skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapalovací cívka
-> COL: Zacali "cukat" a myslim, ze to bylo jeste po mene nez 10tkm. Ale zadnou zmenu k lepsimu jsem nezaznamenal. Navic to za studena hur startovalo.
-> Dušan: tohle je, jak jsem psal, jedina svicka, kde jsem pozoroval nejakou zmenu....
-> COL: To jo, ale me se tam nikdy neprojevila ta vyhoda LPG nebo "lepsi" svicky
Tohle neni lpg svicka, navic jsem mel nekolik sad za 140 KC za sadu, coz nebylo drazsi nez obyc svicka.
ja odjakziva jezdil na klasicky svicky a jezdilo to uplne normalne. LPG svicky je jen tahani penez z lidi. Brisk svicka stoji 30 CZK
-> King:
no je otazka, co je to "nutny". :-) Faktem je, ze jsou jediny, kde jsem si vsiml nejake zmeny po jejich instalaci - zvedl se volnobeh asi o 100 ot/min. Z cehoz usuzuju, ze jsou schopny opravdu vytvorit nekolik jader z nichz se pak siri horeni...
V cem ti delaly neplechu? Mne delal spis neplechu palec, kde pri podminkach narocnych na prurazne napeti skakala jiskra na druhou stranu... to jsem vyresil epoxidovou barierou, pak se prorazil material palce smerem na unaseci hridel.... moemntalne mam jakysi cinsky palec, kde nevystupuje plisek tak moc k protilehle strane a zatim je to OK.
10-15 tkm je mez jejich zivotnosti snad i podle vyrobce...
Ale mozna vymeknu a dam nejaky "trapne obycejny" svicky :-).
no je otazka, co je to "nutny". :-) Faktem je, ze jsou jediny, kde jsem si vsiml nejake zmeny po jejich instalaci - zvedl se volnobeh asi o 100 ot/min. Z cehoz usuzuju, ze jsou schopny opravdu vytvorit nekolik jader z nichz se pak siri horeni...
V cem ti delaly neplechu? Mne delal spis neplechu palec, kde pri podminkach narocnych na prurazne napeti skakala jiskra na druhou stranu... to jsem vyresil epoxidovou barierou, pak se prorazil material palce smerem na unaseci hridel.... moemntalne mam jakysi cinsky palec, kde nevystupuje plisek tak moc k protilehle strane a zatim je to OK.
10-15 tkm je mez jejich zivotnosti snad i podle vyrobce...
Ale mozna vymeknu a dam nejaky "trapne obycejny" svicky :-).
A ty svicky s ZC tam jsou nutny? Me o tam moc nedelalo na plyn dobrotu a po 10tkm sly do kopriv. S "obyc" lpg briskama to odjelo 2x35tkm a civka v poho. A.to jsem to tejral mirne chudou smesi.
Ahoj,
uz mi na zapalovani v kratke dobe odesla 2 favo civka. Sice za to asi muzou presluhuji svicky s jiskristem ZC, ktere uz asi chce hodne velike napeti. Nicmene i tak ta civka asi jede na hrane...
Potreboval bych nejakou radu, kde se daji koupit civky se znamymi parametry. Nasel jsem sice shopy s civkama v US, ale nedari se mi dohledat parametry...
Nema nekdo doporuceni?
uz mi na zapalovani v kratke dobe odesla 2 favo civka. Sice za to asi muzou presluhuji svicky s jiskristem ZC, ktere uz asi chce hodne velike napeti. Nicmene i tak ta civka asi jede na hrane...
Potreboval bych nejakou radu, kde se daji koupit civky se znamymi parametry. Nasel jsem sice shopy s civkama v US, ale nedari se mi dohledat parametry...
Nema nekdo doporuceni?