Nejspíš to tu je napsaný, ale nechce se mi to tu pročítat. Takže jak jsem to teď měl já:
Přepisoval jsem na sebe v prosinci, tj. po změně zákona 1.10.2013, auto. Bral jsem ho od paní, který zůstalo po zemřelém manželovi. Auto bylo ve stavu že bylo psáno pořád na pána a paní měla soudní rozhodnutí o dědictví - že auto je její. Přepisovalo se to jako že se auto odhlásilo na dědice, přihlásilo na paní, odhlásilo na mě (při tom paní být musela, nebo to snad jde s plnou mocí, kupní smlouvou atd.) a následně jsem si já šel auto přihlásit na sebe -
ekodaň jsem platil (u toho už paní být nemusela).
Jakožto Pražák jsem to vyřizoval nejdřív na Jarově, kde to odhlásili na dědice, přehlásili na paní a odhlásili na mě. Zaplacení ekodaně a přihlášení podléhající ekodani je možné v Praze
pouze v Jungmannce (je to úplně vzadu, vpravo). Dá se tam objednat online, při příchodu se kód nikam nezadává, jen si tam sednete a čekáte, až vás zavolá jedna ze třech paní, co tam sedí. Nevim jak to je s tim přihlášenim na dědice a odhláškou na mě. To se buď dělá v Jungmannce někde jinde (ale to nevim, to si radši zjistěte) a nebo se to dělá v jiný pobočce magistrátu - třeba na Jarově (tam se dá taky objednat a tam se kód zadává cca 10 minut před objednanym časem). Mají to napsaný na stránkách magistrátu.
Lejstra jsem měl: velkej techničák, malej techničák, kartu emisí, starý povinný ručení, nový povinný ručení (to už musí platit, myslím), evidenčku psanou na mě, potvrzení o zaplacení ekodaně, potvrzení o zaplacení správního poplatku, soudní rozhodnutí o dědictví a protokoly z poslední technický a emisky. A samozřejmě pro přepisy z kraje do kraje to chce ještě SPZky - ty řádně očistit, jedna pani tam docela vyšilovala, když jí je tam někdo přinesl špinavý
![1](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/1.gif)
To by snad mělo bejt všechno, ale možná jsem něco zapomněl.
Formuláře si teď nejsem jistej. Rozhodně jsem měl "Přihlášku k registraci vozidla" abych to mohl napsat na sebe a myslím že jsem musel mít "Přihlásku k registraci vozidla" na paní a "Žádost o zápis změn údajů" jednou jakože dědictví a druhý jakože odhláška na mě. Takže celkem by to měly bejt 4 lejstra.
Co se týče přístupu úřednic: Chce to mluvit uťáple, omlouvat se za každou chybu, co člověk vyvede a děkovat za každou jejich pomoc nebo radu. Aspoň mně to takhle prošlo a pani sice křičela, ale byla ochotná. Nicméně já jsem mladej, nevim, jak by reagovala na starší, od kterých by už asi očekávala zkušenosti s ouřadama
A jinak Jarov teda super, slečna na infu ochotná, druhá slečna u přepážky jakbysmet. To jenom v tý Jungmannce to nějak hrotily
No napsal jsem to asi dost zmatkovitě, ale snad to třeba někomu pomůže
![6](//img.skoda-virt.cz/x-smajlici/6.gif)
Já s přepisem neměl zkušenost a tak jsem ocenil každou informaci, kterou jsem někde vyčetl
Edit: Auto nemělo zápis o zaplacení ekodaně, takže s tim bohužel neporadím, jak to je teď. Ale myslim, že to platí jenom když to má zaplacený po 1.10.2013. Ale to fakt nevim, to by se muselo někde vyčíst