skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tak co v červenci končíme ??
prohledat
78 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 06.02.2025 do 07.03.2025, založil/a Robert 106
-> Robert 106 05.03.25 21:05:46: tak alespon, ze zustavas u koncepce vse vzadu a ceskeho vozu

-> ajok: Dělám místo no :-)
-> ajok 05.03.25 04:19:08: Mne sa spojka vždy trochu pomalšie vracala v mrazoch aj s bežnou brzdovkou
Teda u Punta, aj u škodovky.
U Golfa som to nepostrehol.
Asi to bude kvalitou brzdovky.

U Golfa som to nepostrehol.
Asi to bude kvalitou brzdovky.
-> Robert 106 04.03.25 20:22:40: ja právě teď dával válce, a říkal sem si jesi jesi to nedat taky, protože co stk to kapalina a co 2 stk to i fridex mě už přestává bavit:-D
-> ajok 05.03.25 04:19:08: na zimu mám jiný auta.... Ale poznatek fajn.
-> ajok 05.03.25 04:19:08: na zimu mám jiný auta.... Ale poznatek fajn.
-> Robert 106 02.03.25 19:44:38: to bych necekal... uz mas tu tatru a nebylo misto?
-> Tomaso435: ja mam silikonovou zatim jen ve spojkach - u obou niv a u rapida a u nivy mi prijde, ze kdyz mrzne, tak ze se spojka pomaleji vraci, tak na zimni auto do brzd bych to asi nedaval... U rapida jsem mel rozebranou celou spojkovou hydrauliku a vse vycistil, u niv jen pracovni valecek a hlavni spojkove valce jsem jen proplachl lihem.
-> Tomaso435: ja mam silikonovou zatim jen ve spojkach - u obou niv a u rapida a u nivy mi prijde, ze kdyz mrzne, tak ze se spojka pomaleji vraci, tak na zimni auto do brzd bych to asi nedaval... U rapida jsem mel rozebranou celou spojkovou hydrauliku a vse vycistil, u niv jen pracovni valecek a hlavni spojkove valce jsem jen proplachl lihem.

-> Tomaso435: Komplet nové a tak jsem si právě říkal jestli někdy tak teď, to platí i spojce.
-> Robert 106 03.03.25 21:00:47: to si dával celé nové brzdy nebo si proplachoval?
-> Tomaso435: Asi půl roku a nepoznal jsem rozdíl. Jen to nic nežere.
-> minno: Tak nechávám Rapida, ale už mi na to dochází síly a doba se mění.
-> minno: Tak nechávám Rapida, ale už mi na to dochází síly a doba se mění.
-> Robert 106 02.03.25 19:44:38: Hm.... Čo si sa tak rozhodol? Ale tak viem o tom svoje, takže chápem.
-> Robert 106 02.03.25 19:44:38: jak dlouho tam máš tu silikonovou brzdovku? A jaký je rozdíl v pocitu při šlapání pedál?
-> saskyn2:
Já nevim, každopádně mediální obraz světa posledních 15 let vypadá mnohem hůř, než jaká je skutečnost. Ono na nasranosti, vzteku a mstivosti lidí se nejlíp vydělává.
Já nevim, každopádně mediální obraz světa posledních 15 let vypadá mnohem hůř, než jaká je skutečnost. Ono na nasranosti, vzteku a mstivosti lidí se nejlíp vydělává.
-> palinator: Mě by zajímalo jestli si ty manilupátoři píšou ty příspěvky na fb sami aby to mohli pak vyvracet
Protože jinak kromě nich jsem nikde nečetl o dva roky neplatný stk, nebo o přesně 15 letý lhůtě. A vždycky všude bylo že to je jen návrh. www.chip.cz/zatrhne-nam-e
vropska-komise-opravovat-s
tarsi-vozidla-uz-letos-kon
troverzni-regulace-je-na-s
padnuti

-> saskyn2 24.02.25 20:02:11: nekde jsem cetl, ze mercedes podava zaloby na vyrobce neorigo dilu
-> StepaNoFUN 24.02.25 19:28:32: nemyslel jsem karoserii, to uz je dnes
resp. nesmi byt ta oprava videt...

-> StepaNoFUN 24.02.25 19:28:32: nemyslel jsem karoserii, to uz je dnes

-> Borderer: A kde jste přišli na to že to bude o vaření lemů? Pokud vím tak realita je o dost drsnější, nejen vaření karoserie, ale ani výměny celků typu motor nebo převodovka nemají být povolené. Akorát nevím jak to chce EU vymyslet aby lidi k tomu donutila, jedině dávat nějakou poznámku do dokladů při nehodě, nebo při vyhození z STK, nebo pokutovat mechaniky který takový zásah provedou? Jako zatím to je návrh, nemám strach že by to platilo za 2r, ale do budoucna co člověk ví co jsou schopný ty magoři odtržený od reality schválit...
-> ajok: A na kazdej stroj je postup opravy danej vyrobcem, kterej by se mel dodrzet. Pokud ho nedodrzis, muze bejt stroj nebezpecnej. A budes se asi divit, ale u nektrejch stroju vyrobce i zakazuje opravy hlavnich nosnejch casti.
-> Borderer 24.02.25 10:34:43: je to nesmysl, vlastne nechapou, ze auto je stroj a kazda cast se muze pokazit a kazdou cast lze take opravit

-> SO545: To určitě ne, na druhou stranu, proč by se měly vyhazovat funkční auta, kterýmu díky konstrukční vadě shnily lemy nebo spodky blatníků.
-> ajok 22.02.25 22:58:31: tak daj vediet...
-> SO545 22.02.25 18:15:33: ja taky nemam rad kourici auta a uz vubec ne naftova, ale ja to nechapu v jakem to lidi museji mit stavu, me nic nekouri nebo max studene... ted jsem se dival v Koprivnici na video, jak prevazeli vetrany po renovaci a jak vse pekne kourilo...
Jinak pristi vikend se asi budeme pohybovat okolo Tveho bydliste...

Jinak pristi vikend se asi budeme pohybovat okolo Tveho bydliste...
Nieco na tom bude...v praci mam 20rocneho kolegu ktory ma naftu 01 samozrejme v tuningu....uz ho hliadka napemenula ze mu zoberu papiere a poslu na EK.
Ako celkom suhlas...popelnica co dymi ako diva nekoho na ceste netesi.
Ako celkom suhlas...popelnica co dymi ako diva nekoho na ceste netesi.
-> ajok: Někde jsem to tady už zminoval. Zatím to je jen návrh.
www.instagram.com/reel/DE
uVEBooUKX?igsh=MTJmc...
jako, ze by se muselo nutne do 15 letyho auta riznout, octe je 24 a nikde riznout neni potreba u moji, nafta ma 21 a rezat bude potreba asi jako na te dodavce...
jako, ze by se muselo nutne do 15 letyho auta riznout, octe je 24 a nikde riznout neni potreba u moji, nafta ma 21 a rezat bude potreba asi jako na te dodavce...
-> isti 17.02.25 18:06:19: ještě 15 let zpátky takový blatníky nebyly na silnicí nic neobvyklého:-D
-> ajok: To si vymenia na ekolikvidácii

-> isti 17.02.25 18:06:19: za chvilku ten blatnicek bude na vymenu

Pred pár dňami sa mi snívalo že som jazdil s týmto v noci po meste bez osvetlenia.Keď som vošiel do kruhového objazdu uvidel som policajnú hliadku a rýchlo to skryl za autobusovú zastávku

Mňa s touto krásavicou zastavili iba raz keď som nemal platnú emisnú.
-> Borderer 14.02.25 08:31:21: kdyz zacala povinnost svitit ve dne a denni svetla jeste temer nikdo nemel, tak v ZR uvidel policista jdouci po chodniku nesvitici auto a pred to auto skocil, ten to zaslapnul a ja to ubrzdil jen tak tak, nastesti nic nejelo za mnou... ale pri objizdeni jsem toho policajta vytroubil :), dival jsem se do zrcatka pak, jestli nezacne strilet, protoze to byl nejakej kreten, nastesti jen rval a maval na me
Pak zanedlouho, jen o kousek dal, co jsem poustel tu sanitu, me zastavili Novomestsky, ze svitim mlhovkama, ja mel uz denni zarovkovy wessemy, jeden policajt fakt kreten, ze to bude za 500,-kc, rikam za co? za ty mlhovky, rikam to jsou denni, mel jsem od nich krabicku, tak mu ji ukazuji a on, ze ho nejakej polskej smejd nezajima a ze takovou krabicku si udela taky, tak mu rikam, mate na tom evropskou homologaci a on, ze polaci ho nezajimaj, ze musi byt ceska, tak mu rikam, at se podiva na sklicko, no a on ze se nebude ohybat, bylo videt, ze jeho kolega uz se za neho stydi, tak mu rikam, to Vas lituju, s nekym takovym pracovat :). Ten uz vzteklej, vytahat povinnou vybavu, vse jsem mel v poradku... rekl mi, ze nasebe zbytecne upozornuji, tak rikam jo? v Praze jsem projel asi kolem 15 hlidek a nikdo me nezastavil a Vy, ze si nedoplnite znalosti a neco si tady lecite..., ten byl vzteklej a cervenej, no tak me pustil a rekl jsem mu, ze takto si profesionalni praci policie opravdu nepredstavuji a ten druhej no nezlobte se
Pak zanedlouho, jen o kousek dal, co jsem poustel tu sanitu, me zastavili Novomestsky, ze svitim mlhovkama, ja mel uz denni zarovkovy wessemy, jeden policajt fakt kreten, ze to bude za 500,-kc, rikam za co? za ty mlhovky, rikam to jsou denni, mel jsem od nich krabicku, tak mu ji ukazuji a on, ze ho nejakej polskej smejd nezajima a ze takovou krabicku si udela taky, tak mu rikam, mate na tom evropskou homologaci a on, ze polaci ho nezajimaj, ze musi byt ceska, tak mu rikam, at se podiva na sklicko, no a on ze se nebude ohybat, bylo videt, ze jeho kolega uz se za neho stydi, tak mu rikam, to Vas lituju, s nekym takovym pracovat :). Ten uz vzteklej, vytahat povinnou vybavu, vse jsem mel v poradku... rekl mi, ze nasebe zbytecne upozornuji, tak rikam jo? v Praze jsem projel asi kolem 15 hlidek a nikdo me nezastavil a Vy, ze si nedoplnite znalosti a neco si tady lecite..., ten byl vzteklej a cervenej, no tak me pustil a rekl jsem mu, ze takto si profesionalni praci policie opravdu nepredstavuji a ten druhej no nezlobte se

-> saskyn2: Do tvé statistiky. S Felicií mne stavěli za posledních 7 let pouze jednou. A to když sem zapomněl rozsvítit světla - respektive sem je v koloně vypnul, protože altík na volnoběh nestíhal.
Předtím v Praze při VŠ mne stavěli s Felicií během měsíce asi 5x - vždy doklady, dejchnout a jel sem dál. Když už to bylo napošesté, vyběhl policajt do silnice jakože "halt", ale pak bylo vidět, jak se zadíval, ustoupil a mávnul že mam jet. 

-> saskyn2 13.02.25 17:50:36: ja v dobe covidu projel do Rakouska a koupil tam funku :) a mel jsem s sebou jen papir o bezinfekcnosti, nikdo me nestihl zkontrolovat a zpatky me pustit uz museli, jel jsem s tim rakusakem a ten vybalil tolik papiru a ja kupni smlouvu, ze mi veze auto
do toho vzoroveho papiru(který byl bezvyznamny) jsem napsal pohyb v rámci rodiny, zaměstnání a zajištění chodu domácnosti.
chytili mě tenkrát za Litoměřicema- policie s vojaky..dodávka od truhlářů ...co vezete? schody. ukažte... vzadu motorka. to jsou schody? smích, jo, schody. jeďte:-)
chytili mě tenkrát za Litoměřicema- policie s vojaky..dodávka od truhlářů ...co vezete? schody. ukažte... vzadu motorka. to jsou schody? smích, jo, schody. jeďte:-)
-> Jarda/felda 13.02.25 15:29:05: tos mi připomněl, za covidu sem jezdil pouze s papírama buď dodacima nebo objednavacima. Když sem nad mohelnicakem zahamoval nasranej fiata, zastavil s kvílením gum asi 2 metry od uskakujiciho prislusnika, vyskocil sem ven, šel do kufru pro štus papírů se slovy dneska jste už třetí policajt na tu samou píčovinu a na toho vojáka v napajedlech sem se vám vysral.... Kouknul na papír v mé ruce a jen se zeptal ze teda sem asi něco někam vezl služebně žejo? Mu říkám že jistě, ze si tady nejezdím pro prdel. Tak jeďte.... No nebyly z toho nadšený co tam musejí dělat.
A pak kousek od baráku, a to sem měl na palubce ve folii potvrzení kde dělám a aktuálně přebývám, a u toho nakopirovaný občanky, tak automaticky na zastavení pooteviram dveře a pravím že " do práce/ z práce tady sou papíry". Borka se usmála a prej jen, takže dobrý den pane řidiči, silniční kontrola.....
Hmm tak nic :-D
Ale jinak stačilo napsat že jedeš pro nd na auto a normálně sis mohl jet kam chceš soukromě.
A pak kousek od baráku, a to sem měl na palubce ve folii potvrzení kde dělám a aktuálně přebývám, a u toho nakopirovaný občanky, tak automaticky na zastavení pooteviram dveře a pravím že " do práce/ z práce tady sou papíry". Borka se usmála a prej jen, takže dobrý den pane řidiči, silniční kontrola.....
Hmm tak nic :-D
Ale jinak stačilo napsat že jedeš pro nd na auto a normálně sis mohl jet kam chceš soukromě.
-> ajok 13.02.25 17:30:55: Jo to máš asi pravdu s tím že někde v médiích proběhlo, že si to některý policajti chtěji ověřovat, matně si vzpomínám že jsem tam pak pro jistotu psal telefon na kolegu kterého jsem vydával za číslo zákazníka
Ale holt jsem posera, podle toho co psal Bukaj většina napsala že to platí neomezeně po celý EU až do konce covidu a policajty posílala do prdele. Jen je mi pak divný to co psal -> Jura_Favorit 12.02.25 22:52:51: protože mám stejnou zkušenost s tou klouzačkou, borec taky říkal že mu volalo asi 30 lidí ale všichni se báli pro to přijet, jen já posera jsem si vytiskl čerstvý potvrzení zapřáhnul vozejk a vyrazil vstříc osudu

me jebali, ze nejedu z prace primo, ale o 10km delsi cestou... vzdy stali na hranic 3 okresu Zdar, Chrudim a Havl.Brod a louka kolem nich uplne rozjezdena
Na tom cestnym prohlaseni musel byt padny duvod, pritelkyni nevzali, ze jede za rodicema a vratili ji... slo duvod prace - to si overovali, kde clovek pracuje nebo muselo byt oficialni potvrzeni, ja si jednou napsal zabezpeceni majetku a chteli me vratit, tak jsem si je zacal fotit, sluzebni cisla a ze prijde vitr, vezme mi na pristresku strechu, neco poskodi a budu po nich chtet nahradu, tak me pustili :)
ale kdyz je clovek objel po louce, tak nikoho nepronasledovali, protoze meli dost aut na silnici ke kontrole...
Na tom cestnym prohlaseni musel byt padny duvod, pritelkyni nevzali, ze jede za rodicema a vratili ji... slo duvod prace - to si overovali, kde clovek pracuje nebo muselo byt oficialni potvrzeni, ja si jednou napsal zabezpeceni majetku a chteli me vratit, tak jsem si je zacal fotit, sluzebni cisla a ze prijde vitr, vezme mi na pristresku strechu, neco poskodi a budu po nich chtet nahradu, tak me pustili :)
ale kdyz je clovek objel po louce, tak nikoho nepronasledovali, protoze meli dost aut na silnici ke kontrole...
-> Bukaj: no jak jsem psal tak mě nakonec nikdo nikdy nekontroloval
takže to bylo zbytečný to souhlas

-> saskyn2: Chtěl jsem najít to, s čím jsem za kovidu jezdil já, ale asi jsem si to tehdy neuložil a jen vytiskl, nebo uložil kdovíkam. Ale přečetl jsem si tehdy ten zákon a napsal to tak, aby to vyhovovalo. Datum, místo a podpis tam byly jen ke dni, kdy a kde jsem to tiskl a omezení časové platnosti tam nebylo... Při kontrolách (i těch, kde to četli) žádný problém nebyl.
-> StepaNoFUN 13.02.25 16:01:58: jo když si jel služebákem a měl přílohu se zakázkama tak cajk, ale napsat si že to platí všude a neomezeně je něco trochu jinýho
-> Bukaj 13.02.25 16:04:18: však v právní úpravě bylo účel, datum a místo. Navíc fakt vidím jek se budeš někde hádat s nějakým aktivním policajtem.

-> Bukaj 13.02.25 16:04:18: však v právní úpravě bylo účel, datum a místo. Navíc fakt vidím jek se budeš někde hádat s nějakým aktivním policajtem.
-> saskyn2 13.02.25 15:58:53: Omyl, vzor je vzor a napsat sis mohl cokoli, co odpovídalo zmiňované právní úpravě

-> saskyn2: ja mel z prace papir ze cestuju po zakazkach a k tomu prilohu se zakazkama v pulce republiky. S neomezenou platnosti.
Staveli mne jednou. Kdyz jsem jel z pronajatyho bytu do mista trvalyho bydliste - pres 3 kraje... Jinak nikdy. Ale taky jsem mel popsanej sluzebak, takze na mne srali.
Staveli mne jednou. Kdyz jsem jel z pronajatyho bytu do mista trvalyho bydliste - pres 3 kraje... Jinak nikdy. Ale taky jsem mel popsanej sluzebak, takze na mne srali.
-> Bukaj: jo to byl ofiko vzor. Napsat sis mohl co chtěl třeba NA COVID NEVĚŘÍM nebo JDĚTE VŠICHNI DO PRDELE nebo jak píšeš ty že platí navždy a všude, ale s tím tě taky mohli poslat do prdele když to není podle vzoru žejo...
-> saskyn2: Tohle byl nějakej vzor. Co sis napsal, to jsi měl...

No nevím jaký jste měli papír, ale co si pamatuju tak to bylo tohle a policajti by tě s nějakým platí pro celý covid nebo celou ČR asi poslali rychle zpátky.
-> Tomaso435 13.02.25 12:07:42: to říkal kámoš v té době voják jak ho zastavili tak byli nasraný že ten den už by 11. voják

-> Bukaj: jezdil sem taky všude, na papíru jsem mel že platí do odvolání. Ta šaškárna neměla moc vliv na moje plány a cestování. To platí do teď:-)
Jediný, co bylo milý, byly prázdný silnice
Jediný, co bylo milý, byly prázdný silnice
Tak to já mám rekord čtyřikrát za týden a shodou okolností všechno v okolí jednoho města v pondělí na příjezdu v úterý na výjezdu ve středu na výjezdu na druhý směr a ve čtvrtek si mě zvážili přímo ve městě...
A co se týká svojím soukromým tak tam to je taky tak nějak skoro pořád když jedu kolem a nikoho tam nemají tak si mě zastaví.
Ale to bude nejspíš tím že tyhle ty trasy jezdí poměrně hodně různých Ukrajinců a Poláků do fabrik.
A co se týká svojím soukromým tak tam to je taky tak nějak skoro pořád když jedu kolem a nikoho tam nemají tak si mě zastaví.
Ale to bude nejspíš tím že tyhle ty trasy jezdí poměrně hodně různých Ukrajinců a Poláků do fabrik.
-> saskyn2: Jo, něco, jako datum vystavení jsem tam měl ("V Černíkách dne ..."), ale datum platnosti jsem tam neměl (bylo neomezené). :)