skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Guma čelního skla Mb vs. kilo
prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 10.12.2012 do 02.07.2017, založil/a dragon_cb_cz
-> Petr98: Dobré vědět taky mě to čeká. ;)
Nevím, kdo dodává pragosu a kdo autotypu... Já koupil od autotypu a 1140 Kč nebo kolik chtěli, jsem vyhodil. Nasadit to nešlo. Replika od slováků pasuje perfektně. A za 650Kč
-> 71skoda100: Mě tedy z Pragosu poslali posledně místo těsnění na úzkoslopek gumu patrně na zadní okno 110R, pak mi tvrdili, že to každej chce jinak (!) a že už budou prodávat jen metráž..
(okno jsem nakonec zasklil dobovkou, na který byl štítek ještě z mototechny - s kat. číslem předního okna Škoda 100).
Na Bukaje moc nedej, když říká, že je něco snadný - on je totiž nadprůměrně šikovnej..
Guma má na AL lištu drážku a po trpkých zkušenostech s pokynem "montáž dokončete zaklepnutím hliníkového profilu" (kterej je u origo těsnění na úzkosloupkovým okně dle mě neproveditelnej) postupuju tak, že navleču těsnění na okno, nechám ho tam "zvyknout si", pak do drážky napáchám profily a teprve pak jdu se sestavou k autu..

Na Bukaje moc nedej, když říká, že je něco snadný - on je totiž nadprůměrně šikovnej..

Guma má na AL lištu drážku a po trpkých zkušenostech s pokynem "montáž dokončete zaklepnutím hliníkového profilu" (kterej je u origo těsnění na úzkosloupkovým okně dle mě neproveditelnej) postupuju tak, že navleču těsnění na okno, nechám ho tam "zvyknout si", pak do drážky napáchám profily a teprve pak jdu se sestavou k autu..
-> Bukaj 08.06.17 23:32:01: No objednal som gumu s Pragosa, uz sa tesim jak ju tam budem davat
Inac jak sa tam dava ta chromova lista, do tej novej gumy? Je tam na to nejaky zarez?

Inac jak sa tam dava ta chromova lista, do tej novej gumy? Je tam na to nejaky zarez?
-> 71skoda100: Lepí se vteřinovým lepidlem a neutrhneš to.
A zasklíval jsem čelní sklo originál gumou a zadní replikou a s replikou daleko lepší práce, jak je měkká
A zasklíval jsem čelní sklo originál gumou a zadní replikou a s replikou daleko lepší práce, jak je měkká

Caute, skusal niekto z vas nakoniec tu gumu z Pragosa? Lebo ja uz mam gumu okolo okna taku ze mam vzdy po dazdi v aute mlaku, a minule som isiel za dazda a tieklo to cez gumu, za palubku, a mne na nohy...
Inac pisu tam ze je ju treba zlepit, cim to mam urobit abi sa mi to potom netrhalo? Normalne lepidlom na gumu? Diky

-> Jozka:
Jinak co jsem přerovnával 4 čelní skla, co tu mám vymontované, tak každé mělo lehce jinej tvar zaoblení, ale všechny byly z MB standardů - kalené...

Jinak co jsem přerovnával 4 čelní skla, co tu mám vymontované, tak každé mělo lehce jinej tvar zaoblení, ale všechny byly z MB standardů - kalené...
-> Bukaj: No nekecej.. já včera měřil včera taky a představ si - podle rámečku mi vyšlo 2x166, čili taky 332 !
-> dragon_cb_cz: Měřeno na fabrický náhradní karosérii - čili střešní díl z kila, sklo kalený z 1000 MB..
-> dragon_cb_cz: Měřeno na fabrický náhradní karosérii - čili střešní díl z kila, sklo kalený z 1000 MB..
-> Bukaj: Díky moc za oměření, tak asi vezmu tu 327cm a budu doufat, že bude sedět - pocestuje až na Maltu :)
Tak jsem měřil dvě použité gumy čelního okna - jednu na autě, druhou sundanou a v obou případech mi vyšlo 332 cm 

-> dragon_cb_cz:
Můžu oměřit origo gumu čelního skla, buď na autě, nebo sundanou se sklem...
Můžu oměřit origo gumu čelního skla, buď na autě, nebo sundanou se sklem...
-> dragon_cb_cz: Volil bych tu delší, už dle toho, co naměřil -> Bukaj: .. Bohužel žádný MB okno nemám po ruce.. schválně zkusím změřit AL lištu, ta udává přibližně "středový vlákno"..
-> j_j: Email jsem napsal, odepsali rychle a vysvětlili prd - odpověď zněla "Vse co vime je u dilu psano"
Tak kterou objednat? Tu 327cm s tím, že se případně zkrátí, nebo raději 320cm s tím že se natáhne?

Tak kterou objednat? Tu 327cm s tím, že se případně zkrátí, nebo raději 320cm s tím že se natáhne?
-> Bukaj: Měl jsem pravděpodobně, ale někam se zaběhla, v létě jsem jí ani boha nemohl najít, tak jsem objednal novou právě z Pragosu - taky abych mohl tu origo identifikovat mezi ostatníma.. ale kdo ví, jestli uspěju. Pragosáckou bych změřit mohl..
-> Jozka: Nemáš náhodou novou zadní gumu pro ouzkej sloupek?
Docela by mne zajímalo, jak má být dlouhá v originále...
Docela by mne zajímalo, jak má být dlouhá v originále...
-> Bukaj: Poměrně slušná shoda s údaji dle Pragos..
takže správně mají asi hodnoty 327 mm přední a 294,5 mm zadní.. Oni holt v těch MB a kilech zas až tak moc nejedou..

Tak u gumy čelního skla jsem naměřil plusmínus 328cm a u zadního skla (široký sloupek) 295cm
Měřeno uprostřed - tedy v místě, kde je drážka pro klínek. Každou gumu jsem měřil dvakrát a výsledky zprůměroval :)
Měřeno uprostřed - tedy v místě, kde je drážka pro klínek. Každou gumu jsem měřil dvakrát a výsledky zprůměroval :)
-> Bukaj: Mohlo by být - že na Pragosu už počítaj s tou roztažností a proto vedou Š100 gumy jako "unisex".. Jinak ta guma se tedy natáhne dost.. ale pracovat s ní je pak pěknej opruz.
Změřit můžeš pro zajímavost - kdysi jsem tomu věnoval jedno odpoledne a nemůžu říct, že bych se dopracoval k publikovatelnejm výsledkům...
Změřit můžeš pro zajímavost - kdysi jsem tomu věnoval jedno odpoledne a nemůžu říct, že bych se dopracoval k publikovatelnejm výsledkům...

-> Jozka:
Jinak mám v garáži nové origo gumy na širokosloupek, přední i zadní, tak můžu pro zajímavost oměřit, kdyby byl zájem...
Jinak mám v garáži nové origo gumy na širokosloupek, přední i zadní, tak můžu pro zajímavost oměřit, kdyby byl zájem...
-> Jozka:
Ale ono je to nakonec skoro fuk, nějakejch 10 čísel se to bezproblémů natáhne...
Měřil jsem teď nedávno origo gumy na 742 a naměřil jsem míry, které neodpovídaly ničemu z udávaných rozměrů
Ale ono je to nakonec skoro fuk, nějakejch 10 čísel se to bezproblémů natáhne...
Měřil jsem teď nedávno origo gumy na 742 a naměřil jsem míry, které neodpovídaly ničemu z udávaných rozměrů

-> Bukaj: To byla druhá věc, která mě zarazila - ty míry. Dumal jsem nad tím už i dřív.. guma jde změřit tak v metráži, u hotový teda netuším, jak bych měřil a kde - asi ty cm píšou, aby si zákazník oměřil sklo přiložením drátu nebo provázku kolem okna a pak porovnal.. jinak to nedává smysl..
Asi bude taky záležet, kde je ta guma měřená - jestli vnější obvod, střední, nebo jak - ale každopádně to pokaždé vyjde jinak, i když se snažíš měřit přesně 

Přední sklo a i rám v kastli 1000/100 jsou stejný, zadní širokej sloupek taky, ale určitě nejsou stejný dýlky gumy předního a zadního okna...
-> dragon_cb_cz: Té shody hodnot pro přední a zadní sklo na kilo jsem si na Pragosu též všiml minulej tejden.. a i dle mě je to chujovina, mají v tom nějakej hokej.. (Origo předníma gumama ještě bolševickejma se štíkem "Š 100" jsem zasklil už dvě nebo tři embéčka..)
jsou stejný, ale napiš jim email - odpovídají fakt rychle a vysvětlí ti to :)
Vždy jsem žil v domění, že čelní sklo u MB a kila je stejné a tudíž i ta guma by měla být stejná? Katalogy co mám doma mě v tom utvrzují. Ovšem v pragosu mají gumu čelního skla pro MB a kilo odlišnou a s různou délkou - tu na MB uvádí 320cm, na kilo 327. Nevíte která délka je správná? Potřeboval bych to objednat pro kolegu-škodiče ze zahraničí.
Mimochodem, mají tam různou i pro zadní sklo u MB-široký sloupek a kilo (294.5cm respektive opět 327cm - údajně stejná jako na přední sklo), což mi opět přijde jako blbost, měl jsem za to, že zadní sklo na širokosloupkovém MB a kile je zase stejné?
Mimochodem, mají tam různou i pro zadní sklo u MB-široký sloupek a kilo (294.5cm respektive opět 327cm - údajně stejná jako na přední sklo), což mi opět přijde jako blbost, měl jsem za to, že zadní sklo na širokosloupkovém MB a kile je zase stejné?