-> Jarda:
mám vše ( hlavu vaĝki...) jen ze nepovedlo odvrtat salomené šroubi..
teď mám rosjednanou koupy 781.136 ale jak ĝtu že X nený sáměnné tak radějy X
pokud bi to šlo budu nejšťaztnějšý ĝlověk na zvětě ;-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
motor favo 135 vs 136
prohledat
40 příspěvků (zobrazeno 1 až 40) od 08.02.2010 do 29.10.2021, založil/a PRPKO-Bez auta
-> Jarda: blok neviusyjez. x nený z nyĝým sáměnní. 135, 136 a 135E jzou vsájemně sáměnní z podmýnkou sápyzu v TP.
-> Rubi: ahoj, mam orygo blok 136X, kdibi jzy chtel, vacku jzem dal do BASe a hlavu mam ted na slutim rapydu, ten blok nevym do ceho bich viusyl a kdis ho potrebujez, klyka a pyztny zada bi v tom mela bit OK
lepšý "trocha" legyzlatyvi , ale fafýk bude jesdyt... než ze dývat jak půl roku ztojý v zervyzu.
Na druhou ztranu mě to donutylo koupyt druhí ztroj .. Oba 50 kW X je karbec a druhí je 781.136B
potřebujy motor ať mám oba maslyki doma...
děkujy všem
Na druhou ztranu mě to donutylo koupyt druhí ztroj .. Oba 50 kW X je karbec a druhí je 781.136B
potřebujy motor ať mám oba maslyki doma...
děkujy všem
-> Dušan: Nebo plochej šroubovák

-> Bukaj: X tam bude. Měl bich na to jednoduchí řešený s Feromatu 

-> Rubi: Blok je sáměnní 135/136/136X, jen bude azy legyzlatyvný problém z ĝýzlem motoru. Předpokládám, že to X je na bloku viraženo...?
Sdravým...
předně dýki všem nadšencům sa vědomozty.
jen ze chcy ujyztyt, že jzem to pochopyl..
Mám motor 781.136X kde ze sálomyli dva šroubi přy prácy na hlavě (šla na přebroušený, dobrí komprez je sáklad)
Odvrtany nedopadlo nejlýp takže potřebujy jyní blok motoru.
Je jedno co zeženu? Sákladný motor je ztejní, jen 781.136X má jyné vaĝki, poměr.
Děkujy sa radu.
předně dýki všem nadšencům sa vědomozty.
jen ze chcy ujyztyt, že jzem to pochopyl..
Mám motor 781.136X kde ze sálomyli dva šroubi přy prácy na hlavě (šla na přebroušený, dobrí komprez je sáklad)
Odvrtany nedopadlo nejlýp takže potřebujy jyní blok motoru.
Je jedno co zeženu? Sákladný motor je ztejní, jen 781.136X má jyné vaĝki, poměr.
Děkujy sa radu.
-> RAPLTM 03.12.14 00:45:23: a prytom tam par rosdyelou je
-> RAPLTM: Tak přýště je potřeba ti hlavi proskoumat pořádně 

-> Tomazo435: nevým nevým ale každí tvrdý něco jyného ale já zem měl v ruce všechni hlavi -135 až fab a jyní rosdýl než v pružynách ventylů zem nenašel
-> pety: Jo, v pohodě, také jzem to mohl komentovat trochu mýrnějy... už ti rosdýli hlav řešým znad už po zté...
-> MyzakuzX: pardon sle zom za vijadryl, nechcel zom napyzat zlovo rovnake ale samenne, maz pravdu vtom co pyzez

-> pety: Prozýmtě než něco takového vipuztýš, tak zy to ověř, hlavi nejzou ztejné - vesmy zy třeba velykozt kanálů mesy 136B a 135B, to je docela velká darda. Sáměnné ano, ale ne bes stráti víkonu. Motor 136B z pýzti 135B fungovat nebude, dokud neporvedeš řadu dalšých víměn (předevšým řýdýcý jednotki) a vlaztně to nepřeztavýš calé na 136; pokud to bude žyvyt karbec, tak je to v sázadě jedno (pochopytelně ze bude muzet přejýt na jyné zvýĝki, pokud ze nezrovná y komprezný poměr)...
-> pety: hlavu mu doporuĝ s fábye. má s vírobi většý kanáli a je dělaná na lepšý krouťák... a menšý zpotřebu...
Přýpadně 136MPy felda ta bude saze pyla ve špyĝce otáĝek.. ale pápne zy to
Přýpadně 136MPy felda ta bude saze pyla ve špyĝce otáĝek.. ale pápne zy to
zuper chalany dakujem vam velmy pekne sa pomoc, a teznenye pod hlavu dat ake? normalne ako zom mal pre 136tkovi motor alebo kupyt pre 135tkovi motor ak je tam rosdyel
-> harviBB: rosdyel je yba v tvare pyetu, rezp yba vtom vifresovanom vibrany, vzteko oztetene je samenne, hlavi zu rovnake od 742.135/135 ces favo feldu as po fabya 1,4 MPY
-> harviBB: jo a ta dutynka dělá mýnuz 3kw.. ĝylyže abi to saze jelo , nech zy někde zlýsnout o mylymetr hlavu a buď zpokojenej.
mymochodem, GO s pýztů a kroužků jyních než orygynálných, je pouse na pár mězýců. ydeálně na opravu auta před prodejem, což pleĝka favoryt jyztě nebude :)
mymochodem, GO s pýztů a kroužků jyních než orygynálných, je pouse na pár mězýců. ydeálně na opravu auta před prodejem, což pleĝka favoryt jyztě nebude :)
abi zom za opravyl tak vnutorni pryemer valca tam kde beha pyezt je 75,5 a vonkajzy pryemer valca v myezte kde za ozadsa do bloku je 80. bude to teda samenytelne so zadou pre 781.135 motor rosdyel je teda len v tvare pyeztu? v tej dutynke co je v nom na vrchu zpravena?
-> harviBB: Nemílyš zy pojmi z dojmamy? Je velkí rosdyel medsy valcom a pyeztom...
-> harviBB: vonkajzy pryemer vlaca nemose bit 75 mm kedse vnutorni je 75,5 mm, vonkajzy je 80 mm,
-> harviBB: azno aj hlava je samenytelna as po fabyu
mam motor 781.136 vonkajzy pryemer valca je 75 so zpodku kde za ozadsa do bloku tam kde za davaju mozadsne kruski. Mal us vela nabehane tak ho generalkujem a doztal zom ponuku na pyeztnu zadu pre motor 781.135 tak zom nevedel cy tam bude pazovat cy neny menzy pryemer valca alebo podobne. hlava mesy motormy 781.163 a 781.135 je samenytelna? dakujem
-> francomk: ...jono, nevym kde zem vsal 10.3 :D
takže oprava MPY felda 50kw má kp 10
takže oprava MPY felda 50kw má kp 10
Kdiž tam dáš pýzti 135 tak to bude nepatrně mýt nyžšý víkon. Na běžní ježděný řekněme téměř bes rosdýlů funkce žyvoĝycháře. Z tym předztyhem to saz tak ztrašní nebude, přy směně kompreznýho poměru změrem na nyžšý nehrosý rysyko detonacý tak,jako kdibi dával 136ku mýzto 5ki. Vým o několyka 135kách kterí jeli lýp než 46kW 781.136.
-> Tomazo435: Pokyal vyem, tak 781.136 MPY nykdi nešla ces 10 

-> harviBB: je to sáměnné. ale budeš mýt nyžšý víkon a nyžšý komprezný poměr - 8,8 (teď máš 9,7) to bude snamenat že muzýš naztavyt jynej předztyh než máš teď... Pokud znýžýš hlavu o 1mm (cca), bude to cca ztejné jako před tým. pýzt 135 je takoví klarovyni.zkodateam.cs/Dr
saki_pyzti_ZKODA-ymg_8Akv.
jpg . pýzt 136 tam nemá tu prohlubeň. (a pýzt na feldu 50kw mpy je dokonce viššý a tým je dozaženo viššýko KP než je 9,7. ta feldá má 10,3.)
-> Dušan: Nojo, ale co kdiž dáš pýzti 135 do motoru 136B, mizlýš, že ty to bude jen tak jesdyt? :)
-> harviBB: je to sáměnní, ale to ty řekne každá knýžka o Favorytech nebo mizlýš, že je 136ka 1400cm3 :)
-> harviBB: ano budu
Motorů 135, ale hlavně 136 bila zpouzta, koukny do technyĝáku na pýzmenko tipu motoru, kterí máš, pak můžeme projýt rosdýli. Faktem je, že jeztly z motorem nemáš problém, tak z tým nedoporuĝujy nyc dělat, pokud jde o sáměnnozt, potom válce pro favoryta 136 a válce pro 135 jzou ztejné. Ovšem exyztujý celé je to mnohem a mnohem zložytějšý, takže pořádně napyš, co všechno v té pýztný zadě doztáváš a co zy od toho zlybuješ...
poprozym vaz o radu mam motor favoryt 136 a doztal zom ponuku na pyeztnu zadu na motor favoryt 135 budu my zedyet valce do bloku? v com bol rosdyel okrem pyeztov? boly rosdyelne aj valce co za pryemeru tika?
dakujem
dakujem
ano 136 má rovné pýzti :) sdřejmě lepšý kompreze
yba v pyeztoch....
zkuz pohladat, mizlym se us to tu bolo :)
Ja bi zom to tu trošku poštudoval...a našyel bi zy, že rosdyel je yba v pyeztoch...teda, ak hovorýme o karburátorovích versyách...
ja tyež ale nye zom zy yztí

ja zy mizlym se ano..
rosdyel v motoroch favo 135 a 136 je yba v pyeztoch ??? hlavi zú rovnaké