Prosím, vím, že to sem až tak neplatí, ale potřeboval bych vysvětlit bod č.2
www.bezpojisteni.cz/compo
nent/.../11-jake-postihy-h
rozi-motoristum-za-neplace
ni-povinneho-ruceni
Z bodu 2 jsem pochopil to, že když mi skončí povinné ručení, tj. 29.10. a já 30.10. pojedu a chytí mě, a nebudu mít povinné ručení na další období, můžou mi dát pokutu 2500 - 20000 kč?
Bylo by dobré řešení nepředložení zelené karty dle bodu č.1? Díky
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nezaplacené povinné ručení
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 28.10.2011 do 28.10.2011, založil/a black_devil
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:black_devil
Takže pokuta nějakejch 20000 nebo 40000 nehrozí?
Pokud ti nepřišlo vyrozumění o tom, že byla pojistka ukonče, tak běží dál. Akorát pojišťovně dlužíš peníze za pojistné. ZK chodí automaticky s předstihem, takže bys ji už měl mít (resp. by už měla být dávno doručená na jméno pojistitele).
-> black_devil: ve 3 ráno ?? vždycky ... v poledne nikdy
-> black_devil 28.10.11 13:18:25: Cajti by ti max měli vyhubovat (pokuta) za to, že nemáš zelenou kartu (kterou si jako by zapomněl doma/u táty). Samozřejmě záleží na tom, na koho narazíš. Po mně jí ještě nikdy nechtěli.
Pojistka by měla normálně běžet dál, pokud si ji nevypověděl. To, že není zaplacená by mělo vést maximálně k pokutě od pojišťovny, ale neručim za to. Jen můj odhad
Já to taky jednou řešil, páč jsem složenku založil a zapomněl na ní.
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Tomaso435: nejde mi o pokutu pojišťovně, ale policajtům, když mě chytnou s propadlým PR. Mimochodem.. jak často poliši kontrolujou auta ve 3 ráno? :D
-> black_devil: pokutu žídnou platit nebudeš. taky sem to nezaplatil asi 2 měsíce , pač mi nic nedošlo k zaplacení a taky nic .... no zejtra jo vlastně ....
-> Tomaso435: když tam je datum 29.10., tak by to ten den snad ještě mělo platit, né?
-> black_devil: no takže od zejtra nemáš pojištěný auto no, jednoduchý....
takže pokuta 1500-3000?
sa-apl2.ckp.cz/component/ .../11-jake-postihy-hrozi- motoristum-za-neplaceni-po vinneho-ruceni
sa-apl2.ckp.cz/component/ .../11-jake-postihy-hrozi- motoristum-za-neplaceni-po vinneho-ruceni
-> Tomaso435: No zaplacená na další období ještě není. A smlouvu táta určitě neukončil.
Jak poznám, že pojistka běží dál? tak žes ji zaplatil, neukončil smlouvu a máš další zelenou kartu
-> Tomaso435: hele, to netuším, je to psaný na tátu, volal jsem mu, aby zaplatil PR, on že ho zaplazí, o nové kartě se nezmiňoval. Jak poznám, že pojistka běží dál? Na krtě je psaná platnost od 29.10.2010 do 29.10.2011.
-> black_devil: oni ti neposílaj automaticky s předstihem 3 měsíců další novou aniž bys platil dál ?
Jestli mas jen propadlou zelenou kartu ale pojistka bezi dal, tak je pokuta asi petikilo tusim?
Ahoj, mám dotaz ohledně nezaplaceného povinného ručení. Zítra mi končí platnost zelené karty a já mám jet pro babičku, asi 10 km. Bohužel to již bude po skončení platnosti zelené karty a zapomněl jsem ji zaplatit, zaplatit ji pujdu asi až v pondělí. Jaká pokuta mi hrozí? dík
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:black_devil