skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Chromování nárazníku Š1000mb
prohledat
41 příspěvků (zobrazeno 1 až 41) od 07.04.2011 do 20.05.2015, založil/a franta100l
-> Ladasss 19.05.15 18:38:02: No, zrovna Mkaři to moc snazší mít nebudou - kovový nárazník opravíš a znovu pokovíš, ale plastový jednak neopravíš tak, aby to nebylo viět a druhak když je šislý od slunka, tak také prakticky neřešitelná situace...
-> Ladasss: I na úplně prvních dovezených žigulech ze začátku 70. je mnohdy chrom dodnes OK, o volhách ani nemluvě.. ti museli mít pořádně výživný lázně..

-> Ladasss: Spíš škoda, že se nedochovala forma nebo se ji nevyplatí znova vyrobit, takový nárazníky vyfláknutý z nerezu, to by bylo něco.
-> Bukaj: Díky za vysvětlení.Uvidím co dál a kde co seženu.Škoda,že ty chrom nárazníky u škodovek moc nevydržely,časem už nebudou vůbec a budou se pouze chromovat.Emkaři to mají v náraznících snažší:) Když se po 30 letech rušila naše Lada 1600,plechy už nic moc,ale nárazníky fakt pěkný,bez rzi a chrom víc než slušnej.
-> Ladasss:
Karsha2 má nick na Aukru - jeden celkem solidní pražský překupník - specializuje se na 1000MB/100/110 a poslední dobou čím dál víc i na 105/120
Má slušný výběr, když k němu přijdeš osobně...
...chodím k němu občas nakupovat, ale hlavně se kochat - jeho "garáž" je jako sklad větší Mototechny
Karsha2 má nick na Aukru - jeden celkem solidní pražský překupník - specializuje se na 1000MB/100/110 a poslední dobou čím dál víc i na 105/120

Má slušný výběr, když k němu přijdeš osobně...
...chodím k němu občas nakupovat, ale hlavně se kochat - jeho "garáž" je jako sklad větší Mototechny

-> Bukaj: Počkej,asi jsem trochu mimo,ale jakýho Krejčíka?

-> Ladasss: Zkus Krejčíka, ten občas něco má...

-> Ladasss: Tak brzo to bude výhodnější nachromovat si myslim. Těch nových už zas tak moc není.
-> stepan: Dík.Koupit nový bude výhodnější,ale kde ho vzít
Ne,tak občas se něco objeví,ale když mám pěknej nezkorodovanej základ,tak jsem myslel,že by to nemuselo být až o tolik dražší než koupit nový.

-> Ladasss: Když sem se naposled na burze v Chotusicích ptal na cenu chromování, tak pán chtěl včetně přípravy 3000 za jednu polovinu, takže koupit nový je zatim výhodnější.
Zdar.Chlapi,prosím,dotaz.M
ám pěkné nezkorodované nárazníky na užovku,bohužel chrom na nich i po rozleštění je matný,prostě jsou ze 78 roku původní a místy už se i nepatrně loupe,ale plech je O.K.,tak bych je chtěl nechat nachromovat.Je v okolí Svitav,popř.Vysočina či Pardubický kraj,kdo chromuje komplet i s přípravou,dejme tomu za rozumnou cenu?Nebo kdo má nové nárazáky a chce je prodat,koupím a cenu respektuji.
-> j_j: jo ták, no tak to jo 

-> Luky.: pardon - 5 500,- oba chromem (!) tzn. za "pakatel" ,ale toho člověka jsem viděl 2x - ještě se s nim musím víc dostat do kontaktu.
-> j_j: 5500 za oba tím lakem? Mě to nepřijde moc levnější než z toho Galvennu teda. Až budu u našich, nafotim co nám všechno dělali a kolik to stálo
nedávno jsem koupil přední kapotu od týpka co má MB (žábra,1966) a říkal, že chromový lak je dobrý na malé věci (céčka, slzy atd.) na velkých to prý není ono, ale levnější to bude. Říkal mi, že má kontakt na meloucháře, který udělá oba nárazníky na MB za 5 500,- ,ale přecijem ty lidi neznám a oni si to dělají pro sebe - znají se a pracují oba u aut. Ten "můj" prodejce kapoty dělá vrakoservis* BMW a mimochodem zaměstnává člověka co dělal v letech 1967- užovek v MB a měl MBT,co se vrátilo z Itálie. Přesně jak říkáte - důležité jsou nepoťukané nárazníky... pak ještě na webu spartaky.cz doporučují jistého pana Hilka.
www.spartaky.cz/Forums/.. ./vote=viewresult.html
každpádně bych nejspíš nešetřil, pčecijen s naší péčí o chrom, garážováním, kvalitou chromu a přípravků si myslím, že ten chrom máme nadosmrti
* lowcost opravna ve Štěrboholích, ND z vyvrakovaných aut.
www.spartaky.cz/Forums/.. ./vote=viewresult.html
každpádně bych nejspíš nešetřil, pčecijen s naší péčí o chrom, garážováním, kvalitou chromu a přípravků si myslím, že ten chrom máme nadosmrti

* lowcost opravna ve Štěrboholích, ND z vyvrakovaných aut.
-> Jozka: jj
-> havlik: No tak to je ten největší prů..r. Pokud pak auto není trvale garážovaný, tak je to chrom cca na 2 roky.. čili jak spraye od Motipu..
-> Jozka: ono hlavně skoro nikdo v dnešní době nedává měd
-> havlik: No to jo, ale s novým, nebo pouze "osleplým" dílem je mnohem míň práce.. ale i ten se dá zkazit, třeba žlutými "oky" kolem děr apod..
Před lety jsem u známýho viděl podrobně zdokumentovanou renovaci nárazníku z Německa, na velkej Mercedes 600 (kolik stála nevím) a byl to tedy nářez, ten postup..
Před lety jsem u známýho viděl podrobně zdokumentovanou renovaci nárazníku z Německa, na velkej Mercedes 600 (kolik stála nevím) a byl to tedy nářez, ten postup..
-> Jozka: tak musíš i pod normální chrom to pošlechtit tak abys neměl důlky
-> Luky. 11.04.11 15:09:52: To by celkem šlo, ono je to spousta práce pošlechtit ty důlky tak, aby na výsledku nebyly žádný rýhy.. Asi se tomu přechromování nějaké odloženiny nejspíš nevyhnu.. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy měl strýko pod palcem chromovací lázně a novej nárazník na MB (střed) se dal pořídit za pětikilo..

-> j_j: a vyšlo by to vůbec levněji? Slyšel jsem že je to pekelně drahý
-> franta100l: co kdybys byl průkopník a nechal je nastříkat chromovym lakem? 

-> franta100l: za fungl novej kompletní je to slušná cena, za jetej pěknej je to moc..
Je drahé koupit nový nárazník za 5 tis. Kč ??
-> Jozka: Hmmm, těžko říct takhle zpětně. Zadní nárazník byl určitě přetřený načerno, stejně jako to má většina stejšnů, a ostatní díly měly vyžraný ťuplíky, ale celkově na tom nebyly nijak tragicky. Myslím že na faktuře psali cenu 50 kč/dm2. Někde to najdu a mrknu se
-> Luky.: A to byly díly ve stavu, že nechali "sežrat" chemicky chrom a šly na věc, nebo si na nich hráli s mosazí a dolešťovali? Když jo, tak by to byla cena dost pěkná..
Pavel P.. 08.04.11 21:27:17 napsal: → franta100l: co jsem se bavil s jedním chlapikem tak řikal že nárazník na stejšna vyšel na skoro 6tis.
Mě na stejšna vyšly oba nárazníky, rámeček masky a ještě nějaké díly (už nevim co, je to už nějaký pátek) asi na 5,5t v tom Galvennu jak jsem psal níž. Kvalita vypadá velmi dobře, uvidíme jak to bude s trvanlivostí až se to dá na auto
Mě na stejšna vyšly oba nárazníky, rámeček masky a ještě nějaké díly (už nevim co, je to už nějaký pátek) asi na 5,5t v tom Galvennu jak jsem psal níž. Kvalita vypadá velmi dobře, uvidíme jak to bude s trvanlivostí až se to dá na auto
Díky chlapi za názory. Asi bude opravdu lepší koupit (i po částech) někde nějaký zánovní a proto když o něčem budetě vědět, tak se mi ozvěte. Respektuji vaší cenu. Předem díky. Franta tel. 774 211 427.
-> baal: To samozřejmě ano.Práce s tím je dost.Ale záleží na chromovně.Pokud je to velká firma která dělá seriovou produkci (třeba do koupelen) tak tam to musí dělat člověk (třeba jen navěšování) který alespoň trochu ví co dělá.Záleží na lázni atd. atd. jinak co píšeš o přípravě je pravda.
-> Bedřich: tak nemam ja stym vela skusenosti takych ale par veci som pripravoval na chrom podla navodu toho co mi to chromoval no a bola to neskutocna drbacka.
-> baal: Ani to, že budeš mít perfektně vyleštěný povrch, není zárukou pěkného a bezchybného chromu...
-> afro100: aha no to je jedno... i na litra se daj ještě docela dobře splašit.. ale musí se snažit a bude to skládání po kouskách

-> Pavel P..: ale on to chce na litra, viz nadpis
-> franta100l: myslim že levnějc a rychlejc vyjde sehnat pěkný nebo nový nárazníky, na stovku ještě neni takovej problem je sehnat.... co jsem se bavil s jedním chlapikem tak řikal že nárazník na stejšna vyšel na skoro 6tis.
Jasně, tomu rozumím. Zajímala by mě cena, kterou bych zaplatil za to, že si s tím někdo pohraje a celé to udělá.
pri chromovani musi byt holy cisty kov . takze vsetko obrusit a brusit takou zrnitostou aby tobolo hladucke a potom nakoniec vylestit ten kov pastami na to urcenymi . az je nejako velmi vypadany tak to treba pomedit a znova vybrusit a lestit a tak to doookola kym to nebude perfektne a potom aj chrom bude perfektny a cim viacej krat to davas pomedit tak tym je to drahsie v radoch okolo30% pri kazdom pomedeni . takze neni to take lacne .
Dobrá chlapi, tak mi poraďte. Mám zadní nárazník, který je kvalitně nalakován lakýrníkem. Nemá žádné poškození, je dokonale hladký a ve skvělém stavu. Chci ale chrom. Na kolik to příjde a jak to mám zařídit? Díky.
Nám dělali věci na 1202 v Galvennu v Praze
nachromuju ti to lacno vsade ale najdrahsia je ta priprava lestenie povrchu podchromom.
Zdar chlapi. Sháním někoho, kdo by mi za rozumný peníz pochromoval celý zadní nárazník na Škodu 1000 MB. Máte nějaké konakty v Ostravě, nebo kdekoli v ČR? Předem díky za tipy. Můj tel. 774 211 427