-> Bukaj: ja dal mogul 80 na zajeti cca 500km a pak to vymenil za CST 75W90 Gl4+ nebo jak pise Pavel a MVM jeste drivejsi oznaceni TafX 75W-90
U feldy 1.6 po vymene za 75W to prestalo radit, razeni se vratilo az s timto olejem, ale dokonaly to nebylo, obcas jako skobrtlo. A pak uhlovy prevod u octy, tam po 150tis.km (po koupi) jsem vypustil dost hnus a pritom z prevodovky vytekl pekny olej, napln tam je tak nejak podivne spolecna, ze clovek, kdyz uz ma skoro plnou prevodovku, tak to pretika do toho uhlovyho prevodu. Ja casto delal (cca kazda druha vymena oleje v motoru - asi 30tis.km), ze jsem to vypustil, ma to na 5q velmi malou napln - cca 1,5dl a prelil prevodovku, naposled jsem sroub s magnetem jeste naplnil prisadou LM (jen na tom uhlovym prevodu) a jednou jsem i upustil trochu z prevodovky, protoze jsem chtel videt, jestli neni neco na magnetu a bylo to ciste. Na nafte je v uhlovym prevodu vic, odhadem 4dcl, ale tam na to kaslu, je tam ten drahy 6q olej, ale uz to 100tis.km zase ma.
-> palinator 25.03.25 21:19:12: myslis, ze dnes je Gl5 spatne, u nivy ho predepisuji vsude, clovek, co dela v lada autorizaku na SK ho dava pry vsude, stary GL5 zraly syngrony, to byl jediny problem, je fakt, ze to riskovat asi nechci a do nivy do obou prevodovek dam taky tento castrol Gl4+ a do pridavky jeste prisadu LM, ta pridavka synchronizovana neni (lze jako tuning, asi nepotrebuji) a ma primy zub, no daval jsem tam i GL5 85W140 :) ale tissi to nebylo, jen to jako tiz jelo hlavne v zime.
Kdyby nekdo chtel zkusit ruskej :) Momentalne pouzivam Gazpromneft 75w90 GL5 Lejem to aj do prevodoviek, dlhodobo bez problemov. Ja ho do rapida zkouset nebudu a u nivy klidne do diferaku a pridavky - ta ma taky nejaky barevny kovy na vidlickach, ale do hlavni prevodovky se ho bojim i tam, uz se mi stalo, ze jsem se bavil s ladistou a vychvaloval trans 80W pul hodiny, prave, ze je levnej a ze ho meni kazdy rok a pak rekne, ze studeny to blbe radi a teply to je zas hlucny :), dekuji nechci, chci neco lepsiho...
U modre fabie se v 200tis.km zacala zhorsovat prevodovka - puvodni olej, zhorsilo se razeni i hlucnost, tak jsem dal rychle CST a od te doby se to uz 40tis.km nezhorsuje, ale do zelene fabie, ktera ma 103tis.km dam 75WLF a budu ho menit po 60tis.km (jestli ho jeste sezenu), tam nema cenu nic vymyslet.
Jeste by me zajimalo to Tunerovo tvrzeni, ze CST vic zatezuje synchrony? Ale jak pise minno prevodovky se s nim nezhorsuji a jak jsem si sam overil nekdy je znat i merne zlepseni, ale samo, jak pise MVM zazraky se nekonaji.
Jinak to prejmenovavani je takova debilita, clovek ma neco odzkousene osvedcene a pak ho zaskoci nekolik nazvu a najednou tape a nevi, co dat, co je vlastne ten odzkouseny osvedceny olej.