skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kde máte hasičák
Kamarádovo rodiče mají ve feldé hasičák taky pod spolujezdcovou sedačkou na ležato a je to origo hasičák,který se používaly do servisních aut od škodovky
-> kapa120: hasičák mám umístěný stejně jako -> Majkl a spokojenost.
Já mám v návodu od LPG napsáno, že v případě požáru je zakázáno hasit a je potřeba odejít co nejdál od auta a informovat hasiče.

-> spartra: Myslim kdyz na sobe nebo v navodu ma upozorneni aby stal svisle tak ho dat jedine svisle. Kdyz tam nic nepisou tak si ho dej treba vzhuru nohama

majkl, jaký porušování, tam už takle leží, se tam dával

-> kapa120: Mam stejne jako Tuner#2, akorat ze pod ridicem.
Já na krabici ani na hasičáku neměl upozornění v jakém má být poloze, ale bylo na něm že má bejt v teplotě do 60°C a na mojem teploměru v autě bylo přes 70°C, tak jsem občas měl strach aby mě to katapultovalo..
ps:
Aha !?
Aha !?
V kufru a nalezato...

-> Rabbit: Máš to trochu popletené hasičák byl v kabině a hadice vedla na řidiče a do motoru bylo to několik trysek
-> Rabbit: Tak to je opravdu zajímavá úvaha to by mě nenapadlo ale musel by být nějak izolovaný aby se mu s teplotou neměnil tlak.
kapa120:
V motoru ovládanej z místa řidiče
. Prej se to tak dělalo u 130RS
V motoru ovládanej z místa řidiče

-> Hurdis: oni to nepisou primo na hasicaku ale v letaku kterej byl u toho kdyz sem to kupoval... ale me to nemrzi, ja ho chtel stejne dat tam kde ho mam :)
Tak jsem prohlížel ten můj hasičák a nic o vertikální nabo horizontální poloze tam není takže příjde do auta asi horizontálně
-> haso:

-> haso:

-> Majkl: no asi záleží na výrobci, já jsem dával nové hasičáky do aut tak cca 4 týdny zpět a žádné podobné doporučení tam nebylo, samozřejmě, že vertikální uložení je ideální
ale třeba do eska jsem si ho namontoval u podběhu pod úhlem 45°, jiná varianta v dosahu ani nešla, a mít hasičák v kufru je kravina
ale třeba do eska jsem si ho namontoval u podběhu pod úhlem 45°, jiná varianta v dosahu ani nešla, a mít hasičák v kufru je kravina
-> kapa120: a este pre dosiahnutie vacsieho efektu to chce dopredu LED diody aby si to mal ako z toho filmu

-> Majkl: mno jo nemáš kupovat hasičák ve stylu láhve NOS
-> havlik: jj vim ze tam byly uz od vyroby.. ale na tehle novejch to vylozene pisou (nebo aspon na tom co mam ja)
-> haso: O takový pocit bych ani nestál

-> Majkl: ale dříve se hodně dávaly na ležáka pod sedačku spolujezdce otázka je jesli neměly jinak řešený ventily
-> Majkl: prinajhorsom vyleti aj so sedadlom spolujazdec, ked ten hasicak pod nim buchne a bude mat pocit ako keby mal to auto KITT z Knight Rideru

-> spartra: vazne? tak porusovani bezpecnostnich opatreni pro tak dulezitou vec jako je hasici pristroj mi neprijde zrovna bezpecne.. ale delej si co chces
-> Majkl: Já ho dám klidně svisle, jen jsem chtěl vědět kde nejmíň překáží.

majkl, zas se nemá brát vše vážně, máme ho též na ležáka u spolujezdce

-> kapa120: jenze na hasicacich do auta pisou ze musi stat ventilem nahoru a je tam primo zakazany davat je nalezato..
-> kapa120: holt, hádam sa to nestane

-> haso: Myslím si že je to velice praktická věc, která ti za pár stovek může zachránit celé auto.

-> Hurdis: -> Tuner#2: Díky

-> kapa120: a ked nemáme vobec?

-> Tuner#2: No jooo,vopičák.....

-> kapa120: skoda.stable.cz/cz/index.
php?id=4&i...
U spolujezdce, na odkazu je to vidět, hned po ruce.
U spolujezdce, na odkazu je to vidět, hned po ruce.
-> kapa120: ve škodovce jsem ho měl tady:
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=4&i...
ve feldě a ve fordu mám podobně umístěný, ale na straně spolujezdce, u volantu nebylo dost místa
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=4&i...
ve feldě a ve fordu mám podobně umístěný, ale na straně spolujezdce, u volantu nebylo dost místa
-> Majkl: Nebylo by foto pls???
-> kapa120: a i to dobre vypada...
No mě by se do kastlíku určitě nevešel mám 2kilogramovej.

-> Majkl: To nezní špatně.
no ja mam jen trakovej zachranej co rozdavaj pojistovny a ten mame taky v kastliku
-> Majkl: jak se praví v jednom vtipu a nebo tam

ja ho mam vpravo po packou otevirani kufru
-> kapa120: volil bych buď přišroubovanej pod sedačkou vlevo nebo pod palubkou dole ale např ve formanovi ho máme v kastlíku
-> Esso: Kvůli tomu to řeším.

-> Kalibán123: Jo tam ho máme taky, ale dát tuhle velikost do škodovky tak už by asi nejela

nejlepsi nekde aby si ho mohl co nejrychleji vyndat
My ho máme ve škole

Jde mi o to jestli je lepší ho mít vzadu za sedačkama, vepředu v kufru a nebo někde pod nohama.