skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kamioňáci :-)
-> Stepan FUN: Některý to mají, v ČR asi 2 společnosti co maj tyhle soupravy, ale ta co vozí do škodovky díly ta už má vyjímku ....
-> Mr._Nosferatu: Tak jsem schválně koukal do specifikací... Maximální dýkla vozidel s 2ma přívěsy, nebo návěsem a přívěsem je 22m. Jelikož má tahač s návěsem cca 17m, tak pokud ty vleky maj do 5m, tak se to vejde. :-)
-> Stepan FUN: Dokonce některý nepotřebují výjimku, maji jedno osy vleky a legislativne je to v pohodě, výjimku potřebují ty s dvouosmi vleky nebo nakladak+návěs ...
-> Stepan FUN: potkával jsem ho Mezi HK směr Nová Paka/Jičín jak je ten kulaťák
-> Stepan FUN: Taky jsem je při jízdě kamionem směrem na Rozvadov párkrát potkal,myslím že mívají žlutý majáky. Předjet se dá všechno - otátka jestli na to máš čas půl hodiny
To těm za tebou potom praskne ve švu.. Ale nezávidím jim s tím kdekoliv parkovat,nebo v noci projíždět zaplněným parkovištěm a hledat flek.. 

-> Stepan FUN: aj pre VW Slovakia to jazdi ...
-> Stepan FUN: si pis ze to jezdej, parkrat do roka to na silnici potkam, horsi je kdyz to musim predjet, precejen uz to je dylka :-D
-> Stepan FUN: asi dvě auta mají ČSAD Rychnov nad Kněžnou jezdí pro škodovku návěs plus přívěs
Kdysi jame viděl soupravu, která "nekončí". :-D Vyjízdělo to přede mnou z vedlejší a docela jsem čuměl. Tahač, návěs a za tím vlek. :-O Dle naší legislativy je na to (snad ještě pořád, ale určitě byla) vyjímka na dýlku... Nejdřív jsem myslel, že jsou to 2 auta za sebou z široký křižovatky, ale když se srovnal, tak bylo jasný, že to je atyp... Ale nevím, jestli to dnes ještě někdo jezdí. Kdysi to pár firem zkoušelo. Opačná verze - sólo a za nim návěs jsem ještě v reálu neviděl a netuším zda je to vůbec legální.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : twl tak ten je luxusní ten návěs 

-> Mr._Nosferatu: Přesně tak, to bylo taky první co mne napadlo
Kříženec Dafu, Magnumu a americkýho ,,trambusu"
A ta esácká souprava je standart 4m

A ta esácká souprava je standart 4m

-> Mr._Nosferatu 29.11.14 19:05:06: Ješiš to je hrozný.
-> Mr._Nosferatu 29.11.14 19:06:22: Tak to podle fotky těžko říct, ale spíš asi normálně 4m. Ty velkoobjemový speciální soupravy vypadají jinak.

-> Mr._Nosferatu 29.11.14 19:06:22: Tak to podle fotky těžko říct, ale spíš asi normálně 4m. Ty velkoobjemový speciální soupravy vypadají jinak.
-> Enggik: me to připomínána Magnuma, když už se nevyrábí ... Tak náhrada za něj ....
-> Mr._Nosferatu 29.11.14 19:05:06: No to je ale hodně divný 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : a ma to výšku 4 nebo 4,5m ?
Jak tu předběhly ty Dafy, Tatry a Ginafy, tak nejhezčí mi přijde Kenwhort
-> RON: Přívěs s točnou a na něm návěs.
Tohle mi přišlo včera firemním mailem - copa je to za jezevčíka? Je to přívěs za tím prvním mrazákem, nebo jen optický klam?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :

-> haso: Foceno mobilem za hnusnýho počasí, jinak to auto zářilo jak nový. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ten je neskutocny 

Fakt mě rozesmál, když jsem to potkal. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : já to viděl poprvý dneska,jinak z dálky to vypadalo jak když sundal nějakýho jelena či co,ten airbrush připomíná krev.........
-> Radek Retro eLeSo: Machala... asi poslední firma, která drží Liazky ve velkým.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : upřesním svou myšlenku: zrovna takový jako na fotce co jsem vložil.
Že je to Tedom Fox vím
Že je to Tedom Fox vím

A později ji přestavěli na tohle...
-> Luboš: Tak zrovna tohle je přestavba Liazu řady 300 na řadu 400 už od Tedomu.
liaz.cz/tedom_prestavby_g alerie.php
Ale to níže není ani Tedom, ani to není Fox, ale je to přestavěná Xena - konkrétně tato, jako jediná vyrobená bez plastových bočnic přes nádrže, původně odeslaná na testování u NL dopravce, který sliboval, že si jich objedná ví, ale nestalo se.
liaz.cz/tedom_prestavby_g alerie.php
Ale to níže není ani Tedom, ani to není Fox, ale je to přestavěná Xena - konkrétně tato, jako jediná vyrobená bez plastových bočnic přes nádrže, původně odeslaná na testování u NL dopravce, který sliboval, že si jich objedná ví, ale nestalo se.
Zrovna takový teď jezdí u nás na stavbě kanalizace. Má pardubická čísla, ale firmu jsem nepřečetl.
Tento týden již podruhé spatřena tahle Xena... stav bohužel už ne moc potěšující.
-> Mr._Nosferatu: Asi jo, ale ty světla jsou stejně pořád hrozný.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : GINAF mi přijde nejhezci ...
-> THOMMY : Na DAFu to ještě jde, ale Tatře ten facelift vůbec nesluší. 

-> THOMMY : chtěl bych vidět GINAF-a v Euro6...
-> RON: kolik šebkovi nasypali aby je vzal?
od několika prodejců tahačů vím jak to tam fungovalo/funguje? :-D

-> pinokio110: Hele nejezdím, umím to jen nastartovat :) Sedím na dispečinku.
-> RON: jezdíš ven,nebo vnitro po krámech?Asi před 5 lety jsem ve 2 ráno myl v CB,snad to bylo u Vás,non stop myčka,musím pochválit,ty by se v CZ a SK dali spočítat na jedný ruce

Nám se od pondělí ke stávajícím 29 XF 106 460 přidá dalších 17 (na fotce nejsou všechny) :) v řadě na firmě to vypadá super tak hlavně, aby to fungovalo
-> aDAm: -> Stepan FUN: -> Nwkt: -> Mr._Nosferatu:
www.automobilrevue.cz/rub riky/.../specialni-vozidla -frakovaci-percheron_43053 .html
Jen ty údaje o výkonu se v různých zdrojích nějak liší
Každopádně neskutečná ,,TATRA"
nemůžu si pomoct, ale kdyby se natáčely další díly ,,Šíleného Maxe"
, tenhle stroj musí dostat jednu roli 
www.automobilrevue.cz/rub riky/.../specialni-vozidla -frakovaci-percheron_43053 .html
Jen ty údaje o výkonu se v různých zdrojích nějak liší

Každopádně neskutečná ,,TATRA"

nemůžu si pomoct, ale kdyby se natáčely další díly ,,Šíleného Maxe"

-> Stepan FUN: tak to taky nevm ale pochopil sem že to je nějaký druh extra výkonné pumpy.
Me by spis zajímalo jak je reswnwj pohon podle prospektu to ma jen ten 4400kw motor i pro pohon ...
-> Stepan FUN: Podle popisu videa to slouží jako pumpa pro vstřikování nějakejch chem. sraček do vrtů