skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Oprava laku
-> Eidy: Jo no, možné to je. Bůh ví jakou to auto má minulost. Ale zdá se mi, že nový lak to bude, protože je trochu tmavší než ostatní červené Fabie a ten lak nic nevydrží.
-> Induktor: Tak to je jasný, to bylo bouchlý na předek a buh ví, jak a čím do kdo nalakoval. Pak to omlátí třeba i štěrk.
Jo no, tak víš jak, tohle jsme ještě neviděli, tak nás zajímalo, čím to mohlo být. Auto koupil asi v únoru, bylo pěkné. Ale netrvalo dlouho a začali přibývat škrábance (ne vinou majitele) a pak tohle. Dobře, doporučím mu tedy láknout celý blatník. Zbytek auta sem tam škrábanec. Ale na kapotě a na druhém blatníku je ten lak taky takto odštípaný, ale sem tak někde, ne v takové míře. Každopádně díky moc za vyjádření a za rady 

-> Induktor: Od kuličkovky pochybuju, že by to takto odštíplo lak, to spíš štěrk, nebonějaký střepy něčeho tvrdého ostrohranného. Prohrábnutím na štěrku si neomlátíš vršek lemu - leda, že by hrábl někdo vedle něj
Jak to vzniklo, je fuk, buďto neřešit (na plech to není, jen na základ), nebo stříknout celej blaťák - dle rozvahy a stavu zbytku vozu...

Jak to vzniklo, je fuk, buďto neřešit (na plech to není, jen na základ), nebo stříknout celej blaťák - dle rozvahy a stavu zbytku vozu...

Taky si nemyslím, že by to bylo od kuličkovky. Jednak by se museli asi hodně nudit, když je to v takovém rozsahu a jednak by tam asi byli promáčkliny, což nikde nejsou. Je možné, že by celé auto mohlo mít nový lak a ten třeba není kvalitní? Já bych si spíše myslel, že měl vytočené kola a hrábnul někde na štěrku (třeba i nechca).
-> Induktor: koukam ze je tam videt i nejaky skrabanec ja bych to znovu laknul!!!!
-> Induktor: nezdá se mi, že by děcka střílely takhle na lem. Nicméně tohle asi tužka nespraví. To jedině celej blatník.
Rozbrousit šmirglem zrnitost 2000 pod vodou do hladka, pak zabrušovací pastu na lak (např. FARECLA G3) a odpovídající kotouč do leštičky a nakonec zaleštit opět pastou (např. FARECLA G10) a odpovídajícím kotoučem... Potom už jenom ošetření laku nějakou vhodnou leštěnkou a hadrem...
Ako opravim stieknuty lak hmm ???dik