skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
tukanec a likvidator
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 17.01.2012 do 18.01.2012, založil/a Michal - Rappid 136
Tak, včera večer jsem poslal nahlášení nehody přes internet. Dneska přijel ten chlapík co se včera ohlasil. Vyfotil, změřil ofotil TP s tim že to muzu opravit (ani jsem nerikal,že jsem začal). Fascinuje mě to, že vůbec nehledal místo nehody, které je v místš bydliště, nechtěl žádné vysvětlení, auto měřil v dolíku takže bylo o 5 cm níž oproti terénu atd.
nebo možnost že chtěj vidět tvoje auto aby si potvrdili že se nejedná o pojišťovací podvod
řešil to táta a ted z nej vypadlo, že to asi neni likvidátor, takže to bude jak doufam spiše někdo z naší pojištovny.
ok. takze to bude spíš človek z me pojistovny, ktery se jde ujistit, že se nehoda stala. a jestli souhlasim s vinou atd. jdu to poslat pres net. diky
-> Michal - Rappid 136: podle me jedinej duvod proc by mohl chtit likvidator tve pojistovny videt tvoje auto je, ze by to chtel shodit na nejakou nezpusobilost k provozu :)
Ty, jako pojistník nebo provozovatel auta musíš svojí pojišťovně nahlásit, že jsi někomu způsobil škodu, včetně jeho údajů. Pak nejspíš likvidátor tvojí pojišťovny prohlídne auto poškozeného a rozhoduje o plnění. Vůbec nějak nechápu, so se ti to děje, jeho pojišťovna s tím v podstatě nemá nic společného, pokud teda nehodlá čerpat z jeho havarijního pojištění, kdyby ho měl. To by byl ale dost blbej, když má nárok na plnění z tvojí povinný pojistky...
resp. vim, že neznalost neomlouva, jen jsem netušíl, že když po pojištovně nechci nic já, řeší si to mezi sebou.
je tam nejaka ohlasovací doba?
nestalo. jsem marod a hlavne jsem to nevedel.
no nahlasovat to ma vinik na svoji pojistovne :) to se teda nestalo?
sepsali jsme záznam o dopravní nehode. Na leasing není ani jedno auto, takže policii jsme nevolali. On to odnesl na pojištovnu v pondelí a dnes volali, že by chteli moje auto videt. já jsem jeste ten záznam nikam nenes ( nebo musím, ikdyž nechci nic narokovat na svem aute?). nebo musim i já na pojistivnu nahlásit, že jsem udelal to a to a souhlasím s vinou? nebourám, tak nevím a nikde to není popsane jak postupovat. děkuju
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : To nevim, jinak taky nechápu
-> Nwkt: A co havarijko? Nebo proč by to teda chtěl likvidátor vidět, pokud neuplatňuje žádnou škodu? Pokud pojišťovně nahlásil, že je viník a havarijko nemá, tak není co zkoumat za škodu na jeho autě, tak mi nepřijde standartní, aby ho chtěl vidět.
mal si pockat
pardon--trochu aby to dalo smysl. on ma bouchly blatník pod svetlem a odreny narazník, jinak nic. ja malinko tukly pod svetlem a svetlo rozbity. svetlo jsem vyhodil a vzal ze skladu jiny, lištu na nárazníku vyhodil, byla praskla a blatník vyklepl zpet, odreny to nemam. Likvidátor to chce videt,ale už to není v puvodnim stavu, protože sem potřeboval jezdit. já to na pojištovnu hlásit nehodlám. svetlo mám doma, blatník je v poho a nárazník taky. Muzu mit s likvidátorem problém?
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ale on neni poškozenej
A co chceš, aby likvidoval za škodu, když už na autě žádnou nemáš? Zkus použít hlavu než něco uděláš.
Jedině doložit pokud máš nějaké fotky před opravou a díly sundané z auta.
![41](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/41.gif)
Jedině doložit pokud máš nějaké fotky před opravou a díly sundané z auta.
Ahoj. tukl jsem na naledi kluka s 206, promacklý narazník pod svetlem a odreny blatník. sepsali jsme to, dal to na pojistovnu. Dnes volal chlapik, ze to chce u me videt, ale ja už to opravil, vyměnil narazník a na blatníku skoro nic nemam. Měl jsem na něj počkat až se ozve? přece nebudu kvuli nemu busem jezdit třeba týden.. díky za rady