-> Bukaj: Je taky možný, že ta doba nabíjení u tý Hilti je daná tím, že to je 22V/3,3Ah Li-Ion akumulátor... Přece jenom to je baterka jako kráva a když s tím nedělám celej den, ale jenom příležitostně (mám bateriovku a 1/2" utahovák, každý s jednou baterkou), tak nabíjím obyčejně jednou za 14 dní...
-> Stepan FUN: Hele, nevim - my v práci máme dvě akučky Bosch profi, jedna malá, druhá velká - ty, ze kterých vychází ty lidlovské, obě s dvěma Li-ion akumulátory a z úplného vybití do plného nabití se dobíjejí 15-20 minut. Takže 75-90 minut, co mají ty Lidlovské, mne tedy nenadchlo...
-> aDAm: Nevim, s těma Lidlovskejma nemám problém - jediný, co mne štve u těchto levnějších akuček je to, že mají jen jeden akumulátor. Na stavbě jsou potřeba dva na střídání. Kdyby aspoň měly rychlodobíjení, ale bohužel nemají - akumulátor se dobíjí přes hodinu...
hele co ta aku co teď bude v akci? stojí za to? Ještě jsem teď viděl v tescu akci na Black&Decker aku vrtačku, malá sada 14,4V za 13kil a velká sada 12V taky za 13kil, co je vhodnější koupit? BD nebo lidl?
-> Vojťas: Tak to jo, já asi využiju dosti - ale dlouhý léta jsem vystačil taky jen s Tona ráčnou - než zakukala. Až to mě donutilo si pořídit seriózní křížovej klíč..
-> Vojťas: Tě nahlodám.. mám kompresor u vrat garáže, takže přípravy nulový, jen spustit, nasadit na hadici, obejít s tím auto.. pohoda. Koupil jsem, zkusil a na zejména na sezónní přehazování kol to bude vyhovovat, pokud teda vydrží.. Z 16ti matic vzdorovala jen jedna, ale říct si dala, nepochybuju ale, že na plecháčích po standartní zimě nějakej problém bude.
-> Vojťas: Utahovák za 600,- Pokud máš rozvod vzduchu po dílně - proč ne... Ale domů do dílny? Ti radši zainvestovat minimálně 2x tolik za něco s dvojitým boucháním...
Osobně jsem v práci dostal do výbavy 200Nm akumulátorovej utahovák a to je jiná liga. To používám prakticky denně. Ale taky jiná cena...
-> Vojťas 24.02.14 17:58:02: mám ho doma ( jinej ) a nepoužívám ho moc. Než dojdeš pro kompresor, nafoukáš ho, obejdeš s nim celý auto, stejně ty utažený šrouby nepovolíš ... to je snažší se na to vysrat...
-> Stepan FUN: Dík, zajímavý, třeba o moto Nimbus jsem slyšel a nějaký i viděl, ale souvislost netušil.. sranda je ta globalizace plíživá, u táty v práci měli zkraje 80.tých Nilfisk vyrobenej ve Švédsku, v kolbence jsme asi 2003 likvidovali WAP Made in England, ještě i teploměr měla Smiths kapilárovej..
-> Jarda/felda: Ale na to, aby to při neopatrném zacházení sundalo ze SPZ známky TK a EK to bohatě stačí, stejně tak na likvidaci lamel hliníkového škodováckého chladiče
-> auta.petr: taky me to funguje cc 2 roky, na par oplachnuti auta a dlazby/betonu za rok... jen nejak prestalo slapat prisavani myciho prostredku, ale to me nejak netrapi.
-> Stepan FUN: Jo? Zrovna nedávno jsem si říkal, jak se švédskej výrobce průmyslových vysavačů dostal k WAPkám.. Origo WAP jako WAP anglickej jsem teda fakt už neviděl novej, ani nepamatuju..
-> auta.petr: Nilfisk je "originál WAP". Zatím na ně nemůžu říct špatný slovo jak ve vysavačích, tak ve wapkách. Ale každopádně tady je to OT. ;-)
K tomu dotazu - jestli to máš na domu, abys umyl 2x za měsíc auto a jednou sekačku, tak určitě OK skoro cokoli. Pokud to bude do dílny, tak bych tuhle cenovou relaci vynechal.
-> Bukaj: No na Karchery jsem právě koukal, ale nějak se mi v téhle cenové relaci nezdají, přijde mi to jako malá hračka, ale je možné, že jak se říká, na velikosti nezáleží. A líbí se mi, že je k tomu ten kartáč. Jinak jsem koukal na značku Nilfisk nebo jak se to píše a ty se mi celkem zamlouvají, ale to už je do jiného tématu...
-> Luky 14.02.14 09:19:17: ty smirky a kotoučky jsou svojí velikostí a titěrností vhodné tak akorád na gelový nehty už jsem na ně kdysi koukal a oni v letáku píšou,že to je mikro...
Tak od pondělí v Lidlu bude nějaká akuvrtačkobruska a k tomu sada stopkových nástrojů, jak tak na to koukám v letáku, zcela ideální pro šťourání se v kanálech hlavy motoru.
Nepůjde tam někdo z plzeňáků v pondělí ráno? Já se tam zrovna nedostanu...