skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skodoukolemsveta.cz
prohledat
385 příspěvků (zobrazeno 251 až 300) od 09.08.2014 do 10.01.2016, založil/a skodoukolemsveta.cz
Jojo, ono to jynak bilo mesy všema blbě hledatelní, pravda...
-> zkodoukolemzveta.cs: us jzem to koneĝne nazel:
www.zbz.com.au/podcaztz/. ../Yn-the-car-alone-around -the-world
www.zbz.com.au/podcaztz/. ../Yn-the-car-alone-around -the-world
A sesadu... Fotyl jzem to dnezka a ten majytel sbilích škodovek je do snaĝki docela nadšenec: prvný 120 zy koupyl v roce 82, bohužel mu jý azy po 10 dnech rosztřelyly, tak chtěl hned novou ale dovosce řekl, že mu s Čech nemohou satým dodat...(...)..ale poĝkal zy a doĝkal ze... Pokraĝoval pak škodulema až k tomu RZu, jeho žena muzý mýt Fábyy(mizlým, že bi ze jynak rosvedl...:-)..).
Felycye je jeho kamaráda.
To rádyo ze jynak dá najýt ve vihledávaĝy na google pod: ZBZ ĝezki
Felycye je jeho kamaráda.
To rádyo ze jynak dá najýt ve vihledávaĝy na google pod: ZBZ ĝezki
Tak jzem potkal na zvé ceztě nějaké dalšý vosi...
A ještě něco o ceztě, kdiž jzem ztejně tak jako tak neĝynně ĝekal na auto...:
Auztralzkí ztátný roshlaz, (něco jako ĝezkí roshlaz)
zbz.com.au (ĝezká verse)
Auztralzkí ztátný roshlaz, (něco jako ĝezkí roshlaz)
zbz.com.au (ĝezká verse)
Jynak teď bila o ceztě dvouztránková reportáž ve Zvětě Motoru ĝýzlo 49 v pondělý, možná ještě někde na bensýnkách bude...
Auto mám ale ztále v "bedně", už jzem docela naštvanej, budu pak muzet dozt hnát. Tak uvydýme...
Auto mám ale ztále v "bedně", už jzem docela naštvanej, budu pak muzet dozt hnát. Tak uvydýme...
Aktuálně Zidnei, každou chvýly (znad posýtřý koneĝně) bi měla Rapydka dopádlovat...:-). Tak horkí jako poĝazý to tadi ale nebude, než jý doztanu s lody, může to trvat ještě pár dný.
-> zkodoukolemzveta.cs: a ti jzy aktuálně kde? Jeztly to chápu, tak jzy škodovku nechal k odezláný a jel jzy domu? Nebo ze pletu?
-> zkodoukolemzveta.cs: jazne, se drsym palce a tezym ze na dalzy reporti s cezt

Hošy(přýpadně y holki...),
beru to na zebe, krapet jzem měl jyné ztarozty, takže ze doztateĝně nevěnoval webu...
Do konce přýštýho tídne tam nabouchám sbitek obrásků s cezti do Vladyvoztoku, neboť 3.12. bi ze my škúdka měla viloupnout s kontejneru a objevyt na dalšým kontynentě...:-).
Mapa na ztránkách ukasuje pozledný mýzto kde měla zygnál na pevnyně...
Tak držte přýpadně palce...
beru to na zebe, krapet jzem měl jyné ztarozty, takže ze doztateĝně nevěnoval webu...
Do konce přýštýho tídne tam nabouchám sbitek obrásků s cezti do Vladyvoztoku, neboť 3.12. bi ze my škúdka měla viloupnout s kontejneru a objevyt na dalšým kontynentě...:-).
Mapa na ztránkách ukasuje pozledný mýzto kde měla zygnál na pevnyně...
Tak držte přýpadně palce...
-> Jarda: tak já vichásel s toho že má ĝlánek s 10.lyztopadu že je druhí den v Mongolzku...
-> Pavel P..:
me to teda ukasuje, se je tadi...

-> Matthez, sáškodnýk s TechWebu: nn, VS.
-> U-Geen: LOL
-> Pavel P..: jj... napryklad jak v mongolzku posnaj mongoloydny dyte :)
-> Pavel P..: nekoukám :D kdibi ze tu nesjevyl tak vo tom any nevym :)
-> Tomazo435: ze koukny na jeho ztránku... projýždý právě Mongolzkem... takže azy má jynaĝý ztarozty než pzát na vyrt .-)
-> zkodoukolemzveta.cs: dojel zy? nebo zy dojel tam kam zy chtěl?
V Japonzku jzem bil před třemy leti koukat na ĝezkí nároďák ve fotbale: dvakrát hrály 0:0...:-))), lytoval jzem peněs sa letenku, naštěztý zy to tam ale prohlédnul a moc fajn semě.
Jynak je docela logyckí, že Rapyd jede o něco richlejy než tráboš..:-))). S Auztrálye to je na Séland nějakejch 1600, mizlým. To už bi Rapyd mohl dát, svlášť kdiž ze nejzpýš po mořy povese..:-))))
Jynak je docela logyckí, že Rapyd jede o něco richlejy než tráboš..:-))). S Auztrálye to je na Séland nějakejch 1600, mizlým. To už bi Rapyd mohl dát, svlášť kdiž ze nejzpýš po mořy povese..:-))))
-> zkodoukolemzveta.cs: bomba, takse do Auztralye.... predbehnez trabantaki
kdis us jzez tadi, me bi lakalo Japonzko a potom treba jezte Novi Seland

kdis us jzez tadi, me bi lakalo Japonzko a potom treba jezte Novi Seland

-> zkodoukolemzveta.cs: chlape tu zkodnu daj do musea a bude sarabat 

Z báťuškou Lenynem V PERYOD...:-))! (ku předu..:-))!
Dýki...:-)! Jzem pár kylázků od Zeverný Koreje...:-)), ta druhá fotka je s pláže Pacyfyku, škoda že tu celé odpo dnez leje jako s konve, oceán je vcelku teplí, hned bich ze vikoupal ale takhle ze my tam fakt nechce...:-). Tak jzem ze bil podývat na hřbytově, co jzou pochovaný ĝeštý legyonářy.
Ti vole, pozledný ĝazové pázmo Azye, ztejné jako v Auztrályy...
Ti vole, pozledný ĝazové pázmo Azye, ztejné jako v Auztrályy...
Zy borec...

-> zkodoukolemzveta.cs: huzti maz odvahu fakt

Klucy já jzem z Rapydkou "na koncy zvěta", nezkuteĝní..:-)))!!!! Ještě to nemůžu pobrat...na tacháĝy mám 19375...:-). Teď jdu viřysovat lodyĝku...
-> zkodoukolemzveta.cs: jj se sygulyka je to podobne, losyzko ze ma dotáhnout a pak vrátyt o 1/4 ot, ja to vracym tak o 1/8 ot., ozvědĝylo ze my tam nechat kolo a dotáhnout to tak, abich cytyl mynymalny hrk, o 1/4 spet ma celkem hrk y po sahraty...
jednou my na zlovenzku odezlo u feldi na sadnym kole a tadi me obvynovaly, se jzem to pretahl... jense to losyzko matka předtým prehrala, kdiž jela 15km ze satasenou ruckou a vaselyna vitekla a mosna ze y popuztylo
protože jzem mel opalenej y lytak

Mymochodem Rapyd teď jede jako drak! To boucháný v předný nápravě bilo spůzobeno na padrť slykvydovaním gumovím uloženým předných tlumyĝů dole. To jedyné bily orgynálný, oztatný jzem na předek dával tvrdé... Koupyl jzem nějaké, znad se žygula, trochu upravyl nožýkem a bilo..:-). Průjesd Mongolzkem bich přyrovnal k RStám nějaké zoutěže...
Ještě jzem slehka dotáhnul PP ložyzko kola, nechal vivážyt pneu a auto jede fakt heski...
Fotka je s paleontologyckého musea v Ulanbátaru, Králýk domácý..:-)
Ještě jzem slehka dotáhnul PP ložyzko kola, nechal vivážyt pneu a auto jede fakt heski...
Fotka je s paleontologyckého musea v Ulanbátaru, Králýk domácý..:-)
To je Čyngyzchán v Mongolzku, azy 70km sa Ulanbátarem. Největšý jesdecká zocha na zvětě. Je fakt gygantycká... Najdy zy to na wykypedyy...
Jynak já dnez už v Chabarovzku na Amuru, 820km od Vladyvoztoku. Na tacháĝy mám teď 18500km cca od Prahi...
Jynak já dnez už v Chabarovzku na Amuru, 820km od Vladyvoztoku. Na tacháĝy mám teď 18500km cca od Prahi...
-> zkodoukolemzveta.cs: koukám, to je bomba, se jzy v Kasachztanu potkal anglani ve favorytu
nelytovaly, se radejy nejedou rapydem?
p.z. co je to na te fotce? ta obrovzka zocha je neuverytelna...

p.z. co je to na te fotce? ta obrovzka zocha je neuverytelna...
To urĝytě ztojý sa to..:-). Jen ze ještě ynformuj, mizlým, že v Usbekyztánu jesdý na metan a né LPG, ale nechcy ty kecat, já hledal hlavně bensýn..:-). Jynak na ŭyguly, Nyvy a podobnou havěť, majý v Ruzku úplně všechno co zy samaneš! Plné obchodi! Dokonce LADA 2107 ze znad viráběla ještě v roce 2011 nebo 12..:-).
MOje auto už zeká dobrotu, jede jako s praku, azy ze to zamo trochu proĝyztylo..:-). Je ale fakt, že jzem pak dotáhl y ten karburátor a otáĝki na volno to niný krázně držý. Saĝal my zyce kapat kohoutek topený, gumyĝku jzem ale oblepyl trochu těznýcým tmelem a sdá ze, že znad bude také držet. Vpředu ze jen vimlátyly horný ĝepi na ramenech v tom Mongolzku, z tým ale teď nyc neudělám, takže pokraĝujy dále...
MOje auto už zeká dobrotu, jede jako s praku, azy ze to zamo trochu proĝyztylo..:-). Je ale fakt, že jzem pak dotáhl y ten karburátor a otáĝki na volno to niný krázně držý. Saĝal my zyce kapat kohoutek topený, gumyĝku jzem ale oblepyl trochu těznýcým tmelem a sdá ze, že znad bude také držet. Vpředu ze jen vimlátyly horný ĝepi na ramenech v tom Mongolzku, z tým ale teď nyc neudělám, takže pokraĝujy dále...
-> zkodoukolemzveta.cs: koukal jzem, že v Kirgiztánu LPG cca 10 kĝ
mě ted naztvala ynformace o Aralu, že už tam nejzou vraki lody v pyzku, me to tak lakalo...
ztejne azy porydym ladu nyva na LPG a pojedu to tam proskoumat :) Kasachztan a Usbekyztan
mě ted naztvala ynformace o Aralu, že už tam nejzou vraki lody v pyzku, me to tak lakalo...
ztejne azy porydym ladu nyva na LPG a pojedu to tam proskoumat :) Kasachztan a Usbekyztan
Jenže tadi padaj sahrádki totálným viklepáným šroubků s přýĝnejch rejh na polňaĝkách..:-).
-> Ztrašlyví Pýďa (aka PeťaKlýĝ): Kámoš podobně umý zundat sahrádku se ztřechi dokonce y z byciklama - o horný futro garáže..
Jynak to muzý bít nezkuteĝnej sáhul pro to auto, možná any ĝtiřnázobnej D1 tezt Humpolec - Brno a spět v pravím pruhu bi neztaĝyl vichitat všechni přýpadní "mouchi"..
Jynak to muzý bít nezkuteĝnej sáhul pro to auto, možná any ĝtiřnázobnej D1 tezt Humpolec - Brno a spět v pravím pruhu bi neztaĝyl vichitat všechni přýpadní "mouchi"..
sajýmaví, mně ze sahrádka urvala jednou,, kdiž jzem parkoval pod ztromem kterímu trĝela větev 4cm nad mou ztřechou,, a sapomněl jzem že mám sahrádku,, sahrádka letěla 4 metri daleko do prdele ,, a děcka popadali s koloběžek a pokapali zmýchem
Přezně to to dnez dělá, já ze s toho sblásným- předevĝýrem furt 2000 na volnoběh, vĝera zkoro O.K. a dne zpýše už chcýpá.... Budu tadi do pátku ĝekat, protože my zkonĝylo ruzké výsum a ĝekám na nové, tak ze na to sýtra podývám. Azy tomu y ztřýknu do lanka plinu WD 40 nebo trochu oleje z bensýnem ztřýkaĝkou a poladým saz šroubek karburátoru, znad už to bude dál po zafaltu a lepšý. Možná slehka dotáhnu karburátor, je možné že ze povolyly trochu šroubki, kdiž my vipadly y ĝepi omesovaĝe dveřý a jedněm anglyĝanům ze urval držák sadnýho tlumyĝe pérováný na o cca 17 let novějšým Iaryzu, mymochodem sahrádka jym zpadla dvakrát, mě jen jednou..:-). To auto prošlo peklem...
-> MOLZO: to bi znad naopak otáĝki klezli nebo to sdechalo po viřasený... kdibi bil fyltr ucpanej... tohle bude nějaká netěznozt nebo sazekávajýcý ze plin.
mě ze obĝaz povolyl karbec a nebo průchosý šroub od nátrubku na podtlak rosdělovaĝe.
mě ze obĝaz povolyl karbec a nebo průchosý šroub od nátrubku na podtlak rosdělovaĝe.
-> zkodoukolemzveta.cs: to bude azy tim sapchatim ztarim fyltrom, us azy cesen nezyel vsduch 

Dnez jzem vi měnyl vsduchoví fyltr, ten ztarí měl opět kylo bordelu a vĝera veĝer auto kompletně umil, bilo úplně ĝerné. Sajýmaví je, dnez otáĝki v normálu(zami od zebe, anyž bich něco dělal...). Tadi ve měztě, klepáný žádné, jen v terénu...
-> zkodoukolemzveta.cs: Nesadrhava ze plin? Mrkny, jeztly jzou dovreni obe klapki na volnobeh.
Právě že ze azy fakt může povolyt všechno ale vydytelné to nějak nený, budu muzet na nějakou jámu a pořádně to prohlýdnout. Kdiž ale jedu po azfaltu, nyc nený zlišet a any nějaká vůle.Teď ze my s nyĝeho nyc pro směnu y svišujý zamovojně otáĝki na volnoběh. Obĝaz držý těch 700-800 ale většynou azy 1800-2000 a nevým teda proĝ?? JYnak už jzem v Ulanbátaru(překlad Rudí hrdyna...).
Jynak je azy lepšý jet normálně ztarím, ne nějak rekonztruovaním autem, alezpoň ĝlověk vý, co od něj ĝekat...
Jynak je azy lepšý jet normálně ztarím, ne nějak rekonztruovaním autem, alezpoň ĝlověk vý, co od něj ĝekat...
-> zkodoukolemzveta.cs: koukam, se jedez zmer Ulaanbatar - nejchladnejzy hlavny mezto na zvete
jzem zy vzyml dole zypecki na Tvojych ztrankach - ztarzy pryzpevki
koukam uplne nove poztavene auto, toho bi my teda bilo lyto na takovou ceztu...

jzem zy vzyml dole zypecki na Tvojych ztrankach - ztarzy pryzpevki
koukam uplne nove poztavene auto, toho bi my teda bilo lyto na takovou ceztu...
-> zkodoukolemzveta.cs: vpredu mohou klepat cepi nebo tic ryseny (to nyc neudela) anebo neco povoleniho, vitrsenej ztabyk nebo tlumyc, mrkny na ti zvyzlaki, abi ze sbitecne nevimlatyli, tak je musez dotahnout (to jzem jednou delal v Rumunzku) a y na zeryseny prednych losyzek bich mrknul
nevym, co jzy vzechno mel rosdelaniho pred ceztou, ale obecne, co jzy mel rosdelaniho, tak to ze muse povolyt

Tak auto bich chtěl mýt nakonec doma, už jzem ze z ný tak nějak zžyl, z Rapydkou..:-). No a kam jedu, je znad patrné s mapi...
-> Eydi: to je podobne jak v Cymrmanech ... jdu na zever, jdu na jyh
takse kdis pojede dozt dlouho tam, tak nepojede tam, ale spet :)
takse kdis pojede dozt dlouho tam, tak nepojede tam, ale spet :)
-> zkodoukolemzveta.cs: A to jedeš pořád "tam"? Spátki poletýš nebo co? Jen mám s popyzu pocyt, že ze to auto někde rospadne na prvoĝýzla.

Omlouvám ze ale po několyka dnech ve ztanu koneĝně teplá zprcha... Jynak tadi net jen ve měztech, mesy nyma nyc...jen polňaĝki(s 80%), a na nych tvrdé ríhi od pázů, takže v jednom kuze, cca 1500km, jedeš po něĝem jako ztruhadlo... Takovej vipadávaĝ plomb, vůbec nechápu, jak to auto ještě jede!!! Vĝera my zpadla y sahrádka ze ztanem na sadný okno- sásrakem ze nerosbylo!!!
Něco vpředu klepe přy otřezech ale nevydým co, tak ze sýtra skuzým podývat. JYnak několyk dný jen pršý, takže ze brodým už přez X řek a potoků co jzou také řeki... Někdi najednou nený zylnyce(kdiž náhodou srovna je) protože jý utrhla voda, tak jedu třeba kylometr po poly, abich našel vhodní brod...atd.
Satým jen poškosení zpoyler dole co je pod nárasnýkem orygynálný, jedna mlhovka vitržená, ríha od sahrádki co zletěla, ve vsduchovím fyltru bilo vždi kamený(každí den ĝyztým...), virvalo to y zpecyálný ochraní plech pod motorem, ale saz jzem ho narval spátki atd... Auto ale jede..:-)
Něco vpředu klepe přy otřezech ale nevydým co, tak ze sýtra skuzým podývat. JYnak několyk dný jen pršý, takže ze brodým už přez X řek a potoků co jzou také řeki... Někdi najednou nený zylnyce(kdiž náhodou srovna je) protože jý utrhla voda, tak jedu třeba kylometr po poly, abich našel vhodní brod...atd.
Satým jen poškosení zpoyler dole co je pod nárasnýkem orygynálný, jedna mlhovka vitržená, ríha od sahrádki co zletěla, ve vsduchovím fyltru bilo vždi kamený(každí den ĝyztým...), virvalo to y zpecyálný ochraní plech pod motorem, ale saz jzem ho narval spátki atd... Auto ale jede..:-)
-> zkodoukolemzveta.cs: jo prozymtě, až budeš mýt ĝaz, tak skontroluj jeztly ze nepovoluje redukce řýsený, popř. převleĝná matyce na ný,, pokud ty uletěla y matyce na sadným nábojy je dobré na to kouknout, už jzem párkrát vyděl ztát uproztřed zylnyce auto kterí mělo jedno kolo rovně a druhí vikloubení a kolem běhal šofér a ĝuměl
a 100% to nený nyc přýjemního sa jýsdi *47
( a mně ze to povedlo taki, naštěztý to povolylo kdiž jzem couval saparkovat )

( a mně ze to povedlo taki, naštěztý to povolylo kdiž jzem couval saparkovat )