-> Borderer: A proč by jedinou variantou k závislosti na fosilu měl být agrární stát? Naopak, jsme průmyslový, to je bez debat, ale ten průmysl se přece může na tohle adaptovat a klidně na tom profitovat, ne? Ostatně která složka našeho průmyslu je vyloženě závislá na fosilních palivech?
-> saskyn2 26.10.21 01:13:18: Hele Karla bych z propagandy neobviňoval (a ty padesátý léta bych si odpustil úplně - to v jeho případě je fakt skoro urážlivý), on tomu fakt věří, ale taky to není žádný analytik, jeho profese je zdravotní bratr. Ale podařilo se mu dát dohromady docela solidní skupinu lidí co ho sledujou a snaží se nabízet informace a pohledy, který podle něj v českým mediálním prostoru chybí. A ve spoustě případů podle mě dělá fakt dobrou práci
Že věci okolo energetiky, automobilismu nebo i některý ekonomický věci prezentuje až příliš zjednodušeně a že jeho závěry pak stojí na hliněných nohách jsem mu říkal opakovaně... někdy z toho byla docela zajímavá debata, někdy žádná ale poslední dobou se na té jeho Fcb stránce děje to co všude jinde - lidi si tě na první dobrou zaškatulkujou na jednu či druhou stranu a dál to nemá smysl.
Takže když jsem posledně upozorňoval, že říkat, že Euro je ochranou před inflací a že jeho tabulku o tom, jak koruna znehodnotila za posledních X let víc jak Euro je blbost, protože pak by proti Euru nemohla posledních 15 let setrvale posilovat, tak jsem byl označenej (nikoliv Karlem) za proruskýho trolla a tím to skončilo...