skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zase přepis
-> Mejot: spíš 3ku ale i 5 je možný...kámošové přihlašovali dva pickupy..oba 97 a jeden platil 3 a druhej 5...důležitý je co je za normu v tp
zeptám se tady co stojí přepis feldy r.v. 98
-> Evž@: Podmínky zrušení pojistky jsou tam taky vypsaný.. třeba po vložení do depozitu jim doklady donýst ukázat - já třeba rušil pojistky po tátovi s dědickejma papírama od notáře.. Je to ošetřený docela dobře.. z hlediska pojišťoven.
-> Jozka: tak potom je to asi tak že při přepisu musí být pojistka na jméno nového vlastníka...potom to to ovšem můžu zrušit a pojistit to může někdo jiný...opravdu dobrý zákon
-> Evž@: No já ti nevím, trochu jsem hledal a.. dle zákona 168/1999 Sb., v platném znění - § 3, odst. 2) Uzavřít pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti je povinen vlastník tuzemského vozidla nebo řidič cizozemského vozidla, nestanoví-li tento zákon jinak.
A ty vyjímky, pokud jsem koukal dobře, jsou takový vlastníci jako BIS apod., kterým zelený karty vystavuje Ministerstvo financí..
Takže dle tohoto by mělo být povinné psáno na nového vlastníka - bez diskuzí.
A ty vyjímky, pokud jsem koukal dobře, jsou takový vlastníci jako BIS apod., kterým zelený karty vystavuje Ministerstvo financí..
Takže dle tohoto by mělo být povinné psáno na nového vlastníka - bez diskuzí.
-> Jozka: ja bych vyrazil futrama ty úředníky...protože pojistku může platit kdokoliv jiný
-> colaczech 11.11.11 15:31:30: U nás by tě s pojistkou "na kohokoliv" (třeba předchozího majitele) vyrazili i s futrama..
-> colaczech: hm...ale když bude nová stk tak místo dokladu evidenčky se bere protokol z stk ne?(nyní je stk propadlá)..a tam musí být jeho jméno ?..jde o to že stk bude dělat někdo jiný
A ještě mě zajímá jestli mi dají u přepisu(v den přepisu) auto hned do depozitu bez pojistky.Vím že to byl kdysi problém a auto muselo byt pojištěné.
A ještě mě zajímá jestli mi dají u přepisu(v den přepisu) auto hned do depozitu bez pojistky.Vím že to byl kdysi problém a auto muselo byt pojištěné.
-> colaczech: myslim že jo....
-> Evž@: kdyz chces prepsat autno n a toho ZTP, tak musi byt evidencka na jeho jmeno. Pojistka muze byt na kohokoliv.
-> AR166: a evidenčka?...když bude součástí stk to by mělo být též jedno ne
pojistka nemusi byt na majitele. vaze se na vozidlo a platit ji muze kdokoliv.
Když chci přepsat auto na ZTP tak musí být veškeré iniciály v dokladech jeho?
Tedy evidenčka a pojistka?Nebo jen pojistka.Když bude pojistka na mě tak to nepude?
Tedy evidenčka a pojistka?Nebo jen pojistka.Když bude pojistka na mě tak to nepude?
To je masakr.. Vlastník, provozovatel, pojistník.. Ale pokud je vlastník i pojistník, tak stačí pojistka jen jedna, to je jasný. Ale v zásadě pojistka být, já na to nějak pozapomněl a nebýt toho, že jsme s tatíkem měli shodná jména, šel bych kukat.
A vlastně můžu potvrdit i to, co píše -> AR166: . V dědictví jsem měl Jawu 20, při dvojpřepisu (táta-já-nový majitel) se současně vyjímala z depozitu a evidenčku jsme nechali rovnou napsat na novýho majitele, takže byla jen jedna. Čili lze i takhle..
A vlastně můžu potvrdit i to, co píše -> AR166: . V dědictví jsem měl Jawu 20, při dvojpřepisu (táta-já-nový majitel) se současně vyjímala z depozitu a evidenčku jsme nechali rovnou napsat na novýho majitele, takže byla jen jedna. Čili lze i takhle..
minuly tyden jsem resil prepis pickupa na ztp a po 3 dnech na sebe. evidencka byla udelana jen jedna a to rovnou na me.
-> Arnold: a ja delal rovnou dve,na co jezdit tam a zase zpet
-> myschaak AZNP K.Hora: presne tak vcera jsem to delal na sebe tu evidencku pac jsem ji delal predtiim na ztp ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> Jozka: evidenčka platná sic je dýl ale pokaždý by měla být psaná na jméno kupujícího...tudíž 1x na ztp,pak znova na svoje jméno
No ja to řešil s týpkem, kterýho jsem nikdy neviděl a byl z Prahy. Napsal jsem mu plnou moc k přepisu, že auto nehodlám dál využívat. Poslal jsem mu to s povinym a znackama + evidenčka na jeho jméno. On si to na sebe přehlásil a za týden to odhlásil na mě. A s Pražskejma značkama mi to vše (zas plný moci od něj) poslal zpátky. Povinný bylo jen jedno a to na moje jméno. Pak jsem si udělal evidenčku na sebe a šel to dohlásit. Babka u okýnka s úsměvem na rtech prohodila jen "No tak poplatek do SFŽP platit nebudete. Předchozí majitel byl ZTP" odvětil jsem ji "Aha! Tak to je super!" A bylo hotovo
edit:
Jnak ten člověk ZTP nemusí být ani vlastník. Stačí aby byl provozovatel. Já byl po celou dobu totiž vlastník a on se tam na ten týden jen vepsal jak provozovatel. A bylo vyřešeno.
Jináč můžu zaslat potřebný papíry, když bude zájem
edit:
Jnak ten člověk ZTP nemusí být ani vlastník. Stačí aby byl provozovatel. Já byl po celou dobu totiž vlastník a on se tam na ten týden jen vepsal jak provozovatel. A bylo vyřešeno.
Jináč můžu zaslat potřebný papíry, když bude zájem
s tim pojistenim nevim. J mel na sebe auto v poloprevodu, udelal jsem cestny prohlaseni ze to nechci nadale provozovat a souhlasim s prevodem na ....., evidencka a prepis na danou osobu stale s mym pojistenim no problemo. Po nejakym case zpet porad s tim stejnym pojistenim. Dulezity je, aby to nejaky melo nic vic dle me.
-> Šulda: S evidenční kontrolou bys neměl mít problém, berou jí za platnou 30 dnů. Budeš ale potřebovat dvoje povinné ručení, takže uzavřít dvě pojistky na ZTP a pak na sebe. Nějak postupně.. docela by mě zajímalo, jak se tohle praktikuje při "jednodeních dvojpřevodech."
Taky bych měl dotaz na papíry nejsem
koupil jsem auto je v polopřepisu a potřebuju to přihlásit na sebe ale nechce se mě platit ta blbá dan takže bych to dal přes známou co má ztp .Jakej je postup ? Zajed na evidenčku přepsat to na tu paní a pak zajed znova na evidenčku a přepsat to nasebe ?
![6](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
-> Xhanz: to je jedno![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
A platí to i tehdy, když mám ještě ty starý? (resp novy 0a0 0000) bez toho modrýho proužku CZ
-> Xhanz: nemusíš... značky nech na autě
Je to mimo téma, ale:
když sem koupil auto v Brně a bydlím v Brně - bude to z okresu na ten stejnej okres. Musím nosit na přehlášení značky? Zůstanou mi přeci ty stejný ne? Zavolal bych na úřad, ale dneska už tam nikdo není a napadlo mě to až dneska.
když sem koupil auto v Brně a bydlím v Brně - bude to z okresu na ten stejnej okres. Musím nosit na přehlášení značky? Zůstanou mi přeci ty stejný ne? Zavolal bych na úřad, ale dneska už tam nikdo není a napadlo mě to až dneska.
-> 1560:
I v dnešní době to nějak jde. I STK, aniž by tam to auto kdy bylo. Ale podrobnosti si nechám pro sebe.
I v dnešní době to nějak jde. I STK, aniž by tam to auto kdy bylo. Ale podrobnosti si nechám pro sebe.
-> 1560: To by mě zajímalo kde za vratam na blátivym dvoře tý STK měli kameru
ještě přede mnou stálo 5 aut, takže ani prd by nebylo vidět
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Boomber:
No nevím, dneska, v době kamer a všemožné kontroly, něco dělat na černo... Sám jsem vezl auto odtahovkou na evidenčku, protože nikdo nechtěl dojít dom a udělat to tam, přitom bych přísahal, že dřív to tak šlo...
No nevím, dneska, v době kamer a všemožné kontroly, něco dělat na černo... Sám jsem vezl auto odtahovkou na evidenčku, protože nikdo nechtěl dojít dom a udělat to tam, přitom bych přísahal, že dřív to tak šlo...
Bez evidenčky neuděláš přepis. Jedině si tu evidenčku zajistit od známého na STK. Jinak to nepřepíšeš.
Štítky mít budu, ale na rámu si to musím přebouchat. Řekni mi, jak jinak ty doklady chceš dostat na jiné auto ![9](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
![9](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/9.gif)
-> Láďa_2: na co kupujes doklady bez cisel ? Na evidencku musis pokazde s celym autem abys mohl udelat prepis. Legalne teda.
No, já to mám právě z Prahy do Ostravy a jsou k tomu ještě původní značky z Klatov. Samozdřejmě bych byl rád za ně, když teď si je můžem nechávat, ale když by to nešlo tak co se dá dělat.
Jde to nějak udělat abych nemusel na evidenčku ? Jde totiž o to, že auto nekupuju, jen doklady k autu, ktere mám bez dokladů. Čili nesouhlasí čísla na rámu a přes evidenčknu neprojdu. Problem je, že číslo můžu přebouchat až při renovaci aby to nešlo poznat. A teď babo raď.
Jde to nějak udělat abych nemusel na evidenčku ? Jde totiž o to, že auto nekupuju, jen doklady k autu, ktere mám bez dokladů. Čili nesouhlasí čísla na rámu a přes evidenčknu neprojdu. Problem je, že číslo můžu přebouchat až při renovaci aby to nešlo poznat. A teď babo raď.
Přepis na invalidu by měl fungovat. SPZ můžou zůstatt v depozitu a ani nemusíš mít STK. Auto naložíš na podval, zajedeš na stanici STK, kde necháš udělat evidenčku na invalidu (jde to i bez značek, jen musíš mít velký TP, kde musí být napsaný depozit) a v místě bydliště invalidy do na něj dohlásíš s tím, že značky chce nechat v depozitu. Pokud to jde z okresu do okresu, tak dostaneš značky jiné a hnedka i s malým TP zůstanou na úřadě. Stejný postup pak z invalidy na sebe. Pokud jste ve stejném okresu a patříte pod stejný úřad, tak to je udělat najednou, ale musíš mít u sebe hned 2 evidenčky.
Já takle přepisoval už několik aut. Jednou po mě chtěli pojistku, ale úředníkovi jsem vysvětlil, že to je blbost, když nechávám značky v depozitu, takže mi to nakonec udělal i bez pojistky.
Jo a známému se povedlo i to, že si nechal značky poslat z jednoho úřadu na druhý, a pak to nějak dohlásil přes depozit, takže teď má na opavsku pěkného veterána i s původní značkou z Krkonoš.![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
Já takle přepisoval už několik aut. Jednou po mě chtěli pojistku, ale úředníkovi jsem vysvětlil, že to je blbost, když nechávám značky v depozitu, takže mi to nakonec udělal i bez pojistky.
Jo a známému se povedlo i to, že si nechal značky poslat z jednoho úřadu na druhý, a pak to nějak dohlásil přes depozit, takže teď má na opavsku pěkného veterána i s původní značkou z Krkonoš.
![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> Láďa_2: Přepis na invalidu by měl ještě bez problémů fungovat.
Jinak auto jde prodat i v depozitu. Ten člověk to na Tebe odhlásí, oni skartujou starý značky a malej techničák a pošlou papíry z Prahy do Ostravy. Až bude auto v provozuschopném stavu, tak na něm uděláš STK+ME, uzavřeš pojistku a dojdeš si to na svůj úřad přihlásit. Respektive teda původní majitel by to odhlásil na invalidu a ten by to vyndaval z depozitu zároveň s přihlášením...
Jinak auto jde prodat i v depozitu. Ten člověk to na Tebe odhlásí, oni skartujou starý značky a malej techničák a pošlou papíry z Prahy do Ostravy. Až bude auto v provozuschopném stavu, tak na něm uděláš STK+ME, uzavřeš pojistku a dojdeš si to na svůj úřad přihlásit. Respektive teda původní majitel by to odhlásil na invalidu a ten by to vyndaval z depozitu zároveň s přihlášením...
tohle je ten nejblbější scénář - buďto máš někoho na STK, kdo ti udělá TK bez auta, nebo je postup následující: Jelikož ti nedaj SPZ, tak auto na plato - projít STK - vyndat papíry z depozitu - převod na ZTP (protokol z STK nahrazuje evidenčku) - převod na sebe - uložení do depozitu.
Zdravím,
mám možnost koupit doklady na svojí Octavii.
První co bych se chtěl zeptat zda ještě lze udělat přepis na invalidu a tím se osvobodit od ekopoplatku. Jestli to ještě neošetřili.
Druhá věc co mě trápí je, že auto je v depozitu v Praze a já jsem z Ostravy. Jak tedy probíhá přepis v takovémto případě ? Nejspíš bude potřeba auto vytahnout z depozita a zase ho tady vrátit, ale to už budu muset dělat evidenčku s technickýma. Jde to nějak přepsat aby auto zustalo stále v depozitu a já nemusel dělat evidenčku ?
Láďa
mám možnost koupit doklady na svojí Octavii.
První co bych se chtěl zeptat zda ještě lze udělat přepis na invalidu a tím se osvobodit od ekopoplatku. Jestli to ještě neošetřili.
Druhá věc co mě trápí je, že auto je v depozitu v Praze a já jsem z Ostravy. Jak tedy probíhá přepis v takovémto případě ? Nejspíš bude potřeba auto vytahnout z depozita a zase ho tady vrátit, ale to už budu muset dělat evidenčku s technickýma. Jde to nějak přepsat aby auto zustalo stále v depozitu a já nemusel dělat evidenčku ?
Láďa