepřovej Opat. Ten višňovej byl dobrej. Hlavně to nechutná synteticky.
-> Karlos (WIO46): tak já musel - to všude chválej a poprávu - opravdu super pitivo...ještě bych rád ten pšeničák, asi se někdy vypravím na výpravu :-))
ta Žatecká Baronka mě taky překvapila, ale rád bych ochutnali zbytek žatce - prý je to taky velice dobré... toto přecejen není úplně jejich pivo...
jsem akorát narazil raději klášter - ta rohožka už není co bejvala :-(
-> VeTeV 12.11.10 19:55:56: Tak sehnáno něco od Matušky jo?
Jinak ad Lobkowiz, koukám že na tom se shoduje dost lidí, dle mě taky klasické nenadchne neurazí ale veskrze nic moc. Jinak poslední dobou mi nějak zachutnala ona zde docela propíraná baronka. A taky se pořád se chystám do pivní galerie a nic nic...