Vytahuju téma s dotazem na místní guru přes moderní koncernové vozy:
Jaká je spolehlivá a ozkoušená motorizace na krátké trasy (benzín) pro model Škoda Scala?
Kamarád uvažuje o koupi ojeté Scaly (když měl nějaký čas firemní Scalu, tak mu to auto docela sedlo) jakožto druhého auta do rodiny...
...problém je v tom, že převážná většina jízd budou cukačky po Praze (děti do školy, ze školy, žena do práce), čas od času nějaká delší cesta po dálnici na chalupu - takže připadají v úvahu pouze benzinové motory (parkuje v garážovém stání v přízemí bytového domu, LPG/CNG nepřipadá v úvahu, též bez možnosti nabíjení elektromobilu - není tam ani 230V zásuvka).
Doteď měli Hyundai I30 (1,6 GDi 99kW), kterému odešel motor při nájezdu cca 200 tisíc Km (možná si vzpomenete, jak jsem zde v jiném tématu řešil - nakonec jsme zjistili podpálený ventil a načatý katalyzátor, já bych to byl ochoten opravit, ale čas budu mít nejdřív v červnu)
Aktuálně mají od kamarádů půjčenou Toyotu Auris a ta kamarádovi nevyhovuje.
Jinak požadavky na výbavu asi na dnešní dobu standard - automatická klimatizace a parkovací kamera (případně zda je možno dodělat origo kameru i do vozu, který ji nemá z výroby - kamarád říkal, že ji prý málokterá Scala má...
Předem děkuji - vím, že zadání není vůbec snadné, ale slíbil jsem, že se poptám zkušenějších