Jak se píše těch poklic bylo opravdu obrovské množství.
Sehnat hezkou sadu nových by mělo vyjít do 1500Kč
Ten kdo by řešil vyrovnávání poklic přísavkama, tak asi nikdy neviděl, jak se to dělá. Nebo neví z jakého materiálu je plech na autech a z čeho je vyrobena ta poklice. :-D
Pomuchlané poklice si někde schovej a za takových 10-15 let řeš to co řešíš teď.
V Galveně se dělá myslím jen zinkování, ale Samohýl má chromárnu v Napajedlích. Jen jestli dáš za ty poklice trojku.... no nedáš.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Chromové poklice 1000mb,100...
právě, že ten, který je prodává celkem ve slušném stavu neví co by si za ně řekl a ten co je má za levno tak je má ve stavu před renovačním...a vím, že je to tuctovej výrobek, kterýho je kotel všude...třeba já teď sháním tu lištu klapačky pro kompletaci usměvu...to je kumšt..ostatní chromy buď vím kde sehnat nebo je už mám
-> Bukaj: Nabízený poklice už vylezly poměrně vysoko - poté, co byly léta k mání sady za 4 kila. A ještě jsou to většinou už jen ty patrně pozdní kusy ražený tak nějak "matně".. Ale zabírat se chromováním ekonomicky zatím asi ještě fakt smysl nemá (pokud teda není lázeň zdarma).
-> krtecek: Poklice, které mají důlek a jsou na přechromování buď vyhazuju, nebo pokud jsou ještě rozleštitelné na nějakou uloženku s patinou, tak je beru na burzu a za desetikorunu se jich rád zbavuju. Před nedávnou dobou (10 let) jsem kupoval v Mototechně poslední sadu nových, zabalených za 60 Kč kus a ještě před cca 4 roky se sada nových poklic běžně prodávala za pětikilo. Dnešní ceny neznám, ale slušné zachovalé poklice věřím, že do pětikila sadu seženeš. Drbat se zrovna s vyklepáváním a chromováním tohoto nejlépe dostupného chromovaného dílu na škodovku je fakt nesmysl. Třeba jednou přijde doba, kdy se to stane rentabilním, ale ta doba je ještě hodně daleko...
Zatím se vyplatí chromovat pouze drobné doplňky a lišty kapot, kde není velká plocha a vysoká cena chromování je opodstatněná nedostatkovostí daného dílu. U nárazníků je to zatím na hraně - pokud člověk spěchá, chromování je za podobnou cenu, jako nové díly, byť nejsou často na trhu k dispozici. A byť i nový díl může být za léta skladování lehce poškozen (škrábanečky apod), tak osobně mu dávám přednost před nově pochromovaným dílem

Zatím se vyplatí chromovat pouze drobné doplňky a lišty kapot, kde není velká plocha a vysoká cena chromování je opodstatněná nedostatkovostí daného dílu. U nárazníků je to zatím na hraně - pokud člověk spěchá, chromování je za podobnou cenu, jako nové díly, byť nejsou často na trhu k dispozici. A byť i nový díl může být za léta skladování lehce poškozen (škrábanečky apod), tak osobně mu dávám přednost před nově pochromovaným dílem

-> saskyn2: to jestli má nebo nemá to je samozřejmě subjektivní...
já nikam nespěchám..prostě to chci zkusit sám..za tu cenu, za kterou jsem je koupil i kdyby se to nepovedlo tak mě to asi nebude tak mrzet...

-> Tomaso435: já nejsem náročnej...ptám se čistě informativně..jestli to je na počkání popř. jak dlouho trvá to samotné chromovaní nebo je čekací lhůta..
Já teda nevím jak se pohybují ceny ted, ale nějakej pátek z5 se prodávala sada novejch za 1000kč. Má cenu srát se se starejma? Kluci co dělaji důlky na karoseriích počítej 500kč a víc za důlek, to bude nejmín 2000 za sadu poklic a to nepočítam chrom protože to je vopelichaný. To se fakt vyplatí...
-> krtecek: na čas nesmíš bejt náročnej když to chceš za pusu... já čekal téměř rok už parkrát :D
-> Tomaso435: dobře no :) uvidíme jak pochodím...když už bych absolvoval cestu až tak daleko...tak bych tam jel asi s více věcma...třeba i s nárazníkama a tak...jak je to časově náročná operace??
-> krtecek: :D tak za jelínkza za 119,- v akci to nebude žejo :D Pán majitel pije lepší :-D
-> Tomaso435: co je pro tebe pěkná skleněnka? :)) ty jsi námořník? :D jsi na "plachetničky"?

-> krtecek 15.01.17 20:46:25: tak to je potom v riti 

-> krtecek: tady si každej myslí, že je mistr světa a bez něho planeta nebude obíhat kolem osy..
viz všichni co si udělali žl a tahaj auta z raichu a kšeftujou s ojetýma pneu a rozebíraj vraky atp :-D :-D :-D
.......Kdybys nesehnal tak chrom ti zařídím, stojí to jednu velmi pěknou skleněnku a 2,5 hodinky cesty :-D
viz všichni co si udělali žl a tahaj auta z raichu a kšeftujou s ojetýma pneu a rozebíraj vraky atp :-D :-D :-D
.......Kdybys nesehnal tak chrom ti zařídím, stojí to jednu velmi pěknou skleněnku a 2,5 hodinky cesty :-D
-> Tomaso435: ee...tam už jsem volal... když bych měl shrnout dosavadní získané informace, tak moraváci to skoro nedělají a čecháčci dělají, ale za draho :D
-> krtecek: ve zlíně ... tam je galvena nebo co, nechromujou tam taky?
-> Tomáššš: no tím bych si nebyl tak jistej...tady v Přerově je každej tak ochotnej, že bych za to i zabil
tady si každej myslí, že je mistr světa a bez něho planeta nebude obíhat kolem osy..
v Olmu to nikdo nedělá a v Prostějově tam jsou jen zinkovny...

v Olmu to nikdo nedělá a v Prostějově tam jsou jen zinkovny...
-> krtecek: skusim ti to jednoducho napisat,neser sa im do prace. Ak to ides davat chromovat,oni si to sami spravia,lebo to vedia. Dalsia vec je ze to mozes skor dodrbat ako pomoct,a i tak zaplatis ich taksu,v konecnom dosledku neusetris

tak jako poslední varianta jsou samozřejmě klempíři....ale já jsem holt takovej, že bych nejraději všechno dělal sám :) pro ten vítězoslavnej pocit, že jsem to dokázal
-> krtecek: vysoké mýto, ale je to na delší lokte, ale za pusu no :D takže kdo si počká ten se dočká... Jinak jak píšu zkusil bych to dát těm co vytahujou promáčkliny těma přáíísavkama a poklepáváním a nevim co ještě.. paličkou i teflonovou do toho udělaš zásek
-> Tomaso435: tak v tom případě kdybys chtěl chromovat jak ďábel tak bych tě poté mohl nejspíš zneužít..jen nevím jak daleko jsi ode mě...ale jak říkam..zatím to chci vyklepat :)
neřeším chromování, řeším promáčkliny...a ano vím, že jich je všude kotel...ale nikde jsem zatím neviděl nějaký nový..vždycky to bylo poškrábany..
-> MisakusX: kdybych měl co chromovat, umím chrom za láhvinku moku ... ale na fávu toho moc nenachromuju
tak v tomhle případě bych to dal nějakejm těm co opravujou karoserii tou metoudou jak to vytahujou..

To se ti teď opravdu nevyplatí, ty poklice se v pěkném stavu a dokonce i nové dají stále sehnat za cenu mnohem nižší než chromování, tohle bych vůbec neřešil.
Zdravím kolegové....pořídil jsem si do zásoby klasické chromové poklice co se dávaly na MB a 100ky a když pominu, že potřebují nový chrom, který nechám udělat tak bych potřeboval vědět, zda se někdo zabýval jejich mechanickou opravou....mam jich celkem 8ks a z toho 4 potřebují masivní výklep a 4 vypadají slušně, ale stejně je na každé z nich vždycky min 1 místečko na opravení...poradil by někdo nějaké své know-how jak docílit co nejkvalitnější opravy v domácích podmínkách? Díky