![1](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
invalidé mohou být i prospěšní :o)
prohledat
126 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 12.02.2010 do 23.08.2013, založil/a patnact - zrušená registrace
-> 105: melo by. uvidis pri prepisu na sebe ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
kdyz mam ve velkym tp po prepisu na ztp napsany : Poplatek na podporu sberu a vyuziti autovraku NEZAPLACEN-drzitel ztp . s razitkem uradu..
opravdu to znamena ze na me muzu prepsat jen za 800? ja v tom mam porad gulaš:(
opravdu to znamena ze na me muzu prepsat jen za 800? ja v tom mam porad gulaš:(
nevim jak to máte s těma technickejma, ale u nás co sem tak zaslech, tak pokud auto nemá platnou TK tak daj SPZ ale nevylepěj štítky, prostě zůstane prázdná a musí se platit povinko, ale nevim co řešíš, že to nechceš do depozitu, stejně s porpadlou technickou na silnici nemůžeš, takže tak či onak musíš mít podval ![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
a pokud je auto v depozitu , tak stačí už jenom evidenčka(technická) a přepíšeš to v pohodě ;)
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
a pokud je auto v depozitu , tak stačí už jenom evidenčka(technická) a přepíšeš to v pohodě ;)
-> Perdichtel: asi tak
Můžete mi potvrdit mou doměnku:
Pokud kupuju auto, které má značky v depozitu a nemá technickou(je ve stavu renovace), mohu dorazit jen s podválem na evidenčku a potom s papírem k úřednici? Značky zůstanou v depozitu, jen se změní majitel, takže neplatím povinné ručení, ale eko výmysl asi jo, co?
Pokud kupuju auto, které má značky v depozitu a nemá technickou(je ve stavu renovace), mohu dorazit jen s podválem na evidenčku a potom s papírem k úřednici? Značky zůstanou v depozitu, jen se změní majitel, takže neplatím povinné ručení, ale eko výmysl asi jo, co?
-> 105: Tetce nakecat, že to je odhlášený na tebe a pak to dohlásíš s plnou mocí tetky kterou si uděláš sám.
-> 105: Tetka vyděračka?
-> Gryzly: a náhodou se tetička mezitím ztratí a-> 105: bude čekat, až se vyřeší dědictví a pak nebude mít třeba nic...
nic brzdit to brzdy dobre,, rucka taky. jenom v rizeni je vule,., koupim kulaky a spojovaci tyc udelam stk a hura na prepis
-> Gryzly: jenze teta me bude vydirat ze auto je jeji a muze si s nim delat co chce.
-> 105: U nás by to ani bez STK nepřepsali na tetičku. K přepisu musíš v Špk mít platnou STk a ME. Pokud s autem nechceš jezdit, nech značky v depu, renovuj a po STK to úpřihlaš na sebe. Tetu to nic nestojí a tebe taky ne.
-> 105: pokud při přepisu nemáš platnou STK tak ti nedají malý TP. Vrátí ti ho až si ji uděláš. Taky se mi to stalo při přepisu motorky.
Jo a pojistku můžeš mít na sebe.
Jo a pojistku můžeš mít na sebe.
-> Hřib: akurat ze on to v depu mat nechcel ...
-> 105: čuráci to nejsou, na co jsou ti doklady a značky, když to chceš mít v depu? Velký techničák máš, tak sehnat podval a můžeš na STK...
Když už je to přepsané na ZTP a je to v depozitu, tak ti stačí udělat evidenčku na sebe a na to značky ani technickou nepotřebuješ, evidenčku buď na podvalu a nebo jako já, naložit technika, odvézt ho na zahradu, otevřít kapotu, nahlásit čísla a zpátky pro papír.
Auto se potom přepsalo bez TK a bez pojistky, protože bylo v DEPOZITU.
Teoreticky ti na přepis v depozitu stačí plná moc od tetičky na provedení odhlášky, evidenčka na tebe a 800,-![4](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
Když už je to přepsané na ZTP a je to v depozitu, tak ti stačí udělat evidenčku na sebe a na to značky ani technickou nepotřebuješ, evidenčku buď na podvalu a nebo jako já, naložit technika, odvézt ho na zahradu, otevřít kapotu, nahlásit čísla a zpátky pro papír.
Auto se potom přepsalo bez TK a bez pojistky, protože bylo v DEPOZITU.
Teoreticky ti na přepis v depozitu stačí plná moc od tetičky na provedení odhlášky, evidenčka na tebe a 800,-
![4](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/4.gif)
-> 105:
To by snad mělo jít v pohodě, eko je zaplacený, tak nemusíš řešit přepis přes ZTP, pojistku to, ehm, no, v podstatě má, jen se musí zaplatit, technická tam je tuším z ledna... I když oni si tady vždycky něco najdou.
Jen to na Tebe musím odhlásit.
To by snad mělo jít v pohodě, eko je zaplacený, tak nemusíš řešit přepis přes ZTP, pojistku to, ehm, no, v podstatě má, jen se musí zaplatit, technická tam je tuším z ledna... I když oni si tady vždycky něco najdou.
Jen to na Tebe musím odhlásit.
-> 105: pojistka muze byt i na tebe
-> 1560: doufam ze kdyz budu prepisovat auto od tebe tak ze to snad nejak pujde...
-> 105:
Proto mám trvalý bydliště v Praze a né v Kroměříži. Stačila mi jedna návštěva na tomto úřadě.
Proto mám trvalý bydliště v Praze a né v Kroměříži. Stačila mi jedna návštěva na tomto úřadě.
hm tak mi to tradicne v tom VYMRDANYM kromerizi nechcou prepsat.. na tetku (ZTP) to prepsali ale nechteli vydat doklady a znacky protoze to nema 5 let technickou a ze to musi do depozitu .. a nenadelal sem s nema nic.
takze musim udelat stk to kurva nevim jak udelam protoze mam v rizeni vuli jak píča a uzavrit pojistku na tetku...
zajimavy je ze do depozitu znacky muzou jit kdyz nemam tu stk... pak mi rekli ze stk muzu udelat i bez znacek... nejsou to curaci?
maj vubec pravo Vam nevydat znacky kdyz auto nema stk?
takze musim udelat stk to kurva nevim jak udelam protoze mam v rizeni vuli jak píča a uzavrit pojistku na tetku...
zajimavy je ze do depozitu znacky muzou jit kdyz nemam tu stk... pak mi rekli ze stk muzu udelat i bez znacek... nejsou to curaci?
maj vubec pravo Vam nevydat znacky kdyz auto nema stk?
protoze mi mezitim ztp odvezli do nemocnice a ja to chtel udelat rychle:(
kurva ja sem debil byl sem na evidencce.. udelal sem 2x evidencku na ztp a na sebe a zjistil sem ze mam na obou stejny znacky... mel sem debil pockat az to prepisu na ztp a potom na evidencku na sebe ze?
-> 105: ještě před ekodaní jsem přepisoval auto na sebe, bylo bez stk, udělal jsem jen evidenčku a při přepisu to šlo hned do depozitu a stk nechtěli.
-> Luky.: to je prd... soused z chaty kterej měl hundrtku, do předloňskýho roku s ní ještě jezdil každej víkend, tak měl jen známku STK někdy z roku 96 a známku emisí ani neměl a vůbec mu to nevadilo![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
![3](http://img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> Luky.: v tu dobu snad ještě stk ani nebyli ne? :-D :-D
-> Tomaso435 28.11.10 16:31:53: To by ses divil, měl jsem v ruce značky, kde byla technická na známce tuším do roku 1994, nebo tak nějak ![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
-> 105:
Podle mého musíš mít jak při přihlášení platnou STK tak při převzetí značek z depozitu - tedy před plánovaným vyzvednutím z depozitu si zajedeš na podvalu na STK, uděláš to, pak zajedeš pro značky...
Podle mého musíš mít jak při přihlášení platnou STK tak při převzetí značek z depozitu - tedy před plánovaným vyzvednutím z depozitu si zajedeš na podvalu na STK, uděláš to, pak zajedeš pro značky...
to neva hlavne aby to bylo prepsany
-> Zeke-ten šestý: asi ne . . .
-> 105: ja ti nevim jesi de dat auto bez STK do depozitu :(
-> Tomaso435: to pujde hned do depozitu
-> 105:
hmm to ani nebudou mít známky
-> Tomaso435: no stk je 5 let propadla
![3](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/3.gif)
-> 105: příspěvek na provoz je OK ;) stejně ji ho co nevidět seberou :-D
čoveče, nevim jak je to s stk, když ti budou měnit značky (nejspíš) budou ti tam lepit i známky
čoveče, nevim jak je to s stk, když ti budou měnit značky (nejspíš) budou ti tam lepit i známky
tak zitra me to ceka,
budu prehlasovat na tetu sice auto jedno ma ale o prispevek nezadala..ale ma prispevek na provoz,, v tom by nemel byt problem ne? dalsi vec je ta ze pri prepisu nepotrebuju platnou stk ze?
budu prehlasovat na tetu sice auto jedno ma ale o prispevek nezadala..ale ma prispevek na provoz,, v tom by nemel byt problem ne? dalsi vec je ta ze pri prepisu nepotrebuju platnou stk ze?
Jo jo, invalidé neplatí ani poplatek 800,- za přihlášení a značky. Ale pozor, pokud někdo bude hledat někoho se ZTP, tak jediné takového, který nemá od státu příspěvek na zakoupení mot. vozidla, protože člověk který má auto zakoupené s příspěvkem soc. odboru, tak nemůže vlastnit žádné druhé vozidlo. Pak by mohl být pro tu osobu trochu problém...
No vida, to jsem netušil, díky za info.
tak tak, ZTP neplatí ani tech 800kč takže jen jedna evidenčka navíc .. takže úspora 2.800kč ..
-> Hurdis: jaký druhý správní poplatek 800? Já přepisoval v červnu a ztp neplatil nic jen se udělala evidenčka a já klasika evidenčka plus 800
-> Pavel P..: Pravda, to jsem zapomněl. Ale to je jen jedna navíc. Takže cca 220 Kč a dvě hodiny času ztracené výjezdem na stanici STK. Čili po mnoha hodinách poctivé byrokracie ušetříme téměř "dvojku". Ok, proč ne, ale přijde mi jednodušší jí vydělat prací.
-> Hurdis: ještě přičti dvě evidenčky na každýho novýho majitele.
-> vlasmi: Jsem také pro obcházení nesmyslného poplatku pro likvidaci autovraků a podporu náhrad k platům našich výkonných zástupců v dolní i horní sněmovně.
Význam obcházení 3000 poplatku mi ovšem poněkud uniká. Odečteme-li, že bude nutno zaplatit navíc druhý správní poplatek 800,- tak výsledná úspora 2200 by mi za dvojí vyplňování papírů, přemýšlení o daňovém přiznání osoby ZTP apod. vůbec nepřišla zajímavá. Asi mám trochu vyšší nároky na cenu svého času.
Význam obcházení 3000 poplatku mi ovšem poněkud uniká. Odečteme-li, že bude nutno zaplatit navíc druhý správní poplatek 800,- tak výsledná úspora 2200 by mi za dvojí vyplňování papírů, přemýšlení o daňovém přiznání osoby ZTP apod. vůbec nepřišla zajímavá. Asi mám trochu vyšší nároky na cenu svého času.
-> vlasmi: první zapsání děláš ty.
Bazar ti dá zelenou papírovou značku s platností 10 dní.
Bazar ti dá zelenou papírovou značku s platností 10 dní.
Čau, měl bych k tomuto tématu dotaz:
Chystám se koupit v bazaru auto splňující Euro 2, tj. 3000 ekopoplatek. Je to dovoz, takže to má čistopis TP.
Dále bych měl v rodině invalidu, takže se přímo nabízí zbavit se přes něj ekopoplatku.
Jakým způsobem se provádí ošulení ekopoplatku přes invalidu u auta který má čistopis TP?
Předpokládám že dotyčný invalida musí to auto v bazaru "koupit", bude zapsán v TP jako první majitel a ihned potom "prodat" mě.
Když má auto čistopis TP a je prodávaný přes bazar tak to první zapsání provádí ten bazar nebo už já?
Když to má čistopis tak to asi nemá značky (SPZtky)? Z bazaru potom bez přihlášení teda nemůžu odjet?
Za odpovědi velký DÍK!
Chystám se koupit v bazaru auto splňující Euro 2, tj. 3000 ekopoplatek. Je to dovoz, takže to má čistopis TP.
Dále bych měl v rodině invalidu, takže se přímo nabízí zbavit se přes něj ekopoplatku.
Jakým způsobem se provádí ošulení ekopoplatku přes invalidu u auta který má čistopis TP?
Předpokládám že dotyčný invalida musí to auto v bazaru "koupit", bude zapsán v TP jako první majitel a ihned potom "prodat" mě.
Když má auto čistopis TP a je prodávaný přes bazar tak to první zapsání provádí ten bazar nebo už já?
Když to má čistopis tak to asi nemá značky (SPZtky)? Z bazaru potom bez přihlášení teda nemůžu odjet?
Za odpovědi velký DÍK!
-> 105: si o tom někde počti. každý člověk musí podat daňové přiznání, pokud v době jednoho roku uskutečnil koupi a prodej auta. nevim jak je to s jiným majetkem.
vim ale to, že v tomto připadě je samosebou nejlepší aby tam napsal prodejní a kupní cenu stejnou, tím pádem neměl žádný zisk a tedy nemusel odvádět z tohoto obchodu žádnou daň.
vim ale to, že v tomto připadě je samosebou nejlepší aby tam napsal prodejní a kupní cenu stejnou, tím pádem neměl žádný zisk a tedy nemusel odvádět z tohoto obchodu žádnou daň.
-> čert: Samozřejmě ano. Jako každý občan.
do jakyho dan. priznani?
-> čert: musí no. na to jsem nějak zapoměl.
a nemusi to ten invalida dat do danovyho priznani?? kdyz to koupi a hned zase prodavá...
-> patnact: jo jde to. navíc jsme to udělali asi za 10 minut. prostě najednou u jedné přepážky 2 přepisy. musíš mít 2 evidenčky, na sebe a na toho invalidu. Pojistka samozřejmě rovnou na sebe. Fajn je že ten invalida neplatí ani těch 800 za přepis :)
e: Jo a jak se tváří? Co jim je potom? Máš smlouvu, všechny náležitosti tak nemůžou říct ani ň.
e: Jo a jak se tváří? Co jim je potom? Máš smlouvu, všechny náležitosti tak nemůžou říct ani ň.
Vzkřísím tuhle debatu, protože se mě to asi bude v blízké budoucnosti týkat. A proto se ptám: Máte s tímto postupem praktickou zkušnost? Tedy už jste někdo auto papírově "protáhl" přes držitele ZTP-průkazu? Jak se tváří na dopravnim inspektorátu, když tam naběhnete a necháte na sebe přehlásit auto, který se tejden předtím hlásilo na invalidu? A hlavně... už jste někdo vyzkoušel, že to skutečně funguje? Tedy že následující převod po invalidovi je skutečně bez ekovýpalnýho?