-> Pavel P@nkáč: Jakmile jednou kejvneš policajtovi, žes spáchal zločin a necháš si napařit pokutu - bez šance. I kdyby to bylo zmíněnejch 6 let, tohle z tebe vyrazit s penále dokážou. V případě postoupení údajnýho přestupku do správního řízení se to dá někdy uhnat na roční lhůtu od spáchání přestupku.
Tu jednu původně řešil celní úřad Kolín, tu druhou celní úřad v Praze. Poslali ten dopis z Prahy, kde píšou o obou neuhrazenejch pokutách. Složenka ani nic jinýho tam není.Moc tam toho ani nepíšou.Nejlepší asi teda bude, když si najdu na internetu číslo a zavolám přímo jim. Doufám, že si na mne tu chvilku po telefonu udělaj a neřeknou, ať si to najdu sám nebo ať přijedu k nim do Prahy.:D
-> Haidy: Kontaktuj ten příslušný úřad, od kterého ti přišla výzva. Pokud tam nejsou konkrétní platební údaje, tak ti je musí dohledat podle tvých iniciálů. Případně se tam zastav osobně a zaplať to na místě.
-> Jozka: Ten samý celní úřad už byl pravděpodobně nadepsán i na té původní složence. Měli by vybírat všechny pokuty udělený v blokovém řízení a nezaplacený na místě. Sice už to nějaký pátek je, co jsem dostal složenku na 1000Kč, ale nepředpokládám, žeby se tohle zásadním způsobem měnilo.
-> Haidy: A není tam někde uvedený přímo číslo účtu, na kterej máš poslat..? To už s původním výběrčím pokuty teď nemá nic společnýho, celní úřad vymáhá kdejaký pokuty, posílá se pak na jejich účty, pokud vím..
Ahoj, dnes mi přišel pozdrav od celního úřadu, že mám nezaplacený dvě pokuty, jedna na 1000 a druhá na 500.Je to oboje z léta.
Přiznávám, zapoměl sem na to.Vím o co jde.Píše se tam, že ji mám uhradit nebo to budou vymáhat exekučně. Pokutu samozřejmě chci dojít hned v pondělí zaplatit..Byli krátce po sobě a měl sem je hozený v autě v obálce, tu sem ale ztratil a něják sem na to uplně zapoměl..No k mýmu problému, nevím vůbec, kam ty peníze mám poslat, jelikož ty složenky už nemám. Nemá někdo zkušenost? Děkuji