To sú tie vaše karburátory repasované od brucha - prečo si nenaštudujete k tomu príručku a nerobíte nastavenia podľa nej? Takto len tápate a skúšate a nikdy to nebude ono. Manuál k LEKRu nájdete v knihe Škoda Favorit od autorov Andrt / Malina. Dá sa nájsť v pdf na nete.
Sytičová prívera sa musí po prešľapnutí plynového pedálu u studeného motora plne uzavrieť. Je jedno či je vonku -20 alebo +20. Úplne uzavretá prívera slúži čisto len na naštartovanie. Po naštartovaní motora (musí chytiť okamžite a držať otáčky) sa prívera mierne pootvorí - na pootvorenie slúži ten čierny podtlakový ovládač s plastovým tiahlom z boku karburátora. Keď je poškodený alebo zlé hadičky, samozrejme to nemôže fungovať.
Ďalej, keď sú mrazy, na to tam slúži ten elektrický čierny ovládač, do ktorého ide jedna hadička a kábliky - proste zabezpečí, že pri mrazoch podtlakový ovládač neotvorí príveru po naštartovaní o toľko ako v lete, ale otvorí ju menej - bohatšia zmes po naštartovaní. Po pár sekundách sa ten elektrický ovládač vypne a zmes sa tým trochu ochudobní.
Na prívere sa nastavujú tzv. veľká a malá medzera - viď. manuál.
Po naštartovaní a postupnom ohrievaní motora sa prívera už otvára za pomoci bimetalovej pružiny vo veku sytiča. Plne otvorená by mala byť pri cca 60° teploty motora.
Otáčky chodu motora na voľnobeh u studeného motora sa regulujú dorazovým šróbom z pravej strany na stupňovitej vačke. Keď je všetko v poriadku, nemal by byť problém nastaviť otáčky na sytič tak, aby motor po naštartovaní držal 1000 otáčok a aj postupným ohrievaním sa držali na tejto hodnote. Po vypnutí sytiča pri cca 60° by si stupňovitá vačka ešte mala udržiavať zvýšené otáčky voľnobehu asi do 80°C motora. Potom sa to už prepne na normálny voľnobeh.
Šrób bohatosti zmesi na voľnobeh - je to individuálne. Koľko otáčok mám nastavené ja, to presne neviem, ale dá sa o tom dočítať tiež v príručke.
Minule som sem dával video, ako to štartuje a beží s LEKRom mne u studeného motora pri -1°C:
Škoda 136 zimné štartovanie s LEKRom