-> King: Když to všechno šlape jak má a běží potichu, to je lahoda, co? Taky to mám rád, člověk jede třeba 35-40 a nejvíc je slyšet svištění drátů... A že řetěz nestřílí je super, vyhneš se dalším výměnám... i když, vzadu máš šroubovací sedmikolo, nebo už je tam kazeta? A jaký rozměry? Takhle z fotky to vypadá vzadu sakra malý a vepředu naopak sakra velký. Převodníky bych hádel asi klasických 52/42? Jako do té vaší roviny asi OK, ale do kopců je to brrrr... sám to na KTM mám a i když jsem dal dozadu srabácky největší pastorek 28 zubů, tak na Kleť je to na tom dost au au....
Jinak Antonín je právě geniální mix od několika výrobců:
1) Suntour - zadní nába (GPX), pedály (asi taky GPX), řacící páčky a sedmikolečko (grupu nevím), přehazovačka a přesmykač (oboje Edge).
2) Sachs - představec a kliky s převodníky (oboje New Success), brzdy (grupu nevím, asi taky New Success).
3) Shimano - přední nába a brzdové páky (oboje Exage).
Jak bonus jsou ty Ambrosio ráfky zapletený na nerez špicích Tom Ritchey. Jinak sedlovka je obyč Selcof, sedlo, hlavový složení a řidítka zatím nevím co jsou zač.
Jako je to boží mix, na druhou stranu z toho mám trochu těžkou hlavu, protože sehnat rozumně kompatibilní komponenty je problém - Suntour sedmikola používaly trochu jiný rozteče než Shimano/Campa, takže indexový řazení může být problém - a nový sedmikolečko z eBay pod dva litry

moc nejde. Řetěz už je na měrce na posledním zubu, tak musím doufat, že to současný nebude projetý, no... jinak přijde asi na řadu nějaká kreativita typu poskládat to na kazetovej náboj Shimano a kazetu poskládat stylem "7 out of 8", tzn sedm pastorků z původně osmipastorkové a mezi ně použít mix podložek z osmi a devítipastorkové. Suntour totiž nemá rovnoměrný odstupy, ale horní pastorky jsou blíž k sobě než spodní. Kombinací tenčích (Shimano 9sp) a silnějších (Shimano 8sp) podložek by to nějak mělo jít poskládat.
Další možnost by byla to přeskládat částečně nebo úplně celé na Shimano, ale to mi přijde trochu škoda.