-> Robert 106: ten chip je jen jinak poskládanej zápal... vše zůstává a jmenuje se stejně... pokud mluvíme o cimbu... sportmotor praha má po načtení jednotky prostě svoje nacionále a tím je to jasný
a emise - prej lepší jak nový. najeto 78 tis.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kombinace motoru fabia felicie
prohledat
69 příspěvků (zobrazeno 51 až 69) od 17.08.2020 do 20.11.2022, založil/a Robert 106
-> Robert 106 18.08.20 17:59:52: Tam to nikdo nepozná.
-> Tomaso435: Díky za tip - oboje vypadá velice rozumně.
Jen se bojím toho čipu zkrzeva STK - emise
Jen se bojím toho čipu zkrzeva STK - emise
-> Robert 106: hlavou z feldy ztratíš ten zátah dole právě .. protože hlava z feldy má ty správný grády nahoře..
sání z 50ky a uvidíš velkej rozdíl.. plus doporučuju to cimbu ( do konce srpna má slevy) vačku neřešit ..
sání z 50ky a uvidíš velkej rozdíl.. plus doporučuju to cimbu ( do konce srpna má slevy) vačku neřešit ..
-> Tomaso435: Termostat jsem úspěšně vyřešil někdy před 5 -7 lety instalací tuším Polské druhošky která je stejné konstrukce třeba jako favorit jen je termostat zatavený do toho plastového víka - původní prasknul a nezavíral.
Říkáš tedy jen sací z 50 kW fábie ?. Jako nerad bych přišel o zátah dole ten tam je opravdu příjemný. Myslel jsem že hlavou z feldy bych to ještě troško pozvedl.
Říkáš tedy jen sací z 50 kW fábie ?. Jako nerad bych přišel o zátah dole ten tam je opravdu příjemný. Myslel jsem že hlavou z feldy bych to ještě troško pozvedl.
-> Jarda: já vím no, budu muset to nějak pokuchat před zimou ještě
-> Tomaso435 18.08.20 16:50:19: nejslabsi misto techto ohv mpi motoru je ten bakelitovej termostat, jak jsme se bavili, favo wahler a je vyreseno....
-> dragon_cb_cz: jojo sací se vozí u mne asi 3 dny po koupi sem ho tam cpal.. a vačka je někde v neznámu tu sem poslal dál :)
-> Robert 106: jak řešíš termostat ? já mám tak 3 na rok ty originály .. tak co tam mám dát jinýho aby to bylo aspon na 2 roky :-D
-> Robert 106: jak řešíš termostat ? já mám tak 3 na rok ty originály .. tak co tam mám dát jinýho aby to bylo aspon na 2 roky :-D
-> Robert 106 17.08.20 21:17:16: sací dej rovnou z 50kw. otevře ti dveře až do omezovače hezky svižně.. sání z litrovýho motoru který tam máš tě omezuje defakto od 3500 vejš.. já dal i litinový parohy z 50kw trochu sem je polečil na vstupech a kam sem vrtačkou a frézkou dosáhnul. hlavu bych určitě neměnil, fabie má luxusní krouták dole, a díky tomu i spotřebu a hlavou z fe mpi bys to moh jen pokazit a přijít o tu vlastnost že to jede dole a nežere... Mám ještě KN filtr v origo boxu, htp šnorchl a koncák od soiety průchozí... samozřejmě odpojenej oddech ventildeklu a hozený hadicí pod auto.. hezky sociálně 165/70 na 5J plechu a jezdím jen na N98 nebo vervu100. výsledek je dlouhodobá spotřeba 5,5 a hezká maximálka 180 :-D dál sem se bál , přeci jen, na tech 165kách neznámého puvodu za 500 všechny 4 i s diskama... :-D .. ted sem si dal za akčních pár set cimbu, a je to hodně znát hlavně dole, motoru se zvedla síla, spotřeba šla níž, motor nekucká a velmi ztichnul. stačí mu na stejný divadlo méně paliva.. když jedu v klidu do toho kila nikam nespěchám a nemám potřebu bejt první v táhnoucí se koloně umí to jet i do 4,5...
další level bude otevřený větší výfuk co mám připravenej nerezovej, tak uvidíme kam se to hne.
další level bude otevřený větší výfuk co mám připravenej nerezovej, tak uvidíme kam se to hne.
-> Robert 106: Kdysi jsem to řešil a pokud si to dobře pamatuju, skončil u toho, že jediný "rychlý zisk" je dát tam sání ze 50kW verze. To jsem dokonce i tady na virtu sehnal, ale než jsem ho stihl upotřebit, tak šlo auto z domu a tak jsem ho pak poslal dál - tuším, že ho ode mě bral Tomaso? Tak třeba řekne jakou s tím má zkušenost.
Zbytek viz ostatní... jakýkoliv vážnější úsilí bych tomu nevěnoval, poměr investované energie a času vůči potenciálním ziskům bude zcela tristní.
Zbytek viz ostatní... jakýkoliv vážnější úsilí bych tomu nevěnoval, poměr investované energie a času vůči potenciálním ziskům bude zcela tristní.
Já s tím autem nemám problém.
Kdyby škoda 120-130 dosahovala stejných kvalit alespoň v jednom parametru jako ta fabka.
Hlučnost, spolehlivost, ovladatelnost, brzdy, koroze a další.
Teda budu musel zjisti sám rozvody jsem neřešil zatím nevím ci je s čím záměnné.
uložení to má velké takže MPI vačka by tam pasovala ty zdvyhátka jsem na živo nikdy neviděl
Kdyby škoda 120-130 dosahovala stejných kvalit alespoň v jednom parametru jako ta fabka.
Hlučnost, spolehlivost, ovladatelnost, brzdy, koroze a další.
Teda budu musel zjisti sám rozvody jsem neřešil zatím nevím ci je s čím záměnné.
uložení to má velké takže MPI vačka by tam pasovala ty zdvyhátka jsem na živo nikdy neviděl
-> Dušan 18.08.20 15:29:36: no jako ze by to jelo nejak zasadne, to zas taky ne. Jede to prostě nějak normálně jak by člověk od auta cekal a nemusel predjizdeni plánovat kalendářem
-> vhml: to už je ale jiný svezení co

-> Robert 106 17.08.20 21:17:16: taky jsem řešil ladění 44kW. Nakoupil jsem si vačku atd a pak jsem naštěstí dostal rozum, poslal to z baráku a za 40t koupil 2.0MPi v plný výbavě 

Je mi uplne jasný, že tohle člověk nechce slyset... Ale kluci májí prostě pravdu...
Za to sraní co s tím bude a nakonec 3hp navíc
V tom lepsim pripade, v tom horším bude svitit motor (vrtulník, ponorka).
Za to sraní co s tím bude a nakonec 3hp navíc

Proč absolvovat toto všechno u auta kde je všechno špatně to nechápu. Váha auta velka, jízdní vlastnosti tragické, vzhled nic moc, celková přidaná hodnota 0.
Buď to měj jako spotřebak a udrzuj to pri životě za min. náklad, nebo si poříd pořádnou kasicku do, které to aspon trochu bude mít smysl sypat a svezes se.
Buď to měj jako spotřebak a udrzuj to pri životě za min. náklad, nebo si poříd pořádnou kasicku do, které to aspon trochu bude mít smysl sypat a svezes se.
A nebo jinak. Za to co se dnes první Fabie a Octavie prodává je "lepší" koupit Octavii.
Myslím si, že na ten účel co hledáš se v tom moc topíš. Dej tam hlavu a jezdí. Je pravda, že 40kW hlava z Fabie je hodně uškrcená stejně jako celá Fabie. Kdybys chtěl víc tak už je to spíš o jednotce a vacce z 50kW verze. Dal bych hlavu a obojí svody z 50ky
Ahoj měl bych tady na zdejší zkušené členy dotaz ohledně
možnosti kombinace halva felicia motor fabia. Ovšem z trošku netradičního úhlu pohledu a
to sice využití ve fabii.
Mám fábii 1.4 44kW na denní ježdění už řadu let a také mám k dispozici motor z felicie MPI
50 kW hlava s válcovými pružinami. Účel je jasný zlepšit chod motoru ve vyšších otáčkách a třeba přidat nějakého koně.
Teď je tam od výroby sací potrubí co má mizerně malý průměr a ještě je blbě odlité takže už jsem 2 x měnil těsnění na sacím potrubí protože přesah tešnění díra do hlavy a díra sacího potrubí je v jednom místě asi 1 mm.
Původně jsem chtěl jen vyměnit sací potrubí za feldí. Má pár malých odlišností, žel bohu taky jednu podstatnou a to jinou rozteč škrtící klapky - takže asi sehnat sací z 50kW fabie ?
Nakonec se to zvrhlo, že mám k dispozici celý motor a tak bych dal rovnou hlavu felicie.
Nechám srovnat možná malinko snížit udělat ventily gufera a může to tam jít.
Teď ovšem hlavní dotaz má někdo zkušenost co to udělá když se hlava z felicie dá na fabiové rozvody ? Tedy ponechat vačku a hydroštely ? Řekl bych, že ventilové pružiny na feliciové hlavě budou tužší.
Druhá možnost je, protože stejně budu dělat rozvody dát tam rovnou i vačku a zdvyhátka a tyčky z feldy ovšem potřebuji nechat fábiové rozvodové víko a pak tam asi bude jiný rozvod mazání, do hydroštelů musí někudy jít olej ne ? a možná i nějaké čilo natočení na vačce ?
Díky
možnosti kombinace halva felicia motor fabia. Ovšem z trošku netradičního úhlu pohledu a
to sice využití ve fabii.
Mám fábii 1.4 44kW na denní ježdění už řadu let a také mám k dispozici motor z felicie MPI
50 kW hlava s válcovými pružinami. Účel je jasný zlepšit chod motoru ve vyšších otáčkách a třeba přidat nějakého koně.
Teď je tam od výroby sací potrubí co má mizerně malý průměr a ještě je blbě odlité takže už jsem 2 x měnil těsnění na sacím potrubí protože přesah tešnění díra do hlavy a díra sacího potrubí je v jednom místě asi 1 mm.
Původně jsem chtěl jen vyměnit sací potrubí za feldí. Má pár malých odlišností, žel bohu taky jednu podstatnou a to jinou rozteč škrtící klapky - takže asi sehnat sací z 50kW fabie ?
Nakonec se to zvrhlo, že mám k dispozici celý motor a tak bych dal rovnou hlavu felicie.
Nechám srovnat možná malinko snížit udělat ventily gufera a může to tam jít.
Teď ovšem hlavní dotaz má někdo zkušenost co to udělá když se hlava z felicie dá na fabiové rozvody ? Tedy ponechat vačku a hydroštely ? Řekl bych, že ventilové pružiny na feliciové hlavě budou tužší.
Druhá možnost je, protože stejně budu dělat rozvody dát tam rovnou i vačku a zdvyhátka a tyčky z feldy ovšem potřebuji nechat fábiové rozvodové víko a pak tam asi bude jiný rozvod mazání, do hydroštelů musí někudy jít olej ne ? a možná i nějaké čilo natočení na vačce ?
Díky