skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plastová vrtule chlazení
-> ozzman1000: jj je tam tisichran
-> castrol:
je na nejakom tisíchrane alebo hladká hriadel? rád by som ju zložil nedeštruktívnym spôsobom
je na nejakom tisíchrane alebo hladká hriadel? rád by som ju zložil nedeštruktívnym spôsobom

-> ozzman1000: je tam len nalisovana
otázka, ako mám zložiť tú plastovú vrtuľu z hriadele motora? Netuším ako je to tam upevnené... poradí niekto? Ide o motor chladič na S120.
Hezky tady diskutujete, ale co ta náhrada za origo plast? :)
Otazka na zamyslenie tu je asi skor, ci ta vodna pumpa s velkymi lopatkami tomu skor neskodi.
-> fidelmc: nevim co máš za 130, já mam docela našláplou 120...
-> fidelmc: 130,120,110, to je jedno.
Jezdívali jsme 90koní v 995ccm a taky bylo překopaný chlazení. V poslední evoluci 10listů, ale hodne velká remenice vzhledem k vysokejm otáčkám motoru. Ale kolem 5 stupnu se jezdilo i na 3 listy.
Jezdívali jsme 90koní v 995ccm a taky bylo překopaný chlazení. V poslední evoluci 10listů, ale hodne velká remenice vzhledem k vysokejm otáčkám motoru. Ale kolem 5 stupnu se jezdilo i na 3 listy.
Trochu otázka pomimo... Mávali 100vky a pod. aj 12 listovú vrtulu? Kedysi som také niečo mal v garáži a podobalo sa to na stovkovú vrtulu, len to malo 12 listov.
-> m8rinek: Jojo koukal jsem na tvoje kary, Tam ale nemas 130 ale 120 motor ne? Chladic po renovaci, ja ji nedelal, asi to je jen zavareny a ne cisteny.
-> fidelmc: hledej chybu v zarostlym chladiči, kilo obecně chladí dobře lépe než erko a já nemám problém s 5listy, velkou pumpou, velkou řemenicí na pumpě i ventilátoru.
Na jaře to dokonce funguje i tahle skoda110r.eu/110r/duben12 30001.jpg
Je teda pravda, že tam mam pojistku v podobě tlačnýho Spala, ale ten s čidlem na 95° tařka nespíná...
Na jaře to dokonce funguje i tahle skoda110r.eu/110r/duben12 30001.jpg
Je teda pravda, že tam mam pojistku v podobě tlačnýho Spala, ale ten s čidlem na 95° tařka nespíná...
-> fidelmc: jestli se ti to neuchladilo, tak máš chybu jinde. Chladím bez problému 5 listama a řemenem 1075. S 1150 jsem to jednou uvařil, ale řemenice byla prasklá a nejspíš se to trochu protáčelo.
Mam na MB se 130 upravenym motorem 10ti listou a v lete to bylo jen tak tak, medenej chladic a pumpa s velkyma lopatkama a velkou remenicui na 10mm remen. Nevim jak by se to chladilo s 5ti listama. Cepek mi radil i chladic oleje. Pravda nevim co je ve vyssich otackach ucinejsi, jestli 10 listu nebo mensi pocet listu. Vyssi otacky myslim od 4 do 6ti tis ot/min. Jak uz se tu nekde resi, z 9ti udelat 6ti?
-> Jarda...: Super, díky moc!
-> Radar: No nějakou asi i origo plastovou doma mám, ale jak říkám, o víkendu na to mrknu a pak ti pošlu SZ..

-> Jarda...:
Klidně nějakou méně listou alternativu, vhodou pro přišroubování na vyrobenou přírubu. Ale pokud máš doma plastovou origo na mechaniku tak ji od tebe rád vezmu.
Klidně nějakou méně listou alternativu, vhodou pro přišroubování na vyrobenou přírubu. Ale pokud máš doma plastovou origo na mechaniku tak ji od tebe rád vezmu.
-> m8rinek: No popravdě nevim, jedna nová je nepoužitá a druhou jezdil kamarád ale pak auto prodal a nechal si ji. já to nikdy nepočítal, protože mám na stovce náporák a na předchůdkyni jsem měl elektriku vzadu..Asi se na to o víkendu mrknu
-> Jarda...: a jsi si jist, že je 10listá? Obyčejnejch kilích je haba kuk.
Joo to mi tak vlastně napadá, dvě vrtule mám doma, jednu bych asi mohl oželet..když budeš mít zájem pošli mi SZ a já ti ji kdyžtak vyfotím. byla ježděná na stovce s favoritem..
-> Jarda...: tos tady tazateli hodně poradil :D
Nechci nijak rejpat, ale náporák je náporák a proti jakékoliv vrtuli-alu nebo plast případně i elektrika z jinýho auto, je náporák nejlepší

-> m8rinek: chtěl bych ten plasťák nějakej, přeci jen chci té 1150 nějak pomoci.
-> Radar: na aukru jich bylo svýho času docela dost, plastovejch míň. Já jezdim hlínu...
-> m8rinek: Jj přesně tak, nějak nevím kde něco najít nebo kde sehnat tu origo desetilistou.
-> Radar: bacha na směr lopatek, měl jsem tu docela dost ventilátorů, ze kterejch by vrtule použít šla, průměr tušim 320mm, jenže měly opačně lopatky...
Nikdo neví?
Radar 06.11.12 13:40:23 napsal:
www.autodilykrc.cz/cz-det ail-554429-vrtule-chladice .html
Nevíte náhodou jak je na tom rozměrově třeba tahle na NIVU?
Ne, tahle je obrácená myslím
www.autodilykrc.cz/cz-det ail-554429-vrtule-chladice .html
Ne, tahle je obrácená myslím
www.autodilykrc.cz/cz-det
ail-554429-vrtule-chladice
.html
To vím Václave, ale blbě se shání, proto hledám nějakou alternativu
existuje origo plastová 10 listá. Ideální na vyřezání pro 5 listů.
Vhodné alternativy jako náhrada za origo hliníkovou? Neřeším přírubu, tu si vytočím a vrtuli dle potřeby upravím.