skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odstíny zelené na stovku
Kolegové nevěděl by někdo ten 120 Skový odstín?Nějak jsem se to tu nedočet i když se to zkoumalo 

Já mám právě u akrylátu strach, syntetika přece jenom nešikovný ruce trochu odpustí.
-> vhml: Já mám svojeho Rapida nastříkaného syntetikou - unoverzální barva na kov Balakom a vypadá to velice pěkně, na to čím a v jakých podmínkách to bylo stříkané.
-> vhml: Známej má "spotřební" Feldu (původní kabriolet) stříklej syntetikou a i po letech se mu blejská - taková tragédie to zas není. Inspiroval mě tím, zatím (po roce) můžu říct, že taky dobrý - jen jsem dal slabou vrstvu..
Akorát ten biolit by to asi chtělo, pro mušky je zřejmě pach ředidla S6006 (6001) neodolatelnej.
Akorát ten biolit by to asi chtělo, pro mušky je zřejmě pach ředidla S6006 (6001) neodolatelnej.
-> palinator: první vrstvu sříknu Biolitem :-)
Me jde hlavne o to se to naucit a získat nejakou zivotni zkusenost.
Me jde hlavne o to se to naucit a získat nejakou zivotni zkusenost.
-> vhml:
Stejně se ti na to doma nalepěj mouchy a bude to... ehm.
Stejně se ti na to doma nalepěj mouchy a bude to... ehm.

-> venni: jak říkám nemám zkušenost. Potřebuju něco co snadno doma naleju a nebude to vypadat úplně blbě na nedokonale vykitovaným autě :-D Tudíž radši menší lesk :-D
-> Petkar: asi se budu motat kolem tý zelený jarní, sice je to úlet, ale vypadá skvěle.
-> Petkar: asi se budu motat kolem tý zelený jarní, sice je to úlet, ale vypadá skvěle.
Pokud netrváš na originál škodovácké zelené a chceš tmavši: skoda-virt.cz/cz/.../1229
-petkar-skoda110r
-> vhml: Veno obávám se,že tohle není vubec rozumný použít na vnějšek auta :),jdi normálně do autolaků a ať Ti namíchaj nějaký 2Kg akrylátu
sleješ to,že blejskat se to bude jak psí koule a životnost bude taky uplně nikde jinde než syntetika z plechovky...

Tak jsem našel Zeleň jarní ke koupi přímo v plechovce. Koupil jsem na zkoušku odstínu jednu pixlu na interiér. Ale co mě hlavně zajímá, je to barva vhodná i na vnější polití s rozumnou kvalitou a životností? www.colorlak.cz/katalog/.
../s2013
-> Toušík: Tak napiš Standovi mail ne? Lukáš Hronek ;)
-> vhml: Má pravdu ten moudrý chlapec :) Dík dneska za radu ale myslím že není špatné to vědět ne.. A zas za rok to dělat nebudu snad.
-> Toušík: když viděl tvojí stovku tak ji do laku jeste kousek chybí :-)
Ahoj prosím odstín mojí 100 zjistím jak se dostanu k plechovce ale mnohem víc by mě teď zajímal ten odstín origo Ska :) proto prosím prosím -> Luky.: zdy by ses někde poptal ?? Díky moc!! Jo -> vhml: chci bejt JOUDA co má alespoň tu barvu :)
Barva na mojí stovce zvenku již není originál, je přestříkaná trochu jiným odstínem, ve vzorníku jsme jí bohužel nenašli. Jinak v interiéru, kufru a u motoru je originál 5041 olivová zeleň. skoda-virt.cz/cz/.../6496
-lada-skoda-100l
jsem za jarní zeleň....to auto pak dost vynikne
-> vhml: Jo, měl kilčo v originále až do sešrotování, ve finále jen přestříkaný P blatníky a prahy po výměně (a malém výletu do lesa). Takže to možná řešil.. zeleň exkluzivní, to by mohlo být.
-> Jozka: eSkovou nechci, to má dneska ,,každej jouda"
Strýc měl tu barvu originál? To bych možná i tipoval že to bude zeleň exklusivní.
Strýc měl tu barvu originál? To bych možná i tipoval že to bude zeleň exklusivní.
-> vhml 01.10.12 19:06:16: Tahle se mi vždycky líbila nejvíc, měl strýko na kile - ale celkem pochybuju, že si bude pamatovat název odstínu.. 120S-ková ale taky není vůbec špatná..
-> Luky.: jejich nasazené tempo neovlivním :-D
-> vhml: to vysvětluj těm, co v Běšinech končí za tou tvojí seriovou stovkou ve třídě N1 

-> Luky.: radši bych šel cestou originálu než cestou závodní. Na to máme jiné stroje
-> vhml: já bych volil 120S. Až ti zase upadne flexa a začneš stavět něco na Legendy, tak aspoň nebudeš mít pak tolik práce s lakováním 
Číslo bych snad byl schopen zjistit...

Číslo bych snad byl schopen zjistit...
-> vhml: Nejtmatvší, ale hnusná :))), ta reflexní zelná je boží...
Toušík, zelená neznámá, zkusím mu napsat.
Muj celkem favorit, jelikož patří k tmavším.
skoda-virt.cz/cz/.../5201 -tousik-esmeralda100
Muj celkem favorit, jelikož patří k tmavším.
skoda-virt.cz/cz/.../5201 -tousik-esmeralda100
Láďa, zelená neznámá, zkusím mu napsat.
Pro mě dost nevýrazná, ani ryba ani rak.
skoda-virt.cz/cz/.../6496 -lada-skoda-100l
Pro mě dost nevýrazná, ani ryba ani rak.
skoda-virt.cz/cz/.../6496 -lada-skoda-100l
wlad, zelená jarní.
Na muj vkus dost divoká, ale má to něco do sebe.
skoda-virt.cz/cz/.../5518 -wlad-110r
Na muj vkus dost divoká, ale má to něco do sebe.
skoda-virt.cz/cz/.../5518 -wlad-110r
Zkusím to shrnout.
120S, předpokládám, že originální odstín. Tuší někdo číslo barvy / název?
120S, předpokládám, že originální odstín. Tuší někdo číslo barvy / název?
-> vhml: Jarní má tušim Wlad na eRku, ta je ještě mnohem světlejší, tohle je ta krvavě zelená ze 120s.
-> m8rinek: toto je jarní? Bych možná i snesl něco tmavšího.
Chystám stovku do nového hávu, na 99% zeleného. Nemáte někdo fotky aut s lakem v rozumném stavu v originálních odstínách zelené. Protože třeba tady na vzorníkách vypadá zelen jarní na dvou obrázkách úplně úplně jinak. Stejně jako 4085 je na každém obrázku jiná. www.skoda110r.com/view.ph
p?cisloclank...