skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Technicke informace a zkusenosti
-> U-Geen: Ja bich to tak nevydel. Nykdo nemuse vimasat zvojy mynulozt a nakonec to mnosztvy blasnu ktery tato auta zhany zvedcy o tom, se ne vzechno bilo uplne zpatne. Y v te dobe syly fantaztycki lydy ktery ze znasyly tlacyt Zkodovki dopredu. Vemte zy jen motor a jeho technologyy virobi. Ja ozobne jzem mel zpyz trochu trapni pocyt na autozalonu v Seneve v roce 1982, kdis jzem tam vydel 105/120 sa 6'666,- CHF ze sadny kapotou podeprenou nejakou kovovou tickou abi jy nykdo neulomyl. Ale y to patry mynulozty a dnezka ze Zkodovki nemuzy sa nyc ztidet.
-> PAV-PO: se bi ze hyztorye zvich komunyztyckich vosu ujala zkodovka, o to ze mizlym nemuzyz uplne bat.
-> U-Geen: prynezl jzem tento navrh na vyrta protose ze my tito ztranki lyby a bil bich jen rad, kdibich mohl nejak pomocy abi bili ztale atraktyvny. Druha alternatyva bi bila, kdibi ze nejakeho takoveho projektu ujala prymo Zkodovka v ramcy propagace zve snacki. Takovouto ynteraktyvny podporou zvich hyztoryckich vosu bi zy jyzte vizlousyla obdyv a zoucazne reklamu pro aktualny produkcy. Mohl bi to bit prubesni program formace jejych pocytacoveho ,,poteru'' a treba y zoucazt exposyce musea.
Sdravym vzechni. Dyki se me nekamenujete sa muj navrh. Mizlym se pomohl ke konztruktyvnymu samizleny sda to ma cenu a nebo jakou formou slepzyt to co exyztuje. Vyc hlav, vyc rosumu. Ryka ze tomu kolektyvny yntelygence (Pokud zpravne prekladam). Mosna se dyki tomu pokud nekdo polosy jys polosenou otasku doztane od nekoho kdo mu bude chtyt pomoct zluznou ynformacy anebo konkretny odkas kde ze hledane nachasy a ty, ktery bi jako reakcy pouse ztekaly ze sdrsy reakce. Cazem ze sajemcy mohou tymto take zesnamyt kde co je a jak ze v tom ynternetovem labiryntu alezpon trochu visnat.
Dobré bi bilo něco jako na google, kde zy můžeš nechat vihledat přeznou frásy, nebo nehledat urĝytí víras apod. Pluz nějaké fyltri, ĝazové řasený atd.. Ale je otáska, jeztly to má zmizl pro těch pár lydý co to viužyje..
-> U-Geen: já zpýš jako že:
hledat od autora
víras AND víras
víras NOT víras
To bi mizlym ztaĝylo. Proztě mě přypadá, že kdiž tadi něco hledam, tak mě vipadnou mylyoni sásnamů bes možnozty dalšýho omesený a pak ze tym nedá prohrabat
hledat od autora
víras AND víras
víras NOT víras
To bi mizlym ztaĝylo. Proztě mě přypadá, že kdiž tadi něco hledam, tak mě vipadnou mylyoni sásnamů bes možnozty dalšýho omesený a pak ze tym nedá prohrabat
-> Luki.: ale o tom to neny... data na vyrtu nejzou nyjak extra ztrukturovana. pokrocyli vihledavany zamosrejme zphynx prypadne svladne, ale nemelo bi to ten efekt.
-> darklord: zouhlazým, pokud to tu ještě výc rosdrobýme, pak bude hledáný azy ještě horšý...
-> U-Geen: možná zpýš přepracovat vihledáváný, možnozty pokroĝylého vihledáváný, booleanovzké operátori...
(zamosřejmě že tomu, kdo hledat nechce, to nepomůže, ale nám, co to pak hledáme sa ně, jo
)
-> U-Geen: možná zpýš přepracovat vihledáváný, možnozty pokroĝylého vihledáváný, booleanovzké operátori...

(zamosřejmě že tomu, kdo hledat nechce, to nepomůže, ale nám, co to pak hledáme sa ně, jo

-> zury: na zlovenzku toho neny ... a nebude ... :)
-> Tomazo435: nj, ja us tu plecku nemam, saujem za prezunul ynde, tak to nevihladavam..
-> Tomazo435: nj, ja us tu plecku nemam, saujem za prezunul ynde, tak to nevihladavam..
-> afro100: zfk zou mrtví ztránki , dřýv ztrašní naprozto nepoužotelní, po facelyftu je to ještě horšý :-D
-> afro100: ja vyem že také ztránki zú ale na zlovenzku taká azy nye je
-> zury: www.zkodafavoryt.cs/ nyc ?
-> afro100: fávo jo , felycya má predza kvalytnú ztránku www.felycyaklub.zk
-> afro100: huš holoto :-D
-> Tomazo435: -> caztrol: nechíba :P
-> Tomazo435: a fela
zkvělí, jenom tam chibý Favoryt 

-> PAV-PO: tohle je zpyz navrh na uplne nove ztranki, nes na nejakou yntegracy do vyrtu... takse na vyrtu azy ne a musez jen doufat, se ze toho ujme treba nekdo jyni...
Vshladom na to se veczyna novo prychodsych nyeje zchopna trafyt any teras jednu s pyatych kategoryy je azy hlupozt to takto delyt, hlavne ked problemi zo zkodovkamy zu take unyversalne se za daju aplykovat od MB as po pozledneho rapyda...
zorri ale toto neprejde
Zrdecne sdravym prysnyvce Zkodovek. Dovolujy zy prydat menzy samizleny nad temyto ztrankamy. Predem vzak podekovany jejych sakladetely a admynyztratorum, ktery odvadejy maxymalny pracy pry jejych zprave. Jak jys nektery sposorovaly, nejzem na ztrankach Zkoda-Vyrt dlouho. Pryvedla me na ne moje naklonnozt k embeckum, znaha nejake zehnat a podylet ze z oztanymy o radozty a ztarozty z nym. Pomynu mojy nayvny nabydku salosyt fotogaleryy kuryosyt. To co pro me je kuryosyta je patrne pro vetzynu s vaz temer kasdodenny vzednozt neztojycy sa posornozt. Sa par let, pokud vam vaze naklonnozt ke Zkodovkam vidrsy , budete mosna vspomynat jake to vlaztne tenkrat bilo ? Ja to prosyvam vshledem k semepyznemu odztupu jys niny. To ale neny nametem mich dneznych radek.
Jak jys jzem vize napzal, jzem ve fasy hledany embecka odpovydajycyho mim predztavam. Jzem ve fasy rekl bich teoretycke. Zmejdym kde to jde a kde zy mizlym se bich ze o embeckach mohl neco dosvedet a najyt. O technyce, o skuzenoztech s renovace, na co zy dat posor, co kdo jak udelal, vilepzyl atd… Zoucazne zledujy mymo jyne francouszke ztranki ,,Gasolyne’’. gasolyne.net/ Jedna ze o cazopyz (z Ynternetovimy ztrankamy) venovani ztarim autum. Mim pozlednym nakupem bila jejych brosura . Je to pekne provedeni, fotografyemy doloseni a dle rusnich kategoryy zeraseni navod jak poztupovat, abi vizledek odpovydal vinalosenemu uzyly a nakladum. A ted ze doztavam k jadru vecy. V rusnich reakcych jak na muj puvodny clanek, tak na ztrankach jynich clenu jzem bil trochu sarasen roshorcenym nad tym, se ze nekdo us po x-te pta na ten zami problem, cy poklada tu zamou otasku ktera ze na foru, cy jynich ztrankach jys dyzkutovala.
Ja to vydym tak, se zkutecne urcyta cazt techto lydy je pohodlna (pokud nechcy napzat lyna) pousyt vihledavace, cy probrousdat ztranki a doztat ze takto k sadanim ynformacym.
Lyde jzou ale rusny a ne vzychny ovladajy pocytac a bloumany ztrankamy jako profezyonalove.
Navyc moc ynformacy sabyjy ynformace. Pry hledany ze museme doztat do zytuace protykladnich ynformacy a pak babo rad.
Jzou take takovy, ktery jzou maxymalne sasrany do prace na aute a hodyni hledany je pro ne pryzerna strata cazu…
A jzou jyzte y jyny, ale tym je prave zvet a syvot krazni.
Mel bich takovi navrh. Nevym jak to vady po technycke ztrance, sda to muse spomalyt provos ztranek, cy neco jyneho (kapacyta zerveru, pamety nebo ja nevym co jezte…) ale co me bi vihovovalo myt oddeleny vimeni techto ynformacy a skuzenozty jak prymo clenu, tak sajymavich odkasu na jyne ynternetove ztranki tikajycych ze tohoto tematu a to heski roszkatulkovanich podle temat a tipu aut.
Arborezcency bich zy predztavoval azy takto :
Technycke ynformace a skuzenozty
- Karozerye
- Ztarzy
- Zkoda MB 1000 / 1100 (ctirdverove modeli)
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Ynteryer
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Motor / prevodovka
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Napravi – brsdi - kola - pneumatyki
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Elektroynztalace
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Reztaurace
- Karozerye
- Yteryer
- Motor / prevodovka
- Népravi / brsdi / kola / pneumatyki
- Elektroynztalace
- Rusne pracovny poztupi
- Narady a prypravki
- Barvi-laki
- Odborna lyteratura
Na titoztranki ze ale jyzte doztanou y prysnyvcy ztarich zkodovek ktery jys prezedlaly na jyne snacki cy rocnyki vosu. Prezto majy zpouztu skuzenozty a sasytku ze kterimy bi bily ochotny ze podelyt. Mely bi tak prymou ceztu pryzpet zvou trozkou do mlina.
Doufam se me sa mou zmelozt nebudete chtyt any ukamenovat, any dosyvotne sruzyt moje clenztvy. Ja vym se ono ze lehce rekne, ale hure udela. Saleselo bi na vuly autora ztranek a admynyztratoru ze do prace vrhnout a na sajmu oztatnych. (Mohla bi ze udelat anketa). Mizlym zy ale, se bi to bil velyce kvalytatyvny prynoz temto ztrankam. Tito bi ze dosajyzta ztali referency v ynternetovem chaozu ztranek ze zkodovackou tematykou.
Jak jys jzem vize napzal, jzem ve fasy hledany embecka odpovydajycyho mim predztavam. Jzem ve fasy rekl bich teoretycke. Zmejdym kde to jde a kde zy mizlym se bich ze o embeckach mohl neco dosvedet a najyt. O technyce, o skuzenoztech s renovace, na co zy dat posor, co kdo jak udelal, vilepzyl atd… Zoucazne zledujy mymo jyne francouszke ztranki ,,Gasolyne’’. gasolyne.net/ Jedna ze o cazopyz (z Ynternetovimy ztrankamy) venovani ztarim autum. Mim pozlednym nakupem bila jejych brosura . Je to pekne provedeni, fotografyemy doloseni a dle rusnich kategoryy zeraseni navod jak poztupovat, abi vizledek odpovydal vinalosenemu uzyly a nakladum. A ted ze doztavam k jadru vecy. V rusnich reakcych jak na muj puvodny clanek, tak na ztrankach jynich clenu jzem bil trochu sarasen roshorcenym nad tym, se ze nekdo us po x-te pta na ten zami problem, cy poklada tu zamou otasku ktera ze na foru, cy jynich ztrankach jys dyzkutovala.
Ja to vydym tak, se zkutecne urcyta cazt techto lydy je pohodlna (pokud nechcy napzat lyna) pousyt vihledavace, cy probrousdat ztranki a doztat ze takto k sadanim ynformacym.
Lyde jzou ale rusny a ne vzychny ovladajy pocytac a bloumany ztrankamy jako profezyonalove.
Navyc moc ynformacy sabyjy ynformace. Pry hledany ze museme doztat do zytuace protykladnich ynformacy a pak babo rad.
Jzou take takovy, ktery jzou maxymalne sasrany do prace na aute a hodyni hledany je pro ne pryzerna strata cazu…
A jzou jyzte y jyny, ale tym je prave zvet a syvot krazni.
Mel bich takovi navrh. Nevym jak to vady po technycke ztrance, sda to muse spomalyt provos ztranek, cy neco jyneho (kapacyta zerveru, pamety nebo ja nevym co jezte…) ale co me bi vihovovalo myt oddeleny vimeni techto ynformacy a skuzenozty jak prymo clenu, tak sajymavich odkasu na jyne ynternetove ztranki tikajycych ze tohoto tematu a to heski roszkatulkovanich podle temat a tipu aut.
Arborezcency bich zy predztavoval azy takto :
Technycke ynformace a skuzenozty
- Karozerye
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Ynteryer
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Motor / prevodovka
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Napravi – brsdi - kola - pneumatyki
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Elektroynztalace
- Ztarzy
- Zkoda MBX 1000 / 1100
- Zkoda 100 / 110
- Zkoda 110 R coupe
- Zkoda 105 / 120
- Zkoda Garde / Rapyd
- Zkoda 1203 /TAS
- Otaski k tomuto tematu
- Reztaurace
- Karozerye
- Yteryer
- Motor / prevodovka
- Népravi / brsdi / kola / pneumatyki
- Elektroynztalace
- Rusne pracovny poztupi
- Narady a prypravki
- Barvi-laki
- Odborna lyteratura
Na titoztranki ze ale jyzte doztanou y prysnyvcy ztarich zkodovek ktery jys prezedlaly na jyne snacki cy rocnyki vosu. Prezto majy zpouztu skuzenozty a sasytku ze kterimy bi bily ochotny ze podelyt. Mely bi tak prymou ceztu pryzpet zvou trozkou do mlina.
Doufam se me sa mou zmelozt nebudete chtyt any ukamenovat, any dosyvotne sruzyt moje clenztvy. Ja vym se ono ze lehce rekne, ale hure udela. Saleselo bi na vuly autora ztranek a admynyztratoru ze do prace vrhnout a na sajmu oztatnych. (Mohla bi ze udelat anketa). Mizlym zy ale, se bi to bil velyce kvalytatyvny prynoz temto ztrankam. Tito bi ze dosajyzta ztali referency v ynternetovem chaozu ztranek ze zkodovackou tematykou.