-> dan999: gumoasfalt je přežitek z doby kdy tu nic jinýho nebylo.... na spodek je dobré buď Body 950 k přelakování nebo Tlumex plast plus nebo special... klasickej tlumex plast nebrat to je jen špinavá voda.... rezistin car je dobrej na dutiny ale na spodku nevydrží dýl jak jednu sezonu bežnýho ježdění.... omeje se, je to taky jen mastná voda.
ale základ všeho je čistej a ošetřenej podklad.... takže namatlání na zvětralej zabahněnej plastizol a rez pod ním je uplně zbytečná práce, na chvíli to bude pěkný ale pak to opadá a bude to ještě víc shnilý...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak na korozi?
Tak vystříkat dutiny mám také v plánu, ale gumoasfalt prý praská a odpadává...
Moje zkušenost je - to co je mastný nehnije.
Například přední kapota nechat na sluníčku vydloubnout vrchní zaslepku a natlačit vazelinou A 0.
Už se to nehne. To platí na všechny dutiny než toto uděláte obrousit natřít povrchovku rezistynem a pak surikovou základovou což je dnes trošku problém. Zespoda natřít gumoasfaltem jak to bude cintat ven z dutin bude to krásně mastný a nebude to hnít
Například přední kapota nechat na sluníčku vydloubnout vrchní zaslepku a natlačit vazelinou A 0.
Už se to nehne. To platí na všechny dutiny než toto uděláte obrousit natřít povrchovku rezistynem a pak surikovou základovou což je dnes trošku problém. Zespoda natřít gumoasfaltem jak to bude cintat ven z dutin bude to krásně mastný a nebude to hnít
Tak pod asfaltový nátěr jsme uvažoval samozřejmě základ, ale lak nevím. Alespoň si natrénuji to stříkání ať si pak nezmrvím viditelné části auta :D. O na ta pryskyřice je celkem pružná. Když máme laminátové lodě, tak taky něco vydrží :D a dno se prohýbá jak nic :D.
-> dan999: pryskyřice by som sa bál, práve preto, čo si uviedol.... nebude to pružné, bude to praskať, odpadávať a podobme...môj názor.
Asfaltové nátery tiež nie je ideál, a ak áno, tak len navrch na vopred ošetrený plech lakom.
Asfaltové nátery tiež nie je ideál, a ak áno, tak len navrch na vopred ošetrený plech lakom.
Někde jsme tady četl o pryskyřici. Také budu dělat spodek auta, mám v plánu to vzít kartáček ve vrtačce až na kov, posrajdit odrezovačem, řádně odmastit a očistit a zvažuji co teď... Jednou variantou jsou asfaltové nátěry, druhou pryskyřice... Jak se bude ta pryskyřice chovat? Na plech by měla chytnout krásně, ale co na to rozdílná roztažnost, pružnost? Nebude to odpadat, nebo praskat a reznout pod tím?
je to otazka, nic nefunguje poradne, kdyz se ti to podari ocistit, tak potom odrezovac a na to festB nebo superkov - základovka s uhlíkem, na to jeste muzes nejakej syntetickej vrsek a na to potom ten rezistin
s tim festB/superkovem mam asi nejlepsi dosavadni zkusenosti
ted jsem zkousel alkyton penetrator a na to vrchni alkyton, ale nevim jak to bude fungovat... na to jsem jeste dal rezistin
s tim festB/superkovem mam asi nejlepsi dosavadni zkusenosti
ted jsem zkousel alkyton penetrator a na to vrchni alkyton, ale nevim jak to bude fungovat... na to jsem jeste dal rezistin
Borci, začínám rozebírat GLS....Je tam vepředu i vzadu na spodku kastle spousta záhybů a pleců, které jso pokryté více, méně korozí ale nejsou vidět. GLS plánuju zachránit, ale pískovat celou kastli zespodu a stříkat nechci.
Máte tajnej tip, jak korozi odtranit, "zneutralizovat" ; a místo přetřít? A čím? Jak říkám, nejde o vzhled.....Někdo mi radil rezistin a naftu s olejem, ale to bude v létě asi dost smrádek. Díky za názory! Věřím, že bude i pro další zajímavé téma.
Máte tajnej tip, jak korozi odtranit, "zneutralizovat" ; a místo přetřít? A čím? Jak říkám, nejde o vzhled.....Někdo mi radil rezistin a naftu s olejem, ale to bude v létě asi dost smrádek. Díky za názory! Věřím, že bude i pro další zajímavé téma.