-> Syny: Hele jsou lidi co maj na HTP najeto 200 tisíc a nedaj na ní dopustit... já bych to taky nechtěl, ale někdo zjevně jo.
Jinak tu 1.4MPI jsme měli od podzima a prodal jsem jí teď v pátek, moc jsme na tom nenajeli (asi 2.5 tisíce), ale ať se s tím cukalo po okolí, nebo jsem jezdil do práce, nebo jsem otočil Praha -> ČB, tak ta spotřeba byla pořád přes 8 litrů (pravda, zase je celkem jedno jak s tím jedeš, žere to pořád stejně).
Takže pokud by se mělo jezdit víc, tak bych určitě radši to SDI. Ale podle toho co říká Luky, tak to asi velkej nájezd nebude, tak je to jedno... ale Fabie umí překvapit jinejma věcma než je motor.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký vůz??
-> Syny: a uz si pocul o 1.2 TSI ?
ked sa zadari tak po 40 000 prevedie samodestrukciu
na HTP si to nacvičili a motor sa tak nejak kazí postupne a vie nejako fungovať aj na 1.5 valca ..... ale na TSIčku to dotiahli do dokonalosti. 

-> tasatunga 03.03.15 12:35:01: přesně tak - SDi powa 

-> dragon_cb_cz: Hele kazdyho vec, ale ze v dnesni dobe nekdo uvazuje o koupi HTP, to mi hlava nebere. Dyt ten motor je totalni pruser... To uz bych fakt radsi to 1,9 SDi. Ale osobne bych se ty 1,4MPi vubec nebal. Zkusenosti s ni nemam, ale na prdy by urcite predelat sla a i kdyby ne, tak to je jeste asi posledni motor, kde si vsecko udelas sam :)
-> Syny: -> minno: Že je ale HTP po městě (co se spotřeby týká) o dost lepší než 1.4MPI je fakt...
-> Syny: Hele ta 1.4MPI je fakt bída. Sám jsem tomu nevěřil, ale jezdit s tím rozumně pod 8 litrů skoro nejde...
-> Syny: Hele ta 1.4MPI je fakt bída. Sám jsem tomu nevěřil, ale jezdit s tím rozumně pod 8 litrů skoro nejde...
-> Syny: Sám to vidím rovnako 
-> minno: Uvedomujem si, že každé auto v meste žere
Zvažovali sme aj HTP, ale nepropagujem ho a najradšej by som aj ten motor v otcovej hodil zo skaly 

-> minno: Uvedomujem si, že každé auto v meste žere

-> francomk 03.03.15 11:07:43: po meste je každé auto žrút... vari nečakáš, že HTP bude po meste brať 5 litrov na 100... A navyše ísť dobrovoľne do takéhoto motora.....
-> francomk: Radsi 10 na 100 nez HTP
A stejne neverim, ze 1,4 MPi zere po meste 10 na 100, kdyz me stara vyrachtana 1,8i bere tak 9-10.

-> Syny: Pozor, nijak nepresadzujem HTP
, sám sa mu chcem vyhnúť...
Fabiu 1.4 mal istú dobu požičanú svokor a po meste žrala 10... Ale zas je pravda, že sa to kus od kusu môže líšiť... Vhodná by bola aj 1.4 s LPG

Fabiu 1.4 mal istú dobu požičanú svokor a po meste žrala 10... Ale zas je pravda, že sa to kus od kusu môže líšiť... Vhodná by bola aj 1.4 s LPG

Něco s kufrem a aby to nebylo POOOOOLO:)
www.sbazar.cz/Alhambra.13 6/.../10025931-skoda-fabia -19-sdi-kombirv-2006-naj
www.sbazar.cz/Alhambra.13 6/.../10025931-skoda-fabia -19-sdi-kombirv-2006-naj
-> francomk 03.03.15 11:07:43: Tomu rikam dedukce. 1,4 moc zere (kolik proboha? Ja jezdim se starou 1,8i za cca 9), tak si koupim HTP, ktery bude porad v servisu a ten motor stejne zdechne...
Koukám, že jak to není minimálně dvojková kokta v naftě s hranatým volantem, tak to není auto. Sám jezdím teda ve Fábii 1 a právě v SDI a spokojenost.
-> m8rinek:

-> Luky: Co nějakej Civic rozumnýho stáří? To by okolo těch 60 mohlo bejt...
-> Luky: Kup Polo v SDičku, kámoš ho měl 6dní a nemohl si ho vynachválit :D:D:D:D.
Já teda jako nástupce feldy/spotřebáku taky chtěl prvotně fábku f kombiku a f benzinu... a jediný požadavek na výbavu byla klima a strop byl taky 55tkč.... no hledal jsem skoro půl roku a stejně jsem nic kloudnýho nesehnal.... jednak všechny v tý horní cenový byli auta rv 2000-2001, bez výbavy, většinou už měli vykvetlý blatníky a celkově dost odjetý, plno věcí nefunkčních.... a když už byli fakt pěkný tak cena kolem 70-80t.... pak mě vlastenectví přešlo a na fabku jsem se vysral a udělal jsem dobře.

Co něco takového? Je fakt, ze SDI výkonově žádná raketa, ale krom 4l nafty na 100km to nic nechce.
www.sbazar.cz/mobile.czec h/.../10058393-prodam-vw-p olo-19-sdi47kwrok-vyroby-2 003155000km
www.sbazar.cz/mobile.czec h/.../10058393-prodam-vw-p olo-19-sdi47kwrok-vyroby-2 003155000km
-> Luky: tak výkon na jetí na nákup stačí žere to pod 5litrů a je to držák
-> havlik: hele o Golfu4 mi ani nemluv, teď jsme se v rodině jednoho ošklivýho zbavili. Když si představím, že jsme si ho mohli nechat na díly, tak bych brečel
Ale taky je to alternativa. Nicméně jsem myslel spíš benzín. Ty SDi jsou docela trágy na výkon, ne? Ona ale benzínová 1,4 asi o moc lepší nebude
Ale držet drží?

Ale taky je to alternativa. Nicméně jsem myslel spíš benzín. Ty SDi jsou docela trágy na výkon, ne? Ona ale benzínová 1,4 asi o moc lepší nebude

-> havlik: jo, ale pořád je levnější
-> Pavel P..: nevím jestli už to Polo není moc starý... A Fox zase malej. Chceme kufr.
Prostě potřebuju spolehlivý, prostorný a bezpečný auto za málo peněz. To je jasný, ne?
-> Pavel P..: nevím jestli už to Polo není moc starý... A Fox zase malej. Chceme kufr.
Prostě potřebuju spolehlivý, prostorný a bezpečný auto za málo peněz. To je jasný, ne?

-> Luky: já bych třeba dle recenzí kamaráda volil Golfa 4 SDI
-> Luky: a co třeba takový Polo?
soused teď nedávno koupil pro dceru VW Fox, taková nákupní taštička ale uvnitř místa dosti, kufr akorát na tašky s nákupem, ale hlavně rok 2008, najeto 57tis a stálo ho to 60tkč.... pro babu ideální
soused teď nedávno koupil pro dceru VW Fox, taková nákupní taštička ale uvnitř místa dosti, kufr akorát na tašky s nákupem, ale hlavně rok 2008, najeto 57tis a stálo ho to 60tkč.... pro babu ideální

-> Luky: Moja polovička tiež uvažuje nad Fabiou I, aj v combi.. Postrk po meste, prípade sem-tam na dedinu. 1.4 MPI sme zavrhli, to je žrút v meste, takže jediná varianta bude asi neslávne HTP. Ale pri jej malom nájazde (1. auto) to bude aj jedno...
-> Luky: a fabie ti předražená nepřijde?
Tak zatímco tohle téma spalo, už tady někdo vymyslel, jaký auto je vhodný pro pani, která s ním v 1-2 lidech najede pár km kolem baráku a má to trochu kufr? Vzhledem k nájezdu spíš asi benzín. A něco finančně nenáročnýho
Rozpočet nějak pevně stanovený nemám, ale berme to tak, že čím více utratím za něco takového, tím míň starých škodovek si pořídím... Tak řekněme třeba někde kolem 60 tis? Auto neplánuju jako leštěnku, spíš něco obyčejnějšího (tedy za předpokladu že se to projeví na ceně)
Nevím jestli třeba gombíkovou Fabii I? Octavia mně přijde strašně předražená. Felicie už stará. V zahraniční produkci moc přehled nemám, tahne mě to spíš k té Fabii. Třeba francouze asi nechci...
Díky

Nevím jestli třeba gombíkovou Fabii I? Octavia mně přijde strašně předražená. Felicie už stará. V zahraniční produkci moc přehled nemám, tahne mě to spíš k té Fabii. Třeba francouze asi nechci...
Díky
-> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček 11.10.14 00:00:48: ja viem ako to je a aj tak sú ľudia sprostí a kupujú ďalej , nikto nemôže našporiť na seriozne auto namiesto kúpy prvej hujdy ...
-> suri: tu sa predává polepené a rozjebané všetko, nie len SAG-y ale aj fabie, octavie .. všetci chcú čo najnovšie auto nech nie sú trápny pred panelákom pred susedmi no financie nepustia tak sa kupujú najlacnejšie polepené a stočené vraždy ..
ako moj kamarát poznamenal, na slovensku už by som ani šrubku nekúpil
ako moj kamarát poznamenal, na slovensku už by som ani šrubku nekúpil

-> darklord 07.10.14 07:40:29: Vlastné nie :-) ale vo výsledku je to ešte zložitejšie ...
-> suri: ty mas vlastne deti? 

-> Karel. 06.10.14 12:40:05: Ja prckov vozím aj vo Felicii aj v Octavii a nebojím sa , akurát som sa naučil jazdiť o dosť pomalšie a obozretnejšie ako predtým ...
njn tie SAGy polepené a rozjebané ktoré sa tu predávajú , to je záruka ...
njn tie SAGy polepené a rozjebané ktoré sa tu predávajú , to je záruka ...
-> radekp: Mě by nikdo řezat koule nemusel a Civica klidně, ale pokud to chce jako auto na ježdění s děckem, tak je to přeci jen docela malý. To už pak třeba raději Accord...
Co Honda Civic? Kdyby mi někdo odřízl koule, možná bych do toho šel...má někdo zkušenosti?
suchen.mobile.de/auto-ins erat/.../199730590.html?la ng=de&am...
suchen.mobile.de/auto-ins erat/.../199730590.html?la ng=de&am...
-> krup: Coventry - srdce Anglie. Mesto, ktery to ma nejdal k mori :)
-> krup: Ti nestačí jeden hadraplán? 

-> Syny: kdeže přesně tam seš? (asi se zase brzo vydán na lov, tentokrát spíš do vnitra..)
-> THOMMY : Hmm OPC, pán je fajnšmekr 

Já bych možná šel podobnou cestou, kdyby u mě náhodou někdy došlo k tvojí situaci
www.sbazar.cz/hledej/zafi
ra%20opc

-> Jirik_Tuňák1983: Jeste nevim do ceho pujdu, to budu resit az se nekdy v dalne budoucnosti vratim z tohode inverzniho blbakova :)
-> Syny 06.10.14 21:11:19: Pipi-Go nebo VW-Down? 

-> Jirik_Tuňák1983: Nidky nevis, kdy udelas nejakou blbost ty sam a nebude se te bezpecnejsi auto hodit... Ja Seata prechovavam do ted jen proto, ze jsem pryc a na obcasny pojizdky o nejakem vikendu, kdy jsem v CR, mi to staci. Ale jak se vratim, tak kupuju jiny.
-> OndraKrupi 06.10.14 20:25:32: To ja, ale na ségry vozíku si dycky vylámali zuby, páč je jak z fabriky.
Jinak musím říct, že co jsem před cca 11 lety začal sedlat jiná auta, tak se mě PČR už ani nevšimla.

Jinak musím říct, že co jsem před cca 11 lety začal sedlat jiná auta, tak se mě PČR už ani nevšimla.
-> Jirik_Tuňák1983: to je tak nějak všeobecně u starších aut. Kolik lidí má komplex že je předjela felda a policajti už z dálky vidíš jak se těší, že zastaví staré auto a budou buzerovat
-> Syny 06.10.14 16:35:12: Což bys k bezpečnosti nepotřeboval, kdyby se lidi nechovali jak pičky.
Spíš je blbá jiná věc. Jako příklad řeknu ségru, protože jinak nemám s čím srovnat. Když ségra jede 205kou, tak ji častěji staví policie a ostatní řidiči jsou méně ohleduplní. Platí zejména pro kamionisty, kteří prostě jedou z pruhu do pruhu a její auto ignorují. Když jede C3 (aktuální model), tak obrat o 180 a nic z toho se neděje. Možná je to taky jeden z ukazatelů pasivní bezpečnosti.
PS: To je jedna z věcí, proč do malého auta už eeee, nejdeme.
Spíš je blbá jiná věc. Jako příklad řeknu ségru, protože jinak nemám s čím srovnat. Když ségra jede 205kou, tak ji častěji staví policie a ostatní řidiči jsou méně ohleduplní. Platí zejména pro kamionisty, kteří prostě jedou z pruhu do pruhu a její auto ignorují. Když jede C3 (aktuální model), tak obrat o 180 a nic z toho se neděje. Možná je to taky jeden z ukazatelů pasivní bezpečnosti.
PS: To je jedna z věcí, proč do malého auta už eeee, nejdeme.
-> Deacon: :ale jo,já se nehádám že je to tank,ale narozdíl od jiných jsem měl možnost vyzkoušet si ránu ve filetě persönlich a docela to zafungovalo,v rámci možností,ve fáčku bych dopadl sakra hůř...a ve fabii zase líp,jasně....
takže tedy ještě 2. otázka víte o někom kdo by mi za úplatu pomohl s domluvením a dotažením auta ze zahraničí? případně nějaké zkušenosti s dotažením?
-> Tuner#2: Trochu prehanka ne? Krajni pripady, ze nekdo prezije v pastice temer jistej smrtak a nekdo v novem aute natahne backory po banalni nehode tu myslim nikdo neresi, ale pravdepodobnost, ze za stejnejch podminek nehody budes ve Felicii na kasi mnohem vic nez v novejsim aute treba z roku 2006, ktery ma specialne navrzeny a spocteny deformacni zony a nosniky, je proste mnohem vetsi a myslim, ze to dobre vis. Sam v CR jezdim ve starej pastice, ktera ma s Felicii dost spolecnyho a uprimne rikam, ze kdybych mel bourat, tak radeji ve sluzebni O2 nebo Passatu nez v mej Cordobe - a to ne proto, ze "ze sluzebaka krev netece" :)
-> sep: Faktem je, že je to pořád strašnej papír.
-> dragon_cb_cz 06.10.14 12:50:51: myslel jsem spíš porovnání ceny německo a čr
-> sep 06.10.14 16:26:55: Aha, diky za korekci, ja ty predohraby beru jen okrajove ;)
-> Tuner#2: :jen detail, výztuhy přišly s modelem 97 ,tzv.vyztužená karoserie,tzn.ještě předface,faktem je že po těch úpravách to bylo o dost lepší.