skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
celni okno z fe do fa
-> Milan 136: ale je www.cc-autodily.cz/tesnen
i-predniho-skla?brand=SKOD
...
-> Peckin: origo uz davno neni...
Urazit držák zrcátka ze skla z Felicie je snadný, sklo mi při tom nikdy neprasklo. Ty držáky tam od výroby drží hodně mizerně a většinou s tím k nám jezdili lidi protože jim ty zrcátka padali. Na favorita a felicii jsem dával vždy gumu novou ale doporučuji originál, repliky jsou užší aspíš plastový než gumový a to pak asi vychází na stejnou jestli novou nebo starou.
Já vezmu hřebíky, zastrkám je zevnitř hlavičkama před rantl karoserie (odchlípnou gumu skla) po cca 5 až 10 cm. Začínám v polovině okna, celou horní hranu až do poloviny okna na druhé straně. Pak sklopím sedačky, zuju si boty a oběma nohama cca 10 až 15 cm od rohů okna zatlačím a okno vyjede ven téměř samo :-)
Pozbírám hřebíky a hotovo.
Pozbírám hřebíky a hotovo.
-> Jarda - zrušená registrace 29.07.15 13:08:00: Já používám jen ruce a nohy, ale lepší je to dělat ve dvou.
Nejdřív odchlípnu gumu v horním rohu a za stálého tlaku na sklo směrem ven postupně prstama odchlípávám gumu dál a dál, stačí horní hrana a rohy a okno jde samo ven...
Nejdřív odchlípnu gumu v horním rohu a za stálého tlaku na sklo směrem ven postupně prstama odchlípávám gumu dál a dál, stačí horní hrana a rohy a okno jde samo ven...

-> minno: páč když je narušená atd , uř teď je okno zaplacaný silikonem prej teklo
a když nebudu mít jinou tak co mi zbývá koupit

-> rsvancara: provázek na vyndání? já používal kolíčky a prasklo tak 50:50 :( jedno mi při prvním vyndání neprasklo a při druhém jo :((
-> Jarda: Vyndat klínek a pak stejně jako s bezklínkovou. Někdo používá provázek, já cca 50 hřebíků :-D
zeptám se, jak je složité vyndání skla s klínkovou gumou? taky raději rozřezat? díky
mám to totiž na BAZovi i na nivě
mám to totiž na BAZovi i na nivě
-> minno: pri neodbornej demontazi
ale nic co by nespravil silicon 

-> rsvancara: no, no, a práve preto som sa pýtal, prečo je akože potrebné pri každom vyberaní skla dávať nové tesnenie :)
-> minno: Cca 10 let jsem na 120cítku při výměně čelního skla novou gumu nedával a nebyl problém.... sundat ze skla, vyčistit a zpět.
Až teprve teď na GLi jsem poprvé v životě dával na přední i zadní novou. A přišlo mi to takový těžší to tam dostat. Ale povedlo se.
Až teprve teď na GLi jsem poprvé v životě dával na přední i zadní novou. A přišlo mi to takový těžší to tam dostat. Ale povedlo se.
-> Lukyn Fakír: prečo by sa musela guma kúpiť nová?
-> Chali: jo jo přesně nejlepší způsob na vyndávání, guma se stejně musí koupit nová tak je to jednoduší takle
-> Chali: já myslel při sundávání toho čůra a zrcátko :-D
-> Tomaso435: Když sklo vyndáváš tak je nejjednoduší uříznout gumu,a pak ti nepraskne 5 z 5-ti 

-> Tomaso435: to z feleni co jsem měl sehnaný, není bylo jiný tak jsem se na něj vys... a sháním přesně z fáva ať je to bez starostí, páč teď co tam je je čirý a je neskutečně podrápaný takže do času chci sehnat jiný

-> Lukyn Fakír: 2 z 5ti skel mi při sundávání ruply :-D
a síla skla není stejná, nebo aspon váha není stejná. starý thorax sou těžší než novější splintex. teoreticky osadit auto sklama splintex , hnedka je kg doma :-D
a síla skla není stejná, nebo aspon váha není stejná. starý thorax sou těžší než novější splintex. teoreticky osadit auto sklama splintex , hnedka je kg doma :-D
jasný no, tak pokud bude slušný tak ho asi vemu, díky

To bych radsi sundal fa zrcatko a sklo dal i s fe zrcatkem
-> Lukyn Fakír: zrcátko sundáš, ale ten čudlík co ho drží se sundavá blbě, možná nožem, ale spíš bych to tam nechal, ono to zas až tak nevadí

-> Milan 136: sakra mám možnost okna z feliny sháním na fa ale bohužel má tam to čůro 

-> Lukyn Fakír: pokud nechces to sklo prasknout tak asi moc ne
využiju toto téma snad někdo poradí, když budu mít z feliny okno dá se ten vehement na zrcátko sundat? díky

Diky moc za odpovedi
To viš že se da jenom jeden je problem je v tom že favorit nema držak na zpětné zrcatko a felicie ano.A sila skla je stejna a i guma na celni okno
z fe do fa no problem, opacne je to horsi, ale da se... to favoritacky, alespon z prvnich modelu je silnejsi

jo pasuje
Cau,nevedel by nekdo jestli pasuje celni okno z felicie do favorita?Myslim si ze jo,ale nejsem si jistej