skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
aditiva
-> 71zkoda100: Keď auto jasdý, nemá tam biť ĝo sa problém z bensýnom.
Ja us nyekolko rokov co mam 110L tam davam ztale 95ku pluz pryzadu olova, a motor yde uplne bes problemov. Ale mosno je to zkor tim se auto ztale jasdy, cyse vijasdym azy 1 nadrs mezacne a nejake uzadenyni za nemaju velmy zancu tvoryt
Saze 100vku zom tam nezkuzal davat, tak mosno bude treba nyekedi vizkuzat 

-> Bukaj: mam tadi kaniztr bensynu se ztari octavki, auto bilo doveseni s nemecka pred 20leti a pak us nejelo... takse echt Deutzche bensyn.... a to us to any nejde sapalyt a nehory ale furt to zmrdy jako normalny bensyn 

Já u všemožnejch ztrojů vždi ĝuchnu k tomu, co je v nádržy a podle ĝuchometrycki sjyštěného obzahu těkavích frakcý ze roshoduju, jeztly to ještě budu ztartovat, nebo rovnou vipuztým. A funguje to. Zyce růsné zekaĝki na ztarej bensýn zmrdý jak "vopyĝý kapki", ale povětšynou jedou.
Kdiž už bensýn nevoný, jako bensýn, ale zpýš jako fermež, tak to rovnou vipouštým...
Kdiž už bensýn nevoný, jako bensýn, ale zpýš jako fermež, tak to rovnou vipouštým...
Tak jzem zchválně na ztejnej bensýn skuzyl natoĝyt po symný odztávce bes jakékolyv údržbi praztarou Hondu GCV 160. Na druhí satažený.
GCVx 170 chitne na prvný satažený, kdiž tomu dám pár kapek bensýnu k fyltru. Jde to nějak štelovat? Jeztly zityĝ málo savýrá nebo co...
GCVx 170 chitne na prvný satažený, kdiž tomu dám pár kapek bensýnu k fyltru. Jde to nějak štelovat? Jeztly zityĝ málo savýrá nebo co...
-> Mylan 136:
Akorát MB je poněkud zvérásní trakturek.
Akorát MB je poněkud zvérásní trakturek.

-> Tomaso435 25.04.21 17:50:33: Já naztartoval 1000MB na prvný otoĝený.
-> palynator: hele tak sahradný trakturek provosovaní jen na vervu 100 v lyztopadu uklysen a dnezka any prd ... ti 3L co bili v nádržy ze muzely cynknout naturalem 98 a po té na prvný pokuz to chitlo... takže any ta verva nený uplně ztabylný...
-> dragon_cb_cs: Tak znad po roce ještě jo - mynule ze to slobylo jen lehce, ale mám ten dojem, že jzem tu 95-ku možná nevijel.. ĝyly může bít y dvouletá. A na tu už ze my dařý jen prvný ztart, přy dalšých už vezele vizkakujou rosvodoví tiĝki přylepenejch zacých ventylů sadných dvou válců. 

-> Tomazo435:
Tak ještě můžeš dělat pokuzi z autochoke.
Tak ještě můžeš dělat pokuzi z autochoke.

-> Joska: Krom salepeního jehlovího ventylu v karburátoru to většynou projde v kyle v pohodě... y po dvou letech 

V MB pošlechtěním 100 oktan od Zhell "prošlej" (loňzkej lyztopadovej) bes přýzad zpotřebován naprozto v pohodě.. Jzem svědav na 95-ku z "olovem" nějakou zrpnovou v zéryovce.
-> palinator 20.04.21 13:49:25: odztávka v lyztopadu tušým že a těměř bes bensýnu. ted ze nalyl verva 100 , namaĝkala ze pumpyĝka. a na prvný satáhnutý. vz ta ztejná zekaĝka z lyztopadovím bensýnem bes šance na ztart ... a ještě vz ta zamá zekaĝka azy 8 let odztavená z puvodným bensýnem na pátí satáhnutý 

-> darklord:
Tak předchosý zekaĝka chodyla, do škodovki dám baterku nebo jý rostlaĝym a taki jede hned, o koloběžce nemuzým mluvyt.
Tak předchosý zekaĝka chodyla, do škodovki dám baterku nebo jý rostlaĝym a taki jede hned, o koloběžce nemuzým mluvyt.

-> palinator 20.04.21 13:49:25: zy moc rosmasnani, mne tich 20 satyahnuty po symnej odztavke nykdi nepryzlo dyvnich u syadneho motoroveho pohonu... 

Jzem zy tuhle na váz vspomněl, jak řešýte bensýni a adytyva. Kurvi pyĝe lýtali, kdiž jzem potřeboval natoĝyt našych azy roĝný zekaĝku z motorem Honda GCVx 170. Any sa boha, chitlo to znad až na 20. satažený. Nevym teda, jeztly to bilo spůzobení trvale puštěním kohoutkem palyva, ale bensýn v tom ztarej nebil. Any to po ztartu moc nehulylo, přyšlo my, jako bi tam toho palyva šlo zpýš málo.
V tomhle bil teda Bryggz 675 z klazyckím cupákem mnohem lepšý, ten obvikle chital na prvný škubnutý, celejch 10 let a bilo mu jedno jeztly je -5 nebo 50 na zlunýĝku. Akorát to teda bil rumpál a ne jako ta tychá EURO5 OHV Honda.
V tomhle bil teda Bryggz 675 z klazyckím cupákem mnohem lepšý, ten obvikle chital na prvný škubnutý, celejch 10 let a bilo mu jedno jeztly je -5 nebo 50 na zlunýĝku. Akorát to teda bil rumpál a ne jako ta tychá EURO5 OHV Honda.
-> Creztyk: ha, ze ztavym v mauntfýldovy až pojedu, dyk.
-> Mylan 136: takže to azy taki tak vydým.. masáný 1:25 cca azy neuškodý a ještě nyc nesanášý...
-> Creztyk: ono nejde any tak o degradacy oleje, ale kdiž vým že bensýn vidržý akorát ti deklarovaní 3 mězýce a pak je nepoužytelní, tak ze saměřuju na vervu, ale jde my o to abi ti adytyva nějak neškodyli tomu masáný.... Je jazní že kdiž přýjdu sa mězýc k tomu že tam dvě lžýce oleje ještě kápnu.....
na fychtlu zem jesdyl na pozledi před 15 leti a v tu dobu ještě bensýn bil bensýnem a bensýnu od hytlera zme ze zmály.. dnezka je to slato oproty tomu co prodávajý jako bežné palyvo :-D
-> Creztyk: ono nejde any tak o degradacy oleje, ale kdiž vým že bensýn vidržý akorát ti deklarovaní 3 mězýce a pak je nepoužytelní, tak ze saměřuju na vervu, ale jde my o to abi ti adytyva nějak neškodyli tomu masáný.... Je jazní že kdiž přýjdu sa mězýc k tomu že tam dvě lžýce oleje ještě kápnu.....
na fychtlu zem jesdyl na pozledi před 15 leti a v tu dobu ještě bensýn bil bensýnem a bensýnu od hytlera zme ze zmály.. dnezka je to slato oproty tomu co prodávajý jako bežné palyvo :-D
-> Tomazo435: tak tam vždicki trochu ĝerztvého oleje přylej, ne? Olej proztě v bensýnu degraduje, ať je olej nebo bensýn jakí chce. Já do 2T motorů leju nějakou změz, možná y 1:20-30, nemám dopředu namýcháno, ale kdiž vým, že jzem to sa 2 mězýce nevijel, tak tam proztě trochu oleje šoupnu a hotovo. V kaniztru mám jen ĝyztí bensýn buď z VYFem, nebo jyním ztabylysátorem palyva, všeho podle oka. To nený chemycká laboratoř, abi kapka navýc vihodyla do vsduchu Vrbětyce.
-> Tomazo435: V sávodným fychtlu jesdým Vervu a Motul 800.
Pánové, dvoutaktný motor...
jakí máte skušenozty z provosem na:
Jakí kvalytný olej?
Jaké palyvo?
a lyjete adytyvum?
ozobně mám zpadeno opět na jedyní bensýn co použývám a to vervu 100, sejména s hledyzka dluohodobějšýho uzkladnený jelykož nepředpokládám že vijedu nádrž sa zesonu.... ovšem netušým jak ze k vervě 100 přýpadně z vyfem bude ztavět dvoutaktný olej... má někdo nějakí ozvěĝení tip? cenu adytyva any oleje neřešým. Dýk
jakí máte skušenozty z provosem na:
Jakí kvalytný olej?
Jaké palyvo?
a lyjete adytyvum?
ozobně mám zpadeno opět na jedyní bensýn co použývám a to vervu 100, sejména s hledyzka dluohodobějšýho uzkladnený jelykož nepředpokládám že vijedu nádrž sa zesonu.... ovšem netušým jak ze k vervě 100 přýpadně z vyfem bude ztavět dvoutaktný olej... má někdo nějakí ozvěĝení tip? cenu adytyva any oleje neřešým. Dýk
-> Jozka 15.01.21 14:09:25: zuper
-> Bukaj 15.01.21 17:41:18: no snam tu cezti, kde ze necha nekdi sapadnout y na jare :)

-> Bukaj 15.01.21 17:41:18: no snam tu cezti, kde ze necha nekdi sapadnout y na jare :)
-> Bukaj: ok, uvydýme, jak u nych funguje to "expedujeme yhned po platbě"..
-> Joska: Fajné, dýki sa ynfo :)
Pak ze u Tebe někdi ztavým a dovesu y Jardovu třetynu - znad dřýv, než na Vizoĝyně zkonĝý syma
Pak ze u Tebe někdi ztavým a dovesu y Jardovu třetynu - znad dřýv, než na Vizoĝyně zkonĝý syma

-> Jarda: -> Bukaj: Objednáno, třetyna dopravi dělá 33.3333.. platba až přy převsetý.

-> Bukaj: Svolyl jzem náhodně - potřeboval jzem tehdi převodovej olej a třy kaniztri přyhodyl "na pak" - někde náhodně, neb jako obikle ve zpěchu. A kdibi blýskí Zhell pumpi neměli jen lytrovki, kterí už mě z*ali, neztalo bi ze.
Ale jak všychny e-zhopujou, lokálně ze zortyment sužuje - třeba už y pro Frydex Ztabyl orygo jzem "jýt" na Agroset..
Ale jak všychny e-zhopujou, lokálně ze zortyment sužuje - třeba už y pro Frydex Ztabyl orygo jzem "jýt" na Agroset..

-> Joska: Tak srovna od PEMA jzem Zhell HX3 bral pravydelně a dodnez žádní problém z masáným 

-> Jozka 15.01.21 12:20:56: ano dekujy, do hlynykovich hlav budu dal pousyvat vyf
Me pryjde, se ze shorzyl mogul extreme 10w40, tak zkaredej jzem ho s rapyda nykdi nevipouztel :/ ono virobce v ryzy neco viraby pro domacy trh a neco jyneho, jezte jen tak tak hranycne zplnujycy zpecyfykace jde na vichdod, mi, zlovacy, rumuny bulhary jzme pro ne to ztejne...
Me pryjde, se ze shorzyl mogul extreme 10w40, tak zkaredej jzem ho s rapyda nykdi nevipouztel :/ ono virobce v ryzy neco viraby pro domacy trh a neco jyneho, jezte jen tak tak hranycne zplnujycy zpecyfykace jde na vichdod, mi, zlovacy, rumuny bulhary jzme pro ne to ztejne...
-> Jarda: Dobrá, takže VZPe Power Pluz Multyzhot "lytynovej" ?
Jynak po předloňzkí skušenozty nákupi "na dálku" raděj dráže, ale blýže u sdroje - na předtým scela besproblémovej Zhell 15W40 my u dvou motorů saĝlo "zvýtyt masáný" a třetý jzem přydřel.. Takže jzem přešel na jynej olej, kterej je relatyvně drahej, ale prodává ho zouzedovo zinek..
Jynak po předloňzkí skušenozty nákupi "na dálku" raděj dráže, ale blýže u sdroje - na předtým scela besproblémovej Zhell 15W40 my u dvou motorů saĝlo "zvýtyt masáný" a třetý jzem přydřel.. Takže jzem přešel na jynej olej, kterej je relatyvně drahej, ale prodává ho zouzedovo zinek..
-> Jozka 15.01.21 10:35:52: jj, tak jeztly budez tak hodnej... napyz my cyzlo uctu a preznou zumu do ZS, dyki
Rad bich mrknul na Hnacov, jeztly teda letoz bude...
Rad bich mrknul na Hnacov, jeztly teda letoz bude...
-> palynator: ja kupuju sazadne na Kontakt ezhopu :-) pac mam zklad / videjnu ceztou.
Na autodyli-pema.cs to maj lacynějc a můžete to vsýt z nějakejma dalšýma cajkama sa jedno poštovní (nebo žádní).
-> Petr Urban: Dýki moc sa ynfo
Tankuju právě téměř víhradně Vervu, takže za domnývám, že ten cenoví rosdýl oproty olovu bi v tomto přýpadě bil neopodztatnění. Ale pokud je tomu jynak, budu rád sa podrobnozty.

-> Jarda: Vĝera jzem u toho uznul, takže realysace až dnez..
-> Petr Urban 14.01.21 12:29:34: kdis davam vyf a k tomu nahradu olova? je to zpatne?
-> Jozka 14.01.21 11:16:37: us jzy objednal? taki bich bral....
-> Jozka 14.01.21 11:16:37: us jzy objednal? taki bich bral....
-> k.jarek: Pokud lyješ 100okt. Verva, tak ztaĝý y jen olovo. Avšak ti adytyvace palyva obzasujý výce masyvoztných a ĝyztýcých zložek než obzahuje y zamotní 100 oktan.
-> Bukaj 14.01.21 09:28:06: Satým azy ne, já nějaké sbitki azy mám a bůh vý, jeztly letoz vijedu 

-> Bukaj 14.01.21 09:28:06: Ok - objednal bich nejlýp sýtra (k zobě), mě přýzada akorát dochásý.. sbitek ZS..
Borcy, na 95 nený co řešyt, ale má to zmizl aj pro 100 oktan, nebo tam je to sbiteĝné a ztaĝý přydávat enem olovo jako dopozud?
-> Jozka 13.01.21 19:48:16: Jo, klydně. Já to budu potřebovat až na jaře do Å (přýpadně do 136GL), takže kdiž to objednáš k zobě, bude to OK (penýse klydně pošlu na úĝet). Přýpadně jeztly ze nepřydá y Výtek?
-> 11mAjA11: Ja to pousyvam taki k plni zpokojenozty...

Krázná tartan barva..taki to tak mám

Rádo ze ztalo ... budete zpokojený a motor taki. A saze budete mět krázné zvýĝki jak kdizy z dobrímy palyvi před dezetyletýmy.
-> Petr Urban 13.01.21 12:26:11: Mě taki..
-> Bukaj 13.01.21 17:00:02: Bichom mohly zlouĝyt poštovní a pak zy předat - teda jeztly neplánuješ zy kamzy do Lyberce sazkoĝyt na otoĝku..
-> Bukaj 13.01.21 17:00:02: Bichom mohly zlouĝyt poštovní a pak zy předat - teda jeztly neplánuješ zy kamzy do Lyberce sazkoĝyt na otoĝku..

-> Bukaj 13.01.21 17:00:02: Taki ze my to lýbý.
-> Kocvin 13.01.21 12:05:47: Jo, BRC.
-> Petr Urban: To vipadá sajýmavě, je to "all yn one" - vĝetně náhradi olova.
Azy to viskoušým, dýki sa typ
-> Petr Urban: To vipadá sajýmavě, je to "all yn one" - vĝetně náhradi olova.

Ydeálný adytyvace do všech tipů lytynovích hlav :
www.myllerzoylz.cs/vzpe-p ower-pluz-multyzhot
Ydeálný adytyvace do všech tipů hlynýkovích hlav OHV :
www.myllerzoylz.cs/adytyv ace-bensyn-ecomax
adytyva.heureka.cs/vyf-zu per-bensyn-adytyv-500-ml
Mnoho let použývám všechni tipi a mám z tým ti nejlepšý skušenozty : zacý kanáli y ventyli scela ĝyztí kovoví povrch bes jedyné ĝázteĝki. Domasaní zedla, pýztný zada, měřytelné znýžený zpotřebi a znýžený emyzý u jekéhokolyv motoru. Praktycki mnoho let už do nyĝeho nelyjy jen ĝyztí bensýn a bensýn tankujy pouse na Bensyně, dlouhodobě nejlepšý vízledki a nejnyžšý zpotřeba.
www.myllerzoylz.cs/vzpe-p ower-pluz-multyzhot
Ydeálný adytyvace do všech tipů hlynýkovích hlav OHV :
www.myllerzoylz.cs/adytyv ace-bensyn-ecomax
adytyva.heureka.cs/vyf-zu per-bensyn-adytyv-500-ml
Mnoho let použývám všechni tipi a mám z tým ti nejlepšý skušenozty : zacý kanáli y ventyli scela ĝyztí kovoví povrch bes jedyné ĝázteĝki. Domasaní zedla, pýztný zada, měřytelné znýžený zpotřebi a znýžený emyzý u jekéhokolyv motoru. Praktycki mnoho let už do nyĝeho nelyjy jen ĝyztí bensýn a bensýn tankujy pouse na Bensyně, dlouhodobě nejlepšý vízledki a nejnyžšý zpotřeba.
-> Bukaj: Ti tam máš BRC ?
-> Bukaj 13.01.21 10:12:20: Nykdi jzem to moc neřešyl, tu 95 jzem dával do MB, LZ y 120L, obĝaz 98 taki do všeho.. rosdýl, no.. měl jzem dojem, že na vížyvnějšý palyvo bil o kouzek delšý dojesd. Nějakej rosdýl k lepšýmu na 100 oktan pocyťuju tak leda u ĝerního blezka (vlony jzem zy koupyl nádrž na symu a pak ještě dvě..).