skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kit
-> OndraST: Je úplně jedno jak to uděláš. odpadne to stejně, protože se tam ta vlhkost (a následná koroze) dostane zevnitř (porézností toho plechu).
Drobet oživíme, potřebuju resuscitovat jeden zadní lem na feldě. Není načatej úplně na skrz ale, něco té koroze tam je. Před 2 lety opravován, ale na prasáka rychlovkou před STK. Tehdá jsem pouze obrousil co upadlo dokitoval, stříknul plničem pak základem a vrchem metlou.
Má smysl na to co obrousím a napulíruju odrezovačem stříknout nějakou kvalitnější antikorozní barvu (jakou) a pak kitovat, nebo vše opačně.
Případně si nechám poradit, nějaký postup - prolezl jsem dost příspěvků, ale názory jsou různé, samozřejmě vyvařit a je problém vyřešen.
Má smysl na to co obrousím a napulíruju odrezovačem stříknout nějakou kvalitnější antikorozní barvu (jakou) a pak kitovat, nebo vše opačně.
Případně si nechám poradit, nějaký postup - prolezl jsem dost příspěvků, ale názory jsou různé, samozřejmě vyvařit a je problém vyřešen.

-> Stepan FUN: s někým to nemá cenu 

-> šrek: Už asi po stý... Obruš to na čistej plech, pak to překituj, na vybroušenej kit nastříkej plnič a po rozbroušení plniče do hladka vrchní barvu. Hotovo. Je jedno jestli pod kitem je (vytvrdlá a dobře držící) barva na bázi acetonu (ne syntetická základovka) nebo čistej kov. Hlavně tam nesmí zůstat žádnej rez nebo mastnota...
-> havlik 24.09.10 13:40:38: dík za novej server

www.tuningforum.cz/viewto
pic.php?f=59&t... tady si čti hlavně asi poslední příspěvek a případně je tam spousta dobrých rad pokud jsi levej dej to někomu kdo to umí
Ale vždyt pod kitem to bude hnít ještě...
asi blbá otázka ale mohu nechat pod kitem tu originál šedozelenou barvu nebo taky sundat na holej plech?
-> šrek: po xté... obrousit, kit na to a na to uz barvu...stačí? 

Nárazník je sundanej a potřebuju poradit akorát s tim podkladem
-> šrek: tak dole nedole, sundej ten kram co tam mas, podivej se jak moc je to akutni a vyres pak spoj s kastli tak aby tam jednak neteklo, jednak se to o sebe neodiralo a pak zacni resit dusledek... kdyz nevyresis pricinu nema cenu s tim nic delat 

Tan je už dole
-> šrek: pokud nezahodis ten kram co ti to tam rozdíra tak to nemá ani cenu opravovat
Ale stejně ten plech pod tim kitem pracuje a hnije.Žádnej hliník nepomůže.Se to musí něčim ošetřit.Co třeba plnič?
-> šrek: jestli po broušení dosáhneš 100pro čistýho plechu bez koroze,dej to na plech a neřeš to..nebo to vem plničem-ten je samozákladovej a po vytvrdnutí klidně kytuj...pokud máš větší důlky tak to ber hliníkovim nebo s vláknem,a ty bych osobně dal na čistej zdrsněnej plech.....neni na tom co hledat

tak jasně že to musí jít k sobš a pokut můžu tak tetka začínám používat kit s hliníkem a je lepší neš normální
Tak jakou základovku?
-> Šulda: tak pokiaľ použiješ nejakú spešl základovku, alebo takú, ktorá riadne vytvrdne, tak s tým nie je problém, keď dáš na to git. Ale ak použiješ obyčajnú základovku a začneš gitovať tak 1-2 dni po jej nanesení tak sa tá základovka rozmočí a odpadne.
nechápu vás ve škole sme se to takle taky učili a 2 měsíce sem renovoval auta na brigádě dělalo se to jinou technikou ale je 3x draší a to¨hle je taky dobrý
-> Šulda: ty si celá res
-> šrek:
-> Sp4rc0 24.09.10 11:42:51: dobrá rada
-> Šulda 24.09.10 11:54:50: zlá rada
-> Sp4rc0 24.09.10 11:42:51: dobrá rada
-> Šulda 24.09.10 11:54:50: zlá rada
??? cž já sem neslišel že se to dělá jináč vybrousit res základovku a ten důlek co si vybrousil tak zakituješ mám to na autě všude takle
Já jsme právě slyšel že ze základovky se kit loupe
vybrüš res a zatři to základem a překituj to a na to třeba lak
To bude hnít ne?
holy kov pok kit..

Je to jenom povrchovka
-> šrek: koroze se nebrousi, ale když ej pokročilá vyvaří, posléze se kituje na holý kov... zaplácat korozi kitem nemá cenu
Budu brousit korozi a přesto kitovat.Co to doporučujete pod kit.Díky moc