skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Komplexní čísla
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno
Zastavil:jerrom
Crestik->áha tak to jo tak já si budu hrát jen z kubaturou dřeva a komplexní čísla nechám na pokoji:)

-> petr s: jsou proste lidi, kteri takovy matematicky aparat potrebuji. S argumentaci typu ja to "nepotreboval, tak je to blbost" bychom jeste lezli po stromech :o)
-> Saky: Proto bych navrhl, abychom kazdeho upravce ohodnotili a spocetli mu cos(fi) :o)
-> jerrom: Na co se takové blbosti učíš to jsem zatím nepotřeboval a že už toho pamatuji
-> Saky: ROFL
-> stana1: nahodou komplexni cisla je super vec pro mistni tunaky.. v tom se suprove udava vykon motoru.. vetsina firem udava realnej vykon a nekdo komplexni-) treba 70kW muze bejt klidne 50realnej plus 50 jalovej-)
-> stana1: na ty, kdo jdou ze ZŠ rovnou na UP nebo co jdou kuchaře apod, tam, je pravda, to nepotřebujou. Ale např. elektrikáři se bez toho neobejdou už snad v prvním ročníku. Stejně tak by měl zvládat komplexní čísla hifista, motorář, atd atd
-> stana1: používá se to dost často třeba v elektrice u impedancí
Crestik->Na co narážíš?

už jsem na to přišel...přesně jak píše Saky. díky
-> stana1: pro někoho, kdo neskončí se ZŠ k hodně věcem...
-> Saky: Přesně tak

jerrom 11.06.07 18:37:52 napsal: Ahoj, potřebuju v jedno příkladu ke zkoušce převést exponenciální tvaru komplexního čísla na klasickej tvar komplečního čísla...jak se to dělá?
dokážu převést 500 - 500i na exponencielní tvar: neboli 707,1 exp-(pí/4)i
ale jak to dostanu zpátky? hmm a k čemu to je dobré?
ale jak to dostanu zpátky? hmm a k čemu to je dobré?
a nebo to spocitej uplne jednoduse vypocti si sinus a kosinus toho uhlu a tema cislama vynasob ten zaklad (707,1) a mas imaginarni a realnou slozku
moje kalkulačka bohužel ne...ale vím, že jsem to nějak počítal
resp kazda kalkulacka ktera ma vic tlacitek nez 30-)
-> jerrom: Mno dyť jo, si to přepíšeš do goniometrickýho tvaru a jednom to rozpočítáš

jinak tabulky nemám

to umi kazda kalkulacka-)
-> Nwkt: ale já to potřebuju dostat z tý exponenciely zpátky na ten původní tvar
No pokud se dobře pamatuju tak to máš absolutní hodnota*e^úhel*i a to by ti mělo stačit na převod, kdyžtak koukni do tabulek tam by to mělo bejt
Ahoj, potřebuju v jedno příkladu ke zkoušce převést exponenciální tvaru komplexního čísla na klasickej tvar komplečního čísla...jak se to dělá?
ale jak to dostanu zpátky?
ale jak to dostanu zpátky?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
vyřešeno
Zastavil:jerrom