skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kde praská konzola hydr. ručky?
-> vhml: Nemám, budu to muset celý předělat, tohle se fakt nedá, nečekal jsem že by to mohlo tak moc pružit.
-> Čokin: a máš přeplátovanej tunel? To bude pružit celej tunel stejně jako při řazení
-> vhml: Tak ti člověče nevím, jak už tam mám sedačku tak jsem zkoušel tu ručku a celkem to dost pruží, mám takový pocit, že ta konzole i s origo uchycením na tunel půjde do půl roku do kytek![8](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
![8](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/8.gif)
já to mám od Štěpána překopaný od minulého roku a konečně to nepruží a brzdí
-> Peklo-Evo-Luboš: V té druhé.
-> milano: Je to 2,5 mm.
-> milano: Je to 2,5 mm.
-> milano: to je0,8ka papir ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Peklo-Evo-Luboš: asi v tej čo je zvislo
-> Fén: to jez 2 mm plechu?
-> Fén: váleček bude uchycenej v tý stěně co leží, nebo v tý druhý?
-> Fén: tohle vydrzi bez problemu
-> afro100: Přesně jak říká m8rinek: Je to z brzdový pumpy z motorky. Tahle je konkrétně na zadní brzdu od moto Kentoya. Má oproti automobilovejm ještě jiný výhody. Je konstruovaná tak, že i když by došlo k jejímu převrácní, tak z ní brzdovka nevyteče a hlavně se k tý brzdovce nedostává vzduch, takže nemůže vázat vodu. Je v ní totiž něco jako "měch", kterej umožňuje změnu hladiny i když je ta nádobka utěsněná.
-> Peklo-Evo-Luboš: bohužel nemám gramovou váhu a na kila to asi nemá cenu :-)
vhml 19.12.10 12:01:19 napsal:
Vyrábět to celý nehodlám, když stačí vhodně zvolená výztuha,
nemluvě o tom, že to z 5mm duralu bude snad i težší
Já jsem tu vyrobenou podle dokumentace vyřídil za rok a to včetně výztuh. Prostě se prohnula. Od té doby jezdím komplet vše dural a max. spokojenost. Ono to stejně pořádně nebrzdí, neb nemám většinou teplý desky :-) Každopádně až to doděláš, tak to zvaž zajímá mě, o kolik jsme jinde. Duralová konzola je totiž o dost lehčí, než ta moje původní vystužená.
Vyrábět to celý nehodlám, když stačí vhodně zvolená výztuha,
nemluvě o tom, že to z 5mm duralu bude snad i težší
Já jsem tu vyrobenou podle dokumentace vyřídil za rok a to včetně výztuh. Prostě se prohnula. Od té doby jezdím komplet vše dural a max. spokojenost. Ono to stejně pořádně nebrzdí, neb nemám většinou teplý desky :-) Každopádně až to doděláš, tak to zvaž zajímá mě, o kolik jsme jinde. Duralová konzola je totiž o dost lehčí, než ta moje původní vystužená.
-> vhml: No já ji mám ze Speedpra a pravě že tam nahoře má takový lem tak třeba to podrží.
-> Čokin: ohne se nahoře, to je jednoduchý :-) Máš-li možnost tak tam něco dovař ještě. Včera jsem viděl dvě dle výkresu zohýbané a jednu vyztuženou bez problémů.
-> vhml: Tak to jsem zvědav co to udělá mě, já tu konzolu tam dál tak jak byla. No uvidíme to není zase takový problém to kdyžtak dodatečně vyztužit.
-> Stepan FUN: já místo tech 2cm jak máš ty dal 6mm nad valecek, i pod nej. Snad to bude stacit, az budu u nejakyho rychlejsiho netu tak nahraju fotku.
-> darklord: tak nebude nádobka, to se nedá nic dělat :D.
-> m8rinek: ked ja nemam rad motorky ![10](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
![10](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/10.gif)
-> darklord: co jako? Demonstruju nádobky, máš s tim nějakej problém?
-> m8rinek: ![41](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/41.gif)
![41](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/41.gif)
-> afro100: to bys měl ;) img.motorkari.cz/upload/.
../20101025101948-IMG_7656
_jpg_resize_1000x830__type
_jpg_.jpg
-> m8rinek: do moto nerobim no, dík
-> afro100: spojkova, brzdova pumpa moto...
-> Stepan FUN: Prosim Ta z coho je tam ta mala nadobka ?
-> vhml: My máme konzolu k tunelu vařenou, takže jsem spodní plochu nemusel řešit. Ale vršek se vyztužoval cca 2cm sirokým vodorovným páskem z 1,5mm plechu, protože ten váleček má tendenci "utýct" dozadu. Přesně jak je vidět na obrázku, kterej dával Fén 20.12.10 20:58:10: A spokojenost...
Edit: Když koukám na ty obrázky do Fén 21.12.10 21:05:20: - Na LR to máme opačně - válec je uvnitř tý konstrukce...
Edit: Když koukám na ty obrázky do Fén 21.12.10 21:05:20: - Na LR to máme opačně - válec je uvnitř tý konstrukce...
-> Jindas: www.skodateam.cz/Upravy_p
odvozku_Skoda_130L
Zkus to dole uchytit na 4 šrouby místo dvou a na vršek konzole dát vyztužovací plíšek, kde je ta 6mm ploška.
Zkus to dole uchytit na 4 šrouby místo dvou a na vršek konzole dát vyztužovací plíšek, kde je ta 6mm ploška.
-> Fén: tohle je slovo do pranice a koukám, že můj strojařskej cit to vyztužil na správnejch místech :-)
-> petr s: Znám, ale já to nedělal.
Hodte me sem dokumentaci toho trojuhelniku a ja neco specu i s zatezovyma silama.
-> Fén: takový program neznáš?
-> Jindas: Netuším, já to jenom upravil v malování. ;o)
-> Fén: Solidworks flow express?
Spis teda solidworks ten namahovy test?
Spis teda solidworks ten namahovy test?
-> vhml: ja to vyztužil ze spoda platlý a dozadu dva malý trojúhelníčky viz foto.
PS:ale víš kolik z autem najezdím,nu nic zatím to drží![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
PS:ale víš kolik z autem najezdím,nu nic zatím to drží
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> jate-line: takže zadní stěna jo, to jsem potřeboval vědět.
Nevěděl jsem jestli je kritická zadní stěna, nebo se roztrhne ten trojuhelnik.
Nevěděl jsem jestli je kritická zadní stěna, nebo se roztrhne ten trojuhelnik.
-> vhml: Mě to nepraskalo, ale rovnou se to bortilo celá ta stěna kde drží váleček se prohnula, tak jsem to vyztužil pásovinama a je po problému, je to vymyšlené z tenkého matroše, to je celé.....
Vyrábět to celý nehodlám, když stačí vhodně zvolená výztuha, nemluvě o tom, že to z 5mm duralu bude snad i težší
Vyprdni se na to a posvářej to z 5mm duralu. Mám to a je po srandě.
V kterém místě praská ten trojúhelník co drží váleček hydr. ručky dle L/A?
Je známo, že je poddimenzovaný, mám takový a chci ho vyztužit...
Je známo, že je poddimenzovaný, mám takový a chci ho vyztužit...