skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kamioňáci :-)
-> Stepan FUN: právě těch 16 kvaltů jak kolega popisuje mě velice připomíná převodovku z MAN TGA s kterou sem se už jednou setkal
-> Stepan FUN: Motor to má stoják 330 koníků jede hodně dobře
jinak převodovka je ZF.

-> Rapid135 - doktor: Mělo by to tak bejt. Předpokládám jeden z posledních ležatejch motorů a k tomu asi nejlepší skříň, kterou v Liberci vyrobili. :-) Kdysi jsem s touhle kombinací jel v Maxině.
-> Pivodak: to má 8 kvaltů ve dvou řadách + půlky?
-> Stepan FUN: nene je to bez předku
-> Pivodak: 6x6?
Jsem nafasoval v nové práci,Liaz 300 ale chvíli mi trvalo než jsem začal být kamarád s tou 16cti kvaltovou převodokou

-> Luboš: Jedna tahle líza, jako sklopka jezdí i v Tozosu v Tošanovících..
-> ogi: pořád to má pevný nápravy....co jsem se toho natahal po stavbách bagrem....nejlepší pod bagrem do terénu co jsem měl byla 813ka kolos s1...jediný auto na hradecký dálnici co jezdilo i v zimě

-> myschaak AZNP K.Hora: Máme ve firmě kromě dvou 8x4 i jednu 8x8, a překvapilo mě, z čeho ta se vyškrabe. I když tady z toho, nevim...
-> ogi: u iveca by ti nepomohlo ani 8x8

Předek těžko, tohle je 4x8. :o)
-> myschaak AZNP K.Hora: Proč?
Vždyt' ho ten předek přece vytáhne

-> ogi: měl bys zažádat o tatru

-> David29: Prdlajs, chtěl sis pohonit ego. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tak udělalo mi to radost 

-> David29: Takže jsi to sem psal zcela zbytečně...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : bude video
ale tam stejně bude prd vidět.
Víš jak to je - nechtělo se mi kvůli fotce vystupovat

Víš jak to je - nechtělo se mi kvůli fotce vystupovat

-> David29: Chybí fotka, aby byla alespoň teoretická šance, že by to za to chlubení stálo...
Dneska mě pán pochválil, že jsem dobrej - že sem prej málokdo zacouvá 
Ale ani se nedivím, couval jsem tam přes pravou ruku, byl to vjezd ze silnice - jenže nebylo tam moc místa kam dát předek a levý zrcátko v tom průjezdu bylo maskovaný křovím

Ale ani se nedivím, couval jsem tam přes pravou ruku, byl to vjezd ze silnice - jenže nebylo tam moc místa kam dát předek a levý zrcátko v tom průjezdu bylo maskovaný křovím
ale taková T815 agro se synchronama a posilovačem řazení nemá absolutně chybu.jednou sem se k ní dostal a lepší řazení nemá ani terno

no ono je to vůbec úspěch najít kvalt kterej je zrovna potřeba

-> Rapid135 - doktor: takhle jsem měl jednu,kde šla dát jednička pouze ze zpátečky

Tak to já měl kliku,dvě T148 se kterýma sem jel měly řazení dobrý.akorát u jedné bylo umění dat 2ku.málokdo ju tam dal 

-> myschaak AZNP K.Hora: ps: nejlepší 148ka co jsem měl šla krásně až po velkou trojku,na čtyřce jsem měl už skoro vyhozený rameno a naražený zápěstí

-> Stepan FUN: to sice jo,ale nepamatuju ze čtyřech co jsem vodil že by aspoň jedna měla tu špajzku ok
Ne,na řazení je lepší 815ka)

-> šadesa: No to bych tak netvrdil. Tatra 148 má na rozdíl od Tatry 815 synchronizovanou převodovku...
-> David29 09.06.14 04:00:58: 815 to je pohoda pravá škola je v tatře 148

V sobotu jsem jel s naší (hasičská) Tatrou 815
To byla po takové době fajnová autoškola
A jelikož učený z nebe nespadl, podařilo se mi při manévrování do branky lehce škrábnout lak na pravém rohu nárazníku.
To byla po takové době fajnová autoškola

A jelikož učený z nebe nespadl, podařilo se mi při manévrování do branky lehce škrábnout lak na pravém rohu nárazníku.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
no je pravda že v pátek jsem k tomu neměl daleko. Ve Vysokém Mýtě na ,,parkovišti" jsem ho málem utopil 

-> Enggik: To by ses vrátil pravděpodobně naposled. 

-> šadesa: No já ti nevím, když se na to video dívám, tak stále měl možnost se srovnat
sice by tam skákal po decimetrech, ale srovnal by se. A pak už by stačilo jen o kousek couvnout, a i třeba na prasáka ho zlomit doleva v tom širším místě.
Nevím, fakt mi to hlava nebere. Jako chtěl bych vidět reakci šéfa, kdybych se vrátil na plac s autem po takovýmhle kiksu

Nevím, fakt mi to hlava nebere. Jako chtěl bych vidět reakci šéfa, kdybych se vrátil na plac s autem po takovýmhle kiksu

-> David29: dost možná 

-> Rapid135 - doktor: Nešel s tebou na oběd? 

třeba mu normálně odešel startér,já dojel na oběd k nám na plac a už sem se nepohl.z ničeho nic odešel startér
-> Jarda/felda 06.05.14 16:31:37: no ale to by mu musel ujít vzduch jinak se dá vyřadit normálně
-> Pivodak 05.05.14 22:45:04: řek bych že tam nechal kvalt tak do něj museli strčit aby ho vyhodil 

Upřimě nevím co tam byl za problém,po přizvednutí tím nakladačem taky nic tak nevím co tam byl za problém..
-> Pivodak: Tam nešla nafta nebo přoč to nenaskočilo? A po přizvednutí tím nakladačem už to rozjel? Tahat ho něčím napříč přes koleje nic moc. :(
tak stane se no

-> šadesa: spíše nosné roury
jinak byl plně naložen